Találatok a következő kifejezésre: Megéri manapság tanulni (28 db)

Franciát megéri manapság tanulni? Tetszik meg minden, csak nem tudom, hogy megéri - e sok energiát belefektetni.

Legjobb válasz: Igen. Pl. egy uniós állásnál alap az angol és francia nyelvtudás.

Igen. Pl. egy uniós állásnál alap az angol és francia nyelvtudás.
A kérdező hozzászólása: igen, ezt én is tudom, de nem látok rá sok esélyt, hogy ilyen magasságokba eljussak. :) De egyébként köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, igazából németül már tudok, mostanában tervezem a felsõfokút, angolból szakmai közepet, és gondoltam, hogy elkezdem a franciát, mert van lelkesedésem hozzá. :) Kicsit megerõsítettetek abban, h jó út lesz.

Spanyolul megéri manapság tanulni? Mekkora jövője van a nyelvnek?

Legjobb válasz: Egész dél- és közép-amerika így beszél. (kivéve brazilia) tehát ha az angol megvan utána jöhet a spanyol.

Egész dél- és közép-amerika így beszél. (kivéve brazilia) tehát ha az angol megvan utána jöhet a spanyol.
Attól függ milyen munkakörben szeretnél majd elhelyezkedni... A gazdasági ágban inkább a német, orosz nyelv a fontos, az EU/jogi ágon a francia, az orvostudományban a latin és a német, turizmusban szinte bármi. Persze az angol a legfontosabb!! Európában az angol után a német, francia, spanyol, olasz, orosz lehet fontos, nagyjából ebben a sorrendben :)

Igaz az, hogy megéri manapság orosz nyelvet tanulni, mert éveken belül jelentős lesz, vagy ez csak egy, a megvezeheteő emberek körében terjedő, manapság divatos tévhit?

Legjobb válasz: Szerintem az embereknek - már aki szereti a nyelveket - minimum egy olyan nyelvet kellene tanulnia amit nem haszonból hanem kedvtelésbõl tanul. Ma mindent a karrierre tesznek fel, racionálisan kiszámítják mennyi haszon mibõl jön, aztán életük végén jut eszükbe hogy hopp 'talán élni is kellett volna'

