Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart szülés után (15 db)

Meddig tart szülés után a vérzés?

Múlt pénteken, tehát több mint egy hete szültem. Még mindig eléggé vérzek. Ez normális?

Legjobb válasz: Miért nem világosítja fel senki a kismamákat !? A gyermekágyi folyás 6 hétig tart!Az elsõ hetekben jobban aztán egyre kevesebbet ,majd barnázgatás és vége.Van akinek letellik a 6 hét és rendesen megjön a menstruációja,van akinek addig nem míg szoptat,tehát egyénfüggõ!Válasz a kérdésedre:normális hogy még vérzel , majd csillapodik .

Miért nem világosítja fel senki a kismamákat !? A gyermekágyi folyás 6 hétig tart!Az elsõ hetekben jobban aztán egyre kevesebbet , majd barnázgatás és vége.Van akinek letellik a 6 hét és rendesen megjön a menstruációja, van akinek addig nem míg szoptat, tehát egyénfüggõ!Válasz a kérdésedre:normális hogy még vérzel , majd csillapodik .
Nekem bõ négy hét volt a konkrét vérzés, és után 3 hét folyás.Nyugalom, ez még el fog tartani egy darabig, úgyhogy tankolj fel betétbõl...
Nagyon is jól írták az elõttem szólók. Én 12 hete szültem, a gyermekágyi vérzés 5 és fél hétig tartott, majd öt nap szünet és mivel nem szoptattam, ezután meg is jött a menzeszem, ami hat hétig tartott. Tehát összességében 11 hétig véreztem. És nem kicsit hanem nagyon. Tehát tarts ki és tampont még két hónapig minimum TILOS használni! Gyors gyógyulást és boldog babázást kívánok: T.
Szia!Én is 11én szültem:) Nekem a 7dik napig volt jelentõs vérzésem, hol evesebb hol több.Most már tisztasági betét is elég-igaz gyakran cserélem.., de én császáros vagyok, nem tuddom ez menniyt számít, bár a nõvérek azt mondták semmit, mert úgyanúgy ki kell tisztulnom.amúgy nekem a dokim azt mondta a normális az, hogy 5-8napig bõ vérzés majd utánna olyan sárgás folyás, ami lehet véreskés is-ez eltarthat 6hétig is..egyén függõ...
Hmmm...Nekem 2 és fél hét volt vérzés és folyás együtt..
Én 3.5 hete szültem és már alig van valami kis folyás a tisztasági is elég.
Mindenkinél más kb.2 héttõl 8-ig.Nálam pl.1 hónap volt.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Hőhullámok, izzadás szülés után? Medig tart ez? Volt ilyenetek?

Én már 3,5 hete szültem, de még mindig van, hogy csak úgy leizzadok.

Legjobb válasz: Sajnos ezzel én is így vagyok pedig már 7 hónapja szültem.A hormonok miatt van ez, addg amíg helyre nem állnak, de azt én is szeretném tudni, hogy meddig tart.

Sajnos ezzel én is így vagyok pedig már 7 hónapja szültem.A hormonok miatt van ez, addg amíg helyre nem állnak, de azt én is szeretném tudni, hogy meddig tart.
Nekem addig tartott amig szoptattam. Igaz az elsõ pár hónapban nagyon rossz volt. 14 hónapja szültem, de már ritkán jön rám.
22 hó.Még mindig vannak hõhullámaim, mint 1 klimaxosnak.Most javulgat, mert fog.gátlót szedek.A hónalj izzadásra a patikai Solutio antisudorica és a Rexona tini vált be, más semmi.
Nekem is szoptatás végéig tartott. Tél volt, hideg volt, mégis totál leizzadtam, és engem is nagyon zavart. Prolaktin hormontól van állítólag.
Igen, ezt a hormonok okozzák. Állítólag addig tart amíg helyre nem álla ciklusa az embernek, de ez is mindenkinél más. Nekem is iszonyú perceket okozott, fõleg nyáron a kánikulában, egy újszülött babával. :( De legalább télen nem kell annyira fûteni, meg beöltöznöm :D
Nekem is sokáig tartott mig nem folyt a víz rólam állandóan.
A kérdező hozzászólása: Akkor kitartás nekünk. Amúgy én azt hitten, hogy ez a helyre állás MAXXX 1 hét vagy legrosszabb esetben is 2. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
az én kislányom 13 hónapos, és a szülés óta nekem is vannak gondok a hõháztartásommal :) ill talán nem is találom problémának. amikor mások 8réteg ruhában és téli kabátban vacognak, én egy pulcsiban és egy mellényben vígan elvagyok. elõtte is eléggé bírtam a szélsõséges idõjárást, de most aztán még jobban rám csodálkoznak :) ha nagyon fújdogál a szél, esetleg egy nyitottabb kabátot és egy sálat elviselek, de alatta melegítve vagyok az tuti :D kitartás, egyébként a "büdösség" nekem 2-3 hós körül elmúlt.. legalábbis remélem nem csak hozzá szoktam :D

Szülés után mennyi idővel "illik" visszanyerni az alakunkat? És meddig tart a szervek/szervezet visszaállása szülés előtti állapotra?

