Találatok a következő kifejezésre: Meddig vesznek babák (6 db)

Hány hónapos korukig csippentenek fel a babák mindent a földről? Meddig vesznek mindent a szájukba?

Legjobb válasz: kb. 2 éves korig tart az ún. orális szakasz, amíg a gyerekek a szájukkal fedezik fel a körülöttük lévõ világot. Ez a fejlõdéspszichológusok szerint az egyik legfontosabb szakasz a gyerek fejlõdésében.

kb. 2 éves korig tart az ún. orális szakasz, amíg a gyerekek a szájukkal fedezik fel a körülöttük lévõ világot. Ez a fejlõdéspszichológusok szerint az egyik legfontosabb szakasz a gyerek fejlõdésében.
Sokáig, több évig

Meddig vesznek a babák mindent a szájukba?

Legjobb válasz: ez nagyon változó, az unokaöcs´mnek már kis korátol a kezébe lehetett adni kics dolgokat mert nem vette be. az unoktesóm gyerekének mág 3 éves korában sem nagyon mertünk pattogos kislabdát adni mert mindig a szájához közelített vele. az unokaöcsém nem cumizott a másik gyerek igen. de 3 éves korátol már nem igazán.

ez nagyon változó, az unokaöcs´mnek már kis korátol a kezébe lehetett adni kics dolgokat mert nem vette be. az unoktesóm gyerekének mág 3 éves korában sem nagyon mertünk pattogos kislabdát adni mert mindig a szájához közelített vele. az unokaöcsém nem cumizott a másik gyerek igen. de 3 éves korátol már nem igazán.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez nem túl jó hír:)

Meddig kell figyelni a babám fülére? Mert ha oldalra fordítja a fejét a füle mindig elhajlik. Ha észreveszem persze megigazítom, de nem mindig veszem észre. Eegyébként eldeformálódhat a 2 hónapos babám füle?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell ezen ennyire aggódnod! Semmi baja nem lesz a babád fülének. Nekik még nincsenek benne porcok, ezért nem tud eldeformálodni. Nem is kell rögtön megigazítanod sem, mert nem fáj neki és nem lesz maradandó károsodása belõle. :)

Szia! Nem kell ezen ennyire aggódnod! Semmi baja nem lesz a babád fülének. Nekik még nincsenek benne porcok, ezért nem tud eldeformálodni. Nem is kell rögtön megigazítanod sem, mert nem fáj neki és nem lesz maradandó károsodása belõle. :)
Én is állandóan azt igazgatom! :) Párom csak nevet rajta, de engem zavar! Meg félek, hogy majd kiáll neki! :)
:D Akkor frászt kapnátok az én fiamtól. Szopi és alvás közben is csavargatja, húzza a fülét, néha már attól tartok, hogy letépi. Nem lesz semmi baja tõle, ha "elhajlik" a füle. 4 hónapos fiúcska anyukája
Én is paráztam, hogy kiálló lesz a füle, ezért vettem neki egy édi fejpántot.Na, azért nem adom rá mindig, csak ha pörög a szõnyegén.Akkor szokott ugyanis úgy feküdni, hogy gyûrõdik a füle.
Jaj de aranyos:) ) Én is mindig visszahajtogatom a csajos fülét, amúgy is picit eláll neki, nem kell hogy még rásegítsen:) )de valahogy mindig összegyûri magának. Én is úgy tudom hogy mikor majd nagyobbak lesznek már és megtanulnak forogni is akár éjjel álmukban is, és függõleges testhelyzetben töltenek több idõt majd, (ülés, mászás, állás stb.) akkor a fej is pl. ha deformált volt egy kicsit akkor kikerekedik és a fülek is a "helyükre kerülnek" :) Hát remélem én is, addig meg igazgatom neki:) Ha eláll majd neki késõbb is, az tuti nem ettõl lesz h 2-3 hósan elfeküdte.
14.19 es vagyok és a 14.16-ostól kérdezném, hol vette a fejpántot a picinek?
Nálunk (Szfehérvár)a Plaza közepén vannak árusok.Az egyiknél találtam, amelyik hajcsatokat, fésûket, bizsukat ad el.300 ft körül volt.Állítólag keresztelõkre szokták venni, de itthon is teljesen jó.Nem túl csicsás, és jól nyúlik.


