Találatok a következő kifejezésre: Meg akarok vezetni (11 db)

Tényleg létezik olyan, hogy felveszek 10 millió kamattámogatott hitelt, de 5-nél azt mondom nem kell több és ezzel el van intézve, vagy meg akar vezetni a bank és beugratni valamibe?

A bank azt mondta vegyek fel többet és ha nem kell csak szólok és akkor annyira fizetem majd a részletet.

Legjobb válasz: Milyen bankról van szó? Ha lehet is ilyen a kezelési költséget, vagy/hitelfolyósítási vagy mit tudom én milyen költségeket biztos, hogy a 10 millióra számolják, és lehet, hogy szerzõdésmódosítást is kell csinálni aminek elég kemény dija szokott lenni. Mindent meg kell beszélni elõre.

Milyen bankról van szó? Ha lehet is ilyen a kezelési költséget, vagy/hitelfolyósítási vagy mit tudom én milyen költségeket biztos, hogy a 10 millióra számolják, és lehet, hogy szerzõdésmódosítást is kell csinálni aminek elég kemény dija szokott lenni. Mindent meg kell beszélni elõre.
Ilyet biztos nem mondhat a bank, szerintem ott nagy susmus van... Banknak jelentési kötelezettsége van a kamattámogatott hitelek után a MÁK felé. Szóval nincs ilyen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megmondtam nekik, hogy ezt felejtsék el.

A BKV tényleg a szociális háló része, vagy csak meg akarnak vezetni engem? "Vagy tényleg így van? "

Legjobb válasz: éppenséggel lehet az mert rengeteg embert fogalakoztat és rengeteg ember használja

éppenséggel lehet az mert rengeteg embert fogalakoztat és rengeteg ember használja
A kérdező hozzászólása: És mind ez kik tartják el? "Csak nem a lógósok?"

Hogy magyarázzam meg a szüleimnek, hogy nem akarok vezetni?

Kb. fél éve szereztem meg a jogsit, már az órákon is eléggé döcögve ment, bár a végére belejöttem, mert elég könnyen kezelhető kocsival gyakoroltam, meg ott volt az oktató mellettem, és megnyugtatott a tudat, hogy ő "közbe tud lépni", ha szükséges. De amióta meglett a jogsim, azóta a szüleim állandóan vezettetnek, ráadásul a kocsit is nehezebb kezelni, meg félek úgy az egésztől, nagyon nagy felelősség, meg nem szeretem pl, ha valaki a piros lámpánál áll a hátamnál, és nem akarom, hogy arra várjon, míg én továbbmegyek, ezért még idegesebb leszek, akkor meg már kapkodok is, és a kocsit is sajnálom, de nem lehet a szüleimmel erről beszélni, mondjuk másról se, de áááá ... Nem akarok soha többet autót vezetni ... :(

Legjobb válasz: Úgy látom, te a sofõrük vagy. Állj eléjük egy ollóval, és a szemük láttára vágd ketté a jogsidat. Ebbõl csak megértik már.

