Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart a 18 (7 db)

Meddig tart a gyerekkor? Vagyis meddig fogadható el a "gyerekes viselkedés"? 18/L

18 évesen ugye nem baj, ha nem vagy még túl komoly, és néha még szeretsz játszani? és egyáltalán mit?l számít valaki feln?ttnek?

Legjobb válasz: 18 éves korban még abszolút elfogadható ....vannak olyan idõsek kb. 30-40 éves emberek kinek már a gyerekeskedés viselkedést elkellet volna hagyniuk ... A felnõtté válás automatikusan ki alakul . De hát úgy van ugye bár ,hogy a 18 évet betöltik már felnõtt-é válnak végül is ez így igaz "korban" ,de természetesen úgymond agyilag,viselkedés és ilyen tulajdonságok alapján még nem vállnak 'teljesen' felnõtt-é.

18 éves korban még abszolút elfogadható ....vannak olyan idõsek kb. 30-40 éves emberek kinek már a gyerekeskedés viselkedést elkellet volna hagyniuk ... A felnõtté válás automatikusan ki alakul . De hát úgy van ugye bár , hogy a 18 évet betöltik már felnõtt-é válnak végül is ez így igaz "korban" , de természetesen úgymond agyilag, viselkedés és ilyen tulajdonságok alapján még nem vállnak 'teljesen' felnõtt-é.
lényegében mindenki gyerek addig , amég vannak szülei, az is aki felnõtt. az hogy ki meddig szeret játszani, komolytalankodni, az személyiségtõl függ, lehet az ember akár 14 vagy akár 30 éves. szerintem akkortól felnõtt az ember amikor a saját lábára kell állnia, ellátnia magát, vállalnia a felelõsséget, nincs külön korhoz kötve, valakinek sokkal fiatalabban kell felnõnie mint másoknak
70 évesen is játszhatsz, meg csinálhatsz gyerekesnek számító dolgokat. a felnõttség onnantól kezdõdik, hogy felelõsségteljesen viselkedsz, vagyis lehet rád számítani, és nem szorulsz rá folyamatosan mások segítségére. ez régen elvárható volt 18 évesen, ma már a gazdasági helyzet miatt nem.
Nem baj az ha valaki idõnként gyerekként viselkedik. Számomra a felnõtt az, aki megfelelõ helyzetben megfelelõen tud viselkedni. Kell hogy az ember kicsit gyerek maradjon. Gondolj bele, aki állandóan csak a komoly dolgokkal foglalkozik, és nemképes egy kicsit játszani, az mit fog csinálni késõbb a gyerekével...? Én elég hamar felnõttem, hamar munkába álltam, jóformán magamat tartottam el stb.De maradt bennem gyerek is, aki igenis leül játszani a számítógépen, vagy barátokkal, családdal.És jól esik mesét nézni is.Ilyenkor kikapcsolódok és nem a szekrénybe lévõ villanyszámlán idegeskedek amit már rég be kellet volna fizetni. Ha folyton az élet nehéz dolgain agyalnék, már rég becsavarodtam volna..
25 éves gyerekes nõvel is találkoztam már :)
A kérdező hozzászólása: és ez negatív, ha valaki mondjuk 25 éves korában gyerekes?

Meddig tart a kritikus időszak amíg tartani lehet a vetéléstől? 18. hetes vagyok de még mindig aggódom!

Legjobb válasz: Az igazan kritikus idoszak a 14. hetig tart, akkor veszi at a mehlepeny teljesen a baba taplalasat. Ha akkor minden rendben lezajlik, akkor ,ar nagyon nagy esellyel marad a baba. Viszont ezutan kezdi fejejezni a kismamakat a genetikai vizsgalat 18-20 hetesen, hogy nincs-e baj, mire megnyugszanak jon a babamozgas miatti idegesseg (miert mozog ma kevesebbet, stb), 24. hettol meg a koraszules miatt szokas felni, a vegen meg az oregedo lepeny miatt, a szules miatt, a tulhordas miatt, utana sincs vege. Szerintem ez az altalanos menetrend, van, aki alig aggodik, van, aki az oruletbe kergeti magat, de kisebb-nagyobb mertekben szerintem minden anyuka fejeben megfordul nehany ezen dolgok kozul, vagy eppen az osszes.