A babák gerincének meddig kell a kemény matrac? Gondolkozunk, h a mi ágyunkba "emlékező" matracot veszünk, azaz olyat, ami a test súlya alatt besüpped és aztán "kirúgja" magát.

De napközben a 4 hónapos babánk elég sokat van a nagyágyban, félek, hogy neki ez árthat?

Legjobb válasz: azt nem tudom, hogy árt e a gerincének, talán alvásnál nem.de a mozgásában biztos hogy akadályozza. nekünk is olyan a matracunk és ha a nagy ágyba teszem a babát, akkor nem tud megfordulni rajta. én nappalra plédre teszem a szõnyegre, ott aztán forgolódik, izeg mozog. és errõl tuti, hogy nem esik le, ha néhány percre magára hagyom.

azt nem tudom, hogy árt e a gerincének, talán alvásnál nem.de a mozgásában biztos hogy akadályozza. nekünk is olyan a matracunk és ha a nagy ágyba teszem a babát, akkor nem tud megfordulni rajta. én nappalra plédre teszem a szõnyegre, ott aztán forgolódik, izeg mozog. és errõl tuti, hogy nem esik le, ha néhány percre magára hagyom.
Nekünk is ilyen matracunk van (a tenyérlenyomatos :) ) Az én lányom 7 hónapos, minden hajnalban a mi ágyunkban köt ki. Én teszek az õ helyére egy lepedõjét, amit félbe is hajtok, így õ nem süpped. Hason alszik. Ha napközben arra tennéd, tegyél alá valamit, ami meggátolja a süppedést. Szerintem ez a lepedõs dolog is jó, vagy egy paplanhuzat... De miért nem teszed le a szõnyegre a babád? Paplanra, vagy játszószõnyegre? Oda pakold köré a játékait és nem is süpped, le sem esik és ha ül már és elborul sem üti be a fejét sehova. Én a szopispárnát szoktam köré tenni, persze miután már ülni kezdett. Rem. segítettem :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat aranyos vagy:)
1 éves koráig kell forralt vizet kapnia vagy a bébi ásványvizet, de abból is van olyan fajta, amit forralni kell /meg persze olyan fajta, amit nem, de el kell olvasni/. De bármelyik fajta baba vizet adod is, 24 óra után forralni kell, ahogy az elõzõ írta. Egyébként arra gondolsz, hány percig kell forralni a vizet ténylegesen? Én ahogy határozottan elkezdett zubogni /nem csak kicsit/, vártam kb egy fél percet és kész. De lehet, nem jól csináltam, mert ez csak magamtól jött, de a fiam 21 hónapos és megvan :-)
Én soha nem forraltam fel, akkor sem ha nem fogyott el 24 órán belül. 6 hónapos a kislányom, van amikor 3 napig issza a babavizet, semmi baja tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszaitokat:)

Ha a fagyiból veszek ki anyatejet, és egy kajcinál nem használjuk fel az egészet, meddig adhatom még oda a babámnak?

Legjobb válasz: Ebben a melegben már többször ne! Amit meghagyott a kicsid, inkább boritsd ki.

Ebben a melegben már többször ne! Amit meghagyott a kicsid, inkább boritsd ki.
Felolvasztva már egyéb más élelmiszert sem szabad megenni, nemhogy anyatejet! Ez a felnõtt kajákra is vonatkozik. Ne sajnáld, dobd ki!
az én babám sokáig evett fagyasztott tejcsit, egy napon belül semmi baja nem volt, csak a lényeg, hogy ne melegítsd fel (gyöngyözõ vízben lehet felolvasztani), ha kiolvadt mehet a hûtõbe


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!