Találatok a következő kifejezésre: Megéri felvenni diákhitelt (11 db)

Diákhitel. Véleményeket várok! Megéri felvenni? Nem ruházkodásra, szépítkezésre kéne, hanem pl. ha olyan anygi helyzetben van valaki, hogy a szülők nem tudják támogatni a továbbtanulást. Nem megterhelő fizetni a törlesztést évek múlva?

Legjobb válasz: mindenki jön a diákhitellel h eladósodik az ember tõle meg stb. Szerintem végszükséglet esetben megéri felvenni, én befektetésnek tekintem,ha jó szakra költöd, amivel lesz állásod, és megtudsz késõbb élni akkor nem fog gondot okozni a visszafizetése sem.

mindenki jön a diákhitellel h eladósodik az ember tõle meg stb. Szerintem végszükséglet esetben megéri felvenni, én befektetésnek tekintem, ha jó szakra költöd, amivel lesz állásod, és megtudsz késõbb élni akkor nem fog gondot okozni a visszafizetése sem.
Ha nem huszadrangú fõiskolára mész büfészakra, akkor szerintem nyugodtan felveheted és nem lesz gond a visszafizetésére. De csak annyit vegyél fel, amennyire tényleg szükséged lesz.
A kérdező hozzászólása: Anglisztikát szeretnék tanulni. Tudom, hogy a tanári szakma nem fizettúl sokat, emg nem lehet meggazdagodni belõle, de nagyon szeretnék angoltanár lenni.. Erre kéne nekem a Diákhitel...
Amíg nem szabadbölcsészerte, meg ilyen [email protected] költöd, addig nyugodtan vedd fel, sõt, ha muszáj felvenned, akk muszáj felvenned.

Mi a véleményetek a diákhitel 1-rõl ill. a diákhitel 2-rõl? Megéri felvenni? örülnék olyanok válaszának is akik felvették, és esetleg már a törlesztésnél járnak.

Legjobb válasz: a diákhitel 2 nagyon megéri, hiszen a törlesztõje kisebb, mint amennyi kamatot a bankban kapnál ugyanakkora összegre.

