Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart rosszullét (8 db)

"Esti rosszullét"? Nálam a "reggeli rosszullét" este jelentkezik. Levertséget, gyomorégést, émelygést, hányingert érzek, de mindig csak délután és estefelé. Normális ez? Szerintetek meddig tart még? 11hk

Legjobb válasz: Ezzel en is igy vagyok, es az elozo terhessegemnel is igy volt. Tok normalis, nyugi. En lassan befejezem a 13. hetet, es meg mindig vannak rosszabb napok. Kitartas!

Ezzel en is igy vagyok, es az elozo terhessegemnel is igy volt. Tok normalis, nyugi. En lassan befejezem a 13. hetet, es meg mindig vannak rosszabb napok. Kitartas!
Nekem mindkét terhességemnél csak este voltak rosszulléteim. De akkor nagyon. Naponta hánytam, akkor utána jobb lett valamivel. Kb. 12-15. hétig tart. Már nem sok van hátra!
Szia, Ere mondják azt hogy minden terhesség más :) Barátnõm a nap bármely pontjában képes hirtelen rosszul lenni, egyik nap reggel 6-kor, másik nap este 11-kor, harmadnap délben, stb. Én nem hánytam szerencsére, de émelygés volt masszívan, nekem a 7. héttõl tartott a 11-ig, utána elmúlt :) Jó babavárást :) És kitartást :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok hasznos választ!!! :)

Akinek pánikbetegsége van ill. szorongása az mit szokott érezni mikor rátör a rosszullét, mit érez, meddig tart, és mit tesz akkor ellene? Mindent szeretnék erről tudni!

Legjobb válasz: Szia!Nekem szorongásom van sajnos pár hónapja. Nekem a fejemben jön hirtelen egy szoritó érzés,aztán zsibbadás szerü,és olyan mintha meginognék.Ez nem sokáig tart,10-30 mp,de nagyon rossz.Van hogy le is izzadok közben,gyomoridegem lesz.Mostanában próbálom kontrolállni, hogy ne pánikoljak be tõle,ilyenkor csak ez a fura fej szoritás,imbolygás van,és elmúlik. Volt hogy mellkasi fájdalmaim voltak,nyomás érzés,szúrás. Neked milyen tüneteid vannak?

