Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart tüzelés a (10 db)

A tüzelés meddig tart shih-tzu kutyusom van. Meddig kell vigyázni vele? Nem szeretnénk kiskutyákat.

Legjobb válasz: Maga a tüzelés kb. 3 hétig tart, amibõl a 9-14 nap a legveszélyesebb. A szuka ennél hosszabb ideig vonza a kanokat, tehát figyelned kell, hogy mikor kezdõdik a "valódi tüzelés" hogy ki tudd számolni a legtermékenyebb idõszakot. Utána figyelned kell, hogy nehogy álvemhes legyen a kutya, illetve ne kapjon gennyes méhgyulladást, amelyek gyakran kísérik a megtermékenyületlen tüzelést. Ha nem akartok kiskutyákat akkor érdemes lenne elgondolkodni az ivartalanításon.

Maga a tüzelés kb. 3 hétig tart, amibõl a 9-14 nap a legveszélyesebb. A szuka ennél hosszabb ideig vonza a kanokat, tehát figyelned kell, hogy mikor kezdõdik a "valódi tüzelés" hogy ki tudd számolni a legtermékenyebb idõszakot. Utána figyelned kell, hogy nehogy álvemhes legyen a kutya, illetve ne kapjon gennyes méhgyulladást, amelyek gyakran kísérik a megtermékenyületlen tüzelést. Ha nem akartok kiskutyákat akkor érdemes lenne elgondolkodni az ivartalanításon.
Az ivartalanítást mindenképpen ajánlom, ha ilyen felelõsségteljes gazdi vagy, érdemes elvégeztetni, a "kellemetlen meglepetések" végett :) A kutyusnak utána vérzése sem lesz, és nem keni össze a házat, nem vonzza a kanokat, kiiktatódnak a nemi ösztönei, tehát nyugodtabb, kedvesebb lesz :)

Mettől meddig tart a tüzelési időszak?

A kutyám(kan) már egy hete állandóan megszökik, szétszedi a kerítést, hiába csináljuk meg. Most meg van kötve, de nem akarom, hogy örökké láncon legyen.

Legjobb válasz: Feltételezem, kan kutyád van. Nos, van olyan kutya, amelyik tavasszal és õsszel tüzel, de van, amelyik télen és nyáron. Tehát a tüzelési idõszak gyakorlatilag egész évben tart... Ha nem szeretnéd láncon tartani (és jó lenne, ha nem szeretnéd), akkor ivartalanítsd! Gondolom tenyészteni úgysem akarsz, ha nincs törzskönyve, tenyészszemléje, genetikailag öröklõdõ betegségekre szûrése, akkor etikátlan is lenne a továbbtenyésztése. A legtutibb módszer az ivartalanítás. Emellett minden nap sétáltasd, fáraszd le, foglalkozz vele és akkor nem fog szökni (persze ivartalanítás mellett).

Feltételezem, kan kutyád van. Nos, van olyan kutya, amelyik tavasszal és õsszel tüzel, de van, amelyik télen és nyáron. Tehát a tüzelési idõszak gyakorlatilag egész évben tart... Ha nem szeretnéd láncon tartani (és jó lenne, ha nem szeretnéd), akkor ivartalanítsd! Gondolom tenyészteni úgysem akarsz, ha nincs törzskönyve, tenyészszemléje, genetikailag öröklõdõ betegségekre szûrése, akkor etikátlan is lenne a továbbtenyésztése. A legtutibb módszer az ivartalanítás. Emellett minden nap sétáltasd, fáraszd le, foglalkozz vele és akkor nem fog szökni (persze ivartalanítás mellett).
nincs olyan hogy tüzelési idöszak .. minden szuka máskor tüzel (a legtöbb persze tavasszal és összel, de nem törvényszerû) tényleg ivartalanisd .. nem fog szenvedni az ösztöneitõl
A tüzelési idõszak meglehetõsen hosszú. Hol egyik, hol másik szomszéd kutya fog betüzelni. Sajnos már nemcsak tavasszal és õsszel tüzelnek a kutyák, hanem szinte egész évben folyamatosan. Minél elõbb ivartalaníttasd mert lehet h a szökés berögzül és már nem a szukák miatt, hanem a rossz viselkedés miatt fog szökni. Egy kannál nem olyan nagy dolog. 2 napot csak be tudod engedni mondjuk a garázsba, kazánházba...vagy akár a házba. Utána meg már nyugodtan kiengedheted, max teszel rá egy helyes tölcsért :o) Hajrá!
kb 3-4hét
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Amint jön a jobb idõ, ivartalanítom. Csak nekem azt mondták, évente kétszer van tüzelési idõszak, akkor "bolondulnak" meg a kanok.
Igen kétszer van tüzelési idõszak, csakhogy ez minden szukánál más! Szóval akármikor találkozhatsz tüzelõ szukával.

