Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart a hasfájós időszak (4 db)

Meddig tart a babáknál a hasfájós időszak?

A babám 2 hónapos és mostanában nagyon nehezen tud kakilni.Eddig nem volt ilyen de én azt hallottam hogy kb. 3 hónapos korukra beáll az emésztésük.De az én lányom most kezdi ezt el 2 hónaposan?Nem is tudom mit csináljak..

Legjobb válasz: Szia! Nálunk 1 hónaposan kezdõdött a hasfájás és kb 4 hónapos korig tartott. Viszont nálunk a hasfájós idõszakban is naponta többször volt kaki.

Szia! Nálunk 1 hónaposan kezdõdött a hasfájás és kb 4 hónapos korig tartott. Viszont nálunk a hasfájós idõszakban is naponta többször volt kaki.
A kérdező hozzászólása: én csak tegnap vettem észre hogy amikor kakilni akart akkor erölködött és sirt nagyon.amugy nem fájt a hasa. De az lehet a 2 hónapos kötelezõ oltás miatt?!..nemtudom

Meddig tart általában a hasfájós időszak?

Már nagyon kivagyok, mert szinte minden etetés után szélcsövezni kell szegényt.

Legjobb válasz: Azt mondják,hogy kb. a harmadik hónapig tart a hasfájás.

Azt mondják, hogy kb. a harmadik hónapig tart a hasfájás.
Ne szélcsövezd mindig, mert hozzászokik! Inkább maszírozd a hasát.Egyébként 3-4 hónapig is szenvesnek szegénykék.
Figyelj. Nem szabad ase szél csövezni, se lázmérõzni, és a glicerin kúp is az utolsó legyen. Tönkre vágod a gyermek záró izmait és hozzá szoktatod minden felesleges dologhoz. A patikába kapsz vagy infacolt, vagy epumisan cseppeket.Az infacolt etetés elõtt a szájába adod, nagyon finom, az epumisant a kajába rakod neki reggel este 10-10 cseppet.Nekünk be vált de mindig csak egy félét használj az epumisan olcsobb
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Espumisant használtunk, de már az sem használt. De most már rájöttem, hogy mitõl fájt neki annyira. A Laktoherb teától, mert tegnap nem ittam, és azóta nem fáj neki annyira.

Meddig tart a babáknál a hasfájós időszak? 4 hetes, kb 1 hete kezdődött.

Legjobb válasz: Mé van nagyjából másfél- két hónapotok:-)9 Nálunk olyan 2,5 hónapos korára múlt el, de még mot 3,5 hóanposan is elõfordul egyszer-egyszer. Próbáltuk az Infacolt, homeós golyót, de nem használt. A teát meg nem itta.

Mé van nagyjából másfél- két hónapotok:-)9 Nálunk olyan 2, 5 hónapos korára múlt el, de még mot 3, 5 hóanposan is elõfordul egyszer-egyszer. Próbáltuk az Infacolt, homeós golyót, de nem használt. A teát meg nem itta.
Nálunk 4 hóig tartott.Kitartás!!Minden jót a picinek!
Nálunk 3 hónpos koráig tartott, de nem múlt el aztán sem egyik napról a másikra. Teljesen talán 4 hónapos korára múlt el. Kitartást!
Nekünk is négy hónapos korig tartott, és semmi nem használt, végül kinõtte!Rettentõ nehéz volt, de kibírtuk. Kitartás!
Nem tudok még érdemben nyilatkozni, a kisfiam lassan 4 hetes lesz és az espumisamnak köszönhetõen egyre kevesebbet fáj a pocakja. Nálunk az infacol nem vált be!


Mikor kezdődik a kisbabánál a hasfájós időszak? Meddig tart? Mi a legjobb megoldás rá?

Legjobb válasz: Lányunknál egy hetesen kezdõdött és 5,5hónapos koráig tartott, amikor is elkezdtem a hozzátáplálást almával, és megszünt a baj. Barátnõmék már okosabbak voltak, õk elvitték 3-4hetesen egy homeós orvoshoz aki chamomillát és dioscoreát javasolt, semmi gondjuk nem is volt. Ha lesz másik baba nálunk, én is homeopátiát fogok nála alkalmazni.

Lányunknál egy hetesen kezdõdött és 5, 5hónapos koráig tartott, amikor is elkezdtem a hozzátáplálást almával, és megszünt a baj. Barátnõmék már okosabbak voltak, õk elvitték 3-4hetesen egy homeós orvoshoz aki chamomillát és dioscoreát javasolt, semmi gondjuk nem is volt. Ha lesz másik baba nálunk, én is homeopátiát fogok nála alkalmazni.
2-3 hetes korától 3 hós koráig. Infacolt használtunk, espumisant és angol vizet.Mikor melyiket vettem, de 90%-ban infacolt használtunk.
Nálunk 2 hetes korában kezdõdött, és 6 hónapos koráig tartott. Én Gripe Watert használtam, csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nekem 2 hét mulva születik a babám, csak fel szeretnék készülni, és miket nem szabad enni, hogy ne fájjon jobban a hasa? vagy annak semmi köze hozzá?
Az evéssel nagyon vigyázz. Semmi puffasztó, felfújó kaja. Én kakaót sem ihattam. Az elsõ 3 hónapban szinte csak 4-5 fajta kaját ehettem. Sok húst ettem, több féle variációban elkészítve, így nem volt annyira egyhangú. Zöldborsót csak turmixolva tudtam enni. Ki kell tapasztalni, ha fáj a pocakja mit ettél, és azt likvidálni egy idõre.
11.25, 11.43-as vagyok. A sok tejtermék is gondot okozhat, arra is vigyázz.
Nálunk már a kórházban fájt a pocakja néhány naposan és 2 és fél hónapos koráig tartott. Mi kipróbáltunk mindent (Infacol, Espumisan, édesköménytea, Grape Water ) de egyik sem használt, csak az idõ. Fûszereseket nem szabad enni (pörköltek, halászlé ), k betûsek (karalábé, káposzta, karfiol ), hüvelyeseket (bab, borsó).
Nyugodtan egyél mindent, de csak mértékkel. Az új felmérések szerint nem szabad ezt sem, meg azt sem... Én az elsõ 2 hónapban be is tartottam, de teljesen felesleges volt, utána mindent ettem amit csak megkívántam. Mindíg fájt a hasa, ha nem ettem a tiltottakat akkor is, ha ettem akkor is. Így leglább mindennel "találkozott" a tejen keresztül. Homeopátiát javasolnám ha netán a többi szer befuccsol!! Nálunk az segített sokat.
Nálunk pont egy hetes volt a kislányunk, amikor kezdõdött és kb. 2, 5 hónapos koráig tartott. Próbáltunk infacolt, espumisant, de az nem segített, mert nálunk görcsös hasfájás volt (nem csak a levegõ nem tudott távozni a pocijából, arra jó az infacol; ha az használ, akkor szerencsések vagytok), amire még a görcsoldó sem igazán hatott (abból is csak 3szor lehetett adni neki, de sokszor semmit sem ért). A gyerekorvos mindig mondta, hogy anyuka türelem, 3 hónapos koráig ez lesz. Azért nem nyugodtunk bele és kipróbáltuk az FLP Activator cseppeit, na talán ez használt és végül nem is tartott 3 hónapig :-))) Sajnos ez olyan próbálkozós játék, mindenkinek másfajta a hasfájás és más szer hat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!