Találatok a következő kifejezésre: Meddig tart 5 (40 db)

Meddig tart? 5 hónapos a lányom, lassan 2 hete, h megtanult hátról hasra fordulni.

Azóta abból áll a napunk, h mihelyst tud már fordul is, rögtön szopi után(ezt nem szoktam hagyni) is meg minden pillanatban úgy lenne, de olyan 10 perc után elkezd nyüszögni, emeli a fenekét, fárad..akkor hátra fordítom, de sírva tornázza vissza hasra magát,de ahogy ez sikerült megint nyüszög.Mikor ezt már eljátszottuk párszor felveszem, járkálok vele egy picit vagy próbálom lekötni mással a figyelmét(ének,mondóka stb..)kisebb nagyobb sikerrel. De amint leteszem kezdődik megint az egész. A kérdésem az lenne,h valószínű ez addig fog tartani, míg nem tanul meg kúszni, vagy valahogy helyet változtatni? Mert látom ,h azzal próbálkozna, de még nem nagyon megy neki és felidegesíti magát. Nyilván ahány gyerek annyi lehetőség, de esetleg volt e valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Addig lesz szerintem nyûgös míg meg nem tanul vissza is fordulni/hasról hátra/.Nálunk ez 2 hétig tartott.Utána körbegurulta a lakást :) 6 hónaposan kúszott,rá 2 hétre már mászott is.

Addig lesz szerintem nyûgös míg meg nem tanul vissza is fordulni/hasról hátra/.Nálunk ez 2 hétig tartott.Utána körbegurulta a lakást :) 6 hónaposan kúszott, rá 2 hétre már mászott is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, remélem hamarosan megtanul akkor vissza is fordulni, egy párszor már sikerült, de lehet, akkor az csak véletlen volt:)
Folyamatosan erõsödni fog és nem lesz olyan sokat nyûgös. Mi is ezt csináltuk mikor elkezdte, átfordult-visszafordítottam-átfordult-visszafordítottam. Majd mikor elkezd kúszni-mászni ugyanez lesz, mikor kicsúszik alóla a térde de õ még mindig térdelni szeretne. De nagyon gyorsan fejlõdnek ne aggódj, az én babóm most egy hét alatt átváltott kúszás-mászásról mászásra, majd 3 napra rá feltérdelt, majd másnap felállt. Most viszont pont ez a bajom, nem gyõzöm figyelni, hogy ne koppanjon annyit a feje, mert feltérdel, de nem bírja magát sokáig megtartani...
pontosan ugyanezt csinálja az 5 hónapos fiam, már lassan 3 hete... próbálok türelmes lenni, de néha nagyon nehéz :) Alig várom hogy vissza tudjon fordulni hátra, mert õ nem bírja 10 percig hason, max 2 percig...
A kérdező hozzászólása: Utolsó, akkor nektek is kitartás:)

Küldtem vagy 5 üzit és a facebook letiltotta nálam az üzentküldést, ez normális? Meddig tart? Mennyi üzenetet lehet akkor elküldeni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem normális. Én 7 embernek küldtem egy nagyon fontos üzenetet és letiltott mert elvileg túl gyorsan küldtem el egymás után és ez sérti a felhasználókat. Nemtudom megmondani meddig tart,mert azt írja vagy pár óra vagy pár nap. Már volt ilyen csak hozzászólással és akkor két napig csak lájkolni tudtam...de nagyon rosszkor jött nekem ugyanis senkinek nemtudok válaszolni:( És fontos dologról van szó!!!! Csak elolvasni tudom!

Szia! Szerintem nem normális. Én 7 embernek küldtem egy nagyon fontos üzenetet és letiltott mert elvileg túl gyorsan küldtem el egymás után és ez sérti a felhasználókat. Nemtudom megmondani meddig tart, mert azt írja vagy pár óra vagy pár nap. Már volt ilyen csak hozzászólással és akkor két napig csak lájkolni tudtam...de nagyon rosszkor jött nekem ugyanis senkinek nemtudok válaszolni:( És fontos dologról van szó!!!! Csak elolvasni tudom!
Nem lehetne megoldani h. hamarabb lekerüljön a tiltás? Nagyoooon fontos lenne!