a diákhitel 2 nagyon megéri, hiszen a törlesztõje kisebb, mint amennyi kamatot a bankban kapnál ugyanakkora összegre.
Ne légy már nevetséges. 2%os kamattal mennyi idõ alatt lesz 1 millióból 2.5 milliós tartozás? Arról nem is beszélve, hogy lakást veszel, gondolom nem egy mcdonaldsban dolgozol, igencsak megérhette felvenni a tandíjra a hiteled.
Új hozzászóló vagyok és eldöntöttem, hogy majdnem mindenkinek írok aki felvétel elõtt áll, hogy NE VEGYÉTEK FEL A DIÁKHITELT, csak ha éhhalál szélén álltok, még akkor se ha a kedvenc költségtérítéses szakodat csak így tudod fizetni… akkor inkább várj egy évet. Az okos mások hibájából tanul. Én anno 1.005.000.-Ft-ot vettem fel, azzal hogy ez a legjobb hitel a piacon… ahhoz meg még hülye voltam, hogy ne higgyem el. Fizettem a kis összeget két éven át amit kértek, a törlesztés kapásból 1.500.000.-Ft-ról indult. 4 éven át 849.000.-Ft-ot fizettem (elõtörlesztéssel) és még mindig 1.000.000.-Ft-nál tartok!!! Szerencsére jól keresek, a fizumból spóroltam lakásra, de most szembesültem ezzel a HORROR-ral és fogom, a lakásra spórolt pénzt és beletörlöm a képükbe. EZERSZER GONDOLJÁTOK ÁT, hogy belementek-e, vagy ha igen és törlesztésre kerül sor, akkor azonnal a legdurvábban el kell kezdeni ELÕtörleszteni, nem vicc!!!
13. Mióta kell annak tandíjat fizetnie, aki katona vagy rendõr akar lenne? A felsõoktatásba bekerülõ tanulókat mind-mind támogatja az állam! Arról nem is beszélve, hogy nem 80eFt-nál kezdõdik a nettó fizetésük. Atya világ...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); “Ha a hiteled alapkamat + 1%-os, akkor az alig több az inflációnál (…) tehát valójában csak a reálkamat az extra teher.” Ó, de jó, akkor a 2%-os jelenlegi hitel kamat nem is teher, hanem sõt egyenesen ajándék pénz a hitelt felvevõknek. Kevesebbet kell visszafizetni, mint amennyit felvettek? “Másrészt igenis mindenki felelõsen válasszon szakot, ne csak azt nézze, hogy hol lehet bulizni, hanem azt is, hogy mennyire lehet elhelyezkedni fele.” Aki meg óvónõ, általános iskolai pedagógus, rendõr, vagy katona, stb. szeretne lenni, az meg legyen informatikus mérnök!!! Ugyanis hiába lehet ezekkel bármikor elhelyezkedni, egy általad javasolt drága hitelt biztos, hogy nem fognak tudni visszafizetni a havi 80 nettójukból. Akkor õk ne is tanuljanak? Nincs szükségünk ilyen munkás emberekre? Lõjjük esetleg le a jelenlegieket is? Hogy éri meg jobban anyagilag szerinted?
Arról meg nem is beszéltem, hogy a DH2 esetében mindenki a minél késõbbi visszafizetésben érdekelt, hiszen ha nem fizetne semmit, reálértéken akkor is egyre fogyna a tartozása, ezért ha tudna is többet fizetni, jobban jár, ha bankban kamatoztatja. A balek meg az állam, mert õ fizet extrán azért is, mert a diákhitelesek a lehetõ leghosszabbra húzzák a törlesztést. Ha ez tényleg a szegényekrõl szólna, akkor ez lenne az egyik legkevésbé hatékony módja a támogatásuknak, ahol az állam nagyságrendekkel többet bukik, mint amennyivel a szegényeken segít.
"Szóval ha jól értem akkor aki szegény, dögöljön meg 8 általánossal VAGY válasszon olyan szakot, amibõl rengeteg pénze legyen, hogy rengeteg pénzt vissza tudjon fizetni drága hitelre!! Tényleg tök rendes ez a hozzáállás." Demagógia a köbön. Ha a hiteled alapkamat + 1%-os, akkor az alig több az inflációnál, egy átlagos fizetésbõl vissza tudod fizetni, mert nyilván az inflációval hosszútávon a bérek is emelkedni fognak, tehát valójában csak a reálkamat az extra teher. Másrészt igenis mindenki felelõsen válasszon szakot, ne csak azt nézze, hogy hol lehet bulizni, hanem azt is, hogy mennyire lehet elhelyezkedni fele. Függetlenül attól, hogy gazdag vagy szegény.
