Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart szülés (39 db)

Meddig tart szülés után a vérzés?

Múlt pénteken, tehát több mint egy hete szültem. Még mindig eléggé vérzek. Ez normális?

Legjobb válasz: Miért nem világosítja fel senki a kismamákat !? A gyermekágyi folyás 6 hétig tart!Az elsõ hetekben jobban aztán egyre kevesebbet ,majd barnázgatás és vége.Van akinek letellik a 6 hét és rendesen megjön a menstruációja,van akinek addig nem míg szoptat,tehát egyénfüggõ!Válasz a kérdésedre:normális hogy még vérzel , majd csillapodik .

Miért nem világosítja fel senki a kismamákat !? A gyermekágyi folyás 6 hétig tart!Az elsõ hetekben jobban aztán egyre kevesebbet , majd barnázgatás és vége.Van akinek letellik a 6 hét és rendesen megjön a menstruációja, van akinek addig nem míg szoptat, tehát egyénfüggõ!Válasz a kérdésedre:normális hogy még vérzel , majd csillapodik .
Nekem bõ négy hét volt a konkrét vérzés, és után 3 hét folyás.Nyugalom, ez még el fog tartani egy darabig, úgyhogy tankolj fel betétbõl...
Nagyon is jól írták az elõttem szólók. Én 12 hete szültem, a gyermekágyi vérzés 5 és fél hétig tartott, majd öt nap szünet és mivel nem szoptattam, ezután meg is jött a menzeszem, ami hat hétig tartott. Tehát összességében 11 hétig véreztem. És nem kicsit hanem nagyon. Tehát tarts ki és tampont még két hónapig minimum TILOS használni! Gyors gyógyulást és boldog babázást kívánok: T.
Szia!Én is 11én szültem:) Nekem a 7dik napig volt jelentõs vérzésem, hol evesebb hol több.Most már tisztasági betét is elég-igaz gyakran cserélem.., de én császáros vagyok, nem tuddom ez menniyt számít, bár a nõvérek azt mondták semmit, mert úgyanúgy ki kell tisztulnom.amúgy nekem a dokim azt mondta a normális az, hogy 5-8napig bõ vérzés majd utánna olyan sárgás folyás, ami lehet véreskés is-ez eltarthat 6hétig is..egyén függõ...
Hmmm...Nekem 2 és fél hét volt vérzés és folyás együtt..
Én 3.5 hete szültem és már alig van valami kis folyás a tisztasági is elég.
Mindenkinél más kb.2 héttõl 8-ig.Nálam pl.1 hónap volt.

Egy fájás meddig tart szülés közben?

Legjobb válasz: Nem tudok általánosat, nekem az elején olyan 40 mp.-esek voltak, aztán a vége felé néha talán 1 percesek is. Attól is függött, hogy milyen testhelyzetben vagyok. (Ezeket vajudásnál mértem, kitolásnál em mértem idõt, de hasonló lehetett :))

Nem tudok általánosat, nekem az elején olyan 40 mp.-esek voltak, aztán a vége felé néha talán 1 percesek is. Attól is függött, hogy milyen testhelyzetben vagyok. (Ezeket vajudásnál mértem, kitolásnál em mértem idõt, de hasonló lehetett :) )
Mikor?? az elején még csak 1-2 percig tartanak aztán ahogy halad a szülés egybefolynak :( Nekem nagyon gyorsan indult be a dolog hajnali 1kor 5 perces fájásokra keltem, és reggel 7re már megvolt a fiam :) De közte gyakorlatilag egybe értek a fájások:(
Nekem 40-50 mp-ig tartott egy fajas. Elvileg minel jobban tagulsz es minel kozelebb van a vege, annal hosszabb. Nekem egybok ket perces fajasaim voltak, azok voltak 40 mp-esek, majd egy percesek voltak, azok lettek 50 mp hosszuak. Ez azt jelentette, hogy mire veget ert a fajas es vettem ket nyugodt lelegzetet, akor kezdodott is a kovetkezo. Szinte szunet sem volt. Viszont csereben csak 3 orat vajudtam osszesen. Ugy tudom, hogy aki 10-5 perces fajasokkal kezd, annak eleinte rovidebb lehet egy fajas, 20-30 mp-es.
Én 5 perces fájásokkal sétáltam át a szülészetre. Egy óra múlva már 2 perces fájásaim voltak, amik úgy 40-50 mp-ig tartottak. Kimerítõ szülésem volt, mert 12 óra 40 percig tartott. de bármikor újra végigcsinálnám! Manóm 4280g és 58cmmel született. Hatalmas nagy pasi lett! Dokim sokat segített neki is, mert nehezen fért átt a buksija. Már alig várom, hogy ismét terhes legyek és átélhessem a szülés örömét!
Akkor ez már biztosan az lesz. Most hogy állsz? Ha egyáltalán még gépközelben vagy otthon és nem a kórházban... Sok sikert, biztosan ügyesek lesztek! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tegnap délben kezdõdtek 10 percesekkel, most fel erõsödtek, s átmentem 5 percesbe, olyan 30 mp egy fájás.

