Találatok a következő kifejezésre: Meddig tüzelnek szuka (7 db)

Most komolyan meddig tüzel egy szuka?

van egy 6 éves kutyám már hetek óta tüzel, én úgy tudom,hogy a végén engedi magára a kanokat és az kb 4-6 napig tart. de az én kutyám még mindig magára engedné(nem engedjük egyébként) kb már 8.napja tart ez a kanfelvev?s állapot...meddig fog még?

Legjobb válasz: Általában a tüzelés 2-3hétig tar. A kanok a 10 naptól kedve a tüzelés végéig magára engedné.

Általában a tüzelés 2-3hétig tar. A kanok a 10 naptól kedve a tüzelés végéig magára engedné.
a tüzelés kb 21 napig tart a kanok felvevése 3-7 nap között szokott változni néha picit több is lehet. A tényleges termékenyíthetõ idõszak és a kanok felvevése az nem ugyanaz... egy szuka 24-48 órán keresztül termékeny amikor a peteérés van az, hogy meddig veszi fel a kanokat az lényegtelen sok szuka napokkal a peteérés után is felveszi a kanokat... maga a sperma napokig életképes a méhben így ha mondjuk 4 nappal a peteérés elõtt történik a megtermékenyítés akkor is lesz kiskutya. Maximum ki tud tolódni a tüzelés 4 hétig (legalábbis én ennél hosszabbról még nem hallottam úgy, hogy ne valami gond lett volna mögötte)

Meddig tart a kan kutyáknál ez a nyüszítés a tüzelő szuka kutya miatt?

2 kan és egy szuka kutyusom van. A szuka egy hete tüzel, a kanok közelébe nem engedem őt de ők így is teljesen kezelhetetlenek, nyüszítenek, ugatnak, keritést szedik szét. Már nem bírok velük.

Legjobb válasz: Ivartalanítsd õket!

Ivartalanítsd õket!
ez még csak a tüzelés eleje... a legrosszabb a 2. héten lesz amikor a szuka fogamzóképes de a kanok nagy része a tüzelés végéig így viselkedik ami több mint 20 nap
Amíg a szuka tüzel. Az én németjuhászom fele annyit nem eszik, ha tüzel a szukánk, és szerelmes. Ezt az idõszakot mindkét félnek át kell vészelnie. Ezért volna jó ivartalanítani valamelyiküket.
A kérdező hozzászólása: A szuka már 15éves õt már nem szeretném ivartalanítatni. A két kanon nagyon gondolkozok. Köszönöm az eddigi válaszokat:)
Szerintem kár kínozni szegény kanokat, ivartalaníttasd õket mielõbb.
Mindig lesznek tüzelõ szukák, akik miatt a kanok begerjednek. Tényleg jó lenne õket megmûttetni, utána nagyon nyugis életed lesz velük:)

A tüzelés vérzős időszaka után még meddig tüzel a szuka?

Úgy értem,hogy el?ször vézik,ilyenkor még nem pározhat,de ha a vérzés elmúlik akkor mennyi id? van a fedeztetésre?

Legjobb válasz: Ha ilyen alap dolgot nem tudsz, szerintem nem kell fedeztetni.:) Bocsi, de nem tudom, miért akar mindenki mindenáron kölyköt, amikor így is annyi gazdátlan és rossz körülmények közt sínylõdõ kutya van. Ajánlom figyelmedbe: www.olcsokutya.uw.hu Nem téged szeretnélek megbántani, csak felesleges még egy alom felelõtlenül bevállalt kölyök, mert gondolom nem tenyésztõtõl vettél igazolt, ismert származású kutyát. Kár felhigítani az állományt nem minõségi, ismeretlen származású kölykökkel, pláne szaktudás nélkül.