Az igazan kritikus idoszak a 14. hetig tart, akkor veszi at a mehlepeny teljesen a baba taplalasat. Ha akkor minden rendben lezajlik, akkor , ar nagyon nagy esellyel marad a baba. Viszont ezutan kezdi fejejezni a kismamakat a genetikai vizsgalat 18-20 hetesen, hogy nincs-e baj, mire megnyugszanak jon a babamozgas miatti idegesseg (miert mozog ma kevesebbet, stb), 24. hettol meg a koraszules miatt szokas felni, a vegen meg az oregedo lepeny miatt, a szules miatt, a tulhordas miatt, utana sincs vege. Szerintem ez az altalanos menetrend, van, aki alig aggodik, van, aki az oruletbe kergeti magat, de kisebb-nagyobb mertekben szerintem minden anyuka fejeben megfordul nehany ezen dolgok kozul, vagy eppen az osszes.
Senki nem akar ijjeszgetni senkit!! Csak hellyesbítettem az elõttem szólót, hogy az amit mond nem éppen úgy van!!ismét babát várok most leszek 12 hetes és én is úgy állok a dolgokhoz, hogy az én gyerekem makk egézséges, és a legszebb lesz a világon!! De mégis nehéz az ilyet elfelejteni...
Miért kell ijesztgetni??? Szörnyûek a negatív példák, belegondolni is rossz, borzalmas lehetett, de szegény kérdezõ most aztán végképp rémeket fog látni...
Ne aggódj, én 16 hetes vagyok, és eddig nem aggódtam ilyenen, tudom, hogy minden rendben lesz. nem szabad ezeken gondolkodni, nincs értelme, a te babád makk egészségesen fog megszületni, és kész. A pozitív gondolkodás mindenben fontos.
Bocsi...folyt, tehát tapasztalatból tudom, hogy 24.hétig számít vetélésnek, és csak utána koraszülésnek!! Addig a szervezete felismeri a (ha) "már idegen dolgot, és kilöki a szervezetébõl...sajnos nagyon tisztában vagyok az ilyennel!!
a 7:26-nak!! Ebben nincs igazad, saját tapasztalatból TUDOM
Én még csak 15 hetes terhes vagyok, és nem mondom, hogy nincs bennem aggodalom, de minden rossz gondolatot elhessegetek magamtól. Gondolj arra, hogy ez a kis baba nagyon jönni akar, túl van az elsõ három hónapon, jók lettek a 12. hetes ultrahang eredményei, szóval MINDEN RENDBEN lesz! Én legalábbis így fogom fel, és így sokkal könnyebb, és az idõ is gyorsabban telik. Biztosan mondog lesz miért idegeskedni, de csak azt tartsd szem elõtt, hogy decemberben már eggyel többen lesztek. :) Sajnos vannak nagy tragédiák is, de NEM EZ AZ ÁLTALÁNOS! Úgyhogy kitartás, és csak a szépre és a jóra gondolj!!!
A vetéléstõl már nem kell tartanod.Már lassan félidõs leszel, és 18 hetesen már koraszülésnek hívják, nem vetélésnek.A babád már túl nagy ahhoz, hogy kilökõdjön.És abba gondolj bele, hogy ha lett volna bármi komoly gond, már megtörtént volna.De ne is gondolj erre! Én pont 18 hetes voltam, amikor elmentünk a genetikai UH-ra.Mivel minden szervét egészségesnek találták, és az AFP is ideális lett, én gyakorlatilag megnyugodtam.Most egy picit tartok a koraszüléstõl ( tényleg így van, ahogy az elsõ írta), de ez a félelem már sehol nincs az elsõ hónapokhoz képest.Tudom, hogy egészséges, és csak erre gondolok.Boldog babavárást, élvezd ki minden percét!
Az elsõ válaszolóval teljesen egyetértek! Az egész terhesség aggódás. mert mindig van valami, ami miatt aggódunk! De a szülés után is!!
Elhiszem, borzasztóan sajnálom, és ezúttal biztosan minden rendben lesz, de annak, aki retteg attól, hogy baja lesz a babájának, még olvasni is szörnyû ilyen esetekrõl... Mindenesetre a vetélésnek ekkor már egyre kisebb az esélye, próbálj nem gondolni ilyenekre!