Holnap befektetnek a Bajcsyba. Hogyan működik ott az índitott szülés? Oxitocin próba az meddig tart? Holnap már a karomban lehet a babám?

Legjobb válasz: Szia! Én is ott szültem az ikreimet, indítottak oxival. NST-t csináltak, utána megvizsgált a dokim, majd kaptam beöntést, elmehettem zuhanyozni. Alá kellett írnom 1-2 papírt. A szülésznõmmel és a párommal bementünk egy szülõszobára, bekötötték az infúziót és figyelték hogy jönnek a fájásaim. Azt nem tudom amúgy meddig tart eg yoxitocin próba, nekem rögtön fájásaim lettek, tehát reagáltam rá. Végig be volt kötve és az NST is szinte végig fajtam volt. (ez a mozgásban azért akadályoz). 9 óra múlva születtek meg a babáim:) Nem tudom segítettem-e, de könnyû szülést Neked:)!

Szia! Én is ott szültem az ikreimet, indítottak oxival. NST-t csináltak, utána megvizsgált a dokim, majd kaptam beöntést, elmehettem zuhanyozni. Alá kellett írnom 1-2 papírt. A szülésznõmmel és a párommal bementünk egy szülõszobára, bekötötték az infúziót és figyelték hogy jönnek a fájásaim. Azt nem tudom amúgy meddig tart eg yoxitocin próba, nekem rögtön fájásaim lettek, tehát reagáltam rá. Végig be volt kötve és az NST is szinte végig fajtam volt. (ez a mozgásban azért akadályoz). 9 óra múlva születtek meg a babáim:) Nem tudom segítettem-e, de könnyû szülést Neked:) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod :) Remélem nekem is gyorsan megy majd :)
Na, kedves Kérdezõ, hogy sikerült? :-) Kinél szültél?
A kérdező hozzászólása: Sajnos akkor nem índitottak meg, oxitocin próba volt, ballont tettek fel, és holnap reggel fognak burkot repeszteni, aztán bekötik az oxit és hajrá. :) Fábián dokinál fogok szülni, õ a fogadott orvosom.
Akkor holnapra ÓRIÁSI DRUKK Neked! Sok-sok sikert! (De izgi ... én irigyellek! Olyan jó volt, amikor megszületett a Babám :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a szurkot, megszületett a kislányunk. Nem volt könnyû, az oxi bekötése után 3, 5 órával, 53 centi és 3812 gramm lett :) Egy tündér ...
Szívbõl gratulálok a Kis Tündérhez! Akkor ezek szerint még a kórházban vagytok? Mik a tapasztalataid, hogy zajlott a szülés, stb...? Sok boldogságot, jó egészséget Nektek, írj, ha lesz egy kis idõd! Jó babázást!

Szülés utáni első menses meddig tart? Mi a normális? NEM a gyermekágyi vérzésre gondolok. Az elmúlt már.

Legjobb válasz: Szia! Ha szerencsés vagy 5 nap,ha nem akár 7 nap is lehet. Nekem mindegyik szülésem után normális volt az elsõ mensesem,csak már nem 5,hanem 7 napig tart némelyik hónapban :( és elsõ felért egy szüléssel,úgy görcsöltem :(

Szia! Ha szerencsés vagy 5 nap, ha nem akár 7 nap is lehet. Nekem mindegyik szülésem után normális volt az elsõ mensesem, csak már nem 5, hanem 7 napig tart némelyik hónapban :( és elsõ felért egy szüléssel, úgy görcsöltem :(
Nekem 6 napig tartott. De általánosságban elmondható, hogy 10 napnál tovább tartó vérzés már semmilyen esetben sem normális. Tehát ha már több, mint 10 napja menstruálsz, még akkor is, ha gyengén, akkor keresd fel a dokidat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem császárom volt és elõtte 18órás vajúdás, lehet ez a gáz, de már 2hete tart. :( Ugyhogy akkor holnap doki. De remélem nincs baj.