Úgy látom, te a sofõrük vagy. Állj eléjük egy ollóval, és a szemük láttára vágd ketté a jogsidat. Ebbõl csak megértik már.
van benned legbelül egy félelem, és emiatt nem szeretnél vezetni, meg kihasználnak téged hogy vezess te. nekem lassan már két éves lesz a jogsim, ahova lehet én vezetek, csak néha vagyok utas az autónkban(pl. ha ittam). De mond meg nekik hogy nem szeretnél vezetni, félsz az egésztõl összetöröd az autót stb, meg ha fél éves jogsival is izgulsz mert vannak mögötted a pirosnál stb, akkor hagyd abba a saját és más testi és anyagi épségére vonatkozóan, mert elõbb utóbb az lesz, hogy visszagurulsz valakire, és nem azzal van a gond, mert biztosító állja, de ki szeretne herce-hurcát, munkából akárhonnan elkésni, mert te félsz, van elég sok vezetni nem tudó az utakon, ha te azt mondod abbahagyod, az csak jó mert egyel kevesebb lesz.
Ha nem érdekel, nem szereted, akkor nem kell erõltetni. Ha meg majd kell, akkor megtanulod használni az autót (sebváltót is) és akkor használod a jogsid. Amúgy aki tényleg megtanult vezetni, annak nem kell a sebességváltással törõdni, mert rutinból megy. Mint a biciklin az egyensúlyozás. Az automata sebváltó a biciklin a mankókerék kb... Ha a váltásra kell figyelned, akkor még gyakorolnod kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem is igazán a váltással van a gond, csak tényleg, amin eddig vezettem, amikor gyakorolni jártam, már hozzászoktam, meg megnyugtatott az, hogy van valaki mellettem, aki közbe tudna lépni, ha szükséges lenne ... De ez a kocsi, ami nekünk van ... Meg beülök, és az van bennem, hogy ez mekkora felelõsség, és nemcsak saját magam, és az autót veszélyeztetem, hanem sok más embert is, és onnantól kezdve az egészet megette a fene :/
Kicsit túlgondolod ezt azegészet:) Lazulj egy picit:) Ennyi erõvel seni se üljön autóba, mert mi van, ha balesetet okoz, stb. Nem? Nyilván mindenki úgy ül be az autóba, hogy igyekezni fog a lehetõ legkörültekintõbben közlekedni. Ha tehát te éppen valamire nem figyeltél, remélhetõleg figyel rád a "másik". Egyszer fent, egyszer lent. Volt, hogy én mentettem meg más kocsijának épségét a saját figyelmetlensége miatt, máskor meg én nem figyeltem, és miattam kellett bûvészkedni. De nem csináltam problémát, még akkor sem ha a másik fél ugatott. Mosolyogva intettem vagy megköszöntem szóban. Szóval nyugodj meg! Gyakorolgass, ne rögtön reggeli belvárosi csúcsban vezess. Menj el egyedül mindenfelé, Gyakorold az elindulást. Azért még egy kezdõ jogsison se fogjon már ki, hogy piros lámpánál el kell indulni:)
Mirõl beszéltek ti itt? Kihasználják? Sóförjük? Ne nevettessetek már! Egyszerûen arról van szó, hogy látják a szülei, nem megy még a vezetés, ezért ösztönzik a gyakorlásra. Ha nem akarsz vezetni, ne vezess. Senki sem kényszeríthet rá... Persze irreális a félelmed mértéke, aminek egyetlen megoldása a vezetés lenne, de ha egyszer ez neked nem hiányzik, akkor nem kell erõltetni.
Döntsd el, hogy akarsz-e valaha az életedben vezetni. Ha nem, akkor hagyd abba a vezetést és mondd meg a szüleidnek, hogy ennyi volt, többet nem vezetsz. Ha viszont csak most nincs kedved hozzá, de úgy látod, késõbb szükség lesz rá (márpedig szükség lesz, mert szinte létszükséglet sok élethelyzetben), akkor gyakorolj minél többet. A jogosítvány megszerzése senkinek nem azt jelenti, hogy tud vezetni és nem fél, hanem azt, hogy onnantól már egyedül is gyakorolhat. Hidd el, elõbb-utóbb menni fog a vezetés és a félelmed is elmúlik.
El kell döntened akarsz - e egyáltalán vezetni. Érdekel - e ez az egész. Azt azért tudni kell, ma már szinte elképzelhetetlen jogsi nélkül boldogulni, élni, sok állásnál is követelmény. Viszont ha szeretnél és jó szeretnél vezetni, eddig rossz úton jártál te és a szüleid. Ugyanis vezetni igazán éppen egyedül lehet megtanulni. Amikor csak magadra számíthatsz, az az igazi tanulás. Ha nagy a baj, úgysem tud közbelépni a melletted ülõ, nem lesz rá idõ. Szokj hozzá, ha te ülsz a volán mögött minden a te döntésed és felelõsséged. Törekedj minél több önálló vezetésre, találd meg az alkalmat hosszabb útra is, vidéki rokonokhoz, bárhova. Hatalmas sikerélmény lesz, ha sikerrel teljesíted. Minél többet - lehetõség szerint - egyedül, és minél több kilométert tegyél meg, akkor menni fog.


