Találatok a következő kifejezésre: Meg fog a guppym, (3 db)

Fog meg szulni a guppym?

Tegnap reggel, ebredes utan beneztem az akvariumba (pont az agy mellett van es az elso az reggel, hogy megnezem a halakat) es latom, hogy van 3 kicsi guppy. Gyorsan kulon tettem oket. Kulon tettem a nagyot is, de azota semmi, ma vissza tettem a tobbi koze. A hasa meg mindig pont olyan mint szules elott. Lesz meg kicsi?

Legjobb válasz: én úgy oldottam ezt meg, hogy vettem rengeteg elevenszülõt,guppikat, a nõstények képesek 200 kicist is szülni egyszerre akkorák,szifókat, mollykat,plattiket stb. és vettem egy ivadékhálót. ez úgy néz ki, h van egy nagyon szûk réses háló, amin az ivadékok nem férnek át és egy váz, ami nem árt a víznek, a hálót csak rá kell rakni és mehet bele az ivadék. ez az akvárium falra van aggasztva. van egy szifó ivadékom, lassan egy hónapos és már csak 2 hétre várok, amikor eléri az a nagyságot amikor át lehet rakni a nagyokhoz. oxigén, kaja és hely kell a növekedéshez.

én úgy oldottam ezt meg, hogy vettem rengeteg elevenszülõt, guppikat, a nõstények képesek 200 kicist is szülni egyszerre akkorák, szifókat, mollykat, plattiket stb. és vettem egy ivadékhálót. ez úgy néz ki, h van egy nagyon szûk réses háló, amin az ivadékok nem férnek át és egy váz, ami nem árt a víznek, a hálót csak rá kell rakni és mehet bele az ivadék. ez az akvárium falra van aggasztva. van egy szifó ivadékom, lassan egy hónapos és már csak 2 hétre várok, amikor eléri az a nagyságot amikor át lehet rakni a nagyokhoz. oxigén, kaja és hely kell a növekedéshez.
Szerintem lesz, de ne pakolgasd nem tesz jót neki:)
Az akváriumba ha nincs elég búvóhely kaja lesz a kis guppikból
A kérdező hozzászólása: Van eleg buvohely:) Alig varom hogy meg legyenek:D
A kérdező hozzászólása: eltelt egy het. Es most szult az elobb 10egesseges halacskat, es ket "selejtet", amik nem pattantak szet. Pedig az egyik probalt, mozgott, es latszottak a szemei is. Remelem reggelre meg lesznek:)

Meg fog halni a guppym, ha az akvárium alján van és csak nagyon ritkán úszkál és nem eszik? Mit tehetnék érte?

Több guppym is van, de csak az egyik csinálja ezt. A többit ugye nem "fert?zheti" meg?

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy meg van-e puffadva, nem lehet hogy nõstény és szülni fog? De ha nem, akkor sajnos lehet hogy már nagyon beteg. Részleges vízcsere, hátha felszaporodott valami anyag a vízben, de ha nem is ürít rendesen, csak egy átlátszó fonal-szerûség lóg ki belõle, valószínû fertõzés. Nem írtál részleteket, de lehet hogy nem is olyan komoly a gond, és csak elcsapta a hasát. Viszont ha beteg, hát, elvileg megfertõzheti a többieket, de általában egy akváriumban sok fajta élõsködõ, és betegségért felelõs baci jelen van, ha legyengül valamelyik halacska, azt megtámadja, a többieket nem.

Nem írtad, hogy meg van-e puffadva, nem lehet hogy nõstény és szülni fog? De ha nem, akkor sajnos lehet hogy már nagyon beteg. Részleges vízcsere, hátha felszaporodott valami anyag a vízben, de ha nem is ürít rendesen, csak egy átlátszó fonal-szerûség lóg ki belõle, valószínû fertõzés. Nem írtál részleteket, de lehet hogy nem is olyan komoly a gond, és csak elcsapta a hasát. Viszont ha beteg, hát, elvileg megfertõzheti a többieket, de általában egy akváriumban sok fajta élõsködõ, és betegségért felelõs baci jelen van, ha legyengül valamelyik halacska, azt megtámadja, a többieket nem.
Mindenesetre érdemes különválasztani a többitõl. Olyan vízbe tedd, amit az akváriumból veszel ki, esetleg egy részét lecseréled.
Az én fiú guppim a napokban halt meg és õ is csak az akvárium alján volt és nézett maga elé.amikor meghalt bekékült...
Lehet, hogy még fiatal.Szerintem ezért nem szül többet.Gratulálok a kis jövevényekhez:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!