Ha ilyen alap dolgot nem tudsz, szerintem nem kell fedeztetni.:) Bocsi, de nem tudom, miért akar mindenki mindenáron kölyköt, amikor így is annyi gazdátlan és rossz körülmények közt sínylõdõ kutya van. Ajánlom figyelmedbe: http://www.olcsokutya.uw.hu Nem téged szeretnélek megbántani, csak felesleges még egy alom felelõtlenül bevállalt kölyök, mert gondolom nem tenyésztõtõl vettél igazolt, ismert származású kutyát. Kár felhigítani az állományt nem minõségi, ismeretlen származású kölykökkel, pláne szaktudás nélkül.
Tökéletesen igaza van az elõtte írónak, nem kéne felelõtlenül almokat vállalni. Ebben az országban 1, 5 millió kutya van, jó részük menhelyen vagy gyepin. Az ózdi gyepin most éppen 17 kutya várja a halált, ennyit fognak a holnapi napon örökre elaltatni. 17 reménykedõ kutya, akiknek már megszületni sem lett volna szabad. És ez csak egy hely asok közül az országban. Abba egyáltalán belegondoltál, hogy a szülésbe bele is halhat?
amikor színtelen folyik belõle akkor kell vinni a kanhoz ez kb a 13-15. nap
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítõkész válaszokat inkább választ.Ha jól látom a kérdés nem az volt hogy a kutyámat honnan vettem, átgondoltam e és felelõsségteljes vagyok e!De ha ez lett volna akkor büszkén kijelenthetem hogy a kutyám tenyésszemlés törzskönyvezett és mopszról van szó!Tudatában vagyok annak hogy rengeteg a kóbor kutya, és nem áll szándékomban bõvíteni a létszámot!Meg is lennék lepve ha nem találnának gazdira a majdani kölykök, és ha még is így volna biztos nem kerülnének menhelyre! a kérdést azért tettem fel mert a fedezõ kan aki mellékesen szintén tenyésszemlés, törzskönyves, gazdája nem ugyanott lakik ahol én, és pontosan szeretnék idõpontot egyeztetni!
A kérdező hozzászólása: Azt még elfelejtettem, hogy nem ez az elsõ alkalom hogy kutyát tenyésztek, kb 5 éve tenyésztettem német juhászokat, jelenleg az egyetlen mopsz szukám mellett párhuzamosan tartok egy pár magyar vizslát, csak õk a kertben laknak nincsenek szem elõtt, ezért nem tudtam pontosan megfigyelni hogy hány napig vérzik és ez után hány napig fogamzóképes.Ugyan is õk önellátóan gyártják az új nemzedéket:) .Ezennel szeretnék megnyugtatni minden kételkedõt, hogy nem vagyok felkészületlen, nem tenyésztek bizonytalan forrásból származó kutyákat, és még egyszer sem "maradt a nyakamon" kiskutya.
önellátóan gyártanak... perszee, biztos tenyésztõ vagy... nekem az jön le, hogy a magyar vizslák egymás között szaporodnak... jó tenyésztõ típusban, vérvonalban megfelelõ kutyát keres, pároztatást tervez akár évekig, ha kell külfödre megy, nem a kertben tartott fajtatisztákat hagyja szaporodni... ja és kiállításra jár, szaporodásbiológiai, öröklõdéstani ismretei vannak stb...

Meddig tüzelnek a szuka kutyák? Amikor elkezdődik a "barnázással" azt is bele kell számítani?

Legjobb válasz: ez mindedjik kutyánál máshogyvan sztem!!!!!!

ez mindedjik kutyánál máshogyvan sztem!!!!!!
Ha elkezdödõtt a barnázás akkor már belekell számítani a tûzelésbe.Amúgy 3hétig tüzelnek.Elsõ héten még nem érdekli a szuka kutyát, hogy mi is van csak a fiú kutyák foglalkoznak vele.Második héten már engedi így már vigyázni kell vele ha nem akarod pároztatni.Harmadik héten meg már nem engedi be a fiú kutyákat, de ezt észre veszed te is.
elvileg a 9-14.napon fogamzóképesek, akkor engedi magát a szuka.de az én kutyám az elsõ naptól kezdve hagyná magát.ha erre jár egy fiucska kidugja a popsiját a kerítésen.de én egybõl ottvagyok.ez már a 3.hét.remélem nemsokára vége lesz.:-)
szerintem ez kutyától függ az én kutyám 1 hétig szokott tüzelni
szijasztok!! totom nem chat es oldal de vki tud fejér megye közelében egy törpe pincser kan kutyát??? a kutyumat kellene pároztatni. Szo az én kutyámnál a tüzelés kb. 21 nap azaz 3 hét. idén lesz 3 éves.(remélem a pároztatásból még nem futott ki)
Elvileg nem.
Egy darabig (1-2 hétig) még "utánafordulnak" a kanok. Legalábbis én ezt tapasztaltam a kutyáimmal.

Szuka kutya tüzelése? Milyen jelei vannak? Mikor kezd dagadni a péra? Hanyadik napon kezd el vérezni, meddig tart a vérzés? Ha elmúlik attól még tovább tüzel? Mikor a legtermékenyebb?

Mielőtt bárki félreértene, csak informálódni szeretnék, hogy erről is mindent tudjak. Gyanitom, hogy nem soká kezd tüzelni a kutyusom és vigyázni szeretnék rá. Az ivartalanitás pedig tervben van.

