Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart szülés utáni (16 db)

Szülés utáni első menses meddig tart? Mi a normális? NEM a gyermekágyi vérzésre gondolok. Az elmúlt már.

Legjobb válasz: Szia! Ha szerencsés vagy 5 nap,ha nem akár 7 nap is lehet. Nekem mindegyik szülésem után normális volt az elsõ mensesem,csak már nem 5,hanem 7 napig tart némelyik hónapban :( és elsõ felért egy szüléssel,úgy görcsöltem :(

Szia! Ha szerencsés vagy 5 nap, ha nem akár 7 nap is lehet. Nekem mindegyik szülésem után normális volt az elsõ mensesem, csak már nem 5, hanem 7 napig tart némelyik hónapban :( és elsõ felért egy szüléssel, úgy görcsöltem :(
Nekem 6 napig tartott. De általánosságban elmondható, hogy 10 napnál tovább tartó vérzés már semmilyen esetben sem normális. Tehát ha már több, mint 10 napja menstruálsz, még akkor is, ha gyengén, akkor keresd fel a dokidat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem császárom volt és elõtte 18órás vajúdás, lehet ez a gáz, de már 2hete tart. :( Ugyhogy akkor holnap doki. De remélem nincs baj.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Szülés utáni hajhullás meddig tart azoknál akik nem szoptatnak? Mikor kezdődött? Meddig hullott? Levágattad a hajad? Ha igen jobb lett hullás szempontjából?

Legjobb válasz: én ugyan szoptattam fél évig, de még utána is hullott 1-2 hónapig. szedtem a revalidot, de igazából még mai napig nem tökéletes, hullik kicsit, pedig már lassan 4 hónapja nem szoptatok. nem vágattam le, derékig érõ hajam van. amúgy is vékonyszálú, tehát ez most nagyon nem jó, gondolkodtam a levágatásán, de 4 éve nem nyúlt hozzá fodrász, elég nehéz rávennem magam.

én ugyan szoptattam fél évig, de még utána is hullott 1-2 hónapig. szedtem a revalidot, de igazából még mai napig nem tökéletes, hullik kicsit, pedig már lassan 4 hónapja nem szoptatok. nem vágattam le, derékig érõ hajam van. amúgy is vékonyszálú, tehát ez most nagyon nem jó, gondolkodtam a levágatásán, de 4 éve nem nyúlt hozzá fodrász, elég nehéz rávennem magam.
Nekem mindhárom gyereknél 3-4 hónapos koruk környékén kezdõdött és bõ 2 hónapig tartott, de nagyon durván. Azóta teljesen normális.
A hajhulláson nem segít a vágatás. Csak azon, hogy kevésbé látványos, mert kisebbek a kihulló szálak. :) A szülés után hajhullás teljesen természetes dolog. Ha belegondolsz, hogy napi 100 szál normálisnak mondható, és neked sacc 8-12 hónapig nem hullott a hajad, akkor nagyon sokat kell bepótolnia. :) A terhességi vitaminokat a szoptatás alatt is ajánlott szedni, ezek állítólag segítenek valamit. Én nem szedtem.
Szia! Én nem vágattam le a hajam, mert attól még kihullik. 1 hónapig hullot mikor 6 hónapos volt a lányom. De még így is dúsabb mint volt, ez pedig tök jó.
Nekem 4-5 hónapig hullott, bár én szoptattam. Én levágattam kb állig érõs tépettre. Utána már annyira nem hullott, mert nem volt nagy súlya, mint elõtte, mikor nagyon hosszú volt. Ha nagyon hullik, szerintem érdemes vágatni belõle, úgyis megnõ, persze csak ha nem sajnálod. Engem idegesített, hogy az egész lakás, még a babám pelenkája is az én 40 centis hajaimmal van tele (utálom a copfot). Esetleg szedjél valamilyen multivitamint, sokat segíthet. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Én még ugyanúgy szedem a Femibiont mint a terhesség alatt. Nemrég vágtam a hajamból, plusz kiritkítottam eléggé mert annyira dús volt a terhesség alatt hogy a csatok folyamatosan szó szerint beletörtek a hajamba és ez megmaradt egészen 1 héttel ezelõttig. Azóta hullik mint a záporesõ.

Mi a szülés utáni depresszió? Eset át már valaki ilyenen? Mivel jár? Meddig tart? Mik a tünetei? Kezelése?

Legjobb válasz: http://www.hodmami.hu/gyermek/43-babasarok-0-3-eves-korig/22.. http://www.gyermekevek.hu/cikk/a_baby_bluestol_a_szules_utan.. http://www.wellnesscafe.hu/wellness/2009/kinzo_depresszio_sz..

