Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart a hasfájós (9 db)

Meddig tart a hasfájós korszak? Nálatok meddig tartott és mi volt az, ami segített?

Tapasztalatok érdekelnek.

Legjobb válasz: 3-4 honapos koig szokott tartani mert akkora már fejlettebb az emésztõrendszere és nem okoz görcsöket az emésztés. én szoptattam és nem ettem puffaszto ételeket az jó volt neki mert nem fájt annyira a hasa nekünk a kamillatea vált be és a melegitõ palack a pocija alá

3-4 honapos koig szokott tartani mert akkora már fejlettebb az emésztõrendszere és nem okoz görcsöket az emésztés. én szoptattam és nem ettem puffaszto ételeket az jó volt neki mert nem fájt annyira a hasa nekünk a kamillatea vált be és a melegitõ palack a pocija alá
Lányom 4 és fél hós, iszonyatosan szenvedett a hasfájás miatt (mi is vele), aztán 3 hónapos kora elõtt kb. egy héttel, mintha elfújták volna az egészet. Mindent végigpróbáltunk szegényen, én szinte csak 3 féle kaját ettem, ami tuti nem puffaszt, de hasztalannak bizonyult. A sokféle módszert azért érdemes kipróbálni, mert lehet, hogy van köztük, ami segít, de én néha inkább csak azt éreztem, hogy azért adom neki az Infacolt, vagy a Normaflor kúrát, az édeskömény teát vagy az ilyen-olyan gyógyszertári csodaszereket, hogy ne érezzem magam annyira tehetetlennek. Az idõ az, ami igazából megoldotta a problémát. Kitartás, és a miénknél több sikert a próbálkozáshoz!
nalunk is 3htesen kezdodott...probaltam a grippe watert, a komeny teat, az Infacolt..de nem hasznalt utana bevetettem homeos szereket amidirekt erre van hat egy ideig oraig jo volt..de aztan itt olvastam az aloe activatorol..kilonkent 2csepp..hat banom hogy nem ezzel kezdtem ez az ami bevallt...most a babam 9hetes es 2hete azt vettem eszre mintha mulna nem kell adni napkozben semmit, a kakilasok lezajlanak gorcsok nelkul..csak hajnalban 6-7kozott nyuszog egy picit es tekeredik..ugytudom akkor dolgozik a vastagbel...de amugy ne sir.sok turelmet es kitartast..elmulik majd..ja a maszirozas is jo..korkoros mozdulatokkal:)
az én babám most 4 hónapos. Az elsõ hónapban nagyon fájt a hasa, még kórházban is voltunk, mert elkapott egy adeno vírust. Azt mondták, attól fáj neki nagyon. Egy hónapos múlt, amikor hazajöttünk a kórházból, volt még pár nehéz esténk, de kb a 2. hónap végére elmúlt. Sokat használt az Espumisan csepp és a hasmasszázs krém, a DMben lehet kapni, 5 hetes kortól lehet használni. Néha jó volt a cseresznyemag párna, szintén DM.
Nekünk 4 hetesen kezdõdött és 2 hét alatt zajlott le. Kipróbáltunk mindent és az espumisan csepptõl lett jobb neki. De változó. Próbáld az Infacolt és az angol vizet. De minden babánál más. Kitartás!
Az én kisfiamnak 3 hetes korától 6 hetes koráig tartott. Nekünk az Infacol vált be, de vannak más jó dolgok is. Kitartás:) 2 gyerek anyukája
Nálunk 3 hetesen kezdõdött és úgy "istenigazából" 3 hósan múlt el. Szerencsére nem volt túl erõs, csak az elsõ 2 hét. Mi adtunk a babónknak normafolre-t napi 1-et 10 napig. Ezt háromszor megismételtük 2 hónap alatt. Szerintem érdemes, mert hamarabb beáll az emésztõrendszere. Az espumisan és a gripe water is bevállt, de ez babafüggõ. Sajnos a picur utál hason feküdni, de ha sikerült pár percig úgy tartanom, akkor az is jót tett. Sok büfiztetés, akár 15-20 percig is próbálkozni, és figyelni arra mit eszel.
nekünk a Hipp-es édesköménytea segített. 3 hetesen kezdõdött, és ahogy elkezdtük a teát, azonnal elmaradt a hasfájás 9 hetesen. elõtte toltuk belé az Infacolt. volt, h segített, de nem mindig.

Meddig tart a hasfájós korszak?

A babám 2,5 hónapos és 1 hónapos koráig nem fájt a hasa! Most a legrosszabb.Remélem hamarosan kinövi.