Melyikkel érintsük meg az alábbi testek közül állapotban lévő elektroszkópot, ha el akarunk vezetni róla a többlettöltéseket? Karikázd be a megfelelő betűt! A) műanyag szívószál b) alumínium kanál c) radírgumi d) szénrúd

Legjobb válasz: Ha jól értem ez a kérdés: Az alábbi testek közül melyikkel érdemes megérinteni a töltött állapotban levõ elektroszkópot, ha szeretnénk többlettöltést elvezetni róla. Mivel a mûanyag és a radír igen rosszul vezet, ezért azokkal semmiképpen. Az alumínium kanál jó vezetõ, a szénrúd pedig passz. Ha éppen gyémánt, akkor tuti rosszul vezet, ha grafit, akkor elvileg jól vezet. Összességében én a b)-t karikáznám be.

Ha jól értem ez a kérdés: Az alábbi testek közül melyikkel érdemes megérinteni a töltött állapotban levõ elektroszkópot, ha szeretnénk többlettöltést elvezetni róla. Mivel a mûanyag és a radír igen rosszul vezet, ezért azokkal semmiképpen. Az alumínium kanál jó vezetõ, a szénrúd pedig passz. Ha éppen gyémánt, akkor tuti rosszul vezet, ha grafit, akkor elvileg jól vezet. Összességében én a b)-t karikáznám be.
Az alumínium és a szén rúd is jó. Persze csak akkor ha le vannak földelve. Ha az alumíniumkanálnak van egy mûanyag nyele, vagy mondjuk gumikesztyûben fogod, akkor nem vezeti el a töltéseket.
Olvasd már el mit írtál, és próbálkozz újra a kérdés-feltevéssel!

Meg akarok tanulni vezetni, szerintetek melyik a legjobb budapesti KRESZ suli?

(Még sosem vezettem, szóval olyan kéne, ahol jó fej a tanár és sok gyakorlati óra lehet?ség van.)

Legjobb válasz: Non stop autósiskola az Üllõi úton!

Non stop autósiskola az Üllõi úton!
Maczi suli: http://www.maczisuli.hu/ itt tanultam, nagyon korrektek, olcsók, az 50 perc valóban 50 perc, az órák jó hangulatban telnek, sok tanulással. Lefizetés kizárt, az oktató ellene van ezeknek. Mégis sokan átmennek elsõre (én is), mert a tudás számít, és azt itt megkapod. Esetleg Mazsola tanoda. Ugyan nem tudok róluk többet, de talán még a Kalmár jó. CSigát én a helyedben kerülném.
rézcsavar
Rézcsavarral, esetleg grafit ceruzabéllel. Ez utóbbival azonban lehet, hogy nem lesz teljes a siker, mert a grafit nem tekinthetõ igazi vezetõnek.

Meg akarok tanulni vezetni. Mennyit fogok érte fizetni?

23 vagyok.

