Találatok a következő kifejezésre: Meddig tartható a tojás (3 db)

Meddig tartható el a tojás?

Legjobb válasz: Akar meddig lefagyasztva kulon a feherjet es kulon a sargajat,csak ra kell irni ,hany darab feherje illetve sargaja van elteve az uvegcsebe,es sajnos egyszerre kell felhasznalni mert nem lehet ujra fagyasztani. Szerintem rantottanak nem alkalmas de suteshez vagy fozeshez kivaloan hasznalhato. Nyaron amikor olcso a tojas akkor kell a friss hazitojast lefagyasztani,es telen felhasznalni amikor draga.

Akar meddig lefagyasztva kulon a feherjet es kulon a sargajat, csak ra kell irni , hany darab feherje illetve sargaja van elteve az uvegcsebe, es sajnos egyszerre kell felhasznalni mert nem lehet ujra fagyasztani. Szerintem rantottanak nem alkalmas de suteshez vagy fozeshez kivaloan hasznalhato. Nyaron amikor olcso a tojas akkor kell a friss hazitojast lefagyasztani, es telen felhasznalni amikor draga.
Kb. két hétig, hûtõben tartva. De ez általában rá is van írva a tojástartó. (Az más kérdés, hogy a zöldségesek nem mindig tojástartóba adják, fõleg ha nem veszel egy teljes dobozt.)

Meddig tartható el hűtőben a főtt tojás?

Ha valaki kb. 2hét után megeszi, nem leeht nagy baja ugye? csak kicsi szaga volt.. Nem szaporpdnak el benne különféle baktériumok ennyi idő után?

Legjobb válasz: Én max. 2-3 NAP és nem hét!

Én max. 2-3 NAP és nem hét!
A kérdező hozzászólása: Külnféle bonyolult okok miatt a hûtõben maradt, én meg azt hittem, hogy ez a tegnap fõzött.
Ha rossz, azt érzed a szagán.

Meddig tartható el a tojás hűtőben?

Legjobb válasz: sokáig! másfél-2 hónapig biztosan, ha frissen teszed be.

sokáig! másfél-2 hónapig biztosan, ha frissen teszed be.
a tojást, helyesen amúgy tojatot NEM kell hûtõben tárolni, a kulcs az állandó hõmérséklet. ha hûtõben volt és kiveszed onnan akkor megromlik mert a hõmérséklet változástól a héj átereszti a párát és így a baktériumokat is. a friss tojás spájzban hat hétig eláll.
A kérdező hozzászólása: Természetesen úgy értettem, meddig lehet felhasználni... :)
Kínában esznek 100-napostojást-mint csemegét!
"A nagyim nekem mindig azt mondta, hogy tegyem vízbe, ami feljön a tetejére az kuka, ami lent marad az jó!!!!!" Pontosan így van! Én felhasználás elõtt sosem a lejárati dátumot nézem (volt olyan, hogy egy dobozban egy romlott volt és a többi jó), hanem mindig beleteszem vízbe: ha elindul a felszín felé kuka. Ha szépen elfekszik az oldalára, akkor teljesen oké. Ha pedig nem jön fel, de nem is fekszik el hanem valamelyik csúcsával ér csak az edény aljára, akkor azokat olyan ételbe kell tenni, amit jól átsütünk. Jó még az a tojás, csak ne félig vagy teljesen nyers ételbe tegyük.
A kérdező hozzászólása: Nahát, ez egy király ötlet! Még úgysem dobtam ki a tojásaimat, hátha megmozdulnak a hûtõben! :D
A nagyim nekem mindig azt mondta, hogy tegyem vízbe, ami feljön a tetejére az kuka, ami lent marad az jó!!!!!
A kérdező hozzászólása: :D JÓ fejek vagytok, mennek a pontok! Azt hiszem, a zöldségesünk kétrét görnyedne, ha kérnék egy doboz tojatot! :D
A pipi nem tojik még, mert nem ivarérett! A tyúk kitojásától számított 30 napig.
Van egy biológus ismerõsöm, az a karácsonyi tojást még 8 hónap mûlva megette, garázsban tárolta , mikor megdöbbentem, azt mondta, semmi baja. Tényleg neki sem lett sose baja, de én nem enném meg, az biztos.
Amikor tojta a tyúk onnantól kezdve 21 nap-ig jó. Utánna aki megeszi az saját felelõsségre tegye XD.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor azt hiszem, kidobom... jan. 5-én lejárt a doboza szerint... :)
A fertõtlenített héjú, felületkezelt tojás különlegessége, hogy a természetes növényi eredetû felületkezelõ anyag fertõtlenített tojáshéjon védõréteget képez, akadályt állítva a mikrobiális szennyezõdések elõtt. Az így kezelt tojás 5 °C-on tárolva 30 napig is eltartható és bármikor elõkészítés nélkül felhasználható.
Hát attól függ a vásárolt tojást mikor tojta a pipi, de ha saját pipi az sztem 3-4 hétig nem romlott. Én meg szoktam lötyögtetni és ha kotyog akkor nem használom fel...
Ha nem héjastul akarod fõzni, hanem sütibe vagy kajába, akkor egyenként feltöröd, és ha nincs rossz szaga, a fehérje nem zavaros, a sárgája ép, akkor szerintem ehetõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!