"Másrészt ha a szegény jó szakot választ, akkor egy alapkamat + 1% körüli hitelt is bõven vissza tudná fizetni" Szóval ha jól értem akkor aki szegény, dögöljön meg 8 általánossal VAGY válasszon olyan szakot, amibõl rengeteg pénze legyen, hogy rengeteg pénzt vissza tudjon fizetni drága hitelre!! Tényleg tök rendes ez a hozzáállás.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Ostobaság lenne lehetõséget adni a tanulásra a szegényeknek is? Nem is értem, mit tapsikolnak a zombik, akinek nem gazdagok a szülei, dögöljön meg 8 általánossal!! Így gondoltad?" És el is hiszed mindazt, amit leírsz? A 2%-os diákhitel 2 ugyanolyan támogatott gazdagnak és szegénynek egyaránt. Másrészt ha a szegény jó szakot választ, akkor egy alapkamat + 1% körüli hitelt is bõven vissza tudná fizetni, és akkor a gazdagnak kizárólag arbitrázs célból már nem érné meg, tehát csak az venné igénybe, akinek szüksége van rá. Harmadrészt a diákhitel 2-t azért vezették be, hogy tandíjassá tegyék a felsõoktatást (egyelõre csúsztatták), ami ellen korábban hülyenépszavazást nyertek, akkor ez mennyiben szolgálja a szegények érdekeit, hogy a 0 adósság helyett X adóssággal indítsanak? Kb. annyira a szegényeket segíti a DH2, mint az államilag támogatott lakáshitel...
ne anyázzatok már egyik pénzügyi, a másik meg demagóg politikai szempontból írta le a véleményét a DH2 az államnak durva ráfizetés, javaslom a kiszámoló blogot, hogy mûvelõdj egy kicsit
"Iszonyatos nagy ostobaság az állam részérõl olyan támogatott hitelt adni, (..) de persze nyilván ennek tapsikol több millió zombi" Ostobaság lenne lehetõséget adni a tanulásra a szegényeknek is? Nem is értem, mit tapsikolnak a zombik, akinek nem gazdagok a szülei, dögöljön meg 8 általánossal!! Így gondoltad?
4: Ha olcsóbban kapok hitelt, mint amennyi kamatot betétre kapok bankbetétre vagy hozamot állampapírra, akkor természetes, hogy felveszem, ez egy fajta arbitrázs lehetõség, amin nyerni tudok. A nyereséget pedig állam bácsi termeli az adófizetõk pénzébõl. Iszonyatos nagy ostobaság az állam részérõl olyan támogatott hitelt adni, ami jóval az alapkamat alatti hitelkamattal rendelkezik, de persze nyilván ennek tapsikol több millió zombi, ha már így van, miért ne élne az ember a lehetõséggel, ha amúgy is tandíjat kell fizetnie adott esetben?
Ha felveszed DH 2-t, kapsz évenként 3.2% kamatot az állampapírba betett pénzedre. (5.2% prémium papír - 2% a DH törlesztõje) Ennyiért igenis megéri felvenni pénzügyileg. Punktum.
Persze, jobb adósság ezt te sem gondolod komolyan.
2: De ha amúgy is kell tandíjat fizetni, mert olyan szakon van, akkor még ha van is pénzed a költségtérítésre, akkor is érdemes felvenni a diákhitel 2-t 2%-os kamattal, a pénzbõl pedig, amit alapból szántál rá, prémium állampapírt venni.
Hitelt soha nem érdemes felvenni, max szükséges. Elsõ igen de azt a diák soha nem kapja meg azt a diákhitelközpont automatikusan a sulinak küldi tandíjra. Azt semmi másra nem lehet felvenni.
"Ó, de jó, akkor a 2%-os jelenlegi hitel kamat nem is teher, hanem sõt egyenesen ajándék pénz a hitelt felvevõknek. Kevesebbet kell visszafizetni, mint amennyit felvettek? " A lehetõ legrosszabb fajta ingyen pénz, mert a hitelfelvevõ szemszögébõl valóban majdnem ingyen pénz, és REÁLÉRTÉKEN kevesebbet kell visszafizetni. "Aki meg óvónõ, általános iskolai pedagógus, rendõr, vagy katona, stb. szeretne lenni, az meg legyen informatikus mérnök!!! Ugyanis hiába lehet ezekkel bármikor elhelyezkedni, egy általad javasolt drága hitelt biztos, hogy nem fognak tudni visszafizetni a havi 80 nettójukból. Akkor õk ne is tanuljanak? Nincs szükségünk ilyen munkás emberekre? Lõjjük esetleg le a jelenlegieket is? Hogy éri meg jobban anyagilag szerinted?" És szerinted mennyibe kerül mondjuk az óvónõképzés, és mennyi annak a 2%-os kamata? 15: Az a diákhitel 1, de itt a 2-rõl írtam, hogy arbitrázs lehetõség.

