Találatok a következő kifejezésre: Meddig tüzel görény (1 db)

Meddig tüzel a görény?

Mikor vettük, azt mondták, hogy a göri nem hagyja abba a tüzelést. Hívtunk állatorvost, hogy szeretnénk ivartalaníttatni, erre azt mondta, hogy akkor vigyük, ha már nem tüzel. Most akkor abbahagyja, vagy nem?

Legjobb válasz: Igen abba fogja ahgyni egy hónap után de akkor hamar vigyed mert ujbol kifog indulni!

Igen abba fogja ahgyni egy hónap után de akkor hamar vigyed mert ujbol kifog indulni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! És honnan tudom, hogy már nem tüzel? (Bocsi, ha hülye a kérdés, de még kezdõ göri tulaj vagyok :-) )
Ember szerintem meg válts állatorvost a görények nem hadják abba a tüzelést, addig tüzelnek amíg bele nem pusztulnak.(vannak kivételek olyan görik akik abba hadják de ez elég ritka) ivartalanítani egyébként akkor kell amikor már legalább egy hete tüzel de nem sokkal régebb óta. a tüzelést csak ivartalanítás vagy pároztatás esetén hadja abba (utóbbit nem ajánlom) látom nem olvastál túl sokat a görikrõl mielõtt megvetted volna ugyhogy állj neki nehogy túl késõ legyen http://www.goreny.hu vagy http://www.mvk.hu az pl. tudtad hogy nem szabad se kukoricát se borsót adni neki mert könnyen bélelzáródást kaphat? hol vettétek állatkereskedésbe? vagy tenyésztõtõl? a görény nem olyan mint egy macska vagy egy kutya!! különleges bánásmódot igényel. nem ehet bármit nem fürdetheted bármivel kutya samponnal vagy valami mással ha csak felnem higítod eléggé mert a bõrük nagyon érzékeny. olvasss!!!!!!
a görik a behatolás után már nem tüzelnek! :) Vnnak oylan íhmek, amiknek el van zárva az ondó csatornái :D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Budapest környékén hol tudok találni jó vadászgörény-tenyésztőt?

Szeretnék venni egy vadászgörényt,és egy jó és viszonylg olcsó tenyésztőt keresek.Segítetek.

1

A hörcsögöm harap, mit tegyek?

Hellosztok,
A hörcsögöm már 2 hónapja van nálam. Nagyon harap, már mindent megpróbáltam (pl.: amikor kaját adok neki, akkor megszagoltatom vele a kezem, de ekkor is csak megharap) Már az is eszembe jutott, hogy odaadom tovább tenyésztésre az ismerőseimnek.

7

Degut szocializálni?

Degum, már 3 éves. Kiskorában párba vettem, de az elpusztult már 2 éve lassan.
Aranyos kis degum van, szelíd, kézből eszik a vállamon szokott lenni. Rácson keresztül ismeri a patkányom. De már sokszor megfordult a fejemben, hogy beszerzek egy nagyobb ketrecet, esetleg építek. Mert elég kreatív vagyok... de a lényegre térve.. hogy már 3 éves, és elég rég egyedül él, beszerezhetek mellé mondjuk 2 kisdegut? Hogy fogadná őket? Mert alapjáraton kedves, csak rég egyedül él... Valakinek van ilyenben már tapasztalata? (:
Előre is köszönöm!

4

Mit tehetnék ez ellen?

Nálam van a vadászgörényem 3 hete. Még csak tíz hetes. Van piszkítótálja is, ahová az első két napba ment, de azóta csak néha használja és mindent összepiszkít a szobában. Nem tudom mit tehetnék még ez ellen, már megkülönböztető szagokat is használok, virágillatúval mosok fel és a tálját domestosos vizzel tisztítom, de ez sem használ. Ha látom hogy piszkítani megy beteszem a táljába. De még mindig a szoba legkülönbőzőbb pontjaira jár tehát, nem is egy kiválasztott helyre, így fogalmam nincs mit tegyek, hogy végre szobatiszta legyen. Valaki tudna segíteni?

1

SOS Szerintem elvetélt a degum! Mit tegyek?

A degumnak már min egy hónapja ellenie kellett volna, de most véres váladék jön a vaginájából és elég rosszul néz ki ( felborzolja a szőrét és kicsit össze van esve) bár ha megmozgatom lesimul a szőre és egész jól néz ki a hatalnas pocakot leszámíva. Mit tegyek? Van valami otthoni módszer? Lehet valahogy segíteni hogy ne pusztuljon el?

8

Meg fialt a törpenyulam, de nem foglalkozik a kicsikkel. Mit tegyek?

Az első szülés, nem épített valami nagy fészket, nagyon kevés szőrt tépett ki. Attól félek, hogy ki fognak hűlni, vagy éhen halnak a kicsik.

1

Használ valamit a hörcsög WC?

Egy olyan amit a sarokba lehet tenni, és könnyen takarítható.. És tényleg csak oda fognak kakilni? :D

3

Miért nem futkározik a tengerimalacom mikor kiteszem?

mindig csak ül egy helybe, vagy csak odarohan hozzám, odabújik , de továbbra is csak egy helybe ücsörög..a kedve nem rossz , de mikor kiteszem, és futkározhatna,nem csinál semmit. nincs neki párja, egyedül van , mert anyukám nem hiszem hogy engedne még egyet...sokat foglalkozok vele, meg az előző tengerimalacom is 3 évig egyedül volt, csak beteg lett, és az orvos későn vette észre hogy mi baja.

6

A tengerimalacom nem hajlandó enni! Mit tegyek?

Jó kedve van, futkározik, de nem igen eszik...pedig nagyon szereti a hasát , uborkát azt eddig mindig megette , de most csak megrágcsálta... a szénából evett valamennyit , próbáltam neki almát, paradicsomot, meg barackot adni , de azt is csak megszaglászta... és tovább visít.. és bocsánat , még egy kérdésem lenne : állandóan rágja a porcelán házát , ami nagyon hangos, arról nem lehetne valahogy leszoktatni? új házat nem nagyon szeretnénk venni... mert a faházát , azt teljesen szétrágta, ezért vettük ezt a fajtát.

6

Mennyit mókuskerekezik a hörcsög éjszaka?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!