Apasági nyilatkozatot hol lehet csináltatni, és hogyan, ha az apa még nem töltötte be a 18. életévét? Mennyibe kerül, meddig tart, és mik a feltételek?

Legjobb válasz: Mindkettõtöknek be kell mennetek a lakcím szerinti önkormányzatra szem.ig-val, lakcímkártyával, és tajkártyával, valamint az orvosodtól egy igazolással, hogy mikor estél teherbe, és mikorra várható a gyermek születése(én ilyen nyomtatványt a védõnõmtõl kaptam), és mivel az apa nincs 18 éves kellenek az õ esetében a szülõk is, és rögtön meg csinálják díjmentesen, kb. fél óra alatt.

Mindkettõtöknek be kell mennetek a lakcím szerinti önkormányzatra szem.ig-val, lakcímkártyával, és tajkártyával, valamint az orvosodtól egy igazolással, hogy mikor estél teherbe, és mikorra várható a gyermek születése(én ilyen nyomtatványt a védõnõmtõl kaptam), és mivel az apa nincs 18 éves kellenek az õ esetében a szülõk is, és rögtön meg csinálják díjmentesen, kb. fél óra alatt.
Ugyan ott, ahol a felnõtteknek. 16 éves kora után már tehet apai elismerõ nyilatkozatot. Személyi igazolvány kell hozzá, meg lakcímkártya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Azt esetleg még meg tudod mondani, hogy kell-e hozzá szülõ? Mármint az õ szülei közül.
Legjobb tudomásom szerint nem kell, de ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos. Egyszerûbb lenne betelefonálni az önkormányzathoz (vagy nem tudom hol van nálatok az anyakönyvi hivatal), ott meg fogják mondani, és akkor megspóroltok egy utat magatoknak. Mert ha még nem született meg a baba, akkor kell mindenféle, pl. orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról, meg asszem most valamit variáltak is, hogy az anyától kell igazolás arról, hogy nincs regisztrált élettársi kapcsolata, stb. Meg ugye mindenképp úgy lehet csak apai elismerõ nyilatkozatot tenni, ha egyszerre van jelen mindkét szülõ, mindkettõnek alá kell írnia.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)


A 18. , 19. illetve 20. század mettől meddig tart?

Legjobb válasz: Nem, nem egy század 01-nél kezdõdik és 00-nál végzõdik!

Nem, nem egy század 01-nél kezdõdik és 00-nál végzõdik!
ahogy az utolsó mondja. A 20. század 1901. jan. 1-tõl 2000. dec 31-ig tartott. 2001. jan. 1-jén kezdõdött az új század.
A 18. század: 1701. január 1. - 1899 december 31. A többi ennek analógiájára.
Bocsánat, elírtam: 1800 december 31-ig, természetesen.
Ugye 0-tól 99-ig tartott az elsõ század. 100 és 199 között a második. Akkor: 18: 1700-1799 19: 1800-1899 20: 1900-1999 Valahogy így.

Meddig tart egy kapcsolatban az a ''rész'' ameddig a pasi fizet mindent? Pl italt, mozijegyet. Stb mert már kezdem magam tehernek érezni. L/18

Legjobb válasz: Mi az elsõ perctõl megbeszéltük. Erre nincs szabály. De engem nagyon zavar, ha "kitartott" vagyok.