Szia!Nekem szorongásom van sajnos pár hónapja. Nekem a fejemben jön hirtelen egy szoritó érzés, aztán zsibbadás szerü, és olyan mintha meginognék.Ez nem sokáig tart, 10-30 mp, de nagyon rossz.Van hogy le is izzadok közben, gyomoridegem lesz.Mostanában próbálom kontrolállni, hogy ne pánikoljak be tõle, ilyenkor csak ez a fura fej szoritás, imbolygás van, és elmúlik. Volt hogy mellkasi fájdalmaim voltak, nyomás érzés, szúrás. Neked milyen tüneteid vannak?
A pániktünetek rohamokban jelentkeznek a legváratlanabb pillanatokban. Az én tapasztalatom: minden elõzmény nélkül hirtelen ájulásérzés, izzadás, remegés, elgyengülés, szívdobogás, lábak összecsuklásának érzése, bizonytalan léptek, szédelgés. A legrosszabb az a baljós érzés volt, hogy mindjárt elájulok. Persze ez sohasem következett be, de rettenetes rossz volt. Nem lehet ellene tenni, mert olyan erõs ez a pánikroham érzés. A mellékes tünetek: roham után fél nappal olyan erõs fejfájás, hogy majd megõrültem. Semmilyen fájdalomcsillapító nem használt. A megoldás: elmenten pszichiáterhez, aki elõször beszélgetõs terápiával próbálkozott, de nem volt semmi eredménye. Utána gyógyszeres kezelés következett, aminek 100 %-os eredményessége van. Szedem a bogyókáimat, és kutya bajom.
Nekem ugy kezdõdik mindig, hogy izzad a tenyerem, szorongok és beindul a szivem.Olyan gyorsan ver, hogy ugy érzem, itt a vég:( Az orvosom azt ajánlotta, ilyenkor rögtön foglaljam el magam mindegy mivel, akármivel és a tünetek abbamaradnak. Hozzáteszem, szedek gyógyszert. Nagyon sokszor hajnalban, reggel tör rám, iszonyat kellemetlen és elég rémisztõ érzés. A legrövidebb roham 5 perc, a leghosszabb 2 órás volt. Utóbbi esetnél kerültem a kórházba kivizsgálásra, de persze semmit se találtak. A rossz az egészben az, hogy mikor a szivem beindul, a vérnyomásom az egekbe szökik(200, 220/110 szokott lenni)ami azért komoly dolog. Nálam munkahelyi és magánéleti stressz váltotta ki.
Én is pánik beteg vagyok, néhány hónapja. Hirtelen, minden elõzmény nélkül jön, és iszonyatos érzés. De ami aggaszt, hogy már alig merek elmenni hazulról, mert ha sorban kell állni, vagy várakozni, vagy nyílt utcán vagyok, úgy érzem, rögtön elájulok, mert szédülök, meg ilyenek. Bár még soha nem következett be ez az ájulás, de rettegek tõle. Arra azért kíváncsi lennék, pánikbetegeknél be szokott következni, amitõl annyira pánikolnak? Mert nálam még soha, mégis rettegek tõle....
Nekem is szorongásos zavaraim vannak, november óta, már elkezdtem a pszichoterápiát és sokat javult. Hihetetlen módon én éjszakánként ébredtem fel arra, hogy hányingerem van, szorít a mellkasom, remegek, de annyira, hogy egyszerûen percekig felkelni sem tudok.A legrövidebb roham negyed órás volt, a leghosszabb 7 órás, ott se nyugtató, se más nem segített, pedig Anyukám végig ott volt mellettem. Az orvosi vizsgálatok szerint a vérszegénységen és a vashiányon kívül semmi bajom, így a pszichológus mellett döntöttem, aki hála Istennek nem telenyom nyugtatókkal, hanem terápiával segít. A rohamban az a legrosszabb, hogy utána már magától a rohamtól félsz, ráadásul nálam kialakult ettõl egy nagyon durva alvászavar is. Mivel nem vagyok hajlandó nyugtatókon élni, mert szerintem azok csak elnyomják a bajt és nem megoldják, maradt a terápia, azóta egyetlen egy aprócska zsibbadás-mellkasszorítás-reszketés volt, 5-6 perces. Úgyhogy gyógyulok.

Meddig tart a hányinger és ez a rosszullét?

6 hetes vagyok ! Annyira megvisel, hogy felse tudok kellni folyton rokázom és szédülök csuklom össze fellé!! Mennyi ideig tart sokkan azt mondják mig megnem mozdul!!

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális, h így érzed most magad! Én is ugyanezt játszottam végig kis manókámmal :) nálam a 12. hét körül kezdett múlni és a 13.-14. -héten már észre sem vettem, h nincsenek ezek a tünetek. Kitartást!

