Találatok a következő kifejezésre: Meddig tüzelnek szuka kutyák (4 db)

Meddig tart a kan kutyáknál ez a nyüszítés a tüzelő szuka kutya miatt?

2 kan és egy szuka kutyusom van. A szuka egy hete tüzel, a kanok közelébe nem engedem őt de ők így is teljesen kezelhetetlenek, nyüszítenek, ugatnak, keritést szedik szét. Már nem bírok velük.

Legjobb válasz: Ivartalanítsd õket!

Ivartalanítsd õket!
ez még csak a tüzelés eleje... a legrosszabb a 2. héten lesz amikor a szuka fogamzóképes de a kanok nagy része a tüzelés végéig így viselkedik ami több mint 20 nap
Amíg a szuka tüzel. Az én németjuhászom fele annyit nem eszik, ha tüzel a szukánk, és szerelmes. Ezt az idõszakot mindkét félnek át kell vészelnie. Ezért volna jó ivartalanítani valamelyiküket.
A kérdező hozzászólása: A szuka már 15éves õt már nem szeretném ivartalanítatni. A két kanon nagyon gondolkozok. Köszönöm az eddigi válaszokat:)
Szerintem kár kínozni szegény kanokat, ivartalaníttasd õket mielõbb.
Mindig lesznek tüzelõ szukák, akik miatt a kanok begerjednek. Tényleg jó lenne õket megmûttetni, utána nagyon nyugis életed lesz velük:)
Elvileg nem.
Egy darabig (1-2 hétig) még "utánafordulnak" a kanok. Legalábbis én ezt tapasztaltam a kutyáimmal.

Szuka kutya tüzelése? Milyen jelei vannak? Mikor kezd dagadni a péra? Hanyadik napon kezd el vérezni, meddig tart a vérzés? Ha elmúlik attól még tovább tüzel? Mikor a legtermékenyebb?

Mielőtt bárki félreértene, csak informálódni szeretnék, hogy erről is mindent tudjak. Gyanitom, hogy nem soká kezd tüzelni a kutyusom és vigyázni szeretnék rá. Az ivartalanitás pedig tervben van.

Legjobb válasz: A jele az, hogy vérzik. A dagadás változó, van akinek elõtte már kezd egy kicsit, van akinek csak az utolsó napokban. Az elsõ napon kezd vérezni. Általában 3 hétig tart, ebbõl 2 hét erõsebb vérzés, utána csak egy kis maszatolás. Az erõs vérzés elmúlásakor a legveszélyesebb az idõszak. De ezeket mind kutyája válogatja, van aki már a 3. napon termékeny, van aki a 26. napon is. Gyakorlatilag az elsõ vércseppektõl kezdve addig vigyázni kell rá, amíg teljesen vissza nem húzódik a pérája.