Szerintem az embereknek - már aki szereti a nyelveket - minimum egy olyan nyelvet kellene tanulnia amit nem haszonból hanem kedvtelésbõl tanul. Ma mindent a karrierre tesznek fel, racionálisan kiszámítják mennyi haszon mibõl jön, aztán életük végén jut eszükbe hogy hopp 'talán élni is kellett volna'
Úgy bírom az ilyen kérdéseket... Melyik nyelv hasznos? Attól függ ki mivel akar foglalkozni! Az angol a világnyelv, de gondolj már bele, mi a többi legfontosabb nyelv pl az üzleti életben? A francia, német, orosz és talán a spanyol is. Szóval fõleg a világnyelvek. Ettõl hogy lehetne már, még jelentõsebb??? Nem lesz világnyelv mint az angol. Vagy arra vonatkozik a kérdés, hogy oroszo. világhatalom lesz-e? Nem lesz jelentõsebb mint az angol, de hasznos megtanulni annak akit érdekel a nyelv. Már csak azért is mert sokan vannak és tul. képp szláv népekkel vagyunk körülvéve. De ettõl nem lesz jelentõsebb mint ma, hisz már így is világnyelv! azaz nem csak az üzleti életben, de a turizmusban dolgozóknak is hasznos, ráadásul sokan vannak (mint az oroszok). (De ha valaki például Nyugat-Európára szakosodik annak természetesen a német hasznosabb, de a politikában dolgozónak inkább a francia) Én azt mondom nem lesz jelentõs mert már ma is az, tehát döntsön mindenki a szerint hogy mivel szeretne foglalkozni, de leginkább az alapján kellene dönteni hogy mihez húz a szíve és mi tetszik neki, nem pedig hasznosság alapján. Ha valamit az ember szívbõl csinál ahhoz jobban ért és jobban is megy neki. Példa: Ha egy ember csak azért kezd el spanyolul tanulni mert az ma hasznos és sokan beszélik, és magára erõlteti, akkor avval bekorlátozza magát, mert lesznek olyanok akik tényleg szeretik és nem pedig haszonból tanulták, ezért sikeresebbek is benne. Lehet hogy sokkal jobban járna, ha megtanul görögül, ha az tetszik neki, mert hiába jelentéktelenebb a görög nyelv, de ha õ azt szereti és görög érdekeltségû cégeknél akar dolgozni, akkor és szívvel csinálja, akkor lehet hogy 100-szor annyit fog keresni mintha spanyolul tanult volna, sõt kevesebb a görög nyelven beszélõ szakember ezért lehet hogy keresettebb is lesz. Remélem érthetõ amit írtam. Az lényegtelen, hogy Oroszo. holnaptól vasúti nagyhatalom lesz-e vagy sem. Attól még az angol marad a hivatalos "fõ" világnyelv. Ez csak azokat érinti akik a vasútiparhoz kapcsolódó területeken dolgoznak - ami persze befolyással van sok egyéb folyamatra. De a lényeg a lényeg: az orosz nyelv hasznos a jövõben is ahogy eddig, de nem lesz használhatóbb mint az angol
Magyarországon 1948-1990-ig volt ... hm... "jelentõs". Tanultuk is, de nem tudtuk használni, persze nem is akartuk. Manapság a túrizmusban fontos, az orosz túristák mindent ellepnek, az egyiptomi szállodákban csak oroszul van kiírva, hogy ne zajongjanak és ne szemeteljenek... Másnak ugyanis nem jut eszébe. De amúgy tényleg reneszánszát éli az orosz a nyelvtanulók körében, igazán nem értem, hogy miért. Oroszországban nagyon sok milliárdos nem-épp-tisztességes ember van, az õ kedvükért esetleg... (?)
Szerintem az a vonat már elment. Lekéstük sajnos.
A kérdező hozzászólása: Emberek! Az, hogy megkérdezem, hogy érdemes-e oroszul tanulni, nálatok miért jelenti azt, hogy egyedüli idegen nyelvként gondolnám? Ez a harmadik idegen nyelvem.
A kérdező hozzászólása: Mind a németet, mind az oroszt szeretem is egyúttal. Csak hát az orosz bitang nehéz:P
pontosítás - az OTP terjszkedik Ukrajnában és RU-ban, nem vásárolta fel õket senki...


Megéri manapság még építészmérnöknek, vagy építőmérnöknek tanulni?

Legjobb válasz: Dehogy éri meg! Befektetett energia pénz, idõ (egyetemi évek alatt), aztán ha kapsz is állást (ami manapság lehetetlen) nem leszel se megfizetve se tisztelve, sem a fõnökök sem a megrendelõk által. Ezt építészként mondom neked.

Dehogy éri meg! Befektetett energia pénz, idõ (egyetemi évek alatt), aztán ha kapsz is állást (ami manapság lehetetlen) nem leszel se megfizetve se tisztelve, sem a fõnökök sem a megrendelõk által. Ezt építészként mondom neked.
# 4/4 Idõpont ma 12:50 Szerinted nem éri meg, szerintem meg. Nagyon szomorú ha a saját hivatásodat így lepontozod..tehát vagy unod a munkát vagy szimplán hazudsz.
Hogyne érné meg, csak legyen eszed hozzá.
És az sok? Egy gépész aki OKJ-t végzett megkeres annyit és még annyi ideig sem tanult
Akkor kb. abba a 2%-ba tartozol a szakmánkba aki örülhet mint majom a farkának. Nem biztos, hogy a kérdezõ is abba fog tartozni, mert a kollégák 98% csak nyûglõdik mert nincs melója. By the way nekem is 200ezer fölötti fizum van :D
Mit kell ezen indokolni? Te offolsz..Nekem megérte annak tanulni, de legfõképp azért mert jó helyen sikerült elhelyezkedni. Jó fizetés és juttatás, és ehhez nem kellett Londonba "emigrálni" Na ennyi az indoklásom. A kérdezõt meg nem kell rögtön elrémiszteni a terveitõl. Azt még én Offolok...haha.
5. és szerinted miért? Meg sem tudod indokolni, amint látjuk. Imádom a munkám, hazudni meg nem szoktam! Te meg ne off-olj mert ez a honlap nem errõl szól.
A kérdező hozzászólása: Akkor mégis miért éri meg?
Megéri, viszont piacképes munkáltató nem sok van sajnos. fõleg olyan ahol ehhez mért fizetést és juttatást adnak.
Hát építész körökben az elsõ 10 évben igen, ez magasnak számít sajnos.

