Találatok a következő kifejezésre: Meddig tárolható a (37 db)

Ha lefejem a tejet meddig tárolható a cumisüvegben vagy egyáltalán hogyan kell tárolni?

Bocs, tudom hülye a kérdés, de szülés el?tt állok és fogalmam nincs ezekr?l a dolgokról.

Legjobb válasz: Szia! Hûtõben 24 óráig tárolható,fagyasztóban 6 hónapig. Én meleg vízbe állítva melegítettem ill. olvasztottam ki. Mikrózni nem szabad. Ha lesz annyi tejed,hogy fagyasztani is tudsz,a gyógyszertárban lehet venni kis mûanyag poharat tetõvel 20-30 ft/db áron.:)

Szia! Hûtõben 24 óráig tárolható, fagyasztóban 6 hónapig. Én meleg vízbe állítva melegítettem ill. olvasztottam ki. Mikrózni nem szabad. Ha lesz annyi tejed, hogy fagyasztani is tudsz, a gyógyszertárban lehet venni kis mûanyag poharat tetõvel 20-30 ft/db áron.:)
ha úgy látod majd, hogy nem fogy el a tej aznap akkor fejés után rögtön fagyaszd le, én sokszor jártam úgy, hogy a hûtõben állt egy fél napot, lefagyasztottam aztán amikor kiolvasztottam romlott volt. ajánlom az Avent isis mellszívót, én többet is próbáltam és ez volt a legjobb, újonnan 15 ezer körül van, én 3ezerért vettem használtan a teszveszen. ahhoz közvetlenül lehet az avent cumisüveget csatlakoztatni és abba tudsz fejni, vagy lehet hozzá kapni ilyen kis edényeket, amiben rögtön fagyaszthatod is. Én is meleg vízben olvasztottam mindig, amikor kiolvadt rázd össze, mert a zsír kiül a tetejére. a hûtõben ha tárolod soha ne rakd az ajtóba, a legfölsõ polcon az ajtó nyílásával ellentétes sarokban tárold, ott van a legtávolabb az ajtótól és ott van a leghidegebb. a szoptatáshoz pedig sok sikert kívánok, ha bármi nehézséged adódik ne add fel, kérj segítséget tanácsídóktól, védõnõtõl, ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla. ajánlom a http://www.mamami.hu oldal fórumát, ahol sok szoptatási tanácsadó szokott beszélgetni, ha segítségre lenne szükséged.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszolat mindkettõtöknek! Tényleg sokat segítettetek!:) Sok boldogságot Nektek!

Házilag facsart gyümölcslevet meddig, tárolhatom a hűtőben, meddig adhatom a babámnak?

Legjobb válasz: En fel napnal tovabb nem tartanam. Na nem azert, mert baja lehet, hanem mert vitamint mar nem sokat tartalmaz. Inkabb annyit csinalok, amennyi elfogy.

En fel napnal tovabb nem tartanam. Na nem azert, mert baja lehet, hanem mert vitamint mar nem sokat tartalmaz. Inkabb annyit csinalok, amennyi elfogy.

Meddig tárolható a lecsó hűtőben?

Szerdán f?ztem, csak a nagy melegbe nem volt étvágyunk. Szalonna, kolbász is van benne.

Legjobb válasz: Hát én már nem enném meg, de szagold meg, ha nem büdös, talán még ehetõ...

Hát én már nem enném meg, de szagold meg, ha nem büdös, talán még ehetõ...


Meddig tárolható a franciasaláta?

Legjobb válasz: Hûtõben,letakarva 2-3 napig. Fagyasztani nem lehet.

Hûtõben, letakarva 2-3 napig. Fagyasztani nem lehet.

Meddig tárolható a konzerv gomba felbontás után?

Legjobb válasz: Nem szabad tárolni ha levegõt kapott már!

Nem szabad tárolni ha levegõt kapott már!
Öntsd át a fém dobozból egy üvegbe, és hütõben 2-3 napig simán eláll.
Korlátlan ideig csak ne edd meg...

A rízseshús meddig tárólható a hűtőben?

Legjobb válasz: Én általában még másnap megeszem de harmadnap már fura íze van.

Én általában még másnap megeszem de harmadnap már fura íze van.
Amíg meg nem romlik.
Én is megeszem másnap.
Én sem adnék neki 2 napnál több esélyt.