Meddig tart a kutyák tüzelése?

Van 2 db kutyám, az egyik szuka a másik kan, mivel a szuka most került hozzám és éppen tüzelt (kb 1hónapja van nálam) nem tudom mikor engedhetem ?ket össze. Nem akarok kis kutyákat egyáltalán, de az ivartalanításukat meg nem szeretném. Tud valaki valami ötletet, hogy a kutyák szabadon lehessenek és ne legyen felesleges szaporulat?

Legjobb válasz: Miért nem akarod ivartalanítani? Úgysem fogod tudni mindig megoldani, hogy ne "találjanak egymásra" tüzeléskor. Legfeljebb ha valamelyikõjüket azokban a hetekben elviszitek egész más helyre. De ha a kan a szuka közelében van, akkor szenvedni fog, azt jó ha tudod.

Miért nem akarod ivartalanítani? Úgysem fogod tudni mindig megoldani, hogy ne "találjanak egymásra" tüzeléskor. Legfeljebb ha valamelyikõjüket azokban a hetekben elviszitek egész más helyre. De ha a kan a szuka közelében van, akkor szenvedni fog, azt jó ha tudod.
A kérdező hozzászólása: az megoldás lenne ha csak a kant ivartalanítanám? az még se akkor mûtét mint a szukánál
Igen, ha a kan ivartalanított, úgy legalább már kölykeik nem lesznek. De én javaslom, tényleg spórolj össze a szuka mûtétjére is...hidd el, hosszú távon megtérül. Méhdaganat, gennyes méhgyulladás, álvemhesség, ezek sajnos nagyon gyakori problémák az ivaros szukáknál.

Szuka kutya tüzelése? Milyen jelei vannak? Mikor kezd dagadni a péra? Hanyadik napon kezd el vérezni, meddig tart a vérzés? Ha elmúlik attól még tovább tüzel? Mikor a legtermékenyebb?

Mielőtt bárki félreértene, csak informálódni szeretnék, hogy erről is mindent tudjak. Gyanitom, hogy nem soká kezd tüzelni a kutyusom és vigyázni szeretnék rá. Az ivartalanitás pedig tervben van.

Legjobb válasz: A jele az, hogy vérzik. A dagadás változó, van akinek elõtte már kezd egy kicsit, van akinek csak az utolsó napokban. Az elsõ napon kezd vérezni. Általában 3 hétig tart, ebbõl 2 hét erõsebb vérzés, utána csak egy kis maszatolás. Az erõs vérzés elmúlásakor a legveszélyesebb az idõszak. De ezeket mind kutyája válogatja, van aki már a 3. napon termékeny, van aki a 26. napon is. Gyakorlatilag az elsõ vércseppektõl kezdve addig vigyázni kell rá, amíg teljesen vissza nem húzódik a pérája.

A jele az, hogy vérzik. A dagadás változó, van akinek elõtte már kezd egy kicsit, van akinek csak az utolsó napokban. Az elsõ napon kezd vérezni. Általában 3 hétig tart, ebbõl 2 hét erõsebb vérzés, utána csak egy kis maszatolás. Az erõs vérzés elmúlásakor a legveszélyesebb az idõszak. De ezeket mind kutyája válogatja, van aki már a 3. napon termékeny, van aki a 26. napon is. Gyakorlatilag az elsõ vércseppektõl kezdve addig vigyázni kell rá, amíg teljesen vissza nem húzódik a pérája.
Még vérzik a kutya addig agresszív a kannal és nem engedi. Viszont a 9.naptól önfeledten fogja állni a kan kutyusnak. És attól, hogy sokkal kisebb még ne reménykedj abban hogy nem fog nekik sikerülni. Õk megoldják. Csukd be olyan helyre ahonnan nem tud megszökni nem férnek hozzá a kanok. Ilyenkor nagyon leleményesek tudnak lenni
Annyival könnyebbé teheted ezt az idõszakot, hogy veszel az állatkereskedésben dezodoráló tablettát. Ugyanúgy vigyázni kell rá, de a kan nem õrül úgy meg, és nem lesz díszkíséretetek séták közben.
Ha megjelentek a vércseppek akkor az már a tüzelés.Még vérzik a szuka nem is fogja magához engedni a kant és még a péra sincs kellõképpen felpuhulva. Mikor már nem vérzik onnantól kell rá nagyon vigyázni mert ha akkor összeragadnak tuti lesz egy rakat kölyök.
A kérdező hozzászólása: Mondom, hogy nem bizok abban...:)
Ebben ne bízz, a szuka simán lefekszik a kisebb kannak, hogy felérje.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen segitséget. mindenkit felpontozok. Van neki külön hely épitve, direkt erre az idõszakra szóval nem lesz gond, vigyázok rá. Amúgy nem reménykedem, abban hogy az könnyit a dolgon, hogy a kan jóval kisebb..
Amikor az én kutyum tüzelt (9 hónapos volt), elõtte pár nappal már megdagadt, kb 2X akkora lett, és utána kezdett vérezni, de nem olyan vészesen, mint az emberek, csak pár csepp, fel is takarította maga után általában. Aztán elmúlik a vérzés, és asszem 1-másfél hétig termékeny marad, olyankor hagyja magát a kanoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A napokban kicsit ingerlékenyebb volt, fõleg sétáknál mikor láttunk egy önsétáltató kutyát, aztán ma láttam pár vércseppet. Akkor nagy valószinûséggel elkezdõdött? A kan kutyus még nem foglalkozik vele, akkor ez érdekes. De akkor mától vigyázunk rá. Szerencsére a lány a nagyobb termetû, a fiú pedig kicsi, de bármi megtörténhet és ezt véletlenül sem szeretnénk. Akkor a mai naptól kezdve 3 hétig is eltarthat, és nem sokára intenzivebben is fog vérezni, aztán lesz a legtermékenyebb. Köszönöm még egyszer az információt. És egyébként a kan kutya megérzi, hogy mikor engedné rá a nõstény? mert hallottam olyat, hogy volt mikor próbálkozott a kan, de a szuka agressziv volt vele, elzavarta.
az en kiskutyam is a egnap kezdett tuzelni. arepuloteren voltunk, es csak lattam, hogy a fold alatta kiss veres, meg a pérája is megfeketedett es 2x akkor lett. eleg nehez nap lehetett neki, mert egesz ejjel nyala magat.