Legjobb válasz: Változó!!!!De általában 3 hónap környékén elmúlik...... Kitartás.....Mi is voltunk így.brrrrrr. 4 hónapos a babánk

Változó!!!!De általában 3 hónap környékén elmúlik...... Kitartás.....Mi is voltunk így.brrrrrr. 4 hónapos a babánk
Az én elsõ lányom 6 hetes koráig semmi jelét nem mutatta, hogy hasfájós lesz. Aztán a 6. héttõl 3 hónapos koráig minden éjjel sírt, de hogy hogyan, azt leírni sem lehet... Borzasztó volt, akármit próbáltunk. Aztán egyik napról a másikra elmúlt.
Szia! Nálunk is kb. 4 hetesen kezdõdött. Már biztosak voltunk benne, hogy ezt megússzuk. Szerencsére az Infacol nálunk bevált, így sosem voltak hosszú ideig tartó sírások. Most 3, 5 hós és már nincs szükségünk semmire, túl vagyunk rajta.
Elsõ válaszoló vagyok!Sokan a GRIPE WAterre esküsznek!Próbáljátok ki! Bár mi mindent, szó szerint mindent kipróbáltunk de semmi!:-(((Próba cseresznye:-))
Cseresznye párna, chamomilla vulgaris, diosceriosa villosa ezeket próbáld ki..lehet valami olyat eszel ami nem jó neki, amúgy 3hónap körül ki kellene nõnie, de az én fiamnak is volt olyan pl a gesztenye amitõl ordított...szval ez babától is függ..
Nálunk a kislányom 10 hetes koráig tartott. Nem tudom miért, az utolsó hét volt a legborzasztóbb, az éjszaka egybeolvadt a nappallal, pedig mi is mindent csináltunk már és kipróbáltunk. Angol víz, meleg gélpárna pocakra és masszázs + torna. Nálunk ezek váltak be. KITARTÁS!
Nekünk 4 hósan múlt el, és elejétõl nagyon hasfájós volt, semmi nem segített, alig akartam elhinni, hogy elmúlik, de vége lett.Kitartás, és próbálgasd, amiket javasoltak, hátha valamelyik enyhíti, és nem szenved szegényke.
Szia! Az én lányom is hasfájós volt, most 3, 5 fél hónapos, úgy tûnik elmúlt. Próbáld ki az Espumisan cseppet, nekünk az vált be, minden evés elött 10 csepp.

Meddig tart a hasfájós-sirós korszak a babáknál?

Kislányom 1 hónapos,nagyon hasfájós,úgy hallottam ez kb.3 hónapig szokott tartani,ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 3. héttõl a 8. hétig tartott a pocifájás. Egyik napról a másikra megszûnt, persze bevetettünk mindent ami létezik.

Szia! Nekünk 3. héttõl a 8. hétig tartott a pocifájás. Egyik napról a másikra megszûnt, persze bevetettünk mindent ami létezik.
Az én babám már 3 hónapos, de még mindig küzdünk. Szerintem ez egyénfüggõ. Remélem nálatok hamarabb elmúlik!
Nekünk 3 hetes kora után jött, és 3 hónapos koráig tartott, utána jött a nyálzás, fogfájdalmak:) Szóval kitartás, az eleje ilyen:)
Kisfiam tegnap töltötte be a 3 hónapot.Még elõ szokott fordulni a hasfájás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz az elsõ idõszak.
Nekünk 9 hétig tartott, aztán hirtelen elmaradt. Amúgy csak a hajszárítóval történõ melegítés segített:(
Szia! Nálunk is úgy 2, 5-3 hós koráig tartott, és adtunk neki mecsek baby teát, ami azért javított a dolgon, most már a fogával vagyunk elfoglalva. :)
Szia! nálunk mint a nagykönyvben! 3 hónapos korára megszûnt a pocakfájás, most a kemény kakival küzdünk. pocakfájásra infacolt kapott, hatott. most kemény kakira a szilvát javasolták itt az anyukák (csak azért írom, h ha esetleg késõbb.... de ne kelljen) Kitartást! Türelem! *V*
Kisfiam is eléggé hasfájós volt, aztán rájöttünk, hogy sokat segít a hason alvás, úgyhogy azóta is úgy alszik, és a másik, hogy vettünk Infacolt. Nekünk nagyon bevált, sokkal könnyebb lett. (B)
11:19-es vagyok. Próbálj nyugodt lenni, legyen mindig az a szemed elõtt, h egyszer el fog múlni, lesz jobb is. És ez mindenre igaz, ha vmi nehezebb, döcögõsebb. Nálunk 6 hetes, majd 3 hónapos, és most 5, 5 hónapos korbán láthatóan javult a helyzet! Kitartást! Ennek a kornak is megvan a szépsége és hidd el, h vissza fogod sírni!(Mármint nem a hasfájást!) Nekem egy kicsit pl az hiányzik, h már nem lehet úgy kézben fogni, mert már kitekeredik, elmászik, elvesz, ledob....stb. De ez most ennek a kornak a gyönyörûsége!!! Na, most jól elkanyarodtam a témától. Ja, és igen, a hajszárítózás nálunk is bejött, még sokszor a monoton hangra el is aludt! Kitartást! És élvezd az összes pillanatot, mert hamar elmúlik! *V*


Meddig tart a babáknál a hasfájós időszak?

