Találatok a következő kifejezésre: Meg fog a kutyám (84 db)

Kapok egy MÉG kiscicát . Valyon meg lesz a kutyámmal? Nem fognak marakodni? Cicákkal lehet játszani? Mennyi az esélye, hogy elmegy és nem jön vissza?

A kutyám térdig sem ér? kis tacskó-pudli keverék, nagyon aranyos, nem harap, szelíd, de a macskákat, postásokat nem nagyon szeret .. hogy szokassam oda?

Legjobb válasz: Kutyát-macskát nagyon könnyen össze lehet szoktatni, nekem eddig egyetlen kutyám se bántotta a saját cicáimat! elõször fogd kézbe a kiscicát, és ovatosan simogatva mutasd meg a kutyusnak, és mondd neki, hogy "Nem szabad" hadd szagolgassák meg kézbõl egymást. Minden nap többször ismételd meg, meglátod hamar megszokják egymást. Viszont arra vigyázz, hogy a cica azt is megtanulja, hogy evés közbe ne menjen a kutyához, mert akkor az ösztönösen haraphat

Kutyát-macskát nagyon könnyen össze lehet szoktatni, nekem eddig egyetlen kutyám se bántotta a saját cicáimat! elõször fogd kézbe a kiscicát, és ovatosan simogatva mutasd meg a kutyusnak, és mondd neki, hogy "Nem szabad" hadd szagolgassák meg kézbõl egymást. Minden nap többször ismételd meg, meglátod hamar megszokják egymást. Viszont arra vigyázz, hogy a cica azt is megtanulja, hogy evés közbe ne menjen a kutyához, mert akkor az ösztönösen haraphat
A párom szüleinél van egy puli keverék kutya (szóval nem egy nagy kutyáról van szó) ráadásul macska is van (tanyán laknak anyósomék). Mikor egy a pulinál nagyobb kutya valahogy beszökött a udvarjukba a macska! nekiment annak a nagyobb kutyának, hogy megvédje a pulit! Pedig a macska az öregebb állat. Minden szoktatás kérdése szerintem.
És ennyire megszokták egymást. Második voltam.
általában mindkét állatot kölyök korukban kell összeengedni , eljátszadoznak, és ameddig felnõnek, addig összeszoknak.Bár meglehet egymással is szoktatni az tény, de sokkal nehezebben..
Ez relatív. Az én kutyám nem türte a macskát alapon. Vérében volt hogy megtámadja. 1 év alatt 5 macskát is elküldött a túlvilágra. Igazi házörzõ egy kutya volt, mert olyan szófogadó, de ha macskát talált akár a karánban akárhol, 1 óra és le is vadászta.
Vajon *
Volt már herélt kutyám, és igen VÁLTOZNI fog a viselkedése, nyugodtabb lesz, engedelmesebb
Én holnap viszem mindkét kutyámat ivartalaníttatni és bevallom rohadtu.l féltem õket és izgulok. A doki azt mondta a viselkedésére a kanomnak (6 éves) olyan szempontból hat majd hogy nyugodtabb lesz és nem megy el a szukák után. A szukámra azt mondta Õ nem fog változni szerinte mert még csak 5 hónapos a szuka.
A játékossága, intelligenciája, mozgékonysága nem fog változni. Csak annyi, hogy nem fogják úgy érdekelni a szuka kutyák, nem fog kakaskodni a kanokkal és ezért lesz nyugisabb, könnyebben kezelhetõ. De ugyanolyan aktív és bohóc fog maradni, emiatt ne félj. Már egy pár kutya lett ivartalanítva a kezem alatt, egyik sem változott meg olyan irányban, amitõl a gazdik általában félnek!
Mi is kivetettük a golyóit. Egyáltalán nem bántuk meg. Elsõ sorban azért akartuk ivartalanítani, mert bent van, és jelölt. Ez teljesen megszûnt, már nem pisil össze mindent. Ami viszont észre vettem, hogy eddig Õ nem játszott semmivel ( fél méteres láncról hoztuk el ). És bár nem az ivartalanításnak köszönhetõ, hogy szinte kicserélõdött a személyisége, de az után kezdett el játszani, kis labdákkal, gallyakkal. Pedig nem érdekelte, ha eldobtunk neki valamit. Most meg utána rohan, felkapja, és a levegõbe van hogy feldobja pl. egy faágat. Ne aggódj a játékosságából egy cseppet se fog engedni. :-D
Nyugi, a heréit fogják eltávolítani, nem az agyát... Kicsit nyugodtabb lesz, de a személyisége nem fog megváltozni. Nekem a két 5 éves kanomat 10 hónapos korában, egymás után ivartalanították. Dettó ugyanolyanok voltak utána, mint elõtte, annyi, hogy a már elkezdõdött kakaskodást abbahagyták.
Felnõtten ivartalanították a bullterrier kanomat. 16 évesen még játszott a kutyatársakkal a téren, igaz, a kopott ízületek miatt óvatosabban, de játszott.
A kérdező hozzászólása: A nyugodtság az oké meg hogy engedelmesebb ez világos, de mennyire maradt játékos, aktív?
Nekem késõn, 10 éves kora után lett ivartalanítva, új kutya miatt, aki kis szuka lett, a lökött, nem szocializált öreg meg egész nap "mászta". Ami különbség lett utána, hogy már nem mászta lépten-nyomon, és, mintha meg lett volna sértve. Játékosságát nem befolyásolta. De semmi sem biztos, tuti minden kutya egyénileg reagál a változásra.