A szuka kutyáknál meddig tart a tüzelés? Mit tudok tenni hogy ne kenjen össze mindent?

Legjobb válasz: 15-20 napig szokott tartani kb. Tüzelõ bugyit lehet kapni.

15-20 napig szokott tartani kb. Tüzelõ bugyit lehet kapni.
Kb az elsõ hét, 10 nap, amikor piszkol. Utána már kevésbé van váladék.

Meddig tart a tüzelés a stafford kutyámnak?

el zártam hogy semmilyen kutya ne érjen hozzá, most van a 16-napja hogy tüzel és azt hitte már el múlt neki de reggel vércseppek voltak. mikor múlik el már róla?

Legjobb válasz: Átlagban 3 hétig tüzel.

Átlagban 3 hétig tüzel.
Nem fajta függõ. Mellesleg jobb esetben 3 hétig tart.Bár az enyém 3 hétig és pár napig tüzelt aztán álvemhes lett, azóta ivartalanítva van.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm

Meddig tart a kutyáknál a tüzelés?

(kan kutya, 12 éves, két éve nem tüzelt, meg is nyugodtunk, el?tte nagyon nehéz volt bírni vele,

Legjobb válasz: :D :D :D :D :D :D :D

:D :D :D :D :D :D :D
Egy 12 éves kutyát én is féltenék már ivartalanítani. Ráadásul ennyi év alatt, ha kiszökött egy tüzelõ szuka miatt, akkor valószínû, hogy valakinél be is próbálkozott (esetleg sikerrel is). Ha így van, akkor ugyan úgy fog reagálni a tüzelõ szukára, mint elõtte. Mivel egy yorkiról van szó: addig is, míg nem jó a kerítés: miért nem lehet a házban elkeríteni egy részt, amíg nem vagytok otthon? Olcsóbb, mint az egész kerítést kicserélni.
A kérdező hozzászólása: Nem vált életformává a szökés, az elmúlt két évben semmi baja nem volt, nem ment el itthonról, de pár hónapja a szomszédban szuka van és azt látja, hogy „ csinálják” beindult õ is. 12 éves és féltem az ivartalanítástól. A kerítést megakarjuk csinálni, de nagyon költséges és nagy az udvar, kert.. Van kerítés, de az egészet betonozni kéne, hogy megmaradjon.. De mihelyt tudjuk megoldjuk, kisebb beton kerítést csinálunk neki..
Elsõ körben tényleg ivartalaníttatni kellene, de ha már "életformává" vált nála a szökdösés, akkor ez nem biztos, hogy maradéktalanul megoldja a problémát. Második körben pedig meg kell csinálni úgy a kerítést, hogy ne tudja szétszedni! Szerinted az állatkertben miért nem szedi szét a kerítést az oroszlán? Nem azért, mert olyan jólnevelt, hanem azért, mert úgy van megcsinálva a kerítés, hogy ne tudja szétszedni. Kutyáknál még egyszerûbb.
A kérdező hozzászólása: 12:29! Van kerítés, de állandóan valami lyukat csinál, hogy kiférjen, szétszedi a kerítést.
Kora tavasztól késõ õszig van szezon, de bármikor tüzelhet kutya. Ivartalanítsátok és csináljátok meg a kerítést mielõtt elüti az autó és titeket meg jól megbüntet a közterületes.
Ha nem akarjátok, hogy folyton kiszökdössön a kangörcs miatt, akkor ivartalaníttassátok.
Elmegy otthonról? Ez aztán a kutyatartás netovábbja... Kerítés meg hasonlók?
A kérdező hozzászólása: *ezt
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam megfogalmazni, akkor nem tüzel hanem "beindult" Nem vemhes mert egy kan rosszaság. :) De már több mint egy hete ez csinálja. Elmegy itthonról és naponta egyszer haza ugrik kajáért. Féltem.
A kan kutya mióta tüzel?????? Egyébként, ha szuka kutyád van, az élete végéig tüzel. Vigyázz rá nagyon. Ha kiszökdösött, akkor akár vemhes is lehet. Vidd el mielõbb állatorvoshoz.
1hét max. De ha nagyon nem bírtok vele akkor egy fél algopyrint lehet neki adni, állatorvos mondta, mert egy nagyon nyughatatlan vadászkuyánk van, aki ilyenkor teljesen megvadul.
A mi kutyánk is mindig ezt csinálta. Szétbontotta a kerítést, átmászott rajta, szerintem még repülni is megtanult. :) Nem evett, folyton sírt, ugatott, és szenvedett. Ivartalanítva lett õsszel, azóta semmi ilyen baj nincs vele szerencsére. Idén lesz 4 éves amúgy.