Szerintetek megéri orvosnak tanulni manapság? Van orvos rokonod (ha igen, nézd meg légyszíves! )?

Mindig is érdekelt ez a hivatás. Csak nem tudom, megéri-e ez az egész, mert ugye 6 éves k?kemény egyetem, utána általában 5 év gyakorlat 90ezres fizetéssel, és ezek után úgy tudom olyan 100-115 ezer között mozog a fizetés.

Legjobb válasz: Rezidens orvos vagyok. Pénzügyileg nem éri meg, hacsak nem érzel hatalmas (HATALMAS) késztetést, hogy te ezt akarod csinálni akkor ne is gondolkozz ezen. Én nem tudom ha még egyszer újrakezdeném, imádtam ezt tanulni, betegeket is szeretem, dolgozni is szeretek, de amikor megnézem mennyi a fizetésem rendesen el tudok keseredni. Ha elvégzed akkor mikor nekifogsz már úgy gondolkozz, hogy ha meg is akarsz élni ebbõl rendesen, akkor külföldre kell majd menned. Igaza van ma 21:04-nek, nekem volt már olyan takarítónõ betegem aki szemberöhögött miután kifaggatott, hogy mennyi a fizetésem, hogy de hát ennél én is többet keresek... nem mondom, hogy jól esett