Megéri felvenni a diákhitelt csak azért hogy többet legyek a párommal?

F?iskolás vagyok eddig minden hétvégén dolgoztam, hogy ne kelljen felvenni a diákhitelt. Most tervezgetem, hogy felveszem mivel igy több szabadid?m lenne.

Legjobb válasz: Megéri felvenni!!! (egy friss házas és diplomás "sorstárs" :)

Megéri felvenni!!! (egy friss házas és diplomás "sorstárs" :)
én nem veném fel.aztán egy életen át törleszteni kell.inkább törlesztem a lakáshitelt az is elég.
Nem hiszem, h rászorulás kérdése, mert inkább melózok suli mellett, mintsem fel kelljen vennem a hitelt.Szüleim összesen olyan 40e Ft-tal támogattak havonta.(Ebben benne van a lakás, bérlet stb.)De utána számoltam..lehet nem egy nagy pénz havonta az a 3500Ft, de a kamatokról sem szabad megfeledkezni.12%os kamat van rajta.(Egy lakáshitelen kevesebb!)Nem emlékszem pontosan, de az apróbetûben nagy disznóságokra lelhetsz!Abból viszont volt benne bõven.Átbogarásztam annakidején, amikor bekerültem, de inkább melózni kezdtem.Nem akarom hitellel kezdeni az életemet, és amíg meg tudom oldani inkább teszem így.Sokszor suli után mentem melózni ilyen 2-3 órás munkák voltak.Nem fizettek sokat, de ha tudtam rendesen melózni, akkor havi 20-30között mindig össze lehetett dolgozni.Tény, h nekem sem volt sok szabadidõm, nem járkálhattam partizni a haverokkal állandóan, nem lehettem mindig a Kedvesemmel.De ki lehetett bírni.(Így fix, h nem untuk meg egymást:) )Amúgy nyáron rendesen 8órában dolgoztam, és a különbözõ idõbeosztású munkánk miatt volt, h napokig nem is találkoztunk, pedig együtt éltünk! Én nem venném és nem is fogom felvenni.Inkább tanulok az ösztöndíj miatt!
Hát neked biztos nem rászorulás kérdése. Havi 40000 ft-tal tudnak támogatni? Istenem, hogy sajnállak. Engem egy kib...ott fillérrel sem. Én felvettem a hitelt.
csak azzal vigyázzatok, hogy ha kitesznek a suliból, vagy abbahagyod -tehát nem végzed el- akkor roppant rövid idõn belül vissza kell fizetni az egészet. sokan csapdába estek emiatt!
Most több szabadidõ, amikor pedig diploma után már dolgozol kevesebb pénz. Most egy kis haladék... de valójában tönkre teszi az életedet. Azt a képzetet kelti, hogy hú de ó lesz neked miután dolgozol és az akkori habzsi dõzsibõl most elõre vegyél ki magadnak egy kicsit. Senki nem garantálja, hogy valóban lesz habzsi-dõzsi! Sõt, ahogy a dolgok mennek... Ráadásul ha van ez a hitel (ami terheli majd a fizetésedet)akkor nem fogsz kapni hitelt amikor lakást akarsz venni. Ez is csak egy banki üzlet, nem az emberek számára elõnyös. És az ajánlatban nem foglalkoznak azzal, hogy valóban felvilágosítsanak róla, hogy mi fog késõbb történni. Az ajánlat amit részletesen elolvastam annyi hazugságot tartalmaz, hogy az szörnyû. A diplomások több fizetést kapnak... pfff... A kamatlábak mértékérõl... Évi 10 % körüli kamat nem mondható nagyon elõnyösnek. Persze, a példaként felhozott 29-hez képest igen. Jó, hogy nem írják a 235%-it mert van olyan hitel is. :( Vedd fel ha gondolod de kérj lötte egy pontos leírást arról, hogy elõre láthatólag hogyan alakul, mennyit kell valójában visszafizetni. A 10% és az évi 10% között nagy a különbség! Ehh... nem fogom tudni elmagyarázni, hogy szerintem miért nem szabad. 230 000 ember felvette a 6 év alatt. Ebbõl jó lenne tudni, hogy mennyien vannak akik átkozzák magukat, mert most nagyon hiányzik a nem igazán magas fizujukbõl az a 6-8 % és még nagyon sokáig hiányzoni fog. És mehet hétvégén dolgozni... hogy pótolja.
Én felvettem és kemény havi 3500 Ft-ot törlesztek, ennyi pénzt szerintem nagyobb hülyeségekre is "elszór" az ember, így viszont az egyetem alatt kevésbé kellett leterhelnem a szüleimet a költségekkel, mert még diákmunka mellett sem tudtam volna kifizetni az albérletet, jegyzeteket, kaját, utazást, stb. Gondold meg persze, de tapasztalatom szerint annyira nem terhel le a törlesztés, még úgy sem, hogy nem keresek százezreket..