Legjobb válasz: Szia! Én mire hazamentem a kórházból, ugyanolyan voltam, mint terhesség elõtt. Igaz én csak 7 kilót híztam, le is ment rólam. Azóta pedig -10kilóval vagyok könnyebb, most lesz 10 hós a kisfiam. Nõgyógyászatilag a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt. Engem nem viselt meg a terhesség különösen, szülés után is olyan voltam, mint terhesség elõtt. Más dolog, hogy azóta sokkal fáradékonyabb vagyok, mert a baba sok idõmet és energiámat leköti:) De szerintem egyénenként változó. Azt szokták mondani, hogy kb. 1 év kell a "regenerálódáshoz" és a fogyáshoz.

Szia! Én mire hazamentem a kórházból, ugyanolyan voltam, mint terhesség elõtt. Igaz én csak 7 kilót híztam, le is ment rólam. Azóta pedig -10kilóval vagyok könnyebb, most lesz 10 hós a kisfiam. Nõgyógyászatilag a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt. Engem nem viselt meg a terhesség különösen, szülés után is olyan voltam, mint terhesség elõtt. Más dolog, hogy azóta sokkal fáradékonyabb vagyok, mert a baba sok idõmet és energiámat leköti:) De szerintem egyénenként változó. Azt szokták mondani, hogy kb. 1 év kell a "regenerálódáshoz" és a fogyáshoz.
Én 21 kilót híztam a fiammal, de a végén már vizesedtem is. Szülés után 3 héttel újra annyi voltam mint amennyivel kezdtem a terhességet. Ez szerintem egyénfüggõ.
Szerintem is egyénfüggõ. Valakinek nagy marad a hasa szülés után. Valaki hízik a szoptatás alatt. Én 14 kilót híztam a terhesség alatt, és mikor jöttem haza a kórházból már nem látszott rajtam semmi. Egy héttel szülés után eszembe jutott a farmerom, simán rámjött, mint rég. A mérleg is ugyanannyit mutatott, mint rég. És a hasamon is csak a terhességi linea negra látszik, más nem. És ráadásul nekem étvágyam sincs a szoptatástól, úgy kell leerõltetni a torkomon a kaját :S
Hát én most irigykedem. Nekem sajnos még csak 12 kiló ment le a 22-bõl. Jó sokat híztam, ráadásul nem is vizesedtem, ez mind hízás volt. Még 10-et le kell adnom, akkor fogom magam jól érezni. Ja 4 hete szültem. 50 kilóról indultam. Nekem azt mondták, hogy teljesen úgy nézzek ki, mint a terhesség elõtt, annyi idõbe fog tellni, mint amennyi idõ alatt feljött. Hát nem túl biztató. De a csontok is szétcsúsztak, fõleg a medencénél, annak is kell idõ, hogy visszamenjen. De ez tényleg alkat függõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szülés után törvényszerű a hajhullás? Mindenkinél jelentkezik? Mennyi idővel szülés után? Meddig tart?

Nekem szülés el?tt csomóban hullott, hormonzavar miatt (PCOS, IR). Most 8 hetes a babám és félek, hogy még fokozottabban fog jelentkezni.

Legjobb válasz: általában mindenkinél, változó mértékben, hetek. max egy-két hónapig

általában mindenkinél, változó mértékben, hetek. max egy-két hónapig
Nekem teljesen kimaradt a hajhullás, cserébe 2hónapig túlórázott rajtam a fogdoki, annyira lerongyolódtak a fogaim.. :( :)
Kb 3 honappal a szules utan kezdodott es 2-3 honapig tartott mindket gyereknel. Eleg hosszu a hajam, a hajmosasnal le sem folyt a viz, annyi kijott minden alkalommal. De utana mindig rendezodott a dolog :-)

Szülés után meddig tart általában az első menstruáció?

Tegnap jött meg el?ször,8 hete szültem.Még szoptatok,igaz nem sok tejcsi van,pótolnom is kell.Kiváncsi lennék hogy olyan e mint régen volt?Nekem anno 4 napig tartott b?ven elég lenne ha igy maradna,illetve ilyenkor már beáll a havi ciklus,vagy még össze vissza fog megjönni?Köszi el?re is a választ.

Legjobb válasz: Az elsö szülésem után 3 hónapra jött meg,4 napig tartott.Utána minden hónapban.Most szintén 3 hónapra jött meg,3 napig tartott.A többi kiderül. Èn is szoptatok. Ez a hormonháztartás visszaállásától függ.

Az elsö szülésem után 3 hónapra jött meg, 4 napig tartott.Utána minden hónapban.Most szintén 3 hónapra jött meg, 3 napig tartott.A többi kiderül. Èn is szoptatok. Ez a hormonháztartás visszaállásától függ.
Nekem is 3 hónappal a szülés után jött meg, 5 napig tartott (mint régen). Azt hogy hogyan tovább nem tudom, mert nekem is most jött meg elõször. Tejem szintén alig:(
Nekem ugyanúgy, mint terhesség elõtt, 5 napig tartott.
Nekem most jött meg 2 napja hogy elment a tejem 3 hónapja szültem és 7-8 napig tartott amúgy de most szerintem még holnap meg talán a holnapután lesz tehát kb5-6 nap lesz
Nálam 5 hónappal a szülés után jött meg elõször, 4 napig tartott, azóta 3-szor pontosan 29 napra jött és szintén 4 napig tart. Elõtte is így volt, de most talán egy kicsit több van.