Szia! Teljesen normális, h így érzed most magad! Én is ugyanezt játszottam végig kis manókámmal :) nálam a 12. hét körül kezdett múlni és a 13.-14. -héten már észre sem vettem, h nincsenek ezek a tünetek. Kitartást!
nekem is kb a 14-ik héttöl volt jobb. de vana kinek az egész terhesség alatt megmarad, habár ez a ritkább. én azon imádkoztam hogy legyek már a 12-ik héten túl, már akkor enyhült, de igazából a 14-ik körül már egyáltalán nem volt rossz. ja és örülj ha rokázol, én nem tudtam hányni és nagyon rossz volt. inkább tudtam volna hányni.
A kérdező hozzászólása: Köszi !! Fe már ugy érzem nem birom tovább felse birok ülni se oldalra feküdni ugy visznek ki a wc re mert a lábbamon nem birok
Igen sajna, nem egy kellemes érzés. De ne légy emiatt ingerült, próbálj kekszet enni reggelente (ez valamelyest csillapítja) ne azonnal kelj ki az ágyból ébredés után, hanem várj kb 10-15 percet. Csak olyan ételeket egyél amit tényleg kívánsz, viszont a igyál mindenféleképpen sokat, erre figyelj oda! Meglátod, túl leszel rajta :)
A kérdező hozzászólása: Ma is reggel 8 ota folyton hányok nem ettem már egy hete csak egy két falatott nem birom nyelelni . Úgy érzem nem birom tovább
Igen, ilyenkor kevesebbet eszel, ezért kell a folyadékpótlásra odafigyelni. (fõleg gyümilé) Ezért is mondtam, ha azt kívánod, h egész nap csak fagyit egyél, akkor egyél fagyit. Mindig csak azt, amit kívánsz, ne is erõltesd az evést, mert úgyis kijön. (tapasztalat) Próbálkozhatsz esetleg banánturmixal, az elég kalóriadús, de csak finoman, ne sokat, ne hirtelen. Nekem a gyümölcsök voltak, azok amiket úgy ahogy enni bírtam. Próbálj te is de csak óvatosan eleinte, ahogy telni fog az idõ mad ráérzel, mennyit bírsz. :)
Szia, sorstars :( nalam is a 6. hettol kezdodott, most 9 hetes vagyok de sajnos nem mult el, sot erosodtek a rosszulleteim. tudom milyen rossz. Valahogy tul kell elni ezt az idoszakot. Szedj Beres Magneb-t, allitolag az is jo ( nalam nem hasznalt) ami erzem hogy jol esik az a hideg tej, semmi mas. Nehez idoszak de tul leszunk rajta! Kitartas!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen neked is kitartást kivánok
szia!én kórházban töltöttem pár hetet emiatt, de itthon is Cerucalt szedek...megoszlanak a vélemények róla, de nekem muszály volt, infúzión nem lehet élni 3-4 hónapig. ettõl is hánytam, de kevesebbet.vigyázz, ki ne száradj, inkább menj dokihoz, nekem majdnem elment a baba.már jobban vagyok, így 12, 5 hetesen, de még nem az igazi.Kitartás!_!!!


Kutyánkat biopszia miatt kábították (morfin-származékkal). Meddig tart a rosszullét utána? Mikor forduljak ügyelethez?

Eleinte szépen javult, majd 24 óra után nagyon rosszul lett, láza volt, eleinte csak járni nem tudott rendesen, mintha sántikált volna, de aztán annyit romlott az állapota, hogy gyakorlatilag fel sem bírt kelni, nem ivott, nem evett. Az állatorvos nem mondta, hogy ennyire rosszul is lehet majd. Most kezdett el jobban lenni, 48 óra után, most eszik, iszik, járkál, érzelmeket mutat (ugat, farkat csóvál). Normális ez, vagy vigyem ügyeletre (hétf?n tudom a saját orvosához visszavinni)? A sebe duzzadt, piros, bár ez nyilván ilyenkor normális.

Legjobb válasz: Amikor rosszul volt, akkor kellett volna hívni az orvost. Most jobban van, azt írtad. Akkor lehet, túl van a nehezén. Ha visszaesik, akkor természetesen orvos.

Amikor rosszul volt, akkor kellett volna hívni az orvost. Most jobban van, azt írtad. Akkor lehet, túl van a nehezén. Ha visszaesik, akkor természetesen orvos.
Én egy telefont tuti megeresztenék az orvosnak, hogy mit gondol. Én mindig hivogatom ha aggódok, és általában mondja is a teendõket, nem szokott haragudni érte. Esetleg írj neki egy sms-t, hogy zavarhatod-e pár percre.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom az orvos mobilszámát, nem adta meg, nem is vagyunk vele közeli kapcsolatban. A rendelõ meg hétfõig zárva. Egy másik állatorvossal beszéltem, de az látatlanban sokat nem tudott mondani, mivel a kutyát sosem látta. Õ mondta, ha enni-inni kezd, nem kell ügyeletre vinni. Zárójelentésünk nincs, azt csak hétfõn kapjuk majd meg, azt sem tudjuk, milyen gyógyszereket kapott. Arra voltam kíváncsi, hogy mennyire normális a rosszullét, kinek milyen tapasztalata, vagy ismerete van errõl. Bocsánat, de ezeket magamtól is tudom.
Azért írtam azt, amit írtam, mert szerintem nem normális, hogy ennyire durva tünetei vannak. Nem tudom, hogy egy biopsziának milyen hatása lehet, de hogy altatás és mûtét után ez nem egészen normális, abban biztos vagyok.