Az orvos tudni fogja, hogy milyen oltás kell még majd a kutyámnak?

Eddig csak egy rózsaszín kis matrica van beragasztva az oltási könyvébe. (Vanguard plus CPV)

Legjobb válasz: Ez a dolga. Tudni fogja.

Ez a dolga. Tudni fogja.
Ez az elsõ kombi oltás, a következõ parvo lesz utána még egy kombi és egy parvo. Ez az alap felállás, utána jön az elsõ veszettségi, és fél év múlva az ismétlõ. Onnantól évente veszettségi és kombi, negyedévente féreghajtás


Fog még változni a kutyám?

Van egy 7 hónapos kan kutyám. Viszonylag minden rendben van vele, de egy kissé szeleburdi amivel valahogy nem tudok mit kezdeni. Azt mondták hogy ez idővel majd változni fog és érezhetően komolyabbá fog válni, igaz ez? Megcsinál mindent, nem neveletlen, hallgat is rám, de amikor elkezd szeleburdiskodni akkor csak nagyon kemény rászólással képes viselkedni, jutalomfalat, szép szó, egyáltalán nem érdekli. Csak ha nagyon kemény hangnemben szólok rá, mint aki mindgyárt megveri, persze soha nem bántottam. Keményen, határozottan pedig nem szívesen szólok rá az utcán mert szégyellem és attól félek hogy emiatt azt hiszik bántalmazom is a kutyát. Persze ezt az apróságot leszámítva nincs gond a kutyával. Ezt beleszámítva a kutya 100% engedelmes, mindig behívható, macskáról letiltható, minden. De jó lenne ha nem kellene ez a hangnem a 100%-hoz. Valóban eljön majd az idő amikor a rendes szóból is érteni fog?

Legjobb válasz: Ha még csak 7hónapos akkor ez még csak rosszabb lesz egy ideig :D Komolyodni majd 2-3éves kor felett :)