Rezidens orvos vagyok. Pénzügyileg nem éri meg, hacsak nem érzel hatalmas (HATALMAS) késztetést, hogy te ezt akarod csinálni akkor ne is gondolkozz ezen. Én nem tudom ha még egyszer újrakezdeném, imádtam ezt tanulni, betegeket is szeretem, dolgozni is szeretek, de amikor megnézem mennyi a fizetésem rendesen el tudok keseredni. Ha elvégzed akkor mikor nekifogsz már úgy gondolkozz, hogy ha meg is akarsz élni ebbõl rendesen, akkor külföldre kell majd menned. Igaza van ma 21:04-nek, nekem volt már olyan takarítónõ betegem aki szemberöhögött miután kifaggatott, hogy mennyi a fizetésem, hogy de hát ennél én is többet keresek... nem mondom, hogy jól esett
Ha ez az álmod, akkor persze, hogy megéri! Nincs annál megnyugtatóbb, mikor az ember azt csinálja amit szeret. Ez minden pénznél többet ér! Ráadásul orvosként jó eséllyel bármikor találsz munkát. Vagy külföldön, ha jó a nyelvtudásod, vagy idehaza, hisz az emberek javarésze menekül ebbõl a szennybõl, így minden szakemberbõl hiány lesz nemsokára.
egyik ismerõsöm mindkét szülõje orvos, mindkettejüknek van magán prakszisa is. baromira jól élnek belõle!
Attól függ, milyen orvos. Ha tud rendelni vele magánban és/vagy mût, akkor igen, kifizetõdõ.
Nincs orvos rokonom, viszont én agy dolgot tudok tanácsolni neked amit ha módodban áll tegyél meg. Végezd el a sulit, utána pedig elsõ adandó alkalommal menj ki külföldre dolgozni, mert ez az ország haldoklik. Olyan alacsony az életszínvonal ebben az országban, hogy a lakosság nagy része hónapról hónapra él. Persze nem mindenki, de külföldön egy orvosi állással az itthoninál sokkal jobb színvonalú életed lehet.
a gyerekorvosunk a kézbekapott 800ezrébõl gazdálkodik, abból kell mindent fizetnie, tényleg max 100ezre marad (na) de van magánrendelése, abból félmilliója van kb tisztán, mert õ a legjobb a környéken (nem pest hanem egy kisváros) és ehhez még jönnek az ajándékocskák, bár tény hogy õ tényleg megérdemli, múlt már az életem az õ döntésén. Van rokon is orvos, igaz 4 éve nem láttam, angliába ment ki, mert itthon korházi fizuból (120ezer, nulla egyéb) még egy kis lyukat se tudott fenntartani
Bátyám negyedéves orvostanhallgató. A nyári gyakorlatait külföldön szokta végezni. Gondolom ebbõl ki is találtad, hogy hogyan viszonyul a témához. Megéri orvosnak menni csak nem Magyarországon.
Hát, annyiban megéri, hogy orvosokra mindig is lesz szükség, még akkor is, ha világvége után van, és az emberiség visszaesik a földmûvelés, és állattenyésztés szintjére. De iszoyú drága az egyetem, nagyon nehéz elvégezni, sokat kell tanulnod, és 33 éves korodig ne lesz kereseted, ergo a szüleid tartanak el. És szerintem elég gáz, ha egy 30+ embert a szülei tartanak el.(de ez csak az én véleményem, mielõtt még nekem ugrana valaki ezért!)
Hogy számít-e a két év? Ez attól függ, hogy hogyan tervezted el az életed. A 6 év orvosi után ugyan már kapsz fizetést, de azért nem két perc önálló életet kezdeni. Hatalmas támogatásra van szükség a családtól is, hogy mindezt végig tudd csinálni.
Nekem anyukám orvos-anesztes, de nem Magyarországon...Épp ezért elég jól keres és így jól élünk is.Átlagban 4000€ a nettó fizetése de néha(ünnepi, év végi, nyaralási pénz) pl. karácsonykor 5500€ volt.Eltud menni altatni magánpraxisokba pl.gyermek fogászat -ahol egy nap meg szokott keresni 500€-t.Nagyon megéri külföldön annak lenni. Én is annak készülök csak engem a pszichiátria érdekel. Sok sikert!
21:15-ös vagyok, szerintem lányoknál-nõknél számít inkább, mert mire szakorvosok lesznek addigra mindjárt-mindjárt kifutnak az idõbõl gyermekválallás szempontjából, szerintem nem számít nagyon 2 év, volt olyan férfi évfolyamtársam aki 40 évesen fogott neki az orvosinak :) jó amit választani akarsz, a nyelvek is fontosak ebben a szakmában, jelen pillanatban az angol, de ki tudja mi lesz még
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát ha már rezidens vagyok, akkor ugye a napi 8 óra mellett valamit végezhetek másodállásban is, fõleg ha a párom is dolgozik majd akkor. Szóval szerintem onnan már kevésbé problémás. 21:43 Megkérdezhetem esetleg, hogy anyukád melyik országban dolgozik? Csak mert most átszámolva azt a 4000€-t, hát itthon az több mint 1 millió Ft-nak felel meg. De gondolom õ sem a pénzért csinálja, de elég bizarr, hogy míg itthon 120 körül kapnak az orvosok, külföldön meg milliós a keresetük...:S