Meddig tart ettől a rosszullét? Mivel enyhítsem?

A barátomat azzal leptem meg, hogy lenyeltem a spermáját. Eddig mindig féltem t?le, és mint kiderült nem ok nélkül. Nagyon fáj t?le a hasam, és émelygek. Ha beveszek rá valami gyógyszert, hatni fog? Meddig leszek t?le rosszul? Ez mindig így lesz? Nem lehet hozzászokni?

Legjobb válasz: Ez szerintem pszichés.

Ez szerintem pszichés.

8hetes vagyok és egész nap hányingerem van. Sokszor úgy ennék valamit, de undorodom minden kajától. Van valami, ami jó a hányinger ellen? Meddig tart még ez a rosszullét?

Reggel egy kiflit szoktam elmajszolgatni, nehezen. Kekszet is vettem, de nem birom bekapni se. Már probáltam hányni, mert utána jobban szoktam lenni, de már az se sikerül.

Legjobb válasz: Húha, nem irigyellek. Én a 8. héttõl a 20. hétig hánytam, naponta többször is. Nekem nem jöttek be a praktikák (fekete tea kortyonként és gyömbér reszelve, attól még jobban hánytam). A 20. hétre mínusz 4 kilóm volt "pluszban". (azaz csak fogytam). Nálam egyetlen étel volt, amit meg tudtam enni és sose hánytam ki, a túrós tészta tejföllel. (meg néha a banán... és a pirítós). Gyakorlatilag ezen a 3 dolgon éltem a 20. hétig. Remélem neked nem fog ilyen sokáig eltartani.

Húha, nem irigyellek. Én a 8. héttõl a 20. hétig hánytam, naponta többször is. Nekem nem jöttek be a praktikák (fekete tea kortyonként és gyömbér reszelve, attól még jobban hánytam). A 20. hétre mínusz 4 kilóm volt "pluszban". (azaz csak fogytam). Nálam egyetlen étel volt, amit meg tudtam enni és sose hánytam ki, a túrós tészta tejföllel. (meg néha a banán... és a pirítós). Gyakorlatilag ezen a 3 dolgon éltem a 20. hétig. Remélem neked nem fog ilyen sokáig eltartani.
A kérdező hozzászólása: A hideg narancslé nekem nem jött be, most B6 vitamint szedek, az jó.
Neked kell kitapasztalni mit tudsz megenni. Én krémtúrót kakaót, krumplipürét meg levest tudtam enni. És sok gyümölcslevet ittam. Nem tartott olyan sokáig 14-15. hét:)
Nekem az elsõ terhességnél akkor volt hányingerem, ha semmit sem ettem, vagy ha valamibõl sokat ettem.... :-) Tehát mindig csak egy-egy kis falatot fogyasztottam mindenbõl. Most meg egyfolytában hányingerem van, pedig még csak az 5.hetet töltöm, még csak most lett pozi a tesztem! :-) Mindegy, mert bolgod vagyok! :-) Próbálok csak erre gondolni, még akkor is mikor a rókakoma nagyon kerülget... :-S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a választ, mindent kiprobálok!
16. hétig hánytam és a terhesség végéig visszatért olyankor amikor nem is számítottam rá mentolos rágó nekem segített. 6 és fél hós anyuka
Szia! Megértelek. Ugyanazt élem át a 7.héttõl, mostanában jobb, pedig még csak 11+3 vagyok. Inni se bírtam, de a 100% narancslé jót tett (itt ajánlották a lányok), meg a krumpli héjában sütve, fõzve, jól megsózva. Pihenj sokat! Jobb lesz!
Szia! Nekem a citromfû tea segített, ittam reggel és este egy csészével. Megnyugtatta a gyomromat, és utána tudtam enni valamicskét. De nyugi, a 12. hét betöltésével mintha elvágták volna. Nekem a csípõs ételek jöttek be pl.: szecsuáni csirke rizzsel (jó csípõsen), vagy a piritós erõs pistával fokhagymával.
nekem a borsmenta tea segített jéggel, de ez egyénenként változik.
az elsõ trimeszter végén el fog múlni. annál tovább nagyon ritkán tart.
Nekem este volt mindig hányingerem, de a narancslétõl elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Még csak 2szer hánytam, de utána jobb is volt.
Próbálgass. Egyél falatonként. Én azt csináltam. Néha a leglehetetlenebb dolgok maradtak meg bennem. Néha semmi.
Megnyugtató hogy nem vagyok egyedül ezzel a gondal !! Teljesen lemeriti az elemet én 6 hét alatt 7 kg fogytam

5 hetesen rettenetes hányinger, rosszullét gyötör, mit tegyek hogy elmúljon? Meddig tart ez?