Legjobb válasz: A jele az, hogy vérzik. A dagadás változó, van akinek elõtte már kezd egy kicsit, van akinek csak az utolsó napokban. Az elsõ napon kezd vérezni. Általában 3 hétig tart, ebbõl 2 hét erõsebb vérzés, utána csak egy kis maszatolás. Az erõs vérzés elmúlásakor a legveszélyesebb az idõszak. De ezeket mind kutyája válogatja, van aki már a 3. napon termékeny, van aki a 26. napon is. Gyakorlatilag az elsõ vércseppektõl kezdve addig vigyázni kell rá, amíg teljesen vissza nem húzódik a pérája.

A jele az, hogy vérzik. A dagadás változó, van akinek elõtte már kezd egy kicsit, van akinek csak az utolsó napokban. Az elsõ napon kezd vérezni. Általában 3 hétig tart, ebbõl 2 hét erõsebb vérzés, utána csak egy kis maszatolás. Az erõs vérzés elmúlásakor a legveszélyesebb az idõszak. De ezeket mind kutyája válogatja, van aki már a 3. napon termékeny, van aki a 26. napon is. Gyakorlatilag az elsõ vércseppektõl kezdve addig vigyázni kell rá, amíg teljesen vissza nem húzódik a pérája.
Még vérzik a kutya addig agresszív a kannal és nem engedi. Viszont a 9.naptól önfeledten fogja állni a kan kutyusnak. És attól, hogy sokkal kisebb még ne reménykedj abban hogy nem fog nekik sikerülni. Õk megoldják. Csukd be olyan helyre ahonnan nem tud megszökni nem férnek hozzá a kanok. Ilyenkor nagyon leleményesek tudnak lenni
Annyival könnyebbé teheted ezt az idõszakot, hogy veszel az állatkereskedésben dezodoráló tablettát. Ugyanúgy vigyázni kell rá, de a kan nem õrül úgy meg, és nem lesz díszkíséretetek séták közben.
Ha megjelentek a vércseppek akkor az már a tüzelés.Még vérzik a szuka nem is fogja magához engedni a kant és még a péra sincs kellõképpen felpuhulva. Mikor már nem vérzik onnantól kell rá nagyon vigyázni mert ha akkor összeragadnak tuti lesz egy rakat kölyök.
A kérdező hozzászólása: Mondom, hogy nem bizok abban...:)
Ebben ne bízz, a szuka simán lefekszik a kisebb kannak, hogy felérje.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen segitséget. mindenkit felpontozok. Van neki külön hely épitve, direkt erre az idõszakra szóval nem lesz gond, vigyázok rá. Amúgy nem reménykedem, abban hogy az könnyit a dolgon, hogy a kan jóval kisebb..
Amikor az én kutyum tüzelt (9 hónapos volt), elõtte pár nappal már megdagadt, kb 2X akkora lett, és utána kezdett vérezni, de nem olyan vészesen, mint az emberek, csak pár csepp, fel is takarította maga után általában. Aztán elmúlik a vérzés, és asszem 1-másfél hétig termékeny marad, olyankor hagyja magát a kanoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A napokban kicsit ingerlékenyebb volt, fõleg sétáknál mikor láttunk egy önsétáltató kutyát, aztán ma láttam pár vércseppet. Akkor nagy valószinûséggel elkezdõdött? A kan kutyus még nem foglalkozik vele, akkor ez érdekes. De akkor mától vigyázunk rá. Szerencsére a lány a nagyobb termetû, a fiú pedig kicsi, de bármi megtörténhet és ezt véletlenül sem szeretnénk. Akkor a mai naptól kezdve 3 hétig is eltarthat, és nem sokára intenzivebben is fog vérezni, aztán lesz a legtermékenyebb. Köszönöm még egyszer az információt. És egyébként a kan kutya megérzi, hogy mikor engedné rá a nõstény? mert hallottam olyat, hogy volt mikor próbálkozott a kan, de a szuka agressziv volt vele, elzavarta.
az en kiskutyam is a egnap kezdett tuzelni. arepuloteren voltunk, es csak lattam, hogy a fold alatta kiss veres, meg a pérája is megfeketedett es 2x akkor lett. eleg nehez nap lehetett neki, mert egesz ejjel nyala magat.
Ebben a korban már inkább felnõttnek számít. Adhatsz nyugodtan neki felnõtt tápot.
Szia! Szerintem már nyugodtan kaphat felnõtt kutyáknak való tápot. Elvileg naponta 1x kéne etetni a felnõtt kutyikat, de szerintem jobb ha az 1 napi adagot 2 részre osztod és az egyiket reggel a másikat délután vagy este kapja meg. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!