A kérdező hozzászólása: Köszi
Kedves Kérdezõ! Nagyon sokat tudnék Neked errõl a témáról írni, szívesen küldök privátba levelet. Írj ez ügyben nekem, ha gondolod! Jelenleg is benne vagyok, 5 hónapos a babám, gyógyszerekkel és pszichoterápiával kezelnek.
A kérdező hozzászólása: utolsó:Küldtem!

A szülés utáni első menstruáció kinél meddig tartott? 5 hónapos a fiam, és most jött meg, már 2 hete tart. Meddig kell még szenvednem vele?

Legjobb válasz: Nekem 4 honap mulva jott meg, kicsit bosegesebb volt de 6 hapot tartott ugy mint maskor is. Jajj es nem gorcsolt, ami tok jo :)

Nekem 4 honap mulva jott meg, kicsit bosegesebb volt de 6 hapot tartott ugy mint maskor is. Jajj es nem gorcsolt, ami tok jo :)
Nekem a szülés után 3 hónappal jött meg elõször, és ugyanúgy 4-5 napig tartott csak, mint a terhességem elõtt.
Nekem is nagyjából ugyanolyanok voltak , mint a terhesség elõtt. Csak egyáltalán nem fájt. Csak azt vettem észre, hogy vérzek.
Elsõ vagyok, azt viszont nem írtam, hogy nekem meg épp az ellenkezõje lett, utoljára talán kamaszkoromban görcsöltem annyira, mint ahogy most szülés után. :( Azt hittem talán majd csak az elsõ pár alkalommal, de hát már lassan egy éve, szóval kezdek hosszászokni.

Meddig tart a szülés utáni első mensi?

2 hónapja szültem , ost jött meg el?ször, már 5. napja tart és elég er?s, intenziv, nem akar csökkenni. ez normális?

Legjobb válasz: Nekem ugyanúgy 6napig tartott mint szülés elõtt.

Nekem ugyanúgy 6napig tartott mint szülés elõtt.
Szia! Én nem szedek fogamzásgátlót, de az elsõ pár alkalommal iszonyatosan erõs volt a mensim. Az elsõ olyan 10 napig tarott. Nekem csak az elsõ 4 nap volt húzós utána már kevés volt.
Én is az Azaliát szedem. Nekem a hónap közepén jött meg tõle.. szerencsére csak 3 napra és nem volt túl erõs se. Lehet, hogy a szervezeted így reagál a gyógyszerre. Az elõzõ szülés után én mást szedtem, akkor nekem is nagyon erõsek voltak az elsõ néhány alkalommal. Még görcsöltem is erõsen, így kénytelen voltam görcsoldót szedni. Késõbb már nem volt ilyen gondom.
Én 6 hete szültem és most jött meg elõször, nagyon erõsen. Már 4 napja tart...
Nekem 7 hét után jött meg. Eddig 3-4 napig tartott, de a szülés utáni elsõ egy hétig, és erõsen. Ez teljesen normális, én is aggódtam akkor. 2-szorra már csak 5 napig tartott, és kevesebb volt, 3-szorra talán már helyreáll rendesen.

Miért alakul ki a szülés utáni depresszió? Mindenki átesik rajta? Meddig tart? Hogy kell ezt elképzelni?

Legjobb válasz: Nem mindenki esik át rajta, és mindenkinél másképp jön elö. Nekem volt, mikor a lányom született, 16 éves most. Nagyon belázasoddtam, kórházba kerültem a szülés után 2héttel, 6hétre pszhiátriára. Azóta nem mertem babát vállalni újra. Most 23hetes vagyok és néha kicsit parázok, nehogy megint legyen. De te ne aggódj, ez csak az én példám, van aki csak sir, vagy depis. Nem mindenki hajlamos rá. Üdv. http://www.vital.hu/themes/baba/depr_szules1.htm

Nem mindenki esik át rajta, és mindenkinél másképp jön elö. Nekem volt, mikor a lányom született, 16 éves most. Nagyon belázasoddtam, kórházba kerültem a szülés után 2héttel, 6hétre pszhiátriára. Azóta nem mertem babát vállalni újra. Most 23hetes vagyok és néha kicsit parázok, nehogy megint legyen. De te ne aggódj, ez csak az én példám, van aki csak sir, vagy depis. Nem mindenki hajlamos rá. Üdv. http://www.vital.hu/themes/baba/depr_szules1.htm

Meddig tart a szülés utáni vérezgtés ill. görcsölés?