Negyedik napja nem dohányzom, erős fejfájás (+szédülés) gyötör. Óránként rám tör kb.5-10 percig tart. Orvoshoz nem akarok menni, megbirkózok vele egyedül. Ajánlanátok valami alternatív gyógymódot, otthonit? Meddig tart ez a fejfájásos időszak?

Régebbi próbálkozások: amikor a harmadik napnál tartok akkor szokott ez előjönni, ha rágyújtok teljesen elmúlik, tehát a nem-dohányzástól van a fejfájás (persze azért nem gyújtok rá, hogy elmúljon).

Legjobb válasz: Algoflex,panadol vagy valami hasonló és igyál sokat. Nyugi,nem tart csak 1-2 hétig,és egyre kevésbé lesz rossz. Csak az elsõ 1-2 hét kegyetlen. Ha megoldható,akkor legyen melletted valaki,aki nem enged rágyújtani,vagy add oda a pénzed,bankkártyád a férjednek/feleségednek,hogy ha akarsz se tudj venni. nálunk ez vált be.

Algoflex, panadol vagy valami hasonló és igyál sokat. Nyugi, nem tart csak 1-2 hétig, és egyre kevésbé lesz rossz. Csak az elsõ 1-2 hét kegyetlen. Ha megoldható, akkor legyen melletted valaki, aki nem enged rágyújtani, vagy add oda a pénzed, bankkártyád a férjednek/feleségednek, hogy ha akarsz se tudj venni. nálunk ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. :)
algoflex, nekem segített
A kérdező hozzászólása: Köszi, de gyógyszert nem szedek ezért, sokat fogok inni. :)
Nem kell beszedni 2 levéllel naponta, én is csak fél-fél szemet vettem be ha már nagyon nem volt jó, két hét alatt kb 10-12 szemet összesen, az nem sok
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd meglátom. :)
vannak ilyen ragasztók (pl.: niquitin), felragasztod a hátadra, és az állítólag segít. Én nem tudom, mert rá se szoktam, de édesapám most azzal próbálkozik! :)

A 10 perces fájásoktól, mennyi idő mig 5 perces lesz? Vagy ez mindenkinél más? Hogy vannak ezek a fájosok? 5 percenként jön de meddig tart?

Legjobb válasz: Azt sajnos nem tudom, hogy mennyi idõ telik el a 10 perces és az 5 perces fájások között, mert én már 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba, de igazi fájást nem éreztem. Csak furi volt a pocakom, az nst mutatta a fájásokat. Burokrepesztés után azonnal jöttek a 2 perces fájások, ezek nálam 30-60 mp-ek voltak. A 2 perceseket pedig nagyon is éreztem, és igen 2 percenként jön.

Azt sajnos nem tudom, hogy mennyi idõ telik el a 10 perces és az 5 perces fájások között, mert én már 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba, de igazi fájást nem éreztem. Csak furi volt a pocakom, az nst mutatta a fájásokat. Burokrepesztés után azonnal jöttek a 2 perces fájások, ezek nálam 30-60 mp-ek voltak. A 2 perceseket pedig nagyon is éreztem, és igen 2 percenként jön.
Mindenkinél más, van akinél felgyorsul a folyamat. Szerintem még az orvos sem tudja hogyan lesz. Nekem 2 napig voltak 10 percenként majd 5 percenként fájásaim. Nem tudtam megszülni, császároztak.
Ez változó. Elsõ gyerekemnél 4 napig voltak 10-12 perces fájásaim, utána gyorsult fel. A másodikat indították, mert túlhordtam, a harmadiknál reggel jöttek a 10 perces fájások, este 8-ra lett 5 perces, akkor hívtam az orvost, hogy megyek szülni.
Minden nõ más. Nekem speciel mindössze 2 "10 percesem" volt az elsõnél , aztán kb ugyan ennyi 5, és szépen csökkent. A második sem igazán volt másként.
Nekem egyik szülésnél sem volt se 10 se 5 perces fájásom... Elõször jöttek percenként, majd 3 percenként és a végén megint percenként..

Testvérféltékenység miatt kezelhetetlen a 2, 5 éves kisfiam. Meddig tart még ez? Hogyan vészeljük át ezt az időt?