Meddig tart a tüzelés a macskáknál?

Lánycicáról van szó, és kb. 2hete voltunk dokinál vele és akkor még ne volt semmi baja. Állítólag csak akkor lehet ivartalaníttatni ha nem ivarzik éppen. Honnan tudom hogy vége?

Legjobb válasz: Én írtam a kérdést.Azt még élvezi is ha a farka tövét simogatom.Hát elég fura macskám van.

Én írtam a kérdést.Azt még élvezi is ha a farka tövét simogatom.Hát elég fura macskám van.
"Akció" nélküli tüzelés sokáig elhúzódhat. Akkor van vége, ha már nem nyávog úgy és engedi, hogy a hátán a farka tövéhez hozzáérj.
A miénk kb egy hétig tüzel, utána abbahagyja, viszont ha nem találkozott kandúrral akkor kezdi elölrõl pár nap múlva. Nagyjából a végtelenségig :)
Az én cicám 7 hónapos, 3 napig tartott nála, hempergés, nyávogás, mindenbe "szerelmes" volt, ma pedig olyan, mint elõtte! Ivartalanítani tényleg 2 tüzelés között lehet, tehát amikor abbamarad, akkor tanácsos!

Meddig tart egy kutyánál a tüzelés?

A kutyánknak már lassan másfél hete vérzik... Egyébként semmi baja nincs, nem fekszik többet, nem alszik többet, ugyanolyan életvidám mint máskor, csak ez a vérzés nagyon elhúzódik nála. Ez szerintetek normális, vagy lehet valami baj?

Legjobb válasz: nekem van szukám aki 20 napig vérzik de alapból a 10. nap körül kell feltisztulnia a nyálkának és utána lesz fogamzó képes szóval utána még jobban vigyázz rá de ha végig vérzik se valószínû, hogy gond van.. nekem a szukám teljesen normálisan funkcionál 14. nap a progi szintje pont alkalmas a fedezésre, a petefészkei normál méretûek nincs elváltozás se a méhben se a petefészkeken és fogamzó képes szóval alapból ez nem jelent semmit, ha aggódsz kivizsgáltathatod illetve ha nemszánod tenyésztésre akkor ivartalaníttathatod..

nekem van szukám aki 20 napig vérzik de alapból a 10. nap körül kell feltisztulnia a nyálkának és utána lesz fogamzó képes szóval utána még jobban vigyázz rá de ha végig vérzik se valószínû, hogy gond van.. nekem a szukám teljesen normálisan funkcionál 14. nap a progi szintje pont alkalmas a fedezésre, a petefészkei normál méretûek nincs elváltozás se a méhben se a petefészkeken és fogamzó képes szóval alapból ez nem jelent semmit, ha aggódsz kivizsgáltathatod illetve ha nemszánod tenyésztésre akkor ivartalaníttathatod..
A 10 nap tök normális, a legtöbb kutyának ennyi ideig tart a vérzés, ezt követõen nagyon nagyon figyeljetek oda, hogy ne találkozzon kan kutyával.
Maga a tüzelés 3 hét. a vérzés 7-14 között szokott lenni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!