Legjobb válasz: Nekem a vérzés konkrétan öt hétig tartott, illetve öt és fél hétig. A görcsölgetés kb. három hétig, de ez szerintem egyén függõ, mert mindenkinek más ütemben húzodik össze a méhe. Aki szoptat annak hamarabb regenerálódik a méhe, az összehúzodások miatt ami szoptatás alatt természetes. Nekem sajna elapadt a tejem másfél hét után a fájdalomtól, és utána már ritkábban éreztem a méhösszehúzódásokat. Pedig szedtem az Ergam cseppet is. Gyors gyógyulást kívánok: T.

Nekem a vérzés konkrétan öt hétig tartott, illetve öt és fél hétig. A görcsölgetés kb. három hétig, de ez szerintem egyén függõ, mert mindenkinek más ütemben húzodik össze a méhe. Aki szoptat annak hamarabb regenerálódik a méhe, az összehúzodások miatt ami szoptatás alatt természetes. Nekem sajna elapadt a tejem másfél hét után a fájdalomtól, és utána már ritkábban éreztem a méhösszehúzódásokat. Pedig szedtem az Ergam cseppet is. Gyors gyógyulást kívánok: T.

Meddig tart a szülés utáni hormonális változás?

Legjobb válasz: Gondolom változó,nálam olyan 3-4 hónapig tartott,azt hiszem:)

Gondolom változó, nálam olyan 3-4 hónapig tartott, azt hiszem:)
nem tudom hallottál e olyanról hogy aki kisfiút vár szõrösödhet a férfi hormonok miatt?mert van ilyen. azért hoztam ezt fel mert nekem így volt.a hasam szõrösödött, most 3 hónapos a babám és a napokban vettem észre hogy már kezd elmenni a szõr. tehát sokáig is eltarthat a hormonális változás.
Szerintem ez attól is függ hogy meddig szoptatsz. Én még mindig pattanásos vagyok, szoptatok még, 1 éves múlt a babám. Kamasz koromban sem voltak pedig pattanásaim, most a homlokom tele van :(.

Meddig tart a szülés utáni vérzés? Tapasztalatok? Többi lent.

1 hete szültem, már kezdett nagyon kevés lenni a vérzésem, és amikor este nekiálltam szoptatni, akkor éreztem, hogy folyik belőlem..elmentem wc-re, és ismét elkezdtem vérezni.Nem nagy mennyiség, de újra vér.Valakinek volt ilyen?Meddig tart ez a vérzés?

Legjobb válasz: Ez normális. Nekem kb 4 hét után múlt el, a 6 hetes kontrollra már tisztán mentem mindkétszer.

Ez normális. Nekem kb 4 hét után múlt el, a 6 hetes kontrollra már tisztán mentem mindkétszer.
6 hét után múlt el teljesen, de az utolsó már gyenge volt. Ki is vizsgáltak szülés után, mert az orvosom szerint túlságosan véreztem, de kiderült, hogy minden OK. Szóval még ez is normális.
Elsõ gyerek 5 hét. Második 3-4. Majd egy hét teljes szünet, és aztán még egy hét. Ez egyénenként változó, és nem függ attól, hogy hüvelyi szülés volt vagy császár, a méhlepény sebnek kell begyógyulni, és az mindenkinél ugyanúgy meg van...
Elõzõ vagyok:) Hüvelyi szülésem volt.
Szia!Én 9hónapja szültem.Én kb 4és fél hétig véreztem.Kb 1hétig használtam tena vastag betétet addig volt erõsebb a vérzés, aztán szép fokozatosan csökkent.Az utolsó héten már alig jött valami. Nekem is volt, hogy kicsit kevésbé véreztem, azt hittem talán vége lesz, de aztán mégse....
3 hete szültem.Nekem is elég lenne már a tisztasági betét:)
3 hétig véreztem, változó mennyiségben.Majd a 4. hét végén megjött.
3 hete szültem. Már csak tisztasági betétet használok.
2 hétig véreztem
6 hét az átlagos gyermekágyi tisztulás, ami hullámzó.Még számíthatsz rá pár hétig. Nekem mindkétszer pár nap durva, két hét menstruáció mennyiségû, utána egy hét maszatolás volt.
elozo vagyok, 4 heten volt egy kis verzes par napig majd 6 heten megjott amenzi
Huvelyi szules utan kb 2-3 hetig utanna teljesen megallt
Én is hasonlóan megszakításokkal véreztem, de úgy az egész kitartott az elsõ babánál 4 hétig a másodiknál 7 hétig. (akkor már kaptam rá gyógyszert)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!