Találatok a következő kifejezésre: Meg fog a kutyám vagy (17 db)

Meg fog komolyodni a kutyám vagy mindig "gyerek" marad?

Van egy nagy fehér kutyám.Amikor kicsi volt az utcán találtuk egy dobozban.Nagyon félénk fél az idegenekt?l és nagyon játékos.Most kb.4-5 éves azt hittem hogy meg fog komolyodni 2 éves korára de szellemileg még mindig egy kölyökkutya szintjén van.Nagyon játékos,mindig össze-vissza ugrabugrál,nem tud egy helyben megmaradni,mindig bohóckodik.Vannak neki játékai is mert szereti ezeket a csipogós állatfigurákat szinte egész nap azokat cipeli a szájában.Meg fog valamikor komolyodni vagy mindig ilyen lesz?Van még két másik kutyám de ?k nem ennyire gyerekesek.

Legjobb válasz: Ez nagyon egyén függõ. Még fajtatiszta kutyáknál is változó, pedig ott egy standard elvileg leírja miként viselkednek. Nekem többek között van két collie-m, mindkettõnek ugyanaz az apja, és az anyja. Ennek ellenére teljesen ellentétei egymásnak. Az idõsebb hiperaktív, tolakodó (jó értelemben), "hülyét kap", ha nem mehet oda minden kutyához ismerkedni, viszont ha kell oda is harap (jó házõrzõ). A fiatalabb pedig az a tipikus collie akit ma elképzelnek az emberek: nyugodt, puncsos, minden agressziótól mentes, ugat ugyan, de szerintem soha nem harapna meg senkit, a betörõknek is hízelegne, más kutyák érdeklik, de nem hisztizik ha nem mehet oda hozzájuk. A tenyésztõnek, akitõl vannak, van egy most 5 éves kanja, akit most lehetett elõször kiállításra vinni, mert eddig olyan bolondos volt, hogy állandóan kizárták, mert nem állt meg, nem lehetett bírálni. Szóval nyugi, ez minden kutyánál más. Van amelyik eleve komolyabbnak születik, van amelyik 1-2 éves kora körül komolyodik, de van amelyik csak késõbb, öreg korára. Ezzel nincs semmi probléma.

Ez nagyon egyén függõ. Még fajtatiszta kutyáknál is változó, pedig ott egy standard elvileg leírja miként viselkednek. Nekem többek között van két collie-m, mindkettõnek ugyanaz az apja, és az anyja. Ennek ellenére teljesen ellentétei egymásnak. Az idõsebb hiperaktív, tolakodó (jó értelemben), "hülyét kap", ha nem mehet oda minden kutyához ismerkedni, viszont ha kell oda is harap (jó házõrzõ). A fiatalabb pedig az a tipikus collie akit ma elképzelnek az emberek: nyugodt, puncsos, minden agressziótól mentes, ugat ugyan, de szerintem soha nem harapna meg senkit, a betörõknek is hízelegne, más kutyák érdeklik, de nem hisztizik ha nem mehet oda hozzájuk. A tenyésztõnek, akitõl vannak, van egy most 5 éves kanja, akit most lehetett elõször kiállításra vinni, mert eddig olyan bolondos volt, hogy állandóan kizárták, mert nem állt meg, nem lehetett bírálni. Szóval nyugi, ez minden kutyánál más. Van amelyik eleve komolyabbnak születik, van amelyik 1-2 éves kora körül komolyodik, de van amelyik csak késõbb, öreg korára. Ezzel nincs semmi probléma.
Én mennyire örülnék, ha a négy éves spánielem ilyen eleven lenne! :) Használd ki az alkalmat, játsz vele minél többet!
Új kutya helyett inkább fizessétek ki a mûtétet.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: mivel nagytestû kutya felesleges a mûtét... Különven meg ha ezt mondod az árakkal sem vagy tisztába. Második: jól kijön a kutyákkal és már a kertben is volt vendégek kölyök kutyája jól elvoltak csak annyi volt a probléma hogy a kölyök mozgékony fajtájú volt, ezért gondoltam lustábbra. Az pedig természetes hogy mindkettõvel ugyanúgy foglalkoznánk.
Nem mindegy h milyen mértékû a diszpláziája, hogy mennyi idõs és h mennyit foglalkoztok vele most ill mennyit majd a kiskutya érkezése után. Az meg szinte teljesen irreleváns h szuka, nem fognak benne feltámadni az anyai ösztönök csak mert kölyökkutya kerül a házhoz. Lehet h le se fogja tojni h ott van, lehet örül majd neki, lehet h idegesíteni fogja. Ezt neked kell tudni, mert te ismered a saját kutyádat h hogy viszonyul más kutyákhoz pl séták alkalmával vagy konkrétan a kölykökhöz.