Legjobb válasz: kb 100e ft

kb 100e ft
Több mint 100, kb. 130-140, de ebbõl ha öügyes vagy akkor a SZJA-ból a 30%át visszatudod igényelni.
A kérdező hozzászólása: hogy tudom visszaigényelni?
Én 83 ezret fizettem érte. Attól függ az ár, hogy hol laksz (nagyváros, kisváros) és hogy eléggé körbenézel-e az autósiskolák között...
Nekem 140e Ft volt vidéken. Elsõre mindenbõl átmentem. Mondjuk ebben már benne van minden. (orvosi vizsgálat, illeték, fénykép) Arra az egyre vigyázz, hogy néhe az olcsóbb drágább. A barátnõm elment egy akciós tanfolyamra, mert a KRESZ díj felét elengedték, aztán az oktatónál meg szívott, mert nem nagyon tanított. Csak vetette az órákat, így neki több mint 200e Ft lett az egész herce-hurca. A legjobb, ha olyan iskolát választasz, ahol az oktatót ismered, vagy valaki megbízható ember ajánlotta.
A kérdező hozzászólása: Debrecenben kezdek neki!

Kisfiam 9 hónapos, próbál menni, de még higanymozgású. Lehet ilyenkor vezetni? Nem ártunk neki ezzel? Nem én akarom, ő erőlteti. Megfogom a kezét és máris elindul, szinte magával ránt

Legjobb válasz: Ha csak ritkán csináljátok, akkor nem gond, de minél jobban hagyod egyedül próbálkozni, annál szebb lesz a mozgása. Ilyen idösen még egy baba nem nagyon szokott menni tudni, elöször biztosan - kapaszkodás nélkül - állnia kell megtanulni, ha vezetgetve megy, akkor nem egyensúlyozza ki magát, hanem elöredölve - lendületböl megy. Ez csak addig lehetséges, amig fogja valaki, és ha sokszor csináljátok igy, akkor ez a testtartást szokja meg, késöbb meg át kell szoknia a helyesre. EZÈRT jobb, ha minél kevesebbel lesz egy gyerek vezetgetve.

Ha csak ritkán csináljátok, akkor nem gond, de minél jobban hagyod egyedül próbálkozni, annál szebb lesz a mozgása. Ilyen idösen még egy baba nem nagyon szokott menni tudni, elöször biztosan - kapaszkodás nélkül - állnia kell megtanulni, ha vezetgetve megy, akkor nem egyensúlyozza ki magát, hanem elöredölve - lendületböl megy. Ez csak addig lehetséges, amig fogja valaki, és ha sokszor csináljátok igy, akkor ez a testtartást szokja meg, késöbb meg át kell szoknia a helyesre. EZÈRT jobb, ha minél kevesebbel lesz egy gyerek vezetgetve.
Hát nem tudom. Az én fiam 11hónapos és most kezdett el egyedül is menni. Õt is vezetgettem, mert egyszeren megfogta a kezem és menni akart. Szerintem nyugodtan fogd meg a kezét és menjen ha menni akar! Elõször fogod mind a két kezét, késõbb el fogja engedni az egyik kezedet, majd megpróbál egyedül is menni. Nálunk most a lépcsõzés a sláger. Ha nem engedem ordít.
Ha még magától (egyedül) nem áll, akkor ne csináld, mert árt neki. Minden (vagyis a legtöbb) baba elõbb-utóbb bepróbálkozik, hogy vezetgessék, mert tetszik nekik, hogy "járnak", de ez nem jó minden esetben. Mi jártunk gyógytornára a fiammal szigorúan le voltunk addig tiltva a vezetgetésrõl, amíg egyedül, kapaszkodás nélkül fel nem állt. Saját tapasztalat, hogy utána meg azért nem jó vezetgetni, mert akkor nem gyakorolja a járást, hisz neki is könnyebb, ha más vezetgeti. a fiam járása akkor indult be, amikor hagytuk, hogy maga gyakoroljon, fejlõdjön.

Dugódíj vagy hídpénz? Vagy mind a kettő? Vajon ez menni fog? A városvezetés a hídpénzt minden budapesti hídra ki akarja terjeszteni? Még a Hungária gyűrű két hídjára is, amelyek a belső kerületek forgalmát el tudnák vezetni?