Szülés útán kb meddig tart az első menstruáció? Bővebben lent

8 hete szültem normálisan, még szoptatok. 11 napja jött meg és még mindig tart. /normális ez?/ kinek meddig tartott?

Legjobb válasz: Szia nekem 3hós volt a fiam mikor elõször menstruáltam, és ha jol emlékszem akkor 7napig tartott, azóta minden hónapban 5napig tart :( Kellemes babázást

Szia nekem 3hós volt a fiam mikor elõször menstruáltam, és ha jol emlékszem akkor 7napig tartott, azóta minden hónapban 5napig tart :( Kellemes babázást
Szia! Sajnos én nem szoptatom a kisfiamat. A 6. héten jött meg elõször és 8-9 napig tartott.
Én 4 hónapig szoptattam, utána jött meg és 3 hétig maradt is. A védõnõ azt mondta, hogy ez nem normális - én is gondoltam - küldött az orvoshoz, de mire megszerveztem a gyerekfelügyeletet, addigra elmúlt. Most 20 hónapos a picikém és csak 2-3 hónapja állt be normálisan.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Tegnap el is mentem orvoshoz, és írt fel cseppet ami elmulasztja.. jó babázást mindenkinek!!!

Meddig tart a szülés után hajhullás?

Szinte ömlik a hajam, és nem túlzok. Nem merek fésülködni, ha mégis, akkor is csak fürd?kád felett, és egy nagy marék hajat szedek ki onnan. Most már 3 és fél hete hogy szültem és 5 napja tart ez a folyamat. Meddig fog még? Marad hajam is?

Legjobb válasz: hát ezzel a kérdéssel jobb ha orvoshoz mész . Most jól megijesztettél, nekem alapvetõen hullik a hajam. A barátnõmnek meg szülés végere nem hullott és tõk dús lett. Kérdezd meg a nõdokidat, vagy a védõnõt, hogy van -e összefüggés.

hát ezzel a kérdéssel jobb ha orvoshoz mész . Most jól megijesztettél, nekem alapvetõen hullik a hajam. A barátnõmnek meg szülés végere nem hullott és tõk dús lett. Kérdezd meg a nõdokidat, vagy a védõnõt, hogy van -e összefüggés.
a hormonok mûvelik és sajnos nagyon sok anyukánál van ez. én az elsõ szülésem után jo egy honappal levágattam fülig érõre a hajamat és fél évig rendszeresen vágattam, 6-7 hónapig pedig revalidot szedtem. mire kicsikém 2 éves lett, gyönyörû hosszú szõke hajam lett megint..
Az orvosom azt mondta, hogy kb 6 hónapig tart ez az állapot. Szedhetsz rá sörélesztõt.

Szülés után meddig tart a vérzés?

Holnap lesz 2 hete,hogy szültem de még mindig nem múlt el.

Legjobb válasz: Ez változó. Tarthat akár 6 hétig is. Én 3 hét után már csak nagyon kicsit véreztem 4 hét után pedig teljesen megszünt a vérzés.

Ez változó. Tarthat akár 6 hétig is. Én 3 hét után már csak nagyon kicsit véreztem 4 hét után pedig teljesen megszünt a vérzés.
Szia, én a 6 hetes kategóriába tartozom. 5 hétig és 4 napig tartott. A poén az, hogy rá 4 hétre meg is jött, és azóta rendszeresen megvan. Emellett a lányom csak anyatejes, tehát szerintem a szoptatás egyáltalán nem befolyásolja. egy 4, 5 hónapos lány anyukája
Én 5hétig véreztem és aztán semmi 8hónapig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor még nekem is biztos van még hátra 1-2 hetem!
nekem 2 és fél hétig tartott (abból kb. másfél hét volt olyan komolyabb mennyiség)
Szia. Nekem 2 hétig tartott, aztán 1 hét szünet, majd megin 5 nap normál mennyiségû vérzés, 3 napja megint semmi.

Szülés után meddig tart a vérzés?

Pont annyi van,hogy tisztasági még nem elég,az eü. meg sok. Veszett idegesítő. Meddig tart még vajon?

Legjobb válasz: Általában 6 hét. Nekem 4 hét után már nagyon kevés volt, el is múlt még a 6-dik hét elõtt .

Általában 6 hét. Nekem 4 hét után már nagyon kevés volt, el is múlt még a 6-dik hét elõtt .
Nekem 5 hétig tartott.
elsõnél 2 hét, másodiknál 1 hét
A kérdező hozzászólása: huhh, igencsak változó. ..
Mindhárom szülésem után kb. 6 hétig tartott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!