Találatok a következő kifejezésre: Megégettem az egy (8 db)

Egyik buliban az egyik lány megégette a hátam cigivel. Már 3 napja és még nem mult el. El fog múlni? Hogyan lehet gyorsabban elmulasztani?

Legjobb válasz: Én pár éve megégettem magam a forró serpenyõvel, és még mindig ott a nyoma. A körömvirágkrém elvileg gyorsítja a sebek gyógyulást, de lehet, h égésnél nem ez a leghatásosabb. Esetleg menj el egy bõrgyógyászhoz, hátha felír neked valamilyen krémet!

Én pár éve megégettem magam a forró serpenyõvel, és még mindig ott a nyoma. A körömvirágkrém elvileg gyorsítja a sebek gyógyulást, de lehet, h égésnél nem ez a leghatásosabb. Esetleg menj el egy bõrgyógyászhoz, hátha felír neked valamilyen krémet!
A kérdező hozzászólása: nem 3..4 napja
nekem már 2szer kiégették a kézfejem.perpillanat most a térdem gyógyulgat, mert peeersze, hogy engem talált meg az a csikk is:dna szóval, persze, hogy begyógyul, habár a nyoma ott marad örökéletre valószínûleg.ez függ attól is, hogy milyen mély a seb.adj több idõt a gyógyulásra.
öröeltre nem hinném, nekem a lábamon volt 2foku égésem egy kb tenyérnyi részen és köv nyárra már eléggé nem látszott, kb 5 év múlva meg semmi sem. lehet kapni égésre krémeket, habokat a gyógyszertárban, menj be és kérj egy kisebb égésre krémet, habot, az seg´´it a gyógyulásban. elmúlik a helye sem fog látszani, de idö.
Engem is égettek már meg többször meg a bõrömön cigivel így buliban véletlenül, egyszer a derekamon, másszor a karomon. fura, de ezek nekem sokkal lassabban gyógyultak, mint más sérülések. nagyon sokáig látható volt egy kis kerek, lilás folt az égetés helyén. próbáld meg kenetegni Neogranormonnal vagy Bepanthennel. most nézem, a karomon lévõt már több mint egy éve égették oda, de még mindig látszik kicsit a köröcske.

Egy hete megégettem az ujjamat hajgöndörítővel. Mit csináljak a vízhólyaggal?

Az ujjamon nagy vízhólyag nőtt már több napja. Kipukkasszam vagy hadjam békén?

Legjobb válasz: hagyd békén, kenegesd égés elleni krémmel

hagyd békén, kenegesd égés elleni krémmel
A kérdező hozzászólása: köszi (:
Sminkeld ki úgy magad, hogy gyönyörû legyél, és rád figyeljenek, ne a sebre.
hát a papírzacsi lenne a legjobb :P amúgy viccet félretéve! ez ellen nem lehet semmit tenni, max elviseled hogy így kell megjelenned. :(
2.nak igaza van.. jó smink és máris elterelõdik a sebrõl a figyelem
a varacska esett le róla, nem a heg! a heg az, ami alatta keletkezett. de ez még csak sebhelynek mondható. kend aloe vera géllel, az jó rá. mostanában én is olyan szerencsétlen voltam, hogy szinte minden nap megégettem magam valamivel. hajvasalóval az ujjam, melegszendvicssütõvel szintén az ujjam....

Megégettem az arcomat egy csíkban a hajsütő vassal.. Mit tegyek hogy hamar eltünjön?

NAgyon ég és fel van dagadva abban a csíkban...ez egy félórája történt...nem fog ugye ott maradni a helye??? röktön utána hideg vizzel megmostam és raktam rá jeget nemrég...el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nyugodj meg semmi bajod nem lesz tõle én már milliószor leégettem az arcom a nyakam meg a fülem is, olyan ügyetlen vagyok. Elfog múlni persze most fájdalmas meg csúnya de ez csak idõleges. Kend be krémmel hogy ne feszüljön annyira és akkor nem fog annyira fájni.