A kutyám kiskutyákat vár épp, és a másik kutyám meg állandóan ugrál rá(ugye fiú). Most ez azért van mert tüzel vagy mert szülni fog?

És ilyenkor "összeragadhatnak"megint???Remélem nem!

Legjobb válasz: A kutyák átlagosan fél évente tüzelnek, tehát kétszer egy évben, úgyhogy ez szerintem kizárt. A vemhességi idõ pedig 2 hónap. Én a helyedben ennyi alapvetõ tudás nélkül, reménykednék, hogy nem fog elleni a kutyám...

A kutyák átlagosan fél évente tüzelnek, tehát kétszer egy évben, úgyhogy ez szerintem kizárt. A vemhességi idõ pedig 2 hónap. Én a helyedben ennyi alapvetõ tudás nélkül, reménykednék, hogy nem fog elleni a kutyám...
1 hónapos vemhesen a kutya hasa még nem nagy, csak az utolsó 2 hétben nõ meg. Ha nagy a hasa akkor én inkább álvemhesség, méhgyulladás, vagy valamilyen daganat miatt aggódnék. (Márcsak azért is, mert a kan ugrál rá. Ilyenkor egy vemhes szika már régen rendbetette volna a kant.) Olva van egyáltalán, felkészítve a vemhességre?
Tudod ezért találták ki az ivartalanítást. Különösképp, ha egy kant és egy szukát tartasz. Ha nincsnek elkülönítve. Még most sem, amikor állításod szerint a szuka nemsokára ellik. El kéne gondolkodnod ezen is, hol fog elleni a szuka?
Megint egy hülye unintelligens kutyaszaporító... Remek.
Persze, véletlenül és ez kis vigasztal? Majd a kiskutyákat akik felelõtlen gazdánál vagy menhelyen fognak kikötni? Ezért kell kant meg szukát együtt tartani mi???
Hát ha tisztában vagy vele akkor miért fog már másodjára elleni a kutyád??????
A kérdező hozzászólása: Ma már nem ugrált rá a kutyám:) ez csak jött ugy tegnap szerintem ja és nagyon szeretem a kutyáim, nem is tudnád mennyire!De csak annyit kérdeztem hogy talán a másik kutya jelezni akarja h. szülni fog vagy csak a hév volt.ennyi am köszi azoknak akik normális válaszokat adtak!!!
tul hasznos választ nem tudok adni de egyet értek a kérdezõvel aki gondja van azzal h szegény kutyu vemhes és nem segiteni hane piszkálodni akar az inkább tartsa meg magának a gondolatait
El kell vinni orvoshoz a kutyát, aki megmondja, hogy vemhes-e, ha igen, akkor tudja azonnal ivartalanítani, ha siettek vele(az ivartalanítás símán megvan annyiból, amibõl a kölyköket végig oltatod, tehát ugyanott vagy anyagilag, de a fõ problémát megoldottad). Mindenképp ez lenne a legjobb Neked is a kutyának is. Ha plusz infó kell az ivartalaítás miértjére: http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas..
A kutyákat nem elég szeretni ! Felelõs állattartás , látom ezt sem tudod mit jelent. Persze minden olyan okos ember mint te meg a hozzád hasonló emberek , azt mondják hogy mit izélünk mikor jó helyre kerülnek ! Igen ?? Akkor miért van ennyi kutya a menhelyen? 8 kölyökbõl örülj neki ha 2 végleges otthonra fog találni , és nem fogják láncra kötni , kidobni ha majd megunják. Erre senki nem gondol . Azoknak a szerencsétleneknek azért kell majd évekig szenvedniük , mert nektek ezer volt a dolgotok . Undorító !! Hát ennyire szereted a kutyáid.
