Találatok a következő kifejezésre: Meddig tartható a (47 db)

Meddig tarthatnak a rüh utóhatásai?

Sajnálatos módon egy lánytól elkaptam még fél évvel ezelőtt. Voltam vele bőrgyógyásznál, ki is lett kezelve. A gond az, hogy igaz a rüh mint olyan elmúlt (rengeteg apró piros pont ami úgy viszket, hogy az alig leírható), de azóta is állandó jelleggel van 7-8 darab piros kiütésem agyék tájékon, és néha-néha kijön ilyen piros kiütés a könyökeimen is. Ezek is viszketnek néha, de csak enyhén. Elhalványulnak aztán visszajönnek. Meddig tart ez? Elsősorban olyanok válaszát várom akik tapasztalták már ezt.

Milyen tünetekre számíthatok és meddig tarthatnak a műtéti beavatkozás után?

9 hetes terhes voltam sajnos a baba meghalt, így m?téti beavatkozáson (múlthét csütörtökön) kellett átesnem, sajnos azóta igen sok problémám van szurkál hasam, a hüvelyem, fáj a derekam és még mindig váladékolok.

Legjobb válasz: Együttérzek veled, én is jártam így, 12 hetesen. Nekem még vagy egy hétig megvolt a hányinger, mellfeszülés, 10 napig véreztem és fájta a hasam is.És 6 hét múlva jött meg a mensim. Sajnálom ami történt. 16 hetes kismama

Együttérzek veled, én is jártam így, 12 hetesen. Nekem még vagy egy hétig megvolt a hányinger, mellfeszülés, 10 napig véreztem és fájta a hasam is.És 6 hét múlva jött meg a mensim. Sajnálom ami történt. 16 hetes kismama
Szia Sajnálom, nekem is volt tavaly 11 hetesen ment el. 9 hetesen már növekedett a méhed, aminek most vissza kell formálódni az eredeti méretére, úgyhogy attól ne ilyedj meg. Ha nagyon erõsen görcsölsz akkor menj vissza, mert lehet, hogy bent maradt valami. Vérzés, barnázás akár a következõ mensi-ig is lehet. Kitartást, gyorsan szedd össze magad, biztasson az, hogy õ sajnos nem lett volna egészséges, de a következõ bizti az lett. Még annyit vigasztalásul, hogy nekem szept végén volt, és dec 16 volt meg utoljára, és most minden ok. 24 hetes vagyok. Vigyi magadra!
A kérdező hozzászólása: Szedtetek valamilyen vitamint a méh megerõsítésére?
utolsó válaszadó vagyok. Az elevitet szedtem elõtte is, és nem hagytam abba, de a gravidát is sokan dicsérik. De egy jó tanács: Ne koncentrálj a babár. Könnyû nekem ezt mondtani, tudom, de hidd el így van. Mi várni akartunk áprilisig, aztán szilveszter délutánján, kis pezsgõ, kis ez az, percek kérdése volt, hogy megérkezzenek a vendégek, az uram letepert a karácsonyfa alatt a szõnyegen, és bumm már nagy a pocakom. SZóval lazulj el, ha úgy érzed gyászold meg a mostanit, de fogadd el ami megtörtént, és nemsokára sikerülni fog! Ja még annyit, hogy sokszor mondják a 6 hónapot, addigra pont kiürül a szervezetedbõl amit a mostani terhességnél termelt, szóval várd meg a 6 hetet aztán puff bele, még vannak benned terhességi hormonok. Bízz magatokban!

Tűzhelyen felmelegített melegvizes lábasba állítom a tápszeres cumisüveget, a babám mégsem kéri, a legalacsonyabb hőmérsékleten meddig tarthatom benne? Meddig nem romlik meg?

Legjobb válasz: Én minden ilyesmit szerettem frissen adni neki. Nem túl pénztárcabarát megoldás, de nekem ez volt a biztosabb. Ha meg is maradt mondjuk a fele, azt is kiöntöttem, következõ étkezésnél újra megcsináltam. Ha nem voltam biztos benne, hogy megissza, akkor fél adagot csináltam.

Én minden ilyesmit szerettem frissen adni neki. Nem túl pénztárcabarát megoldás, de nekem ez volt a biztosabb. Ha meg is maradt mondjuk a fele, azt is kiöntöttem, következõ étkezésnél újra megcsináltam. Ha nem voltam biztos benne, hogy megissza, akkor fél adagot csináltam.
Öntsd ki. Ha már egyszer felmelegítetted, mégegyszer nem szabad!