Mi az elsõ perctõl megbeszéltük. Erre nincs szabály. De engem nagyon zavar, ha "kitartott" vagyok.
Én sosem éreztem tehernek, hogy fizessem a lány részét is, az más kérdés, hogy volt pár édes drága barátnõm, aki ezt nem igazán érdemelte meg :D
A házassági szerzõdésig. :)
Változó. Nálunk már 4 éve tart, annak ellenére, hogy komolyan tiltakozom. Ezt vele beszéld meg, mert mindenki másképp gondolja.
Miért vonnád meg tõle ezt a kiváltságát, hogy kedve szerint saját költségére kedveskedjen neked?:)
Annak a "résznek" elvileg örökké kéne tartania
Az elsõ 1-2 randi.. Egy kapcsolatban az a normális ha megoszlanak a költségek!
Nálam ez a "rész" semeddig se tart.
jé, egy troll...
Egy pénzéhes k*rva vagy. Valld be. Ha nem az lennél, nem hagynád hogy õ fizessen. Normális esetben felesben megy a dolgok fizetése. Ugyanis egy igazi nõ nem hagyja hogy pénzzel levegyék a lábukról. Csak a k*rvák.
Szerintem ilyen "résznek" nem is kellene léteznie. Két embernek a legelejétõl kezdve meg kéne ezt beszélnie. Ha már a legelején határozottan megmondtad volna, hogy köszi, hogy elhoztál ide, de a kávémat én fizetem, akkor jobb lett volna. Én baromira utálom, ha egy pasi az én fogyasztásomat akarja kifizetni. Persze, nyilván kedves gesztus, olykor el is fogadom, mert láthatóan ez teszi boldoggá, de az már nem kedves, amikor kalimpálva tiltakozik, hogy esetleg a sajátomat kifizessem, vagy ne adj' isten, meghívjam egy pohár kólára. Mert én vagyok a lány. Egy lóf.szt. Ez nem indok. Jóanyáim nem azért emancipálódtak, hogy engem meg ki kelljen tartani. Én ezért baromira be tudok rágni, és rövid távon dobom az illetõt. Sajnálom. És én ezzel a pasikat nem a férfiasságukban sértem meg, vagy nem ismerem õket el férfinak. Egyszerûen csak szokják már meg, hogy egyenlõ fél vagyok. Lehet lepontozni 3-2-1 MOST.
Nincs szabály. Ajánld fel, hogy kifizetsz dolgokat, ha tiltakozik, akkor meg hagyjad, õ ajánlotta fel, nem kell ebbõl ekkora ügyet csinálni. Ha szeretné fizetni, akkor ne foszd meg a "férfiasságától". Neki meg lehet ez fontos, nem kell kardoskodni. Akkor lennél teher, ha elvárnád, hogy fizessen.
Ez már az elején kiderül, hogy hogyan fogjátok fel ezt a fizetõs részt. Késõbb ez már nem szokott változni. Én a kapcsolat elején nem viszem olyan helyre, ahol nagyon költeni kéne. Ha mégis úgy alakul, meghívom. Inkább séta vagy hasonlók. Késõbb megosztozunk a költségeken, például elmegyünk moziba (60 km-re van 3d-s), én állom a benzint, õ megveszi a jegyeket. Szerintem ez a legjobb megoldás, mert senkinek se sérül az önérzete, senki nem érzi magát kitartottnak. 28F
Szerintem ez változó, én sok fajta párt ismerek. Leírok 3at csak a tanulság kedvéért. 1. Ahol mindent a pasi fizet. Rengeteg ruhát vesz a lánynak, nyaralni viszi, sokszor mennek étterembe. Jó a srác el van eresztve rendesen, de a lány sem szegény. Viszont a srác ragaszkodik hozzá hogy mindent õ álljon. A lány úgy szokta meghálálni, hogy ünnepekkor (szülinap, karácsony, évforduló) valami nagyon drágát vesz a fiúnak pl aranyékszer, vagy a kocsijába vesz egy hifit. Stb. 2. Van egy pár, ahol meg van egyezve hogy mindenki magának fizet mindent. Mindig megosztják a költségeket már az elejétõl fogva. Vagy úgy csinálják hogy elmennek moziba a srác fizet, legközelebb meg a csaj. Szerintem ez egy jó megoldás. 3. És egyben a legdurvább. Ismerek egy párt ahol a fiú rosszabb anyagi helyzetben van mint a lány és sokszor a lány fizet a fiú helyett. Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, én a pasi helyében elsüllyednék, hogy a barátnõm "tart" engem. Ez a megosztás nekem egyáltalán nem szimpatikus. Nekem is volt egy ilyen fiú. Nem jártam vele csak ismerkedtünk és elvárta h pl ha beülünk a mekibe én fizessek, mert hogy neki nincs pénze én meg jól állok. Hamar repült a srác...
Nekem jól esne azért ha nem hagynád ez sokáig... meg fõleg a pénztárcámnak :D de hát te ismered. Ha van pénze, és ez boldoggá teszi, akkor ne zavarjon.
Fiú vagyok nem egészen jó anyagi helyzettel... Ezt õ is tudja. Úgyhogy ha olyan van akkor mindenki a saját részét fizeti de nem nagyon szoktunk fizetõs programokat csinálni.
Oromet akar szerezni neked. Ez baj? Gondolom nem hasznalod ki a helyzetet. En is egyet ertek, hagyd meg neki ezt.
Látod, és milyen hamar megbékéltél magaddal. :D Nincs ebben semmi rossz, ne érezd koloncnak magad, ha nem szeretne, 1 forintot nem költene rád. :)
Meddig tart.Kb 30 szeretkezésig, ha jól csinálod 50-100.
A kérdező hozzászólása: hát ez egy jó felfogás :) tetszik :D akkor még meghagyom neki ezt a kiváltságát :) majd belül ledumálom magammal v nem tom :D
A kérdező hozzászólása: most az anyagi helyzetem h jön ide? nem csinálok neki akkora költségvetést..én is ki tudnám fizetni...csak mégis izél a dolog
És a te anyagi helyzeted?
A kérdező hozzászólása: hát még nagyon a kapcsolat elején járunk...de én se szeretem ha mindent fizetnek , úgy érzem h kizsákmányolom holott õ saját maga kereste meg a pénzt (nem is a szülei)... már szóltam neki h figyu nem kell ám mindenre meghívnia de ragaszkodik hozzá ( hát igen micsoda férfi <3 :D) szóval akkor csak hagyjam? v ne?
A kérdező hozzászólása: Uu na elõször is köszönöm a valaszokat..még a le k*rvázósat is..bár sztem nem érdemeltem meg...akkor ezek szerint az derült ki h nagy átlagban elõször még fizet a srác utána meg osztoznak sztem akkor ez így normális és probálok majd rá átállni bár a múltkor inkább semmit nem kértem meg semmi így oldottam meg :D most pedig mindenki kap egy 100 ast ;)