Legjobb válasz: kb 12-14 hét. Savanyú ízek segítenek. Illetve B6 vitamin

kb 12-14 hét. Savanyú ízek segítenek. Illetve B6 vitamin
Rágcsálj gyömbért, kekszet, ropit, amikor hányingered van és pihenj le, amikor fekszel, úgyis találsz egy pozíciót, amikor nem érzel kellemetlen tüneteket. Igyál sok folyadékot! Én is a hatodik hétben vagyok egyébként. :)
Nekem a jégkocka szopogatás segített.
folyton enni kis adagokban az segit, valamint a mentatea, nekem kb a 13-14. hetig volt
Nekem most kezd elmúlni, a 12. hét végén járok. Eddig nekem sem segített szinte semmi, de pár dolog azért enyhíti: jéghideg innivalók amit kívánsz (én utálom a kólát, de most az volt a legjobb), ropi, savanyú gumicukor, kölesgolyó, extrudált kukoricarúd (alias 'kuki'). Én még a vizet sem tudtam meginni, bármilyen szag v. illat kikészített, de a legfontosabb az volt, hogy szinte folyamatosan egyek. Szedj Magne B6-ot, 3x2-t, valamit az is segít. Tudom nagyon rossz most, de próbálj jó dolgokra gondolni, ne folyton arra, hogy rosszul vagy. Boldog babavárást!
Szia! Én most vagyok a 11. héten, de rosszabb, mint valaha :-( Nekem semmi nem segít, pont addig jó, amíg épp eszem valamit, utána újra rémes. Ezért (vagy nem ezért:-) már 3 kg pluszom van, de inkább az, mint az állandó rosszullét. Remélem a 12. hét után tényleg elmúlik, mert nagyon fárasztó. A hétvége jobb, amikor le tudok napközben is pihenni, az az egy segít.
Ne aggódj, a 12. hétig általában elmúlik. Szõlõcukor és B6 vitamin nagyon jók rá. Többször egyél keveset. Jó babavárást! 20 km

Meddig tart a rosszullét?

A 6. hét óta rosszul vagyok. Az igazság, hogy nem csak reggeli hányás/rosszulléttem van. Egésznap hányok, és nagyon rosszul vagyok. A torkom tiszta hólyagos lett. A f?suliba csak heti 1-szer kellene bejárnom, de nem tudok, mert nem birom a buszozást. Meddig tarthat ez az állapot?

Legjobb válasz: Szia. Sajnos ezt nem lehet pontosan megmondani. Nekem a 14. héten elmúlt, de ismerek olyat akinek a 7. hónapig tartott. Van, akinek injekciós kezelést adnak, ha nagyon rosszul van. Szerintem beszélj az orvosoddal.Minden jót!

Szia. Sajnos ezt nem lehet pontosan megmondani. Nekem a 14. héten elmúlt, de ismerek olyat akinek a 7. hónapig tartott. Van, akinek injekciós kezelést adnak, ha nagyon rosszul van. Szerintem beszélj az orvosoddal.Minden jót!
Nekem is a 6.héttõl kezdõdtek a rosszullétek és kb.a 9.-12.hétre vége lett. Az elsõ trimeszterre jellemzõek ezek a tûnetek, aztán jobb lesz csak kitartás!
szia!Nos, nekem elejétõl a végéig állandõ hányingerem volt, mind a kettõnél, bár nem hánytam.Teljesen változó.
szia! Én nagyon rosszul voltam, állandóan hánytam, szédültem. 6 hetesen jelentkezett. Elmentem orvoshoz, és azonnal kórházba küldött infúzióra! 3 napig kaptam, utána semmi bajom nem volt. Próbálj meg beszélni az orvosoddal!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!