Senkinek sem megy könnyen az önálló élet, esetleg ha diploma mellé kapsz egy lakást is és még ellátást a szüleidtõl.Ha építészmérnök lenne akkor se tudna rögtön önálló életet kezdeni suli után.Van aki 22-23 éves korától 30 éves koráig otthon lakik összeszed annyi pénz amennyit tud, vesz fel hitelt mellé és el tud költözni egy 1, 5 szobás kis lakásba.Ne problémázzatok ezen, azt se tudjuk mi lesz.Amilyen világ van lehet, hogy 2 év múlva kitör a 3. világháború...
A kérdező hozzászólása: 21:46 Hát angolból is meglenne a felsõfokúm ezzel az 5 éves képzéssel középiskolában. Amúgy az utóbbi kommentemet ne értsétek félre, még elég messze vagyok attól hogy esetlegesen rezidens legyek így 14 évesen. :D Csak ha már ott tartok mert így hozza az élet hogy orvosnak megyek, arra az esetre írtam.
Németország, egy kisvárosban (kb.nagy falu) de hatalmas körzete amit ez lát el, ezért ez egy nagy kórház de mégsem mondjuk egy városi, szóval jobb lehetõségek is lehetnek.Mondjuk mi nyugaton vagyunk de keleten sem lehet rossz. 16/L
Ha biztos vagy benne, hogy ezt akarod csinálni, erre vágysz, erre készülsz évek óta, akkor mi a kérdés? Az életcél egy olyasvalami, amit meg KELL valósítani! Ha meghátrálsz, ha kihagyod, egész életedben bánni fogod! Tudom, mert én kihagytam. Orvos akartam lenni, de nem kaptam kellõ támogatást hozzá. A szüleim egyszerû emberek; amikor a gimiben az osztályfõnököm megtudta, hogy orvos akarok lenni, lebeszélt róla. Mert nem volt tanár, ügyvéd stb. nagymenõ se az anyám, se az apám. Igen, az egyszerû ember gyerekének nálunk nem érte meg segíteni. Pl. a megfelelõ fakultációra járási lehetõség megadásával. Az eszem meglett volna hozzá, de sikerült lebeszélniük az orvosiról és most, 30 évesen egy olyan munkát végzek, amit gyûlölök, és tudom, hogy soha de soha nem fogom már azt csinálni, amit szeretnék. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék arra, milyen jó lenne orvosnak lenni. Tudom, hogy nagyon szeretném azt csinálni, de már soha nem adatik meg nekem. És ez annyira elszomorít, hogy bõgni tudnék. Szóval, ha komolyan gondolod, és egy 14 éves fiú nem szokott ilyen értelmesen írni, mint te, szóval biztos vagyok benne, hogy egy értelmes, komoly fiú vagy, akkor hajrá, vágj bele, menni fog, ügyes leszel, és ki fogod alakítani a magad egzisztenciáját, ne aggódj emiatt! Ha ügyesen választasz magadnak szakmát, hülyére fogod keresni magad még 40 éves korod elõtt. (A sikerszakmák a szülészet, sebészet.) Én nagyon drukkolok neked! Egy megjegyzés: a mentõzés nem a leghálásabb szakma. Gondold ezt át.
Ha az álmodról van szó, akkor nem kérdés, hogy anyagilag megéri-e. Orvosnak lenni az egyik legszebb (ha nem a legszebb) hivatás. Igen, nem fizetik meg. Ahogy pl. a tanárokat, óvónõket sem, pedig õk nevelik fel a következõ nemzedéket. Szomorú, de attól még tény, hogy ha hivatásnak tekinted, akkor százezer Ft-tal is boldog lehetsz. Mert nem abból áll az életed, hogy várod a munkaidõ végét, hanem van célja, értelme annak, amit csinálsz.
Kíváncsi vagyok, hogy a kommentek után most hogy érzel?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nos, arra jutottam, hogy kortól, nehézségtõl és fizetéstõl függetlenül én örülnék egy ilyen szép hivatásnak. Persze ez még messze van, de ha az élet nem szól közbe, akkor akár 5 év múlva a középsuli elvégzése után 20 évesen is nekiállok az orvosi egyetemnek, hiába 6 + 5 év. De ez még messze van, viszont remélem, úgy alakul majd ez a jövõben, ahogy most tervezem...:)
Évvesztes+ 5éves gimi(ahol van 0.osztály, általában valami nyelv).Hoppá, hát nem 20 éves lett?Szegénykém tényleg ne menjen orvosnak.Gratulálok nektek. Menj csak ha szeretnél, meg lehet élni belõle, de kell elkötelezettség is, ez hasonló a tanárhoz, abból is meglehet, de nem árt hivatástudat is.Ha utálod amit csinálsz, hiába keresel több 100 ezret nem leszel boldog tõle.
A kérdező hozzászólása: Évvesztes vagyok. Errõl rohadtul nem tehetek... 5 éves középsulit meg azért választottam, mert ez mindenképpen megadja a felsõfokút németbõl és angolból is, mivel kéttannyelvû, és a német nyelv mindennapi használatához lennék szokva. Ergo külföldön is tudnék érvényesülni... Komolyan ennyit számít az a 2 év ha orvosnak tanul valaki?:/