Ha altatok vagy szoptatok teljesen agresszív lesz, piszkál minket, zajong, dobálja a játékait, sikong... Már nem bírom cérnával! A kicsi még csak 4 hetes, ráadásul hasfájós, totál kivagyok!

Legjobb válasz: Korkülönbség hasonló mint nálunk!Apát küldd el venni valami játékért, és adjátok oda úgy a nagynak, hogy a kicsi vette neki! Nálunk ez a játék aszfaltkréta volt, amit azóta is nagy becsben tart!Már 2.nyarat fogjuk kihúzni vele!Azóta is emlegeti, hogy a kistesótól kapta és azt nem adhatja oda senkinek. Fürdésnél, pelusozásnál, öltöztetésnél kérd meg, hogy segítsen. Nálunk ezeket is imádta a nagy, persze az elején nem akart segíteni, de napról-napra egyre jobban belejött. Persze még most is van, hogy egyik nap imádja, puszilgatja, másik nap meg odaadná a postásnak és mindent elvesz tõle, kiabál vele. Egyedül etetésnél kellett elküldenem egy idõben, mert öklendezett a bébikajától, valamiért azokkal nem bírt megbékélni! :) Kitartás!

Korkülönbség hasonló mint nálunk!Apát küldd el venni valami játékért, és adjátok oda úgy a nagynak, hogy a kicsi vette neki! Nálunk ez a játék aszfaltkréta volt, amit azóta is nagy becsben tart!Már 2.nyarat fogjuk kihúzni vele!Azóta is emlegeti, hogy a kistesótól kapta és azt nem adhatja oda senkinek. Fürdésnél, pelusozásnál, öltöztetésnél kérd meg, hogy segítsen. Nálunk ezeket is imádta a nagy, persze az elején nem akart segíteni, de napról-napra egyre jobban belejött. Persze még most is van, hogy egyik nap imádja, puszilgatja, másik nap meg odaadná a postásnak és mindent elvesz tõle, kiabál vele. Egyedül etetésnél kellett elküldenem egy idõben, mert öklendezett a bébikajától, valamiért azokkal nem bírt megbékélni! :) Kitartás!
Jaj szegényke! :( Elmúlik, de próbáld meg be vonni egy kicsit a baba "ápolásosába". Mond neki, gyere bepelcsizzük, adunk enni a kistestvérednek, stb. Szoptatáskor õt is vedd magad mellé ne érezze azt , hogy a picivel többet foglalkozol.Még nem érti meg azt hogy nem tud egyedül létezni. Mesélj neki arról amikor õ is kicsi volt ugyan ezt tetted vele és nagyon boldog vagy , hogy már ketten vannak. Éreztesd vele, hogy milyen nagyon jó lesz ha kicsit nagyobb lesz akkor nem lesz egyedül, lesz kivel játszani. Enged meg neki, hogy tologálja a baba kocsit, persze felügyelettel. Soha ne beszélj vele hangosan még akkor sem ha hisztizik, mert ezzel hátráltatod a babával való kapcsolatát. Sajnos nagy türelemmel és szeretettel eléred azt amit én , hogy a fiaim imádják egymást és SOHA nem veszekednek, , , sõt meg védik egymást. Nagyon jó testvérek!! Pedig a Batyika is ezt csinálta :) féltékeny volt, elmúlt..
12.41 vagyok, , komolyan könny csordult a szemebe, , nagyon hasonlókat éltem meg és szépnek találom utólag, , , Most a fiaim 22 és 26 évesek, Minden jót kívánok!!!!
Nálunk is kábé ennyi a korkülönbség. Mikor a pici még ilyen kicsi volt, mindig úgy szoptattam, hogy odatelepedett mellénk a nagy és neki olvastam közben. Ekkor még nem vonta el a picur figyelmét a tesó és a zajok. Másik, ami bejött, hogy szinte minden nap voltam a naggyal kettesben úgy a kicsi 2-3 hónapos koráig. Addig aludt ugyanis jó nagyokat nappal. Nem voltak ezek nagy programok, csak elmentünk kettesben a piacra, postára, könyvtárba, kicsit játszótérre. Addig apa vigyázta itthon a picur álmát. Ha esetleg hamarabb ébredt a vártnál, akkor telefonon riasztott engem. Meg persze én is mindenbe bevontam. Pelenkázás, vetkõztetés, betakargatás. Kitartás!
Próbáltad már a TSMT tornát? Nálunk is tesóféltékenység van (másfél év van közöttük), és sok problémát okozott. 3 hónapja kezdtük el a tornát és mintha kicserélték volna a fiamat. Havi 1x kell menni a konduktorhoz, és heti 5x 30 perc otthoni torna. Szerintem járj utána, a környéketeken is hátha van ilyen

Meddig tart ez a mindent bekap, nyal korszak? 1, 5 éves a lányom.