Meddig tartható fent a globalizmus a mai formájában? Meddig csökkenthetőek az ellensúlyai a nagytőkének?

A kérdés lehet költ?i, hiszen már ma is egy olyan válsághoz vezetett amire a világ nem találja a megoldást!

Legjobb válasz: 2017. május 17-ig, ha jól számoltuk ki a tudós kollégákkal.

2017. május 17-ig, ha jól számoltuk ki a tudós kollégákkal.
Maradjunk annyiban hogy a kommunizmus alatt több válság is volt de ugye arról nem hallottunk semmit! Ez az elsõ válságunk és néhányan a világ végét jósolják!!! :) ))) Amcsiknál, németeknél meg a többieknél nem sírnak ennyit mert tudják hogy jön még fellendülés és válság! A LÉNYEG hogy hogyan kezeljük a válságot!
A folyamat nagyon egyszerû. A pénz olyan, mint az entrópia: oda megy, ahol már van. Több pénzbõl és több hatalomból egyszerûbb mégtöbbet csinálni. Amíg ez ellen nem lépnek fel, vagy nem válik értelmetlenné, addig gond nélkül fog ez zajlani. Megjegyzés: a szó sincs világválságról! Az USA volt még bajban, de mára már õk is kilábaltak, ez a válság kizárólag az EU pénzügyi válsága (csak a politikusok szeretik szétkenni a sz*t).
ma 11:36 "PSssssss ! Halkabban mert még szélütést kapsz." Én ugyan nem! Szerintem neked kellene egy kicsit odafigyelni a szívedre, nehogy rohamot kapj a nagy erõlködésben... "Ne ugass be nekem, kinek képzeled magad?" Egy hozzászólónak, akinek van véleménye és azt ki is nyilvánítja. Vagy te kinek képzeled magad? Azt hiszed, hogy itt csak te juthatsz szóhoz és csak neked van igazad, mert kijelented?! El vagy te egy kicsit tájolva! "Nyilván voltak a nagy USA színész törekvései 1980elõtt is kivételek." Ne oktass ki, ha azt sem tudod mirõl van szó! Nem kivételek voltak! Olvass már el egy-két gazdtöri könyvet, mielõtt ilyen baromságokat írsz! "Akadtak példák a tõke és a munkaerõ áromlására, de nem volt tudatos gerjesztés, és valamit valamiért alapon mûködtek." Be is tudod bizonyítani? "Ennek az egyenes következménye a tõke stb stb szabad áramlása, az az innen lehet számolni a globalizmus kezdetét!" Te szerencsétlen, globalizáció már az ókori Rómában is volt /http://58.192.114.227/humanities/sociology/htmledit/uploadfi.. De a legáltalánosabb vélekedés szerint a 19. század elejétõl datálható, de senki nem hangoztatja azt, hogy Reagon óta /http://www.nber.org/papers/w7632.pdf?new_window=1/ Ha nem vagy tisztában a fogalmakkal, akkor jobb lenne, ha csöndben maradnál!
A kérdező hozzászólása: "Weishaupt válasza: PSssssss ! Halkabban mert még szélütést kapsz. Ne ugass be nekem, kinek képzeled magad? Olyan kérdést teszek fel amilyet akarok, a portál szabályait betartva. Ha nem akarod ne olvasd.
"...a globalizmus hogy meddig él azt nem tudni de még csak 30éve létezik." Ezt a baromságot! Már ne is haragudj, de ez egy orbitális nagy hazugság! Érdekes, a 19-20. századi amerikai vasútépítés egy részét európai tõke finanszírozta! Akkor az mi, ha nem határokon átívelõ beruházás, tõkemozgás? Vagy éppen a 20. század folyamán áradt Németországból és késõbb az USA-ból a kulturális "export". Akkor az mi, ha nem a globalizáció?
Jaj már megint térítesz? Még hányszor teszed fel ezt az idióta kérdést többé-kevésbé ugyanolyan formában? Válaszolnak neked, ami egy vélemény! Miért nem fogadod el, miért hadakozol? Miért kell neked állandóan a másikat gyõzködni? Nem unod? Ne haragudj, de lépj már túl ezen! Másként látják az emberek a világot, mint te. Sõt, lehet hogy valakinek még jó így is ahogy van. "Meddig tartható fent a globalizmus a mai formájában?" Ameddig össze nem omlik. Így most jó?