Legjobb válasz: Ha ez így van, akkor szó sincs forgalomszabályozási törekvésekrõl, egyszerûen újabb adónem lesz/lenne/ a költségvetés hiányának foltozására, logikus magyarázat nélkül, CSAK alapon.

A kérdező hozzászólása: Ha ez így van, akkor szó sincs forgalomszabályozási törekvésekrõl, egyszerûen újabb adónem lesz/lenne/ a költségvetés hiányának foltozására, logikus magyarázat nélkül, CSAK alapon.
szerintem sincs szó forgalomszabályozásról. Én ezt az egészet egy alibisz*rnak találom. Az lenne a cél, hogy az autós ne induljon el autóval. Ennek érdekében semmit nem tesznek. Sõt. Az agglomerációban folyamatosan egyre inkább az autós életformát rendezik be. A lényeg az, hogy a belvárosban le legyen autó. A belváros lesz a kirakat. A koncepció lényege, hogy aki kiment az elõvárosba, az biztos jó gazdag, tehát fizessen. Tartson autót amibõl bevétele van az államnak, menjen el a városhatárig, ahonnan a Tarlós felelõssége kezdõdik, aztán ott tegye le, vagy fizessen, és hogy megint csak bevétele legyen ezúttal a fõvárosnak. (a fõvárosnak egyébként tényleg nem sok bevétele van) Ha a dugódíjhoz minimálisan kötõdne forgalomszervezési elképzelés, akkor nem jutott volna senkinek eszébe, hogy helyette legyen inkább hídpénz. Ez a koncepciótlanság amúgy annak is köszönhetõ, hogy a fõváros sürgetve van a bevételei növelése érdekében. Én azon aggódom, hogy a Dunakanyar váci oldala Budára, a visegrádi oldala meg a Pilis Pestre mind a Megyeri hídon fog átmenni, mert az nem tartozik Budapesthez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hasonló, háttérben meghúzódó elképzelésekre gondoltam én is. Az utolsó mondatodhoz pedig tegyük hozzá - Nyilván egyetértesz. -, hogy abban az esetben viszont az egyébként is zsúfolt Szentendrei út és a nagyon szûk keresztmetszetû külsõ Váci út nem bírnák el a megnövekedett terhelést/forgalmat.
Úgyis mindkettõ lesz. Dugódíj már most lesz és Tarlós azt mondta, hogy ha Budapestnek kevés pénze lesz, akkor bevezetik a hídpénzt is. Ugye Budapestnek mindig kevés pénze van...
Ez itt már semmirõl nem szól, csak az emberek lehúzásáról. A dugódíjat még nagyon körültekintõen meg lehetne csinálni úgy is, hogy jól süljön el (elõtte a tömegközlekedés fejlesztésével, külvárosokban hatalmas parkolók létesítésével és a parkolási díj és BKV bérlet összevonásával), na de a híddíjnak aztán végképp semmi értelme, ennyi erõvel bevezethetnénk a szemüveg adót, amit a szemüvegesek fizetnek, meg a szakáll adót a szakállasoknak...
A kérdező hozzászólása: Tedd meg, légy szíves, hogy milyen vasúti alagútra gondolsz! Tervben van (volt) vagy csak a saját elképzelésed? Ez egy Duna alatt futó alagút lenne?
A hídpénz kivitelezhetetlen! Aki járt az M25-ös ringen (Londoni M0) az Darfordnál találkozik a fizetõ kapukkal. Egyszerûen elképzelhetetlen ekkora forgalomnál hat kapun átengedni a forgalmat! Dugódíj? Elég sokat jártam Londonban, ott is csak a védendõ legbelebb belvárosra van kivetve. Butaság, mániás pénzszerzési kényszer kényszer az ami a mi kis forgalmunkból pénzt akar csinálni.
továbbra is vasúti alagút kellene, és hozzá kapcsolódó kerékpárutak.
A kérdező hozzászólása: Tedd meg, légy szíves, hogy megírod ... Ez szeretett volna lenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!