És elmondanád miért nem szeretnéd õket ivartalaníttatni??? Egyáltalán miért kellett neked 2 különbözõ nemû kutya ha ennyire nem tudsz rájuk vigyázni?
Hát ja ennyi hónaposan szülni fog, de az legalább tudja, hogy vemhes a kutyája, te meg idejössz megkérdezni. Az nem indok, hogy gonkaitok vannak. Ha nincs rá elég idõtök akkor ne vegyetek kutyát, ha meg csak most vannak gondjaitok, akkor ez nem mentség, mert ezt vállalni kell. Egyébként emg egyszer ivartalanítani sokkal olcsóbb és kevésbé megterhelõ mint állandóan szülni! Miért nem szülsz te minden évben kétszer?
A kérdező hozzászólása: Nem akarjuk ivartalanítani egyiket sem.Te hány éves vagy hogyitt rágalmazod?Olvasok itt más olyan kérdést itt pl h. hány hónapos kutyám terhes na erre pl lehet véleményt irni nem az enyémre, meg vanna itt olyan kérdések amik pfff volt egy kérdésem erre vártam a választ.ennyi
Na hát mostmár végképp meggyõztél hogy egy komplett idióta vagy! IVARTALANÍTÁSról még nem hallottál??? Ezer dolgunk volt... Öcsém:S
A kérdező hozzászólása: talán mert nem figyeltünk rájuk, mert ezer dolgunk volt, de én nagyon szeretem a kutyákat.igy is sok gondunk volt az utobbi idõben:( és a külykök jó helyre fognak kerülni nyugi.
A kérdező hozzászólása: már egyszer szült és jó gazdikhoz kerültek a kölykök mert ismertük és elleni tudjuk hol fog az legyen a mi gondunk.de miért kell itt piszkálni?tisztában vagyok én is vele h. szuka meg kan nem jó együtt ha nem akarunk kölyköket.és hagyjatok az ilyen válaszokkal!!!!:(
A kérdező hozzászólása: hé azért irtam ki a kérdést, mert nem tudom ezért nem kell itt izélni.Véletlenül történt meg a dolog és nem kell itt szidni!!
A kérdező hozzászólása: hát de már nagy végülis meg le is van ereszkedve vagy hogy mondjam és hát szerintem lassan szülni fog, de sebaj
A kérdező hozzászólása: ma megszült a kutyám:) 4 ari kölyök lett:D köszi az utolsó válaszadónak, végre igy valaki egyetért velem:)


1. Mennyi idõ kell egy 5 éves németjuhásznak (vagy bármilyen más kutyának), hogy új gazdához szokjon? 2. Ez a kutya fog bízni valaha úgy az új gazdájában, mint ahogyan a régiben tette? 3. A kora ellenére ez a kutya még tanítható?

Legjobb válasz: 1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.

1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.
nálunk hét éves kutyaként jött hozzám, tanítható, 1-1.5 hónap kellett, mire tökéletesen elfogadott és bízott bennem:) (az enyém egy bántalmazott kutyus volt)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megszeretnék venni egy olyan kutyust amelyikkel a gazdája nem törõdik túl sokat és ezért kérdeztem.

Ha nekem van bérletem (budapesti) de a kutyámnak nincs és jönnek az ellenőrök akkor mit fognak mondani, lyukasszak vagy meg is büntetnek rögtön?

Legjobb válasz: Megbüntetnek. Kutyát csak érvényesített (lyukasztott) jeggyel és szájkosárral vihetsz BKV-n. Ha öleb, akkor elsütheted mint kézipoggyász...