A kérdező hozzászólása: "A globalizmust nem fenntartják, hanem egy állapot, De, sajnos fenntartják! Mesterséges intézmények mint a WTO az IMF stb. "amely a fejlõdés egy adott szintjét fejezi ki. Nem vagyok benne biztos hogy fejlõdés! Hiszen a fejlõdés a társadalmak fejlõdése és nem egy szûk csoporté. Lehet hogy a globalizmus mint eszmeiség a fejlõdés kronológiájába beilleszthetõ, de a gyakorlat nem ezt mutatja. "Ez az állapot se nem jó, se nem rossz. Kiknek? Az átlag embereknek egyre rosszabb. És nem is az a kérdés hogy jó.e, hanem hogy nem fenntartható a mai formában. "Az emberek benne a helyzetük szerint érzik magukat. Ez az. A nagyon nagy többség számára egyre nehezebben elviselhetõ, és ez csak romlik. ""Nehéz megmondani, hogy egy egyensúly mikor borul fel. Már rég felborult, ezért van válság. ""Az emberek tûrõképessége és manipulálhatósága rendkívül nagy. Az a dolog, amit már nem fogadnak el, a tömeges éhenhalás és a szaporodás megakadályozása. De a reakció nagyon különbözõ. Nem is nálunk a "birkáknál" fog durranni. Mi ma is szinte élhetetlen feltételek között leledzünk, aminek már a 2× ese is elviselhetetlen lenne egy nyugati számára. Nyugaton még csak most jön a feketeleves és ott ne fogják csak úgy elnézni hogy rohamosan nyirbálódik az életszínvonaluk, ott hamar véget vetnek ennek a semmibe vezetõ iránynak. "Nem önmagában a nagytõke a probléma, hanem az a tulajdonsága, hogy úgy képzeli, bármit megtehet feltétel nélkül. Nem a nagytõke, csak a természetes reakciói és a természete! Köszi szépen. "A kormányok dolga a káros cselekmények meghatározása és azok korlátozása. A kormányok semmit nem tehetnek. Ha ellensúlyok akarnak lenni akkor a nagytõke hamar bosszút áll. Elmegy, manipulál, stb stb. Arról nem is beszélve hogy ma már Brüsszel ami sokszor diktál és alakítja a feltételeket. A Brüsszeli bürokratákat meg senki nem választja, oda delegálnak és a zsebüket tömik. "Az emberek dolga pedig az, hogy olyan kormányokat válasszanak, amelyik ezt meg is teszi. Ez a tudatos cselekvés, ami az emberre, mint gondolkodó lényre jellemzõ kellene, hogy legyen. A kormányok ma már nem diktálnak a nagytõkének sõt fordítva! ""Minden más változat véletlenszerû eseményekhez vezet, amelyben az egyensúly robbanásokkal jön létre. És hogy abban ki pusztul, az érdektelen. Ilyen volt a kommunizmus is, ami az egyensúlytalanságból fakadt szintén. Persze a háborúk is hasonló módon pattantak ki. De szerintem a polgárháborúk amik ma reálisan fenyegetik az egész világot. Ez pedig a dominóelv alakítja. Az elsõ ami valamelyik fejlett világban kirobban lesz a legnehezebb, a többi automatikusan követni fogja.
A kérdező hozzászólása: ""A LÉNYEG hogy hogyan kezeljük a válságot Ez a legszebb! És még is hogy, miként, ki kezeli ma?
A kérdező hozzászólása: 2017. május 17-ig, ha jól számoltuk ki a tudós kollégákkal. Ezt honnan veszed?
A kérdező hozzászólása: "Nah asszem ez a kommentem lesz amit a GYK élbõl töröl majd :DDD Õk nem szeretik ha valaki kritizálja az összeesküvéselméleteket és valahogy mindig törölnek... :DDD Kis pajtás! A globalizmust több féle értelemben is lehet alkalmazni, pld kulturális stb. Ami a valódi probléma az a gazdasági! A tõke szabad áromlása stb stb a 80as évek elején a neoliberalizmussal tette lehetõvé a fékezetlen megvalósulását. Ezt a WTO megjelenése csak erõsítette. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Ha ma is lennének kvóták meg vámok mint a WTO elõtt sok esetben akkor ez nem is lenne kérdés.

