Találatok a következő kifejezésre: Meg kell a tengerimalacokat És (3 db)

Meg kell fürdetni a tengerimalacokat? És ha kell milyen rendszerességgel?

Mert van egy n?stény tengerimalacom,és anyám azt mondja ne fürdessük meg mert tisztogatják magukat.

Legjobb válasz: anyádnak teljesen igaza van. nem szabad megfürdetni igazábol semmilyen állatot. ha megfürdeted nagyon könnyen elkaphat gombásodást, vagy egyéb börbetegségeket. akkor meg majd anyád fizetheti a drága gyógyszereket. ha büdös tessék rendszeresen tisztítani a helyét mindig friss almo legyen aladta.

anyádnak teljesen igaza van. nem szabad megfürdetni igazábol semmilyen állatot. ha megfürdeted nagyon könnyen elkaphat gombásodást, vagy egyéb börbetegségeket. akkor meg majd anyád fizetheti a drága gyógyszereket. ha büdös tessék rendszeresen tisztítani a helyét mindig friss almo legyen aladta.
Én is megfürdettem õket, mert tiszta koszosak voltak egyszer!!! De én csak sima vízben! Tiszta muri volt, ki akartak ugrani a kádból :) Utána becsavartam õket egy törülközõbe, azt már élvezték!!! Ugyhogy nyugodtan fürdesd csak õket!
Nekem is volt kettõ. Én nem csak fürdettem õket, de úsztattam is. A kádba engedtem vizet (persze nem sokat, nehogy megijedjenek hirtelen) és ott úszkáltak. Hidd el hogy nem lesz bajuk. Mikor végeztek bebugyoláltam õket egy törölközõbe és szárítgattam a bundájukat.
Nyugodtan megfürdetheted. :) Nem lesz semmi baja, sõt! Ilyen hõségben élvezni fogja. :) Persze nem kell minden nap... amikor úgy érzed, hogy pl. "pisiszagú", akkor lehet. :) Vagy hogyha nagyon meleg van, akkor (kellõ figyelemmel) megmosdathatod. Nem lesz baja :) (Nekem is van egy, bizalommal állíthatom.)
Fürdesd õket bátran! Nekem 4 van és már rengetegszer fürödtek. Pont most jó nyáron. Abban a meleg bundában biztos nem jó. Az enyémeknek semmi bajuk. Sõt, már élvezik. :D
Én hetente fürdetem õket 2 van és semmi bajuk van klön tengerimalac sampon és nem drága szóval heti 1 x fürdenek és élvezik!!!
A kérdező hozzászólása: megfogadom a tanácsodat és köszönöm a segítséget!
ne fürgggyõn LEEEE
Az utolsó válaszoló vagyok. Szerintem nézd meg jobban a malacka szõrét, ha koszosabb, akkor fürdesd meg, ha teljesen tiszta és jó illatú, akkor felesleges. Nekem 4 malacom van, abból az egyiket kell rendszeresen fürdetni, mert õ lusta, és nem szeret mosakodni, ráadásul hosszabb a szõre, és állandóan tiszta kosz a malac :D tényleg kis koszos disznó :D A többi három rendben van, azok mosakodnak rendesen :D Hajrá!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat mindkettõ érv meggyõzõ és nem tudok válsztani hogy fürdessem-e meg vagy sem!
Én évente egyszer-kétszer meg szoktam fürdetni a malacaimat, és semmi bajuk. Ha nincs huzat, de kellemes meleg van, akkor nem is fáznak meg. Jól meg kell törölni õket, hogy ne legyenek csuromvizesek. Én kamillás kutyasampont szoktam felhigítani, azzal fürdetem a csajokat. Én pont azért kezdtem el fürdetni õket, mert egyszer az egyik atkás lett a forgácstól, és az állatorvos javasolta, hogy fürdessem meg, hogy megtisztuljon a szõre. Nekem nincsenek negatív tapasztalataim a fürdetéssel kapcsolatban, ráadásul az enyémek élvezik is!!
Én sem ajánlanám a fürdetést. A tengerimalacok igen könnyen megfáznak, még ilyen melegben is, és annak baj lehet a vége. Ha sûrûn cseréled az almot, akkor a malac is finom forgácsillatúvá válik :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ !éppen ezen vitatkozunk hogy fürdessük-e meg.megegyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és már meg is fürdettem a kislányt, nem mondanám hogyélvezte de nyugodtan türte.

Tengerimalac havonta mennyi eleséget eszik meg, persze a gyümölcs és zöldség félék nélkül? A tápra gondolok, amit venni kell nekik.