Legjobb válasz: Nálunk még tart 22 hónapos a kisfiam.

Nálunk még tart 22 hónapos a kisfiam.
Van, akinél a fogzás végéig.
Nálunk még tart :( De már nagyon elegem van belõle. Pont vasárnap voltunk az ügyeleten, mert a szájába vett egy csavart és lenyelte. 2, 5 éves.
Nekem már 2 éves kora óta nem kap be semmit, de a tv-t még most 2, 5 évesen is megnyalja ha ahhoz van kedve:)
az enyém 11 hós kora körül leszokott róla. pedig a fogzás megviseli , most 2 éves, jön a 2 utolsó.

5. hetes vagyok. Meddig tart ez az alhasi szúrkálás? Hajnalban vagy 10 percig nagyon fájt, összeköthető azzal, hogy valószínű azért lehetett mert ment a hasam, nyomná a beleket?

Legjobb válasz: Nekem is szinte folyamatos es eleg eros alhasi fajasaim voltak, illetve nekem is az 5. heten volt 2 gorcsolesem, egy kb 5 perces es egy kb20 perces masnap. Akkor irdatlanul megijedtem, de szerencsere nem volt semmi baj. A Doki azt mondta, lehet, hogy most jonne meg (a szamolasom szerint nem akkor lett volna meg, de mindegy) es azert faj ennyire. A 8-9. het tajan sokat csokkent a fajasok idotartalma. Sokkal ritkabban faj mar a hasam, es hanyingerem is egyre kevesebbszer van itt a 10. het vege fele. Gratulalok a babahoz :-)

Nekem is szinte folyamatos es eleg eros alhasi fajasaim voltak, illetve nekem is az 5. heten volt 2 gorcsolesem, egy kb 5 perces es egy kb20 perces masnap. Akkor irdatlanul megijedtem, de szerencsere nem volt semmi baj. A Doki azt mondta, lehet, hogy most jonne meg (a szamolasom szerint nem akkor lett volna meg, de mindegy) es azert faj ennyire. A 8-9. het tajan sokat csokkent a fajasok idotartalma. Sokkal ritkabban faj mar a hasam, es hanyingerem is egyre kevesebbszer van itt a 10. het vege fele. Gratulalok a babahoz :-)
Összeköthetõ a két dolog, de nekem önmagában is nagyon erõs alhasi fájdalmaim voltak az elején. Magne B6 és sok pihenés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok. 1 héttel ezelõtt kellett volna jönnie, bár elõzõ hóban késett egy hetet. Én is már rosszra gondoltam, de hál' Istennek kb. 5-10 percig tartott, de tényleg nagyon fájt. Köszönöm még egyszer !

A szülés utáni első menstruáció kinél meddig tartott? 5 hónapos a fiam, és most jött meg, már 2 hete tart. Meddig kell még szenvednem vele?

Legjobb válasz: Nekem 4 honap mulva jott meg, kicsit bosegesebb volt de 6 hapot tartott ugy mint maskor is. Jajj es nem gorcsolt, ami tok jo :)

Nekem 4 honap mulva jott meg, kicsit bosegesebb volt de 6 hapot tartott ugy mint maskor is. Jajj es nem gorcsolt, ami tok jo :)
Nekem a szülés után 3 hónappal jött meg elõször, és ugyanúgy 4-5 napig tartott csak, mint a terhességem elõtt.
Nekem is nagyjából ugyanolyanok voltak , mint a terhesség elõtt. Csak egyáltalán nem fájt. Csak azt vettem észre, hogy vérzek.
Elsõ vagyok, azt viszont nem írtam, hogy nekem meg épp az ellenkezõje lett, utoljára talán kamaszkoromban görcsöltem annyira, mint ahogy most szülés után. :( Azt hittem talán majd csak az elsõ pár alkalommal, de hát már lassan egy éve, szóval kezdek hosszászokni.