úgyértve, hogy õ keresett többet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hát mondjuk még ráérek eldönteni hogy megpróbálkozzak az orvosi egyetemmel. A nyelvtudással meg nem lenne baj, mert olyan kéttannyelvû szakközépiskolba mennék, ahol garantáltan letehetném az 5. év végére angolból és németbõl is a felsõfokú nyelvvizsgát. Szóval nyelvet már nem is kéne tanulnom egyetem mellett. De mondjuk van még 5 évem eldönteni végülis, csak hát ez engem nagyon érdekel. És szerintem is megérné az életemet tanulással tölteni, mert nem is a pénzért csinálnám. De valamibõl mégis meg kell élni, és én gyereket is szeretnék 27-28 éves koromra... Az meg 90ezres fizetéssel nem menne...:( Amúgy engem fõleg a mentõorvosi része érdekel az egésznek. Mindig is életcélom volt életeket menteni, csak kicsi koromban ezt így még nem tudtam kifejezni/megfogalmazni. De akkor is nagyon érdekeltek ezek... Még egyszer köszönöm, sokat segítettetek! További válaszokat is szívesen fogadok!:)
21:15 én írtam a takarítós példát Néha nagyon el vagyok keseredve, de csak lesz valami. Természetesen én is dolgozni fogok, és majd csak kialakul. Az az igazság én nem szívesen megyek külföldre, szeretek itt élni (nem Magyaro., Erdély) De itt talán még rosszabb... hát nem tudom majd kiderül mennyi a 2x2 hátha egyszer felragyog az orvosok napja is:) Kérdezõ még van idõd eldönteni, ha szeretnéd, vágj bele
"Olyan alacsony az életszínvonal ebben az országban, hogy a lakosság nagy része hónapról hónapra él." Nem tudom, hogy hol élsz, minden ember hónapról hónapra él. Mellesleg mi a magyar átlag szintjén állunk, de nem panaszkodhatunk, mert van pénzünk internetre, és tévére, valamint nem éhezünk.(Mondjuk azért nincs kocsink, és mindenbõl a legolcsóbbakat, a leérkékeltet vesszük, a kajától kezdve mindenig, és éppenhogy kijövünk a hó végén, de nem tartom magunkat szegénynek.) Ha azt mondod, hogy Magyarország milyen szegény ország, akkor látogass el Romániába, Ukrajnába, Boszniába, Bulgáriába, neadjisten Kínába, Indiába, Etiópiába, vagy Észak Koreába, és akkor mondd hogy mennyire szegények vagyunk! Magyarország ezekhez az országokhoz képest tiszta Amerika!
2 orvos ismerõsöm van. Az egyik Hollandiában dolgozik 1M körül keres. A másik Londonban raktáros, mert nem tudott megélni a 103(!) ezer Forintból..
Akarsz embereket gyógyítani, vagy nem? Döntsd el.
ha 20 évesen(!!!) végzel a középsulival, akkor inkább ne legyél orvos
utolsónál a pont. ugyanezt akartam írni.
Ez egy hivatás nem a pénz miatt tanulod.
"középsulival végzek 20 évesen" ???? így akkarsz orvosira menni?
21:21: "Nem tudom, hogy hol élsz, minden ember hónapról hónapra él. Mellesleg mi a magyar átlag szintjén állunk, de nem panaszkodhatunk, mert van pénzünk internetre, és tévére, valamint nem éhezünk." Igen, csak a legtöbb EU országban megtehetik az emberek, hogy hetente éttermben egyenek, évente többször elmenjenek nyaralni, autót tartsanak fenn, és még spóroljanak is. Ezt is átlagfizetésbõl. Szerintem nem biztos, hogy kelet felé kéne néznünk, mert akkor ennyi erõbõl azt is mondhtanánk, hogy mennyivel jobban/könnyebben élünk, mint pl. 100-200 évvel ezelõtt. Örülök, hogy te elégedett vagy a fizetéseddel, de én tökéletesen meg tudom érteni azokat az embereket, akik inkább külföldre mennek dolgozni/élni. Mint pl. Mo-ról rengeteg orvos. Egyébként szerintem nézzd befektetésként az orvosi egyetemet/gyakorlatot. Befektetsz jópár évet az életedbõl, hogy utána legyen 1 jó munkád, jó fizetéssel. Ha másként nem, hát külföldön. Egyébként nagyon okos dolog, hogy már 14 évesen a jövõdet tervezgeted! Így legalább van terved, és célirányosan tudsz tanulni. Nyelveket mindenképp tanulj, a 2tannyelvû gimi jó ötlet! Nagyon fontos, hogy olyan munkát válassz, amit szívesen fogsz csinálni késõbb. Inkább keress kevesebbet, de nagyon tönkre tudja tenni az ember életét, ha utálattal megy be dolgozni. Akárhogy döntesz, sok sikert a jövõben!!
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/342599 Azért lesznek változások, mondjuk még ez is édes kevés, még, ha igaz is. Ha jól tudom, Ausztriában minimum 1 millió forintnak megfelelõ eurót keres egy orvos.Én oda fogok menni valószínûleg egyetem után.