Meddig tart időben a 18. heti genetikai UH?

Én pont 5 percig voltam bennt és azt éreztem hogy a doki nem is ért hozzá.Megkérdeztem hogy fiú vagy lány lesz és azt válaszolta hogy ne kérdezzek ilyet mert azt sem látja amit kellene.A babuci össze volt kuporogva teljesen és 3-szor úgy megütötte a hasam emiatt az UH-s fejjel azt hittem ott maradok az ágyon.

Legjobb válasz: Nem volt valami kedves, bár én kedves uhossal még nem találkoztam. Nekem másfél perc lett minden felvételem, neked akkor az 5 perc még sok is:-) Lehet, nyügi volt a doki, nem látta amit kell, mert nem úgy feküdt a babád. Én is megkérdeztem, hogy fiú vagy lány, és rámmordult a doki, hogy a vizsgálat elsõdeleges célja a baba egészségének megállapítása. no comment...És mikor mentem ki, hozzámvágta-szó szerint a papírokat és odanyöget, hogy lány. Ennyi, többre ne nagyon számíts...

Nem volt valami kedves, bár én kedves uhossal még nem találkoztam. Nekem másfél perc lett minden felvételem, neked akkor az 5 perc még sok is:-) Lehet, nyügi volt a doki, nem látta amit kell, mert nem úgy feküdt a babád. Én is megkérdeztem, hogy fiú vagy lány, és rámmordult a doki, hogy a vizsgálat elsõdeleges célja a baba egészségének megállapítása. no comment...És mikor mentem ki, hozzámvágta-szó szerint a papírokat és odanyöget, hogy lány. Ennyi, többre ne nagyon számíts...
Szia nekem kb 2 perc volt ...az hogy bármit kérdezzek eszembe se jutott...sõt még a doki a monitort is úgy forditotta hogy semmit nem láttam....De nem mondott semmit se jót se rosszat... De azóta voltunk 4d-n és ott nagyon alapos volt a viszgálat aki készitette elmondott megmutogatott mindet.A fiam férfiasságát többször is: )))) 29 hetes kismami
Hát ezek nem tudom milyen orvosok, de az biztos hogy az enyémet meg se közelítik. Nagyon tudom ajánlani Dr. Timmermann Gábort (www.timmermann.hu) aki ehy fiatal elragadó orvos. Tõle lehet kérdezni, szívesen elmagyaráz mindent és az UH-n nagyon alapos, mindent kommentál!!!
Az én 18hetes uhm 10perc volt és részletesen elmagyarázták mit is néznek és megmutogatták a babucim minden porcikáját ami csak látszodott.Nagyon aranyosak voltak én aMargit korházban voltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!