Felbontatlan gabonapelyhek kb. meddig tarthatók el, meddig őrzik meg a szavatosságuk? 4 hét alatt megromolhat?

Legjobb válasz: Mármint a Nesquik és társai? Mi tavasszal vettünk még 3 dobozzal. Nem kívántuk, úgyhogy ott porosodtak a polcon egészen augusztusig, amikor is a 40 fokban jól esett egy kis hideg tejjel elmajszolgatni. Na szóval, 4 hét alatt biztos hogy nem romlik meg, még felbontottan sem, bontatlanul meg aztán végképp.:)

Mármint a Nesquik és társai? Mi tavasszal vettünk még 3 dobozzal. Nem kívántuk, úgyhogy ott porosodtak a polcon egészen augusztusig, amikor is a 40 fokban jól esett egy kis hideg tejjel elmajszolgatni. Na szóval, 4 hét alatt biztos hogy nem romlik meg, még felbontottan sem, bontatlanul meg aztán végképp.:)
Rá van írva a dobozra.4 hét alatt nem romlik meg.
Olyant is ettem már, ami sztem vagy egy éve fel volt bontva, és már rég a rajta lévõ dátum után voltunk. Semmi bajom nem lett. 4 hét alatt tuti nem romlik meg, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
4 hét alatt felbontatlanul nem romlik meg.

Meddig tartható el a tojás?

Legjobb válasz: Akar meddig lefagyasztva kulon a feherjet es kulon a sargajat,csak ra kell irni ,hany darab feherje illetve sargaja van elteve az uvegcsebe,es sajnos egyszerre kell felhasznalni mert nem lehet ujra fagyasztani. Szerintem rantottanak nem alkalmas de suteshez vagy fozeshez kivaloan hasznalhato. Nyaron amikor olcso a tojas akkor kell a friss hazitojast lefagyasztani,es telen felhasznalni amikor draga.

Akar meddig lefagyasztva kulon a feherjet es kulon a sargajat, csak ra kell irni , hany darab feherje illetve sargaja van elteve az uvegcsebe, es sajnos egyszerre kell felhasznalni mert nem lehet ujra fagyasztani. Szerintem rantottanak nem alkalmas de suteshez vagy fozeshez kivaloan hasznalhato. Nyaron amikor olcso a tojas akkor kell a friss hazitojast lefagyasztani, es telen felhasznalni amikor draga.
Kb. két hétig, hûtõben tartva. De ez általában rá is van írva a tojástartó. (Az más kérdés, hogy a zöldségesek nem mindig tojástartóba adják, fõleg ha nem veszel egy teljes dobozt.)

Meddig tartható fogva a Büntetés-végrehajtási intézetben?

Még nem tudni, hogy mirõl van szó pontosan, felvilágosítást még nem tudtak adni, csak annyit mondtak a rendõrök, hogy csõdelejarással kapcsolatos a dolog, meg be nem fizetett pénzrõl van szó. Az érintettnek fogalma sincs róla, hogy mirõl lehet szó, nem tud mit tenni csak várni, hogy másnap valaki végre pontosan megmondja, hogy mirõl is van szó.

Kesudió tejföl meddig tartható el a hűtőben?

Vasárnap készítettem, tehát ma három napja. Gyerek is enne belőle...

Legjobb válasz: Kesudió, olaj só. Idõvel megsavanyodhat vagy penészedhet, de 3-4 nap alatt hûtõben nem valószínû hogy bármilyen romlás megindulna benne!

Kesudió, olaj só. Idõvel megsavanyodhat vagy penészedhet, de 3-4 nap alatt hûtõben nem valószínû hogy bármilyen romlás megindulna benne!

Meddig tartható fent a látható kockás has?

Mennyi ideig egészséges, ha feszítés nélkül, alap állapotban látszanak a kockák a hason? Meddig tartható fent ez az állapot?

Legjobb válasz: nekem ilyen már évek óta.

nekem ilyen már évek óta.
Ez lényegében bármeddig fenntartható gond nélkül. Amíg pusztán edzéssel és célirányos diétával, tehát doppingszerek, szteroidok nélkül fenn tudsz tartani valamilyen testkompozíciót, addig az veszélytelen az egészségedre nézve hosszú távon is.
genetika függõ, van akinek mindig olyan a hasa pl. http://www.scitec.hu/team_scitec/joe_donnelly.php?ver=1
csak attól függ milyen magasan tartod
ameddig le nem kopik a festék

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!