Találatok a következő kifejezésre: Meg fog a kutyám vagy mindig (2 db)

Meg fog komolyodni a kutyám vagy mindig "gyerek" marad?

Van egy nagy fehér kutyám.Amikor kicsi volt az utcán találtuk egy dobozban.Nagyon félénk fél az idegenekt?l és nagyon játékos.Most kb.4-5 éves azt hittem hogy meg fog komolyodni 2 éves korára de szellemileg még mindig egy kölyökkutya szintjén van.Nagyon játékos,mindig össze-vissza ugrabugrál,nem tud egy helyben megmaradni,mindig bohóckodik.Vannak neki játékai is mert szereti ezeket a csipogós állatfigurákat szinte egész nap azokat cipeli a szájában.Meg fog valamikor komolyodni vagy mindig ilyen lesz?Van még két másik kutyám de ?k nem ennyire gyerekesek.

Legjobb válasz: Ez nagyon egyén függõ. Még fajtatiszta kutyáknál is változó, pedig ott egy standard elvileg leírja miként viselkednek. Nekem többek között van két collie-m, mindkettõnek ugyanaz az apja, és az anyja. Ennek ellenére teljesen ellentétei egymásnak. Az idõsebb hiperaktív, tolakodó (jó értelemben), "hülyét kap", ha nem mehet oda minden kutyához ismerkedni, viszont ha kell oda is harap (jó házõrzõ). A fiatalabb pedig az a tipikus collie akit ma elképzelnek az emberek: nyugodt, puncsos, minden agressziótól mentes, ugat ugyan, de szerintem soha nem harapna meg senkit, a betörõknek is hízelegne, más kutyák érdeklik, de nem hisztizik ha nem mehet oda hozzájuk. A tenyésztõnek, akitõl vannak, van egy most 5 éves kanja, akit most lehetett elõször kiállításra vinni, mert eddig olyan bolondos volt, hogy állandóan kizárták, mert nem állt meg, nem lehetett bírálni. Szóval nyugi, ez minden kutyánál más. Van amelyik eleve komolyabbnak születik, van amelyik 1-2 éves kora körül komolyodik, de van amelyik csak késõbb, öreg korára. Ezzel nincs semmi probléma.

Ez nagyon egyén függõ. Még fajtatiszta kutyáknál is változó, pedig ott egy standard elvileg leírja miként viselkednek. Nekem többek között van két collie-m, mindkettõnek ugyanaz az apja, és az anyja. Ennek ellenére teljesen ellentétei egymásnak. Az idõsebb hiperaktív, tolakodó (jó értelemben), "hülyét kap", ha nem mehet oda minden kutyához ismerkedni, viszont ha kell oda is harap (jó házõrzõ). A fiatalabb pedig az a tipikus collie akit ma elképzelnek az emberek: nyugodt, puncsos, minden agressziótól mentes, ugat ugyan, de szerintem soha nem harapna meg senkit, a betörõknek is hízelegne, más kutyák érdeklik, de nem hisztizik ha nem mehet oda hozzájuk. A tenyésztõnek, akitõl vannak, van egy most 5 éves kanja, akit most lehetett elõször kiállításra vinni, mert eddig olyan bolondos volt, hogy állandóan kizárták, mert nem állt meg, nem lehetett bírálni. Szóval nyugi, ez minden kutyánál más. Van amelyik eleve komolyabbnak születik, van amelyik 1-2 éves kora körül komolyodik, de van amelyik csak késõbb, öreg korára. Ezzel nincs semmi probléma.
Én mennyire örülnék, ha a négy éves spánielem ilyen eleven lenne! :) Használd ki az alkalmat, játsz vele minél többet!

1. Mennyi idõ kell egy 5 éves németjuhásznak (vagy bármilyen más kutyának), hogy új gazdához szokjon? 2. Ez a kutya fog bízni valaha úgy az új gazdájában, mint ahogyan a régiben tette? 3. A kora ellenére ez a kutya még tanítható?

Legjobb válasz: 1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.

1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.
nálunk hét éves kutyaként jött hozzám, tanítható, 1-1.5 hónap kellett, mire tökéletesen elfogadott és bízott bennem:) (az enyém egy bántalmazott kutyus volt)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megszeretnék venni egy olyan kutyust amelyikkel a gazdája nem törõdik túl sokat és ezért kérdeztem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!