Megéri manapság kultúrális antropológiát tanulni? Hogyan lehet vele elhelyezkedni? Jól fizető állásod lehet vele? Sokmindent kell tanulni?

szinte semmit sem tudok róla csak azt h emberekkel és az emberi kultúrákkal foglalkozik. azért gondoltam erre, mivel pszichológiát szerettem volna el?sször tanulni (de sajnos az túl sok pont). szerintetek?

Legjobb válasz: olvasd el például a szomorú trópusokat, és akkor majd elválik érdekel-e a dolog, vagy sem.

olvasd el például a szomorú trópusokat, és akkor majd elválik érdekel-e a dolog, vagy sem.

Az idegenforgalmat tanulni megéri manapság?

Pincér, szakács, szóval vendéglátóipar.

Legjobb válasz: Idegenforgalmat nem éri meg, de te ahogy írod is vendéglátóipari szakmákat sorolsz, ezeket megéri.

Idegenforgalmat nem éri meg, de te ahogy írod is vendéglátóipari szakmákat sorolsz, ezeket megéri.

Tanult már valaki az Eurokonform iskolában? Vélemények? Engem a kozmetikus képzésük érdekelne. Megéri kozmetikusnak tanulni manapság?

Legjobb válasz: Sajnos nem igazán.Nekem is van kozmetikus ismerõsöm.Ha valahol munkát keresel pl.szépségszalonban elvárás, hogy vállalkozó legyél.Viszont nem biztos, hogy keresel annyit egy hónapban, hogy a járulékok,befizetése és alapanyagok beszerzése után még megérje.Valamint vállalkozónak csak úgy éri meg lenned, ha már van kialakult vendégköröd.Legelsõ lépésként viszont be kell szerezned a krémeket és az eszközöket, gépeket, következõ lépésben várod a kuncsaftokat, és imádkozol, hogy amit addig beleöltél pénzt legalább visszajöjjön.Rizikós

Sajnos nem igazán.Nekem is van kozmetikus ismerõsöm.Ha valahol munkát keresel pl.szépségszalonban elvárás, hogy vállalkozó legyél.Viszont nem biztos, hogy keresel annyit egy hónapban, hogy a járulékok, befizetése és alapanyagok beszerzése után még megérje.Valamint vállalkozónak csak úgy éri meg lenned, ha már van kialakult vendégköröd.Legelsõ lépésként viszont be kell szerezned a krémeket és az eszközöket, gépeket, következõ lépésben várod a kuncsaftokat, és imádkozol, hogy amit addig beleöltél pénzt legalább visszajöjjön.Rizikós

Megéri manapság molekuláris biológusnak tanulni? Mennyire keresettek az ilyen végzettségű emberek?

Van itt olyan aki esetleg ezen a területen tevékenykedik?Van jövője?

Legjobb válasz: Van jövõje, csak nem itthon. Am mindenképp megéri, mert nagyon sok megválaszolatlan kérdés van még a tudomány azon területein is.

Van jövõje, csak nem itthon. Am mindenképp megéri, mert nagyon sok megválaszolatlan kérdés van még a tudomány azon területein is.
Több lehetõsége van, mint pl. egy etológusnak, vagy elméleti biológusnak. Molbiol/gen/biokém/immun, ezek a felfutott témák. Ezzel meg lehet élni, a többi felejtõs (de ha zseni vagy, persze nincs akadály). Jövõje is van, keresettek is, hasznos is, javallott. Csak ha nem jó témavezetõt fogsz ki, akkor probléma lehet, illetve nagy a túljelentkezés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Megéri manapság gyógyszer biotechnológusnak vagy biomérnöknek tanulni?

van itt valaki aki ilyen területen tanul/dolgozik? vagy esetleg ismerőse

Legjobb válasz: megéri :)

megéri :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)
A biomérnök elég új szak, szóval van rá kereslet, de elõre szólok, hogy hét félév tömény szopásra vállalkozol vele.
A kérdező hozzászólása: msc-re jelentkeznék, csak nem teljes kredit átvétellel(nem biomérnök bsc-s diplomával, de elfogadják). Debrecenben szeretnék tanulni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!