Ha még csak 7hónapos akkor ez még csak rosszabb lesz egy ideig :D Komolyodni majd 2-3éves kor felett :)
A kérdező hozzászólása: Elkeserítõ. :( Én tartom a frontot elég jól egyellõre, de az utcán igen erõs befolyás alatt állok. Történt a minap hogy a kutyus kitalálta hogy majd õ vezet engem, mire rászóltam és magam mellé ültettem, mielõtt újra elindultunk volna. Ezt meglátván egy nõ az utcán, rámszólt hogy mit mûvelek a kutyával. Szó szerint, ezekkel a szavakkal! Borzalmasan bosszús lettem, fõleg hogy errefele, én vagyok az egyetlen akit nem húz a kutyája séta közben. Sõt, olyannyira normális jelenség a neveletlen kutya, hogy minket bámulnak mint a cirkuszi mutatványosokat, ha pedig fegyelmezem a kutyát, lesnek rám mint valami állatkínzóra, vagy buta emberre. Borzasztóan zavaró tud lenni. Más is átélte ezt a korszakot a kutyájával? Gondolok itt arra, hogy keményen kell olykor rászólni.
Ha én rászólok a kutyára "keményebben" akkor nem mernek szólni érte :D bár ez igen ritka jelenség. Tegnap sétálunk jön macska kutya utána. Elkurjantottam magam :D emberek akik addig beszélgettek páran hirtelen csöndbe maradtak ^^ Persze minden attól függ hogy mi a keményebb rászólás :)
Persze ez idõvel változni fog! Az én kutyám is ilyen volt! Most már 4 éves és teljesen elmúlt!
A kérdező hozzászólása: Ilyen, mint a te esetedben, amitõl elhallgatnak az emberek is hirtelen. De énrám úgy lesnek ilyenkor, mintha bántalmaznám a kutyát. Amikor leültettem akkor nem keményen szóltam rá, a nõ meg nem értette a miértjét, hogy miért nem hagyom a kutyát elöl menni.
No para, nem lesz itt gond :) A kutyád most kamaszodik, ivaréretté válik, miközben még egy kajla kölyök. Nem könnyû idõszak, talán egy kutyasuli sem ártana, bár úgy sejtem sokat foglalkozol vele. De talán segítséggel megtanulná, hogy elsõre fogadjon szót. Én sem szeretek közterületen ráparancsolni hangosan, szigorúan a kutyámra, de néha muszáj. Az õ érdekében. Viszont ha ilyenkor odajön, jól csinálta, amit kértél, akkor dicsérd meg. A kutya is érezze, hogy mi a jó, és mások is látják, hogy nem akarsz neki rosszat. Az ivartalanítást meg már csak zárójelben említem, az sokat könnyítene a késõbbiekben ;)
Amúgy milyen fajta? Vannak kajlább, örökgyerek fajták is :)
Ohh ha tudnád, hogy engem hányszor akartak feljelenteni:) Kétszer történt olyan, hogy piszok módon megbüntettem a kutyáimat nyílt terepen, egyikük süketet játszott a behívásra, a másik meg kakit falt 2 rászólás ellenére (persze ez két különbözõ alkalom). Egy ujjal nem nyúltam a kutyákhoz, csak hanggal és lelki terrorral büntettem, mégis jött az okos néni, hogy akkor õ most kihívja a rendõrt. Mondtam, hogy csak tessék, mit mond neki mégis? Hogy morgok a kutyára? Talán tilos? Aztán volt olyan, hogy édes kiskutyám macskákat akart hajkurászni, én meg élve a fojtónyakörv adta lehetõségekkel, korrigáltam. Erre is megkaptam, hogy fojtogatom a kutyát. A néninek megmondtam, hogy dumálás helyett menjen nézze az eszmeraldát:D Szóval le kell az ilyeneket kaksizni, különben a kutyád nagyon hamar rá fog jönni, hogy utcán nem mersz rászólni, és ezt ki is fogja használni.

Szerintetek mekkorara fog meg noni a kutyam?

A kutyamnak az apukaja az kevert kutya ,az anyukaja viszont arany retriver.Kulsore ugy nez ki ,mint az arany retriver,csak kicsi a szore.Mar 4 honapos,de meg picike,es latszik,h novesben van.A kevert kutya ,aki az apukaja az kicsi meretu csak hosszukas.Szeretnem,h az en kutyusom nagyra nojon.