Megéri felvenni a diákhitelt?

Legjobb válasz: Attól függ. Ha olyan szakon tanulsz, ahol jó eséllyel fél millát fogsz keresni, és nem okoz majd gondot 1-2 év alatt visszafizetni, akkor nem olyan nagy baj, ha felveszed és elvered. Ha viszont mondjuk tanár leszel, 90 ezer nettóval, akkor botorság. Ha van egy jó ötleted mondjuk vállalkozásra, akkor érdemes vállalni a kockázatot és belefektetni a pénzt. Így fialni fog, és talán még diploma elõtt vissza fogod tudni fizetni. De alapvetõen okosabb dolog a megélhetésedre máshogy elõteremteni a pénzt, mondjuk diákmunkával. És inkább diákként összeszorítani egy kicsit a nadrágszíjat, mint késõbb lakás-, autóhitel mellett törleszteni a diákhitelt, amikor esetleg már 1-2 gyerek is sír a szobában.

Attól függ. Ha olyan szakon tanulsz, ahol jó eséllyel fél millát fogsz keresni, és nem okoz majd gondot 1-2 év alatt visszafizetni, akkor nem olyan nagy baj, ha felveszed és elvered. Ha viszont mondjuk tanár leszel, 90 ezer nettóval, akkor botorság. Ha van egy jó ötleted mondjuk vállalkozásra, akkor érdemes vállalni a kockázatot és belefektetni a pénzt. Így fialni fog, és talán még diploma elõtt vissza fogod tudni fizetni. De alapvetõen okosabb dolog a megélhetésedre máshogy elõteremteni a pénzt, mondjuk diákmunkával. És inkább diákként összeszorítani egy kicsit a nadrágszíjat, mint késõbb lakás-, autóhitel mellett törleszteni a diákhitelt, amikor esetleg már 1-2 gyerek is sír a szobában.
megéri, ha nem nagyon tudod kifizetni a tandíjat - én 180e ft tandíjat fizettem diákhitelbõl 6 félévig és most kb 4000 ft-ot fizetek vissza törlesztésként havonta - nem vág földhöz, pedig nem dolgozok, hanem gyesen vagyok kisgyerekkel
De második, ugye tudod, hogy a 4 ezer csak addig annyi, amíg el nem kezdesz dolgozni, onnantól a fizetésed kb. 12%-át kell fizetned (tudom, hogy alacsonyabb van írva, csak azt a bruttóból számolják!). És minden évben az elõzõ évi fizetésed veszik alapul. Azaz ha egy 300 ezret keresõ munkakörben dolgozol, de egy év múlva minimálbéres leszel, a 300 ezer 12%-át kell kötelezõen fizetned, ami a minimálbérnek már a fele! Tudom, hogy sarkított példa, de így szemléletesebb.
A kérdező hozzászólása: Na tehát, igazából még nem nagyon tudom, hogy mennek a dolgok, majd még utána kell járnom. Nem tandíjra kéne a pénz (államin vagyok), hanem konkrétan egy autóra+benzin, mert egy jó 2 órányira leszek az egyetemtõl. Emellett még kell a sporttevékenységemre is, továbbá a szórakozás részhez is. Hogy is mûködik: Csak akkor kell elkezdeni törleszteni, ha van munkám? Ha abbahagyom az egyetemet, akkor utána egybõl egy összegben kell visszafizetni? Mennyi pénz igényelhetõ fél évente? Akkor ugye a törlesztõrészlet igazodik a fizetésedhez? Ha jól tudom kamatmentes, igaz ez?
Na autózni meg szórakozni felvenni a legnagyobb botorság. Csak akkor kell elkezdeni törleszteni, ha van munkám? Nem. A jogviszonyod megszûnése után van 4 hónap türelmi idõ, aztán el kell kezdened törleszteni. Akkor is, ha munkanélküli vagy. Ha abbahagyom az egyetemet, akkor utána egybõl egy összegben kell visszafizetni? Nem. Van egy havi minimum összeg, elsõ évben a mindenkori minimálbér x%-a, utána az elõzõ évi jövedelmed alapján állapítják meg. Mennyi pénz igényelhetõ fél évente? diakhitel.hu Akkor ugye a törlesztõrészlet igazodik a fizetésedhez? Többé-kevésbé igen. De nem az aktuális, hanem az elõzõ fizetésedhez. Ha munkanélküli voltál, akkor meg a minimálbérhez. Ha jól tudom kamatmentes, igaz ez? Nem. 8.5%-os kamattal hirdetik magukat, de mivel napi kamatjóváírás van, a valóságban az éves kamat 15% körüli. Ha gyesen vagy, igényelheted, hogy arra az idõre az állam átvállalja a kamatokat tõled. Summázva: elõször is olvasd át tüzetesen a honlapját, másodszor pedig gondold alaposan át. Ha minimum összeggel törleszetesz, a felvett összeg sokszorosát fogod visszafizetni. Csak úgy éri meg fölvenni, ha utána max. 5 év alatt visszafizeted. Harmadszor pedig ilyen butaságokra ne vedd fel. Ez nem ingyen pénz, késõbb keményen meg fogsz dolgozni érte. Inkább vállalj most munkát és fedezd abból a költségeid. Ha meg nem tudsz megvenni magadnak egy autót, akkor buszozz vagy költözz kollégiumba.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, igazából, ha minden jól megy és lesz ösztöndíjam, meg úgy heti szinten 1-2 alkalommal tudok melózni, akkor azért szépen össze lehet szedni a pénzt.
Hááát.. csak akkor, ha tényleg szükséged van rá. Én nagyrész hülyeségekre költöttem, és most bajban vagyok a visszafizetéssel.
Már az életed hajnalán rabszolgává akarsz válni??? Sajnos a mai világban elnevezett hitel= rabszolgaság elõreláthatólag 10-40 évre.