A babám 2 hónapos és mostanában nagyon nehezen tud kakilni.Eddig nem volt ilyen de én azt hallottam hogy kb. 3 hónapos korukra beáll az emésztésük.De az én lányom most kezdi ezt el 2 hónaposan?Nem is tudom mit csináljak..

Legjobb válasz: Szia! Nálunk 1 hónaposan kezdõdött a hasfájás és kb 4 hónapos korig tartott. Viszont nálunk a hasfájós idõszakban is naponta többször volt kaki.

Szia! Nálunk 1 hónaposan kezdõdött a hasfájás és kb 4 hónapos korig tartott. Viszont nálunk a hasfájós idõszakban is naponta többször volt kaki.
A kérdező hozzászólása: én csak tegnap vettem észre hogy amikor kakilni akart akkor erölködött és sirt nagyon.amugy nem fájt a hasa. De az lehet a 2 hónapos kötelezõ oltás miatt?!..nemtudom

Meddig tart a babáknál a hasfájós időszak? 4 hetes, kb 1 hete kezdődött.

Legjobb válasz: Mé van nagyjából másfél- két hónapotok:-)9 Nálunk olyan 2,5 hónapos korára múlt el, de még mot 3,5 hóanposan is elõfordul egyszer-egyszer. Próbáltuk az Infacolt, homeós golyót, de nem használt. A teát meg nem itta.

Mé van nagyjából másfél- két hónapotok:-)9 Nálunk olyan 2, 5 hónapos korára múlt el, de még mot 3, 5 hóanposan is elõfordul egyszer-egyszer. Próbáltuk az Infacolt, homeós golyót, de nem használt. A teát meg nem itta.
Nálunk 4 hóig tartott.Kitartás!!Minden jót a picinek!
Nálunk 3 hónpos koráig tartott, de nem múlt el aztán sem egyik napról a másikra. Teljesen talán 4 hónapos korára múlt el. Kitartást!
Nekünk is négy hónapos korig tartott, és semmi nem használt, végül kinõtte!Rettentõ nehéz volt, de kibírtuk. Kitartás!
Nem tudok még érdemben nyilatkozni, a kisfiam lassan 4 hetes lesz és az espumisamnak köszönhetõen egyre kevesebbet fáj a pocakja. Nálunk az infacol nem vált be!

Meddig tart a hasfájás? Babóm 6hetes, és elég hasfájós, nem alszik csak a hintába el, de ha kiveszem felkel. Jó ez?

Legjobb válasz: A hintába való alvással semmi gond nincs. Málunk 13 hetesen mult el a hasfáás, amikor már csak tápszert kapott. Nekunk sokat segített a masszázs.

A hintába való alvással semmi gond nincs. Málunk 13 hetesen mult el a hasfáás, amikor már csak tápszert kapott. Nekunk sokat segített a masszázs.
Általában 3-4 hós kor körül szokott enyhülni a hasfájás, de az én kislányom most 7 hós de még idõnként mindig fáj a hasa.Próbáljátok ki a gripe watert. és ne szoktasd hozzá a hintába alváshoz.
Szia! Az én drágám 15hetes és teljesen úgy érzem, hogy nemhogy múlna a hasfájás, hanem mintha rosszabb lenne.Tegnap éjszaka õ is a hintában aludt, pedig már hetek óta elaludt magától, de most csak ott nyugodott meg. Nem elkeseríteni akartalak csak sajna van, hogy 6hónapos korukig is hasfájósak. Remélem Ti nem szenvedtek majd sokáig.!Egyébként nekünk ami valamit segített a köménymag tea, meg a hasmasszázs.Az infacol, Espumisan, Gripe Water szinte semmit.Kitartás!!!!
A kérdező hozzászólása: szerintem a hintába alvással semmi gond nincsen

Ha hasfájós a babám az evés után mennyivel jelentkezik és mik a tünetei meddig tart?

Legjobb válasz: Nekem két gyermekem van,a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl,de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden ,nekem bevált!

Nekem két gyermekem van, a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl, de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden , nekem bevált!

Meddig tart általában a hasfájós időszak?

Már nagyon kivagyok, mert szinte minden etetés után szélcsövezni kell szegényt.

Legjobb válasz: Azt mondják,hogy kb. a harmadik hónapig tart a hasfájás.