Hőhullámok, izzadás szülés után? Medig tart ez? Volt ilyenetek?

Én már 3,5 hete szültem, de még mindig van, hogy csak úgy leizzadok.

Legjobb válasz: Sajnos ezzel én is így vagyok pedig már 7 hónapja szültem.A hormonok miatt van ez, addg amíg helyre nem állnak, de azt én is szeretném tudni, hogy meddig tart.

Sajnos ezzel én is így vagyok pedig már 7 hónapja szültem.A hormonok miatt van ez, addg amíg helyre nem állnak, de azt én is szeretném tudni, hogy meddig tart.
Nekem addig tartott amig szoptattam. Igaz az elsõ pár hónapban nagyon rossz volt. 14 hónapja szültem, de már ritkán jön rám.
22 hó.Még mindig vannak hõhullámaim, mint 1 klimaxosnak.Most javulgat, mert fog.gátlót szedek.A hónalj izzadásra a patikai Solutio antisudorica és a Rexona tini vált be, más semmi.
Nekem is szoptatás végéig tartott. Tél volt, hideg volt, mégis totál leizzadtam, és engem is nagyon zavart. Prolaktin hormontól van állítólag.
Igen, ezt a hormonok okozzák. Állítólag addig tart amíg helyre nem álla ciklusa az embernek, de ez is mindenkinél más. Nekem is iszonyú perceket okozott, fõleg nyáron a kánikulában, egy újszülött babával. :( De legalább télen nem kell annyira fûteni, meg beöltöznöm :D
Nekem is sokáig tartott mig nem folyt a víz rólam állandóan.
A kérdező hozzászólása: Akkor kitartás nekünk. Amúgy én azt hitten, hogy ez a helyre állás MAXXX 1 hét vagy legrosszabb esetben is 2. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
az én kislányom 13 hónapos, és a szülés óta nekem is vannak gondok a hõháztartásommal :) ill talán nem is találom problémának. amikor mások 8réteg ruhában és téli kabátban vacognak, én egy pulcsiban és egy mellényben vígan elvagyok. elõtte is eléggé bírtam a szélsõséges idõjárást, de most aztán még jobban rám csodálkoznak :) ha nagyon fújdogál a szél, esetleg egy nyitottabb kabátot és egy sálat elviselek, de alatta melegítve vagyok az tuti :D kitartás, egyébként a "büdösség" nekem 2-3 hós körül elmúlt.. legalábbis remélem nem csak hozzá szoktam :D

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Van itt olyan aki Vácon részt vett szülés felkészítőn? Ma olvastam a kórházban kiírva hogy minden hónap első szerdáján van. Ott mit csináltok? Meddig tart? És mennyi idős terhesen szoktam először menni? Apuka is szokott menni veletek?

22hetes kismami vagyok, el?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Sógornõm volt, azt mondta, hogy szinte mindegy is mit mondtak neki ott, a szüléskor mindent elfelejtett. Az egyik ismerõsöm pedig szülésznõ, õ is mondta, hogy ha kihagyod nem veszítesz vele semmit, ha elmész akkor sem. Én nem mentem, mert nem volt idõm, de remélem majd szüléskor azért segítenek a szülésznõk. :) 36 heteske

Sógornõm volt, azt mondta, hogy szinte mindegy is mit mondtak neki ott, a szüléskor mindent elfelejtett. Az egyik ismerõsöm pedig szülésznõ, õ is mondta, hogy ha kihagyod nem veszítesz vele semmit, ha elmész akkor sem. Én nem mentem, mert nem volt idõm, de remélem majd szüléskor azért segítenek a szülésznõk. :) 36 heteske
Én 8 éve szültem az elsõ gyermekem és akkop jártam. Volt egy bemutatkozás a szülész nõk részérõl és beszélgetés a terhességrõl. A 2. alkalommal egy filmet vetítettek a szülésrõl és a 3. alkalommal egy másik filmet a szoptatásról. Nem volt nagy szám, a szülésnél színte mindenki leesett a székrõl, viszont akkor kötelezõ volt a részvétel, ha az apa is ott akart lenni a szülésnél.

Szülés után mennyi idővel "illik" visszanyerni az alakunkat? És meddig tart a szervek/szervezet visszaállása szülés előtti állapotra?