Legjobb válasz: http://www.google.com/imgres?q=labrador&hl=hu&sa=X&biw=1280&.. jelenleg pont igy nez ki a kutyam(mint a labrador)

A kérdező hozzászólása: http://www.google.com/imgres?q=labrador&hl=hu&sa=X&biw=1280&.. jelenleg pont igy nez ki a kutyam(mint a labrador)
akkora lesz kb mint 1 labrador
nekem most 8 hónapos a labim és kb akkor tályt kezdett el nõni szemmel láthatóan

Még megváltozhat a kutya? Működni fog?

A kutyám 4 éves, spániel. Sajnos kiskorában (és most is) olyan környéken laktunk, ami tele volt antiszociális elkényeztett törpekutyákkal (yorkie, bischonok, máltai stb..) amik a kutyusomra folyamatosan ugattak, morogtak amikor ? játszani akart. és hát inkább emberekkel lett szocializálva és nem kutyákkal. Félreértés ne essék, nem agresszív egyáltalán, de nem játszik a többi kutyával. Az van, hogyha meglát egy kutyát, rángatja a pórázt,nyüsszög és oda akar menni.ha odamegyünk megszaglásszák egymást, és onnantól a kutyámat nem is érdekli már. Akarunk mellé majd egy kis francia bulldogot (? is kan, az is kan lenne). Az érdekelne, hogy vajon megváltozhat e a kutyákkal való viszonya, illetve, hogy nem lesz e ilyen érdektelen a kiskutyussal is. Egyébként a másik kutyust már rendesen fogom szocializálni, csak akkor még 10 éves voltam, anyámék pedig nem túl falkavezér alkatok és az ilyenek mint a gondos szocializáció, vagy tanítás kimaradt, így nekem kellett ezt bepótolnom 13 éves koromban. Mostmár 14 vagyok, így tudni fogom mit kell tenni vele. Válaszokat köszi!

Legjobb válasz: nevelés kérdése. Szerintem h hozzászoktatod fog játszani a kiskutyusoddal...

nevelés kérdése. Szerintem h hozzászoktatod fog játszani a kiskutyusoddal...
Vannak olyan kutyák, amelyek nem szeretnek idegen ebekkel játszani, ezt tiszteletben kell tartani, ráerõltetni úgysem tudod, ha õ nem szeretné. Az én idõsebb goldenem is dettó ugyanígy viselkedett, csak addig érdekelte a másik kutya, amíg megszaglászták egymást, utána ment volna tovább. 6 hónapja hazahoztam egy kölyköt, az elsõ pár napban nem foglalkozott vele, de utána elkezdtek játszani és azóta is gyakran játszanak egymással. Valószínû így lesz ez a te kutyusoddal is, a francia bulldogot el fogja fogadni és elõbb utóbb rá fogja venni a kicsi a játékra, de más kutyákkal ettõl még nem fog jobban játszani. Nálunk olyankor, ha sok kutya közé viszem õket, hogy míg a kicsi játszik, a nagy a lábamnál fekszik.
A kérdező hozzászólása: Nem eröltetem rá. Viszem õt futtatóba, ott általában vannak kutyák van amikor 8-10 is. Õk ott egy brancsban játszanak, õ meg szaglászik. Engem nem zavar, csak amiatt vagyok szomorú, hogy itt a környéken nincsenek kutyás barátaink, mert zsüli nem játszik a többiekkel, így én a gazdákkal sem nagyon tudok eszmecserélni. De ha lesz kiskutyánk biztos nagyobb esélyünk lesz arra, hogy kutyás barátokat találjunk :) . Köszi a válaszokat!

A kutya meg fogja a sünit, megeszi, meg hal?