A jele az, hogy vérzik. A dagadás változó, van akinek elõtte már kezd egy kicsit, van akinek csak az utolsó napokban. Az elsõ napon kezd vérezni. Általában 3 hétig tart, ebbõl 2 hét erõsebb vérzés, utána csak egy kis maszatolás. Az erõs vérzés elmúlásakor a legveszélyesebb az idõszak. De ezeket mind kutyája válogatja, van aki már a 3. napon termékeny, van aki a 26. napon is. Gyakorlatilag az elsõ vércseppektõl kezdve addig vigyázni kell rá, amíg teljesen vissza nem húzódik a pérája.
Még vérzik a kutya addig agresszív a kannal és nem engedi. Viszont a 9.naptól önfeledten fogja állni a kan kutyusnak. És attól, hogy sokkal kisebb még ne reménykedj abban hogy nem fog nekik sikerülni. Õk megoldják. Csukd be olyan helyre ahonnan nem tud megszökni nem férnek hozzá a kanok. Ilyenkor nagyon leleményesek tudnak lenni
Annyival könnyebbé teheted ezt az idõszakot, hogy veszel az állatkereskedésben dezodoráló tablettát. Ugyanúgy vigyázni kell rá, de a kan nem õrül úgy meg, és nem lesz díszkíséretetek séták közben.
Ha megjelentek a vércseppek akkor az már a tüzelés.Még vérzik a szuka nem is fogja magához engedni a kant és még a péra sincs kellõképpen felpuhulva. Mikor már nem vérzik onnantól kell rá nagyon vigyázni mert ha akkor összeragadnak tuti lesz egy rakat kölyök.
A kérdező hozzászólása: Mondom, hogy nem bizok abban...:)
Ebben ne bízz, a szuka simán lefekszik a kisebb kannak, hogy felérje.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen segitséget. mindenkit felpontozok. Van neki külön hely épitve, direkt erre az idõszakra szóval nem lesz gond, vigyázok rá. Amúgy nem reménykedem, abban hogy az könnyit a dolgon, hogy a kan jóval kisebb..
Amikor az én kutyum tüzelt (9 hónapos volt), elõtte pár nappal már megdagadt, kb 2X akkora lett, és utána kezdett vérezni, de nem olyan vészesen, mint az emberek, csak pár csepp, fel is takarította maga után általában. Aztán elmúlik a vérzés, és asszem 1-másfél hétig termékeny marad, olyankor hagyja magát a kanoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A napokban kicsit ingerlékenyebb volt, fõleg sétáknál mikor láttunk egy önsétáltató kutyát, aztán ma láttam pár vércseppet. Akkor nagy valószinûséggel elkezdõdött? A kan kutyus még nem foglalkozik vele, akkor ez érdekes. De akkor mától vigyázunk rá. Szerencsére a lány a nagyobb termetû, a fiú pedig kicsi, de bármi megtörténhet és ezt véletlenül sem szeretnénk. Akkor a mai naptól kezdve 3 hétig is eltarthat, és nem sokára intenzivebben is fog vérezni, aztán lesz a legtermékenyebb. Köszönöm még egyszer az információt. És egyébként a kan kutya megérzi, hogy mikor engedné rá a nõstény? mert hallottam olyat, hogy volt mikor próbálkozott a kan, de a szuka agressziv volt vele, elzavarta.
az en kiskutyam is a egnap kezdett tuzelni. arepuloteren voltunk, es csak lattam, hogy a fold alatta kiss veres, meg a pérája is megfeketedett es 2x akkor lett. eleg nehez nap lehetett neki, mert egesz ejjel nyala magat.

Meddig tüzelnek a szuka kutyák? Amikor elkezdődik a "barnázással" azt is bele kell számítani?

Legjobb válasz: ez mindedjik kutyánál máshogyvan sztem!!!!!!

ez mindedjik kutyánál máshogyvan sztem!!!!!!
Ha elkezdödõtt a barnázás akkor már belekell számítani a tûzelésbe.Amúgy 3hétig tüzelnek.Elsõ héten még nem érdekli a szuka kutyát, hogy mi is van csak a fiú kutyák foglalkoznak vele.Második héten már engedi így már vigyázni kell vele ha nem akarod pároztatni.Harmadik héten meg már nem engedi be a fiú kutyákat, de ezt észre veszed te is.
elvileg a 9-14.napon fogamzóképesek, akkor engedi magát a szuka.de az én kutyám az elsõ naptól kezdve hagyná magát.ha erre jár egy fiucska kidugja a popsiját a kerítésen.de én egybõl ottvagyok.ez már a 3.hét.remélem nemsokára vége lesz.:-)
szerintem ez kutyától függ az én kutyám 1 hétig szokott tüzelni
szijasztok!! totom nem chat es oldal de vki tud fejér megye közelében egy törpe pincser kan kutyát??? a kutyumat kellene pároztatni. Szo az én kutyámnál a tüzelés kb. 21 nap azaz 3 hét. idén lesz 3 éves.(remélem a pároztatásból még nem futott ki)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!