Legjobb válasz: Szia! Én mire hazamentem a kórházból, ugyanolyan voltam, mint terhesség elõtt. Igaz én csak 7 kilót híztam, le is ment rólam. Azóta pedig -10kilóval vagyok könnyebb, most lesz 10 hós a kisfiam. Nõgyógyászatilag a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt. Engem nem viselt meg a terhesség különösen, szülés után is olyan voltam, mint terhesség elõtt. Más dolog, hogy azóta sokkal fáradékonyabb vagyok, mert a baba sok idõmet és energiámat leköti:) De szerintem egyénenként változó. Azt szokták mondani, hogy kb. 1 év kell a "regenerálódáshoz" és a fogyáshoz.

Szia! Én mire hazamentem a kórházból, ugyanolyan voltam, mint terhesség elõtt. Igaz én csak 7 kilót híztam, le is ment rólam. Azóta pedig -10kilóval vagyok könnyebb, most lesz 10 hós a kisfiam. Nõgyógyászatilag a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt. Engem nem viselt meg a terhesség különösen, szülés után is olyan voltam, mint terhesség elõtt. Más dolog, hogy azóta sokkal fáradékonyabb vagyok, mert a baba sok idõmet és energiámat leköti:) De szerintem egyénenként változó. Azt szokták mondani, hogy kb. 1 év kell a "regenerálódáshoz" és a fogyáshoz.
Én 21 kilót híztam a fiammal, de a végén már vizesedtem is. Szülés után 3 héttel újra annyi voltam mint amennyivel kezdtem a terhességet. Ez szerintem egyénfüggõ.
Szerintem is egyénfüggõ. Valakinek nagy marad a hasa szülés után. Valaki hízik a szoptatás alatt. Én 14 kilót híztam a terhesség alatt, és mikor jöttem haza a kórházból már nem látszott rajtam semmi. Egy héttel szülés után eszembe jutott a farmerom, simán rámjött, mint rég. A mérleg is ugyanannyit mutatott, mint rég. És a hasamon is csak a terhességi linea negra látszik, más nem. És ráadásul nekem étvágyam sincs a szoptatástól, úgy kell leerõltetni a torkomon a kaját :S
Hát én most irigykedem. Nekem sajnos még csak 12 kiló ment le a 22-bõl. Jó sokat híztam, ráadásul nem is vizesedtem, ez mind hízás volt. Még 10-et le kell adnom, akkor fogom magam jól érezni. Ja 4 hete szültem. 50 kilóról indultam. Nekem azt mondták, hogy teljesen úgy nézzek ki, mint a terhesség elõtt, annyi idõbe fog tellni, mint amennyi idõ alatt feljött. Hát nem túl biztató. De a csontok is szétcsúsztak, fõleg a medencénél, annak is kell idõ, hogy visszamenjen. De ez tényleg alkat függõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szülés útán kb meddig tart az első menstruáció? Bővebben lent

8 hete szültem normálisan, még szoptatok. 11 napja jött meg és még mindig tart. /normális ez?/ kinek meddig tartott?

Legjobb válasz: Szia nekem 3hós volt a fiam mikor elõször menstruáltam, és ha jol emlékszem akkor 7napig tartott, azóta minden hónapban 5napig tart :( Kellemes babázást

Szia nekem 3hós volt a fiam mikor elõször menstruáltam, és ha jol emlékszem akkor 7napig tartott, azóta minden hónapban 5napig tart :( Kellemes babázást
Szia! Sajnos én nem szoptatom a kisfiamat. A 6. héten jött meg elõször és 8-9 napig tartott.
Én 4 hónapig szoptattam, utána jött meg és 3 hétig maradt is. A védõnõ azt mondta, hogy ez nem normális - én is gondoltam - küldött az orvoshoz, de mire megszerveztem a gyerekfelügyeletet, addigra elmúlt. Most 20 hónapos a picikém és csak 2-3 hónapja állt be normálisan.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Tegnap el is mentem orvoshoz, és írt fel cseppet ami elmulasztja.. jó babázást mindenkinek!!!

Ha tetanus injekciót kapok szülés előtt, a fájdalom ami vele jár, meddig tart: napokig, vagy csak aznap?

Legjobb válasz: en is kaptam amikor babat vartam nekem csak a szuras fajt egy picit de van akinek max egy napig tart

en is kaptam amikor babat vartam nekem csak a szuras fajt egy picit de van akinek max egy napig tart

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!