Legjobb válasz: tehát nem kell attól félni hogy tüske jut a gyomrába

Kutya nem eszik sünt. Elkapni sem tudja igazán a tüskék miatt. A sün összegömbölyödik és szúr, bárhogyan is gurítja a kutya. Én láttam kutyát amelyik sünnel babrált és ez lett a vége: egy sértetlen sün és vérzõ kutya. Szóval a kutya nem hal meg, de néhány csúnya szúráshoz juthat.
A kérdező hozzászólása: tehát nem kell attól félni hogy tüske jut a gyomrába
Én meg ismerek olyan kutyákat, amelyek minden egyes sünnek, ami a kertbe téved csak a tüskés bõrét hagyják meg és a kutyákon egyetlen szúrásnyom sincs. An enyémet letiltottam róla, úgyhogy õ figyelmen kívül hagyja a sünt.
Látom mindenki humoránál van!:D Nem hal meg a kutya, ha megeszi a sünit!
Miért halna meg a kutya, amely sünt evett? Nem, nem hal meg. A sün "hal" meg olyankor. (Általában ez van, azzal akit megesznek. :DDD) dellfil A sün nem mérgezõ! (Vannak népcsoportok, akik megeszik. :D)
se a sünt, se a halat nem eszi meg
az egyikõjük meghal :-) de nem a hal :-)
Milyen hal? Ha azt, hogy "megeszi" egybe tudtad írni, akkor a másik kettõt miért nem? Nem eszi meg, ha meg is enné, az egyetlen, ami meghal, az nem a kutya.
A kérdező hozzászólása: mennyi köcsög van itt, azért mert valamit külön írtam.jelzem véletlenül, , azért még elvárnám hogy normális válaszok érkezzenek...., de köszönöm azoknak akik viszont nem viccelték el a dolgot..:-D
Nem hinném hogy a kutya meg is enné. Megfogja, de nem eszi meg!
Igen, meghal, azért csinálja, hogy öngyilkos legyen.
Nem lesz semmi baja, a gyomorsav szétmarja a tüskéket. Bolhás viszont lehet a sünitõl a kutya, nagy bolhafészkek a sünik!
Nem hal meg. Az enyém egyszer félig megevett egyet, nem tudom, hogy miért. Azóta is kapott már el, de azokat nem ette meg.
Már megbocsáss, de én, veled ellentétben nem vagyok köcsög. Az a k, aki mondja. Én szóltam, hogy így, ahogy feltetted a kérdést, más értelme van, mint amit szerettél volna. Ezt mások is észrevették, ezért kell a helyesírás, hogy ne legyenek félreértések! És a kutya nem eszi meg a sünt, vagy ha mégis, a sün nem mérgezõ. A tüske is csak szõr. De a kutya nem bagoly, ha mégis ilyesmire vetemedik, nem egészben nyeli le az áldozatát, hanem kifordítja a bõrébõl.

Sokáig fog még vedleni a kutyám?

Ha minnél többször fésülöm annál hamarabb fog levedleni?

Legjobb válasz: Milyen fajta? Van olyan kutyafajta, amelyik folyamatosan váltja a bundáját és van aki vedlik, de utána alig hullik a szõre. Tudni kéne, hogy õ milyen. Némelyiknél, ha az aljszõreit is teljesen kifésülöd, akkor elég gyorsan "utánanöveszti".