Diákhitelt megéri felvenni?

Olyan szakra szeretnék jelentkezni, ahol nincs államilag finaszírozott képzés! Megérné diákhitelt felvenni?

Legjobb válasz: Semmilyen hitelt nem éri meg felvenni. Ha úgy látod, hogy ezzel a szakkal el tudsz helyezkedni, és máshogy nem tudod megoldani, akkor vedd fel. Amúgy melyik szakra jelentkeztél?

Semmilyen hitelt nem éri meg felvenni. Ha úgy látod, hogy ezzel a szakkal el tudsz helyezkedni, és máshogy nem tudod megoldani, akkor vedd fel. Amúgy melyik szakra jelentkeztél?
A gazdáslkodási szak(gazdálkodási és menedzsment) elég nehéz, mindenképp csak úgy vágj bele, ha megtudod csinálni. A mi sulinkban 180 egy félév, ha nem tudnék ennyit kifizetni, akkor elmentem volna inkább töri-földrajz-környezettan szak valamelyikére, mert nem éri meg felvenni a diákhitelt! Amúgy szerintem ha jól tanulsz, átpakolhatnak államisra. Sok gazdálkodási szakos hallgató, és végzett van, de szeritnem jól keresnek.
Megtudod oldani nélküle? Ha igen akkor ne vedd fel. Én inkább halasztok egy évet de nem veszem fel.
A kérdező hozzászólása: Még most van egy évem, de gazdasági és menedzsment szakra szeretnék jelentkezni! Halasztani azért nem szeretnék, mert félek, hogy a pontszámok megemelkednek!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom megoldani hitel nélkül! :(
A kérdező hozzászólása: Sajna itt már megszûnt az államilag támogatott része a gazdálkodás és menedzsment szaknak! :(

Megéri felvenni a diákhitelt, vagy inkább fogcsikorgatva spóroljak?