Legjobb válasz: Én egy 1 kilós Vitakraft Menüt szoktam venni a két malackámnak, egy-egy mérõkanállal adok nekik reggel este,az olyan negyed maréknyi adag egy mérõkanál. Ezt az egy kilót elkeverem a papámtól hozott, további 3/4 kiló búzával, úgy elég nekik egy hónapig. Nálunk 785, ha jól emlékszem.

Én egy 1 kilós Vitakraft Menüt szoktam venni a két malackámnak, egy-egy mérõkanállal adok nekik reggel este, az olyan negyed maréknyi adag egy mérõkanál. Ezt az egy kilót elkeverem a papámtól hozott, további 3/4 kiló búzával, úgy elég nekik egy hónapig. Nálunk 785, ha jól emlékszem.
Woar szívbõl kívánom, hogy ha van reinkarnáció, akkor te nõstény tengerimalacként szüless újra, egy olyan szaporító mûhelyében, mint te. Legalább megtapasztalnád az élet árnyoldalait is.
remélem te is egy óriáskigyó eleségeként végzed...
Én a 10 malacnak 2 havonta veszek 10 kg-os cavia nature tápot ez a többihez képest drága 7200, de én elkényeztetem õket és a legjobbat veszem, hogy ezzel is biztosítsam az egészségüket, a hosszú életet. Ez ugyanis nem tartalmaz nyúltápot, ami ugyebár agyon van gyógyszerezve, nincs benne szotyi és kukorica, amik nehezen emészthetõek és fogtörést okozhatnak, de benne van minden fontos tápanyag, amire a malacoknak valóban szükségük van.
7:50-esre nehogy hallgas, , beledöglik más az hogy feldolgozzák a zöldségeket, meg mindenféle akármit, és tápot csinálnak meg belõle és más az hogy odaadod a rothadt krumplihéjat... nekem 4 malacnak kell 1 kiló nyuszitáp (csak ezzel elkeverve eszik meg a rendes nekik való tápot), ez 200Ft Plussz fél kilós normál táp, 4-600között, mikor milyet veszek Illetve étkezési zabot szoktam belekeverni, gyógynövényesnél 200 Ft fél kiló és van elõttük mindig táp plussz széna, gyümölcs, szöldség, az sokba kerül, de elkényeztetem õket
8:28 vagyok mennyi ideje élnek a malacaid? mert hogy szaméttel etetve nem húzzák sokáig, az fix Nyúltáp alatt én nem a búzás, kukoricás tápot értettem, hanem van az az exrudált faágra emlékeztetõ rudacsak. Vettem tengerimalacnak velót is, de azt otthagyják. Bár igazából a széna és a zöldségek teszik ki a kajájuk 90%-át
Emiatt nem kell annyira aggódni. Ez az állat szeméten él. Lehet most hüledezni, de az õshonos környezetében azért tartják, mert megeszi a szemetet, gyorsan szaporodik és finom. Háztartási szemetet alakít át hússá :) Bármilyen, amúgy a komposztálóba kerülendõ, szemetet nyugodtan add oda nekik. A répa végétõl a krumplihéjon át a paradicsom száráig mindent feldolgoznak.
8:28: nem azért iratom ki a nick-emet, hogy le 7:50-ezzenek! Igazából ennyi. Nem muszáj rám hallgatni. Bár meg kell jegyeznem nálam még élnek a malacok.
9:19 vagyok nem vagyok vega, de a tengerimalac ebben az országban házikedven.A házinyúl kaja, bár én nem eszem meg.De egy törpenyuszi is házikedvenc, nem eledel.Errõl ennyit.Tartom magam a véleményemhez, fordulna fel az ilyen "gazdi". Bocsi az offért kérdezõ. amire figyelj: ne legyen permetezett a zöldség. És füvet is adhatsz nyugodtam, csak had száadjon egy kicsit, mert felpuffadnak.de ha ketrec tetejével kiteszitek õket, akkor ehetik azonnal is.Jah, és krumplit sose adj neki, nem birják a keményitõt. http://www.gemon.ro jól le van irva minden, fórum is van
A kérdező hozzászólása: Ne veszekedjetek, kérlek! Zöldség és gyümölcs megterem nekünk, tehát arra nem kell költeni. :) Igen, egy helyrõl jönnek a malackák. Örülök, köszönöm szépen mindenkinek!