Milyen fajta? Van olyan kutyafajta, amelyik folyamatosan váltja a bundáját és van aki vedlik, de utána alig hullik a szõre. Tudni kéne, hogy õ milyen. Némelyiknél, ha az aljszõreit is teljesen kifésülöd, akkor elég gyorsan "utánanöveszti".
hello nekem szamojes, spiccen van és ha sokat tudsz a kutyákról akkor ezt tudod hogy a szamiknak nagyon sok a bundájuk és annyit fésülöm amikor csak tudom mikor vedlik akkor kb. naponta 2-szer fésüld azzal semmi baja sem lesz a kutyának...
A kérdező hozzászólása: Beagle kutya, csak a tenyésztõjét nem kérdeztem meg, túl sok mindent kérdeztem tõle is és ezt kihagytam meg sehol se találtam olyan oldalt ahol errõl írnak!Ezért gondoltam itt megkérdezem! És nagyon köszi a válaszokat!
Nekem hosszú szõrû kutyáim vannak, õk nyáron végig egyenletesen vedlenek. Viszont a kölyök szõrüket éppen egy éves kor körül cserélik le, ilyenkor többet, és gyorsabban vedlenek. Bár a Beagle-t nem ismerem ennyire, de szerintem õ is most dobja le ezt a kölyök szõrt, ezért vedlik jobban. Késõbb ennyire nem fog.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm! Már kevesseb mint ami április elején volt, de azért még van mit vedlenie :/ Köszi neked is a választ!
nekem is rövidszõrû a kutyám és 2-3 naponta kefélem
A kérdező hozzászólása: oksi köszi :)
Új kutya helyett inkább fizessétek ki a mûtétet.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: mivel nagytestû kutya felesleges a mûtét... Különven meg ha ezt mondod az árakkal sem vagy tisztába. Második: jól kijön a kutyákkal és már a kertben is volt vendégek kölyök kutyája jól elvoltak csak annyi volt a probléma hogy a kölyök mozgékony fajtájú volt, ezért gondoltam lustábbra. Az pedig természetes hogy mindkettõvel ugyanúgy foglalkoznánk.
Nem mindegy h milyen mértékû a diszpláziája, hogy mennyi idõs és h mennyit foglalkoztok vele most ill mennyit majd a kiskutya érkezése után. Az meg szinte teljesen irreleváns h szuka, nem fognak benne feltámadni az anyai ösztönök csak mert kölyökkutya kerül a házhoz. Lehet h le se fogja tojni h ott van, lehet örül majd neki, lehet h idegesíteni fogja. Ezt neked kell tudni, mert te ismered a saját kutyádat h hogy viszonyul más kutyákhoz pl séták alkalmával vagy konkrétan a kölykökhöz.

Meg fogja szokni egymást a kutyám és a kiscicám?

Most hoztam haza egy új kiscicát de a kutyám nem nagyon kedveli, többször is megpróbálta elkapni, meg ugatott rá.Nem mellesleg a cica is igencsak fújt rá.

Legjobb válasz: Ha még tényleg kiscica, akkor igen. Lehet, hogy még most idegen a kutyának, de meg fogja szokni. Tudja a kutya is, hogy gyerek élõlény és már oda tartozik, csak még féltékeny. Te is segíthetsz az összeszokásban. Pár hét, és akár együtt is fognak aludni. :-)

Ha még tényleg kiscica, akkor igen. Lehet, hogy még most idegen a kutyának, de meg fogja szokni. Tudja a kutya is, hogy gyerek élõlény és már oda tartozik, csak még féltékeny. Te is segíthetsz az összeszokásban. Pár hét, és akár együtt is fognak aludni. :-)
Volt korábban is cicád, a kutyáddal együtt? Nálam az a módszer vált be, hogy amikor hoztam a cicámat, akkor a kutyám már 5 éves volt. Mindennap foglalkoztam velük, hogy összeszokjanak. Fogtam a cicát, az ölembe vettem és a kutyát fokozatosan engedtem közel hozzá. Ha láttam, hogy a kutyának nem tetszett, akkor nõveltem köztük a távolságot. Aztán újra közelítettem õket, amíg el nem jutottunk arra szintre, hogy a cica nem fújt rá, a kutya nem ugatta, nem morgott és nem akarta bántani. Persze ez több hétbe is beletelhet. Végül nálunk annyira összebarátkoztak, hogy együtt aludtak, egy tálból ettek és ittak... végén már elválaszthatatlanok lettek. 10 év után, mikor a kutyusom egyik reggelre elpusztult a cica ott feküdt a lábai között, hozzábújva és õrizte. Szóval, õk tényleg nagyon szerették egymást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat, és igazán megható ez a történt, kedves "második"!Volt már elõzõleg is cica a háznál, csak õ eltûnt.:(. Mondjuk a kutyám nagyon érdeklõdik utána, mindig próbál bejutni a szobába ahol a cica van, de egyszerûen fél tõle. Legalábbis ezt látom a viselkedésébõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!