Legjobb válasz: Ha csak lehet, ne vedd föl.

Ha csak lehet, ne vedd föl.
A kérdező hozzászólása: Hát ugy veszem fel , hogy beirtkoztam egy középsikolába , hogy legyen diákigazolványom meg iskolalátogatásim, és ebben az iskolában van erre lehetõség. De abban a suliban nincs ahol a szakács képzésre járok.
Én eddig úgy tudtam a diákhitel csak az egyetemisták számára elérhetõ.
Csak akkor vedd föl, ha nagyon muszály, vagy már nincs idõd spórolni. Sajnos nekem anno azonnal kellett, igaz, most fizethetek, de nemigen lenne állásom, ha nem veszem föl. Érdekes, hogy amikor bevezették milyen népszerû volt, most meg már korántsem az...
Értem :o remélem ebbõl utólag nem lesz gond, de... mennyire idõigényes a szakács képzés? Gondolok itt arra, hogy heti hányszor mennyi ideig kell bejárni? Mert ha diákmunkázni el tudsz menni ~3napot egy héten akkor máris simán kijön a 30ezer.
A kérdező hozzászólása: Nem igazán szeretném felvenni, inkább spórolnék, persze igy könyebb lenne ha felvenném, egy ideig, ha majd megszûnik a hallgatói jogviszonyom , persze utánna már fizethetnék, kb 300 ezer ftra lenne szükségem, ez havi 30 ezer ft spórolás lenne 10 hónapon keresztül. Viszont ha felvennék ennyi pénzt kb a kétszeresét fizethetném vissza, úgy , hogy még az sem garantált , hogy suli után egybõl eltudnék helyezkedni.
Én inkább spórolnék. Azaz spórolok most is, inkább húzom össze a nadrágszíjat, minthogy majd rögtön adóssággal induljak. (Megjegyzem, nálunk ez a gondolkozás családi örökség - soha nem vettek fel a szüleim hitelt, egy vasat sem kértek kölcsön. Inkább szászor átszámolom a kiadásaimat, még most, minthogy késõbb kelljen valami mást...) Rajtad áll. De tényleg. Készíts egy táblázatot, egyik oldal a negatív, a másik a pozitív és írkálj bele. Aztán mérlegelj, miután átlátod a helyzeted.
Hitelt sosem éri meg felvenni, ezt jól jegyezd meg! Ha fogcsikorgatva spórolva meg tudod oldani, ezerszer inkább azt válaszd, mint a diákhitelt. Késõbb még nagyon fogsz örülni neki.
Ne is haragudj, de a helyedben nem erre a képzésre építeném az életem, vagy, ha mégis komolyan gondolod, semmiképp sem vágnék bele egy ekkora adósságba.
A kérdező hozzászólása: Középiskolában is fel lehet venni, ha felsõfoku képzésen tanulsz..
A kérdező hozzászólása: Heti egyszer kell bejárni , meg van 4 hónap gyakorlat, de heti 5 napot dolgozok, csak még melette albit kell fizetni enni is kell ..azért vagyok tanácstalan...
Szakács képzés? Lehet szakmára hitelt felvenni?:x Csak azért kérdem mert mintha valami ilyesmivel kapcs. kérdezett volna itt valaki pár napja és leírták, hogy csak felsõfokú oktatásban levõ diákok kaphatják, de lehet hülyeségre emlékszem.
A kérdező hozzászólása: Szakács képzés
Az egész attól függ, mit tanulsz, és mennyire vagy jó benne.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy felveszem, de tuti h erre a képzésre adom a fejem , csak ebben látok perspektívát.

Megéri felvenni a diákhitel 2-t a továbbtanuláshoz?

Attól félek, hogy elhintik, hogy milyen alacsony most a kamat, felvetetik egy csomó mindenkivel, aztán később felviszik a kamatot, hogy minél többet kelljen fizetni. Nem akarok így járni, de szeretnék továbbtanulni.