Megbüntetnek. Kutyát csak érvényesített (lyukasztott) jeggyel és szájkosárral vihetsz BKV-n. Ha öleb, akkor elsütheted mint kézipoggyász...
Megbüntetnek.
Kivéve, ha a kutyád szétmarcangolja az ellenõröket, és te pedig elmenekülsz. :)
A kérdező hozzászólása: Oda kéne pirítani neki ;)

Most valóban én vagyok a beteg? Vagy a nagyanyám? Mama: a kutyával alszik, a kutya száját csókolgatja, a nemi szervénél fogja meg folyton, megrágja az ételt és visszaköpi a kezébe és így eteti, az élettársának nevezi.

Most az a helyzet hogy ez halálosan komoly. fel?lem azt csinál az állattal amit akar, de azt állítja még én vagyok a beteg mert szerinte "mindenki" ezt csinálja. ez egy kis kutya. szóval ezért tudja ezt csinálni. nem szólok bele az életébe neki, egészségére, de folyamatosan jár ide a HÁZAMBA hogy "segítsen" a testvéreimnek akikkel együtt lakunk, és van egy macskám. na a mai nap folyamán a kutyája a macskámnak rontott, (mert a kutyát nem szabad egyedül hagyni, mert belehalhat, ezért elhozza magával mindig) és mondtam neki, hogy ne hozza el máskor ha ide akar még jönni. erre a válasz az volt, hogy dehogynem, mert csak itt tudja futtatni... ugyebár a kert... ekkor közöltem hogy kérlek nagymama menj haza, és vidd el a kutyát mert nem hívtunk, de nem ment el. azt mondta hívjam ki a rend?rséget de ? akkor sem megy el, és max kiröhögnek hogy a nagyanyámat ki akarom tenni itthonról... de végül elment, mert nagyon nagyon összevesztem vele. egyébként ? szokta "játékból" a kutyát macskákra uszítani, valszeg ezért ment neki a macskámnak.... Most akkor én vagyok a buggyant, vagy a nagyanyám, akit?l megkérdeztem, miért nem házasodik össze a kutyával, a válasza az volt, hogy mert nem lehet....

Legjobb válasz: ezt nem értem, miért kell ideírni, na mind1 amúgy a mamád nem százas

ezt nem értem, miért kell ideírni, na mind1 amúgy a mamád nem százas
A kérdező hozzászólása: nagypapám meghalt, nagyim meg nem annyira idõs 70 éves. Kedves elsõ. HOVA írjam? nem tudok mit kezdeni ezzel a problémával, és nagyon nagy szükségem lenne segítségre. anyukám is hasonló de nem ilyen. Tõle csak 2 éve váltunk el, mi gyerekek, amikor is 46 évesen egy 72 éves papát talált magának... szóval a megélhetés, meg minden itt nálunk nagyon nehézkes, és nekem gyomor fekélyem van, és nem kellene idegelnem magamat.
Szerintem a probléma legegyszerûbb megoldása az, ha a nagyit egyszerûen nem engeded be hozzátok.
Ne haragudj, de a Nagyid egyszerûen felháborító módon bánik a kutyájával és Veletek a leírtak alapján. Ha más dolgokban is ennyire kiakasztó, szenilis, akkor tényleg lehet, hogy idõsek otthonába kellene mennie...ez az Õ érdeke is lehet...de ne hagyjátok cserben, hisz Õ is a családotok része!!! És ha valóban elmegy otthonba, akkor a kiskutyát vállaljátok be Ti!
atya ég....Nagyon idõs már a nagyid, ugye? A papád meghalt vagy elhagyta? Mert akkor egyedül érzi magát. A kutyával pótolja a papádat. Ha meg a papa él és virul, akkor a mamád sajnos szenilis kissé...
", a kutya száját csókolgatja, a nemi szervénél fogja meg folyton, megrágja az ételt és visszaköpi a kezébe és így eteti, az élettársának nevezi." FÚJ! Én is a kutyámmal alszom, és gyakran csókot nyomok a trombitájára (nem a szájára), de a többi, amit leírtál, az elég beteg dolog, mamádnak valami baja van.
Hát ez mókás egy sztori, bár gondolom neked nem az. Szegény nagyi már nem igazán van a toppon, és ha jól értem, ha lehetne össze is házasodna a kutyájával. Ha a kérdés az, hogy buggyant vagy-e vagy sem, a válaszom az , hogy nem te vagy az, hanem a nagyanyád. Bocs.. :)
A kérdező hozzászólása: igen ez a kérdés, viszont ha tudsz tanácsolni valamit az ügyben azért sem haragszom meg:)
lehet, hogy meg is b*szatja magát a kutyával:D:D hát már bocsi de szerintem valami intézetbe lenne a helye :D

