Találatok a következő kifejezésre: Meg Cabot: szerelem című könyvében Elanie (1 db)

Meg Cabot: Misztikus szerelem című könyvében Elanie hány éves és melyik városba költöznek a szüleivel?

A könyvben ha jól tudom, a kérdés mindkét felére megvan a válasz, csak az a gond, hogy nem emlékszem rájuk, pedig iszonyúan fontos lenne. Ha valaki tudja, annak el?re is nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Elanie a szüleivel Avalonba költözik. Sztem 17 éves, mert 3-as gimnazista! :)

Elanie a szüleivel Avalonba költözik. Sztem 17 éves, mert 3-as gimnazista! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok olyan interneten is elérhető könyveket ajánlani, amik személy szerint nyomot hagytak bennetek?

Fontos, hogy interneten is elérhető legyen, digitális formában. Főként olyan könyvek címét és - szerencsésebb esetben - linkjét várom, amik kiváltottak belőletek valamilyen eszmét, érzelmet, gondolatot, vagy csak egyszerűen marhára tetszettek.

3

Melyik jobb? Szent Johanna Gimi 1. vs. Bábel

Nektek melyik tetszik jobban?? Én most olvastam el a Bábelt (komolyan, 10 perce) és sokkal jobban tetszett mint a Szjg 1. Nem tudom mért, valószínűleg azért, mert a szjg első kötetét úgy olvastam, hogy nem szoktam meg Leiner Laura stílusát, kicsit távol állt tőlem, sőt egy kicsit untam is (de ez a többi kötetre azért nem vonatkozik :D).De így a Bábelbe teljesen beleéltem magam!!!
Nem tudom mért tettem fel ezt a kérdést (valószínűleg mert kíváncsi vagyok rá XD), de nem valószínű, hogy sokan fogtok válaszolni rá, mivel a Bábel csak most jelent meg. Mindegy, aki tud az lécci válaszoljon!!

11

Hol szerezhetek be Bartos Csaba könyveket?

Igen, arra a Bartos Csabára gondolok (das ist Mösterre). Régen volt egy időszaka amikor nem ivott,és értelmes ember volt. A neten elolvastam már majdnem mindent ami fent van tőle, de pl. Szent Varecza élete még nincs fent. Honnan tudnám letölteni vagy megvenni? Úgy tudom Bartos lakott is egy ideig Vareczánál, nagyon érdekelne engem hogy mi történt ez alatt az idő alatt Bartossal. És az is elég furcsa h Bartos komunista, viszont Varecza meg nem az, egyik versében pont a bolsikat mondta le. Érdekelne engem hogy Bartos mit tanult Vareczától, meg az is hogy Varecza miért őrült meg (matematikus volt). És az is érdekelne hogy hova lett Bartos 2004 után, mikor esett vissza az alkoholizmusba és miért. Legszivesebben személyesen beszélnék Bartossal ezekről. De olyankor amikor józan.

4

Hogyan írja le Jules Verne a Holdat a műveiben? MIlyen adatok vannak, mik a tulajdonságai? SÜRGÕS

Az utazás a Holdba és az Utazás a Hold körül című művein belül.

0

Dante melyik művében található meg ez az idézet, amit lentebb beírtam?

"Oly furcsák vagyunk mi emberek, a lelkünk sír, az ajkunk nevet. Egymásról azt hisszük, hogy boldogok vagyunk talán, s irigykedünk egy-egy vidám szaván. Azt hisszük, ha a másik szeme ragyog, gondolatai tiszták, szabadok. S nem vesszük észre, dehogy vesszük észre, hogy könnyei égnek csillogó szemében. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, amikor nevetünk." Sokáig azt hittem, hogy az "Isteni színjátékban" van, de nem, mert abban sehol nem találtam meg. Elvileg eredeti nyelven kellene, de ha legalább azt tudom , hogy miből származik (sajnos erre vonatkozólag sehol nem találtam infót a neten) akkor talán már könyebben rátalálok az eredetire is valami olasz oldalon. Remélem tud valaki segíteni!

1

Szerintetek milyen lett? (többi lent)

ez csak egy prológus és tudom hogy nehéz megmondani ennyiből hogy milyen de kíváncsi lennék rá. A helyesírási hibákért elnézést kérek
Szóval szerintetek milyen lett? Mit javítsak rajta?
(am krimi lesz a folytatása úgy olvassátok. Köszi!)

Prológus

A fák közt a szél hátborzongatóan süvített, s a köd nagy fehér fátyolként borult London utcáira.
Az ilyen estéket általában kandalló mellett, egy bögre meleg tejjel tölti az ember. Így gondolta volna ezt Mr. Richardson is, ha nem várta volna annyira a táviratot, melyet az orvosa küld. Így hát kénytelen volt az erkélyen várakozni és figyelni mikor hallja meg a postakocsi zörgését.
Épp csak elfordította az erkély ajtó zárját, és a szél máris kicsapta azokat. Az ajtó nekicsapódott a falnak melyről leesett egy kép. Mr. Richardson halk szitkozódásba kezdett, ahogy megpróbálta felszedni a nagyobb szilánkokat.
Aztán felvette a képet. Õt ábrázolta egy éve elhunyt feleségével. A képpel együtt kisétált az erkélyre. Szomorú emlékek ostromolták feleségével kapcsolatban. Õ volt az aki felvidította aki megannyi színt vitt az életébe, és aki már a múlté. Ha büszkesége engedi, kisgyerekként zokogott volna és kérte volna a láthatatlant őt is vigye magával. De nem tette,Mr. Richardson összetépte a képet és a Londoni szélre bízta őket. A szél egy kicsit játszott még velük a levegőben mi előtt odébb állt, magára hagyva az urat a sötétséggel.
Vagy mégsem?

2

Szerintetek a Tűz és Jég dalában a Mások át fogják majd töri a Falat?

A 6. vagy a 7. könyvben. Szerintem elég érdekes lesz a támadásuk.

8

Mitől lett "szent" az esernyő? MIkszáth Kálmán Szent PÉter esernyőjében

2

Írtam egy kis prózai művet angolul, tudnátok véleményezni?

Nem akarom ide kiírni, viszont ha van valaki akit érdekel, és tud angolul, akkor jelezd és átküldöm. Köszi :)

2

Ady Endre: Az eljátszott öregség?

Ahogy nőnek az árnyak,
Ahogy fogynak az esték,
Úgy fáj jobban és jobban
Az eljátszott öregség.

Ez az én két vén szemem
Habár sok szépet látott,
Mosolygós öregúrként
Nem látja a világot.

Nem fogok bocsánattal,
Víg arccal tündökölni
S fiatal vétkek fölött
Pálcát tréfásan törni.

Emlékezni se fogok
Kedvesen zsörtölődve,
Õsz hajjal, piros arccal
A régi jó időkre.

Heves, ál ifjusággal,
Óh, ezerszer jaj nékem,
Megöltem jövő magam,
Az én szép öregségem.

Ahogy nőnek az árnyak,
Ahogy fogynak az esték,
Úgy fáj jobban és jobban
Az eljátszott öregség.

Ennek a versnek mi a mondanivalója és mi a soroknak a jelentése vagyis ti hogy elemzitek a sorokat ?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!