Meddig tart a gyász? Anyukám 5 hónapja hunyt el, de még mindig nagyon kivagyok!

Legjobb válasz: Részvétem Nekem is anyukám halt meg, a 14 szülinapom elõtt, és évekig borzasztó volt. Kb 5-6 év után jutottam el oda, hogy ne sírjak, ha róla beszélek.

Részvétem Nekem is anyukám halt meg, a 14 szülinapom elõtt, és évekig borzasztó volt. Kb 5-6 év után jutottam el oda, hogy ne sírjak, ha róla beszélek.
Részvétem, de mondanék Neked valamit, amit a magam tapasztalatán tanultam meg ( vagy nem tanultam meg, mert ugyanúgy nem felejtek én se ). Ha valaki meghal, akit nagyon szerettünk, akkor magunkat gyászoljuk, nem azt aki már elment. Neki már jó, õ jobb helyen van.
Szia! Engedd el Õt, mert egy nagyon szép helyen van, pont ugyanúgy, ahogyan elképzelted. Segíteni fog életed során rajtad, de most már békélj meg azzal, hogy testben nincs, de a lelke az örök!
Idõvel majd megnyugszol és elfogadod, mert ez az élet rendje és ezt majd te is belátod. Nem egy rossz dolog a halál, ugyanúgy megy tovább az élet és majd remélhetõleg találkoztok még. Nekem is meghalt két szeretett családtagom, de bennem tovább élnek és így is rengeteg erõvel támogatnak. Aztán majd mi is meghalunk és felfedezzük, hogy mi is van halál után.
1-2 év minimum.
Szerintem mindenkinél más, mindenki egy külön világ.
A I. férjem halála után - pedig másik házasságban élek - elõfordul, hogy elsírom magamat, ha róla beszélek valamelyik nehéz élethelyzetérõl. A pszichológia szerint a léleknek 7 évre van szüksége, hogy feldolgozza a gyászt. Ezek szerint mindenkinél más és más ideig tart. De sohasem lehet elfelejteni.
Nekem születésem ota nincsa anyukám még csak nem is foghatott engem a kezében olyan gyorsan meghalt úgyhogy en azt sem tudom milyen volt a hangj gogy hogyan dajkált es így tovább... Szerintem örülj neki hogy ismerhetted

Terhesség elején meddig tart ez a megjön érzés? 5 hetes vagyok és ezt érzem, és a méhen kívüli terhesség mikor lehet észre venni?

Legjobb válasz: Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km

Szia! Akár hetekig tarthat, egyedi dolog. Ha erõsebb görcsök, esetleg barna, vagy vérzés van, érdemes orvoshoz menni. A méhen kívüli uh-gal zárható ki csak, jó mielõbb elmenni, 5 hetesen nekem már simán látták a dolgokat! De annyit mindenképp látnak, hogy jó helyen van-e, ez azért is fontos, mert a méhen k.t. életveszélyes állapot. Próbálj magnéziumot szedni, hátha segít, késõbbiekben is aki görcsölget, ezt javasolják. MagneB6-ból 3x2 is akár, és ne aggódj, nem lehet túladagolni (ha túl sok, kijön hasmenésként). De a 3x2, vagy 3x1 nyugodtan. Jó a Mg pezsgõtabletta is. Minden jót 26h km
Azért görcsölsz, mert nõ a babád és tágul a méhed, ha nincs vérzés, nem kell aggódni. A Magnéziumot késõbb szokták javasolni, de bajt biztosan nem csinálsz vele. A méhen kívüli terhességet az elsõ UH-n már megállapítják. Én 6, 5 hetesen voltam UH-n. Megállapították a terhességemet, a petezsák méretét és hogy jó helyen tapadt meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Szia! Én 10+2 hetes vagyok, és még midnig fáj a pocim. Most voltam orvosnál, aki azt mondta, ez a front miatt erõsödhet! És tényleg magnézium kell rá! Amúgy szerintem is mehetsz dokihoz lassan, én 4+4 hetesen voltam elõször, már látták a petezsákot! Hajrá:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!