Azt mondják, hogy kb. a harmadik hónapig tart a hasfájás.
Ne szélcsövezd mindig, mert hozzászokik! Inkább maszírozd a hasát.Egyébként 3-4 hónapig is szenvesnek szegénykék.
Figyelj. Nem szabad ase szél csövezni, se lázmérõzni, és a glicerin kúp is az utolsó legyen. Tönkre vágod a gyermek záró izmait és hozzá szoktatod minden felesleges dologhoz. A patikába kapsz vagy infacolt, vagy epumisan cseppeket.Az infacolt etetés elõtt a szájába adod, nagyon finom, az epumisant a kajába rakod neki reggel este 10-10 cseppet.Nekünk be vált de mindig csak egy félét használj az epumisan olcsobb
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Espumisant használtunk, de már az sem használt. De most már rájöttem, hogy mitõl fájt neki annyira. A Laktoherb teától, mert tegnap nem ittam, és azóta nem fáj neki annyira.

Mikor kezdődik a kisbabánál a hasfájós időszak? Meddig tart? Mi a legjobb megoldás rá?

Legjobb válasz: Lányunknál egy hetesen kezdõdött és 5,5hónapos koráig tartott, amikor is elkezdtem a hozzátáplálást almával, és megszünt a baj. Barátnõmék már okosabbak voltak, õk elvitték 3-4hetesen egy homeós orvoshoz aki chamomillát és dioscoreát javasolt, semmi gondjuk nem is volt. Ha lesz másik baba nálunk, én is homeopátiát fogok nála alkalmazni.

Lányunknál egy hetesen kezdõdött és 5, 5hónapos koráig tartott, amikor is elkezdtem a hozzátáplálást almával, és megszünt a baj. Barátnõmék már okosabbak voltak, õk elvitték 3-4hetesen egy homeós orvoshoz aki chamomillát és dioscoreát javasolt, semmi gondjuk nem is volt. Ha lesz másik baba nálunk, én is homeopátiát fogok nála alkalmazni.
2-3 hetes korától 3 hós koráig. Infacolt használtunk, espumisant és angol vizet.Mikor melyiket vettem, de 90%-ban infacolt használtunk.
Nálunk 2 hetes korában kezdõdött, és 6 hónapos koráig tartott. Én Gripe Watert használtam, csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nekem 2 hét mulva születik a babám, csak fel szeretnék készülni, és miket nem szabad enni, hogy ne fájjon jobban a hasa? vagy annak semmi köze hozzá?
Az evéssel nagyon vigyázz. Semmi puffasztó, felfújó kaja. Én kakaót sem ihattam. Az elsõ 3 hónapban szinte csak 4-5 fajta kaját ehettem. Sok húst ettem, több féle variációban elkészítve, így nem volt annyira egyhangú. Zöldborsót csak turmixolva tudtam enni. Ki kell tapasztalni, ha fáj a pocakja mit ettél, és azt likvidálni egy idõre.
11.25, 11.43-as vagyok. A sok tejtermék is gondot okozhat, arra is vigyázz.
Nálunk már a kórházban fájt a pocakja néhány naposan és 2 és fél hónapos koráig tartott. Mi kipróbáltunk mindent (Infacol, Espumisan, édesköménytea, Grape Water ) de egyik sem használt, csak az idõ. Fûszereseket nem szabad enni (pörköltek, halászlé ), k betûsek (karalábé, káposzta, karfiol ), hüvelyeseket (bab, borsó).
Nyugodtan egyél mindent, de csak mértékkel. Az új felmérések szerint nem szabad ezt sem, meg azt sem... Én az elsõ 2 hónapban be is tartottam, de teljesen felesleges volt, utána mindent ettem amit csak megkívántam. Mindíg fájt a hasa, ha nem ettem a tiltottakat akkor is, ha ettem akkor is. Így leglább mindennel "találkozott" a tejen keresztül. Homeopátiát javasolnám ha netán a többi szer befuccsol!! Nálunk az segített sokat.
Nálunk pont egy hetes volt a kislányunk, amikor kezdõdött és kb. 2, 5 hónapos koráig tartott. Próbáltunk infacolt, espumisant, de az nem segített, mert nálunk görcsös hasfájás volt (nem csak a levegõ nem tudott távozni a pocijából, arra jó az infacol; ha az használ, akkor szerencsések vagytok), amire még a görcsoldó sem igazán hatott (abból is csak 3szor lehetett adni neki, de sokszor semmit sem ért). A gyerekorvos mindig mondta, hogy anyuka türelem, 3 hónapos koráig ez lesz. Azért nem nyugodtunk bele és kipróbáltuk az FLP Activator cseppeit, na talán ez használt és végül nem is tartott 3 hónapig :-))) Sajnos ez olyan próbálkozós játék, mindenkinek másfajta a hasfájás és más szer hat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!