Nyugodj meg semmi bajod nem lesz tõle én már milliószor leégettem az arcom a nyakam meg a fülem is, olyan ügyetlen vagyok. Elfog múlni persze most fájdalmas meg csúnya de ez csak idõleges. Kend be krémmel hogy ne feszüljön annyira és akkor nem fog annyira fájni.
Mennyire égetted meg? Hólyag van rajta? Ha csak picit égetted meg, elmúlik és nem marad nyoma, de ha hólyagos és varrosodni fog, akkor van esély hogy maradjon egy pici heg. De nem hiszem hogy a hajsütõ vas tudna olyan súlyos égési sérülést csinálni.
Szia remélem nem marad meg a heg!Biztosan nagyon fájhat.Szegény!
ALOE VERA!!! Nálunk ez nagyon bevált. Anyum a forró kályhaajtóhoz érintette a felkarját, úgy, hogy az ráragadt a vasra, és aloe vera növény levelét letépte, és a belsõ nedvével kenegette, és semmmi, de semmi nem látszik, pedig egy 50 forintos nagy égése volt, és pont a felkarján, ahol szintén elég érzékeny. És kb két-három hét alatt elmúlt. Semmi nem látszik. Ajánlom. Gondolom ezek a nagy koncentrátumú aloe tartalmú krémek is ugyan olyan jók, drogériában, vagy gyógyszertárban lehet kapni.
mert az égési sérülés egy kötéstõl nem lesz fájdalommentes, vagy menj vissza az orvoshoz
Igen, rendbe fog jönni. Normális, hogy egy darabig nem érzed ott az ízeket. Kellemetlen az ilyesmi, de gyorsan gyógyul.
5 percig azért nem kellett volna öblögetni. Én is megégettem már párszor a nyelvem, de ilyen még nem jutott eszembe a fájdalom enyhítésére. Rendbe fog jönni a nyelved persze, de az még jó pár nap. Máskor azért ezt ne csináld :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm..megnyugodtam:)

Megégettem a lábamat egy fél tenyérnyi helyen hólyagos is egyáltalán nem fáj csak csúnya hogy lehet gyorsítani az elmúlását?

Legjobb válasz: Ha mar holyagos, akkor maradni is fog rozsaszinu folt utana egy jo darabig. Mindenkepp hamosito es gyulladascsokkento kremmel kenegesd. Jonehany popsikrem is hamosit, ilyen a Sudocrem, Neogranormon, es azok a kremek, amikben Phantenol osszetevo van. Ha a kisebb egest kovetoen rogton jegeljuk a bort 10-30 percig, sok esetben megelozhetjuk a holyagosodast, majd a krem, es par nap alatt fajdalom es nyom nelkul elmulik.

Ha mar holyagos, akkor maradni is fog rozsaszinu folt utana egy jo darabig. Mindenkepp hamosito es gyulladascsokkento kremmel kenegesd. Jonehany popsikrem is hamosit, ilyen a Sudocrem, Neogranormon, es azok a kremek, amikben Phantenol osszetevo van. Ha a kisebb egest kovetoen rogton jegeljuk a bort 10-30 percig, sok esetben megelozhetjuk a holyagosodast, majd a krem, es par nap alatt fajdalom es nyom nelkul elmulik.
hát..én egyszer rányitottam a sütõajtót a 2 combomra, egyszer"kivasaltam" magam, mindekettõ nagyon fájt, hólyagos volt, nekem a körömvirág krém segített, sõt már a helyük sem látszik:)
gyulladás csökkentõ krémet használj az adott területre, és ha van rá mód hûtsd is le naponta párszor
Pár évvel ezelõtt a férjemnek mindkét karja megégett egy balesetben, és neki javasolták a fájdalom, és a hegmentes gyógyulás érdekében, hogy verjünk fel tojásfehérjét, és kenjük vele.Igazuk volt, bár mi nagyon hülyén néztünk erre az ötletre, mert semmi heg nem maradt a karjain, és a fájdalmat is csillapította!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek most már szépen gyógyul:)

Megégettem egy kicsit az ujjam, aztán felhólyagosodott, énmeg lerágtam, Lehet valami bajom? Látszik a hús

Legjobb válasz: basszus!!!!!! fertõtlenítsd le! az egési seben azért nõ hólyag, mert alatta gyógyul a seb, a benne lévõ víz hûti, ne szedd, ha újra nõ! szurkolok, hogy ne fertõzödjön el! ha nincs otthon semmi, ugorj el patikába, mutasd meg, tudnak adni rávaló szert, és ha fáj, hideg borogatás! pl. jégaku konyharuhába csavarva

basszus!!!!!! fertõtlenítsd le! az egési seben azért nõ hólyag, mert alatta gyógyul a seb, a benne lévõ víz hûti, ne szedd, ha újra nõ! szurkolok, hogy ne fertõzödjön el! ha nincs otthon semmi, ugorj el patikába, mutasd meg, tudnak adni rávaló szert, és ha fáj, hideg borogatás! pl. jégaku konyharuhába csavarva
A kérdező hozzászólása: hatigen elegge fáj:S
Én körül szoktam vágni a hólyagot. Sztem tegyél rá sebtapaszt^^ és nem lesz baj^^

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!