Kedves 09:29 A reinkarnációról szóló véleményem olvasható az ezotéria rovatban. Amúgy nem, hiszem, hogy ha egy tengerimalac életében két almot lebabázik, az olyan nagyon megterhelõ lenne a kis szervezetének. Jah, vagy te azt hitted, egy papamalac + egy mamamalac terméke? Megint jó volt beszólni valakinek és kicsinyes életünket kivetíteni másokra. Az elmúlt 10 évben kb 100-130 tengerimalac ment át a kezem alatt és biztosíthatlak jobban éltek mint te (jobb kaja egy malacnak a krumplihéj mint neked a mekdönci, hidd el). De ha már a témánál vagyunk: szerinted egy nyúltelepen mi folyik? Vagy azért mert, te kajaként tekintesz a nyúlra, már lehet vele ilyet csinálni? És a tengerimalac meg aranyos és simogatni kell ezért tápon tartandó? Felteszem, ha tehenet tartanál háziállatnak azt is kereskedésben vásárolt szalmán kéne tartani mert a réten lévõ fû csak a kajának való állatnak megfelelõ. És kedves 09:19 te ugye vegetáriánus vagy?
Lehet együtt. Fognak verekedni, de nem sokáig, mert eldõl ki az úr a háznál, és nyugi lesz. De ha egy helyrõl jönnek, akkor már lerendezik ott ahonnan jönnek. 2 malacka havi kajája 10ezerbe kerül, de akkor a zöldséget is boltból veszed. piacra járva, vagy ha van kertben, akkor ennek töredéke
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt. Nem aggódom, csak szerettem volna tisztában lenni vele. Egy hónap múlva érkezik hozzánk két kis malacka. A gyerekek fogják gondjukat viselni ezen a téren is. Havonta kapnak zsebpénzt, így megtudják majd oldani. Ezt is meg kell tanulniuk. :) Még annyit kérdeznék, hogy két fiúkát is lehet együtt tartani? Olvastam, hogy nem nagyon, mert összeverekednek. Viszont olyat is írtak, hogy lehet, csak ne legyen közöttük nõstény.
8:28-nak Most lett leépítve az alom, kettõt tartottam meg. Az egyik 2 éves, az anyját 3, 3, 5 évesen ajándékoztam el, a másik két hónapos (a két éves utóda), a kedves papa 5 évet élt és kb 90 utódot nemzett. Ami nem óriáskígyóban végezte és tudom hová került azok köszönik jól vannak.
a fressnapfban lehet kapni a Multifit tengerimalac tápot. 2.5kg kerül kb 2500 ft-ba. nagyon szeretik a kis cocik, van benne C vitamin is, ami nagyon nagyon fontos! ezt ajánlom, maradék nélkül bepusztítják, minden egyes darabját imádják! :D
olyan tálat vegyél neki aminek a súlya nehéz, és a pereme viszonylag magas.egyébként nekem is gyakran kiborítja a kaját belõle.
Vagy egy nehezebb mûanyag-, vagy kerámiatálat ajánlok, de mindkét esetben nagyot, nehogy összekapjanak vagy kitúrják egymást. Cavia Nature-t vagy Complet-et vegyél nekik, abban minden van ami egy egészséges malackának kell, de ne felejts neki zöldséget és gyümölcsöt sem adni! :)
A kérdező hozzászólása: de nem szeretik a granulátumot!és olyat sehol sem kaoni ahol mi lakunk :(
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti ezt most nem nagyon értem.utolsónak meg a többieknek meg köszi a válaszokat :)
Nekem ketrecre szerelhetõ tál van, azt nem tudják felborítani, ilyen: [link] És mivel válogatósak, persze hogy kiveszik amit szeretnek, a többi meg nem kell. Erre a megoldás a pellet táp, amiben nem tud válogatni. Pl.: [link]
Na akkor szólj apudnak hogy csinálja meg. 100 ft a kukorica megeszed és van tálkád. Én csaj vagyok egymagam csináltam. :-)
A kérdező hozzászólása: Ketrecben vannak 120-ban
Miben tartod terráriumba vagy kecóba? Nekem a nyulam pocsékolt nagyon. Mivel ketrecben van, én kukoricás konzerv dobozbol csináltam neki etetõt. Az egyik oldalát kivágtam, a széleket visszahajlítottam, és feldrótoztam a rácsra. Azóta semmi gond, nem kotorja ki a lábával, és nem tudja felborítani. Mag keveréket kap, elsõnek a tápot eszi ki, de addug nem adok neki amíg a többit meg nem eszi.
Vannak ilyen kerámia tálak. Én javasolnék egy egyszerûbb megoldást: rakj bele egy nagy, lapos követ. Az egereim is mindig kiborították a kajájukat, követ raktam bele. Akkorát, hogy ne tudják felborítani, nehogy sérülést okozzanak maguknak.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi.egyébként milyen tálra gondoltál?
A kérdező hozzászólása: van felszerelhetõ táljuk olyanféle, de azt is képesek leborítani ezért kivettem mielõtt az egyik belegabalyodik és megfullad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!