A kutyámnak mikor új fogai lettek (németjuhász) hátsó két zápfoga így megbarnult, és összement, vagy nem is nőtt meg?

Kétszer kisebbek voltak mint a másik oldalon lév? kett?, majd mikor másnap dokihoz akartam vinni de akkorra már nem voltak benne mintha ott se kellett volna lenniük. Pedig csonter?sít?t és vitaminokat is kap meg minden. Most hiányos a fogazata szegénynek mert ugye oda nem n? új. Most egy éves és két hónapos. Szerintetek mi baja lehetett? :O

Legjobb válasz: szia! Sajnos, az okot nem tudom, de együtt érzek veled, az én mudim is foghiányos lett, a vitamintabletta mellett is. de így is szeretem, és amúgy sem egy kiállítási példány :)). Annyit mondott nekem egy ismerõs, akinek közép-ázsiai juhász kutyája van, hogy amennyi adagolás rá van írva ezekre a csonterõsítõkre, annál több kell egy kutyának. Ez nem tudom, igaz-e.

szia! Sajnos, az okot nem tudom, de együtt érzek veled, az én mudim is foghiányos lett, a vitamintabletta mellett is. de így is szeretem, és amúgy sem egy kiállítási példány :) ). Annyit mondott nekem egy ismerõs, akinek közép-ázsiai juhász kutyája van, hogy amennyi adagolás rá van írva ezekre a csonterõsítõkre, annál több kell egy kutyának. Ez nem tudom, igaz-e.
Ez nem vitamin hiánya. Sajnos, a felmenõi között lehetett foghiányos egyed. A kutya pedig örökölte. Ha netán párosodna, tovább is örökíti.
A kérdező hozzászólása: értem. Nem szeretném pároztatni.:D Bár már többen is kérték mert nagyon szép kutya. Csak hát ez a foghiánya szegénynek. Engem nem zavar csak lehet h nem tud úgy enni ahogy szeretne.
Semmiképpen se menj bele a fedeztetésbe, bármilyen szép kutya is, mert a foghiányt a géneikben hordozzák, és a kölykök is nagy valószínûséggel hordozzák majd magukban ezt a gént. Sok mindent nem tudsz csinálni.. talán annyival tudod neki megkönnyíteni az étkezéseit, hogy ha száraz tápot eszik, akkor beáztatod neki elõtte egy kis vízbe, az megpuhítja, úgy könnyebb neki megennie. De egyébként semmi más hátránya nem származik belõle, ismerek olyan foghiányos kutyust, aki teljes életet él, csak a tápja be van áztatva neki, és ennyi az egész. :)
Ha a foga vérezne azt látnád nem? A hányás elvileg normális altatás után.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, mivan ha lenyeli a vért,
Nézd meg a fogát! Nem vérzik neki?
A kérdező hozzászólása: sajnos nem engedi, hogy megnézzem.
Valószínûleg vérzik/vérzett a seb, lenyelte a vért és most kihányja. Más magyarázat nem nagyon van. Láttam már ilyet, akkor is a kutya szájában volt egy seb. Neked meg házi feladat: megnevelni a kutyádat, hogy baj esetén hagyja magát megvizsgálni.
élénkpiros a vér vagy barnás? mert ha élénkpiros akkor frissen vérzik a kutya, ha barnás akkor már emésztett és elõbb került a rendszerbe.
A kérdező hozzászólása: inkább barnás, ... nevelném csak 1 évesen amikor hozzám került már el volt rontva, szomorú sorsa volt azelõtt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!