Legjobb válasz: a kamatot rögzítették 2%-on. ha ezen érték fölé megy, azt az állambácsi átvállalja

a kamatot rögzítették 2%-on. ha ezen érték fölé megy, azt az állambácsi átvállalja
Szia! Rádióban volt róla mûsor, a kamat valóban fix 2 %, de a törlesztés változó. Fizetésed 4-12 %-a lehet a havi részlet, ez szakonként változik, lesz nyár végén egy lista errõl állítólag. Szóval a lista alapján meg tudod nézni még tanévkezdés elõtt, hogy az egyetem befejezése után a fizetésed hány százalékát fizeted ki havonta diákhitel törlesztésre. Azért ez nem mindegy... Én is most jelentkezem, ha 10-12 % lesz ott ahova jelentkezem tuti ne veszem fel, emellett lesz havonta lakástörlesztõ vagy albérlet, rezsi stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként te milyen szakra mennél, második válaszoló?

Megéri felvenni a diákhitelt?

Sajnos nem állunk túl jól anyagilag, csak úgy tudok f?iskolát végezni, ha felveszek diákhitelt. Utána is jártam, tudok róla mindent, de inkább személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi. Ti mennyit vettetek fel? Visszafizetéssel kapcsolatban tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem tudom, szegény Vona Gábor még mindig nyögi. :(

Nem tudom, szegény Vona Gábor még mindig nyögi. :(

Megéri diákhitelt felvenni? Mennyit kell törlesztenem, ha felveszek 3 félévig 200 e-et?

Idén szeptemberben fogok elkezdeni egy fels?fokú szakmai képzést, ami 5 féléves lesz. Ez is fels?fokú képzésnek számít, így vehetek fel akár egy összegben is. Szeretnék 600 e ft diákhitelt felvenni, vagyis félévente 200e lenne az összeg. Ebb?l kocsit akarok venni, mert csak így tudnék dolgozni. Kb. havonta mennyit kell visszafizetni? Megnéztem a hitelkalkulátort, és az az eredmény jött ki, hogy 35 éves koromig kéne fizetgetnem (most 24 vagyok). Csak az érdekelne, hogy mennyi lenne ez az összeg havonta. Pályakezd?ként 90 e netto fizut kapnék, max. 110 e-t. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A bruttó fizud 6%-át kell fizetned, ez 10-12 ezer per hó. Egyébként ha okos vagy, akkor már suli mellett elkezded törleszteni, mert elég komolyan kamatozik.

A bruttó fizud 6%-át kell fizetned, ez 10-12 ezer per hó. Egyébként ha okos vagy, akkor már suli mellett elkezded törleszteni, mert elég komolyan kamatozik.
A kérdező hozzászólása: Ha felveszem, akkor utána már egybõl lehet törleszteni?

Megéri így felvenni a diákhitelt szerintetek?

Az a helyzet, hogy van egy kis tartozásom az egyetemnek. 30-40 ezer forintról lenne szó. Szüleim nagyon gáz helyzetbe kerültek ezen a nyáron, nem szeretnék és nem is tudnék kölcsönkérni t?lük, munkám pedig jelenleg nincs, sajnos. A diákhitel minimum egyösszeg? felvétel esetén 75 ezer forint. Ha ezt felvenném, és a maradékot azonnal rakhatnám el?törlesztésbe? Átbogarásztam a szabályokat, de nagyon nem világosak számomra...

Legjobb válasz: Szerintem igen. De inkább hívd fel az ügyfélszolgálatukat: 06-40-24-00-24 Hatig nyitva vannak.

Szerintem igen. De inkább hívd fel az ügyfélszolgálatukat: 06-40-24-00-24 Hatig nyitva vannak.
Igen, rögtön elõtörlesztheted, bár igazából nincs nagy jelentõsége. Ilyen kis összegnél a havi kamat párszáz Ft mindössze... szóval ráérsz majd 1-2 év múlva is visszatörleszteni. Az elõtörlesztésre pedig kérdezz rá, hogy mit írj be pontosan az átutalásnál, mert azt azért el lehet rontani.
Igen. Meg lehet így csinálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!