2 napja este kivettem egy fagyasztott lazacfilét, hogy másnap megcsinálom. A sima hűtőben felengedett, de beteg lettem, diétáznom kellett. Meddig tárolhatom a hűtőben?

Mikor romlik meg? Tudom, hogy nem lehet visszafagyasztani, de még jó lehet? Ma meg kell csinálnom, vagy holnap elég? Esetleg kibírja tovább is? Most 48 órája tettem át a fagyasztóból a hűtőbe.

Legjobb válasz: holnap csináld meg.

holnap csináld meg.
Süsd meg, utána tedd be a fagyasztóba. Így bármikor újra kiveheted és megeheted.
Már én sem kockáztatnám. De máskor sózd be, + egy napot kibír a hûtõben felolvadva. Az ételmérgezés súlyos is lehet, s bár a lazac finom is, drága is, nem szabad kockáztatni:((
én megenném ma vagy holnap legkésõbb, de mivel Te beteg voltál, ráadásul diétáznod is kellett, nem kockáztatnék a helyedben. tudom, hogy drága, de az egészség még drágább és fontosabb.
Semeddig, az ilyen gyorsfagyasztott cuccok nagyon romlandóak. Feldolgozzák a nyersanyagot(hal) és késztermék lesz belõle(filé), majd azonnal lehûtik -40--80°C-ra, utána pedig kb. -10°C-on tárolják. A hal könnyen romlik, nem beszélve arról, hogy a gyorsfagyasztás roncsolja is a szerkezetét.
Én már ma sem enném meg. A hal különösen kényes dolog, gyorsan bomlik a fehérje.
Ha vársz még egy kicsit, akkor már magától is elfut, és a kérdés megoldva...
A kérdező hozzászólása: Egyetértek. Én éppen egy iskolában dolgozom, mostanában több ször helyettesítettem kicsiknél, vittem õket ebédelni. A 25 gyerekbõl legalább 10(!!!) majdnem érintetlenül vitte vissza az ebédet. Fõleg az elkényeztetett kislányok. Nem szeretem...-nyavalyognak, némelyik meg se kóstolja. Próbáltam õket rábeszélni legalább pár kanál fõzelékre, néhány falat húsra - hiába.Emlegettem az anyukájukat, aki drága pénzért befizeti õket az ebédre- hiába. Én meg nyeltem nagyokat, nekem nincs pénzem befizetni a menzára napi 500, -ért, mert az egy hónapban tízezer, s viszem otthonról az üres fõzeléket...A múltkor 4 napig ettem a lencselevest kenyérrel. Az érintetlen babfõzelék a finom sovány sült hússal meg megy a moslékba (a levesbõl is alig hiányzik), s nem mondhatom a gyereknek, hogy én szívesen megenném... Ja, és nincs az a konyhás, aki csak egy kis kézitáskával ballagna haza...
Igen, ember tervez - Isten, a politika, a gazdasági világválság... végez. Mindig csodálkoztunk, hogy pl a német nõ 12 dk húst vett személyenként, a magyar meg "adjon egy bõ kilót!", mondta a hentesnek. Elfogy, vagy megeszi a kutya. Vége a jó világnak! Meg kell tanulnunk takarékosan gondolkodni, és nem pocsékolni.Bár az iskolában, estefelé a takarítónõk mesélhetnének, mik vannak a szemetesben.Az ebédnél érintetlen a leves, fõzelék, de a büfé elõtt tolonganak a pulyák. Anya nem is tudja, hogy mit eszik délben a gyereke.
A kérdező hozzászólása: Oké, jelzek.Jól vagyok, nem hinném, hogy baj van.Én különben a 2 napos gombapörköltet simán megeszem, ha végig hûtõben volt, és csak közvetlenül evés elõtt volt melegítve... Még nem volt probléma. Amúgy nagyon kevés pénzbõl élek, be kell osztanom a kaját. Van munkám, szerény de biztos fizetésem, de sajnos egy svájci frankos lakáshitelem is, s nem tudtam végtörleszteni...
Á, ne vicceljünk vele!!:) De 10 nap elteltével - 12-én azért jelezz, hogy no problem!:) ) Sokszor sajnálom, de kidobom a maradék, 2-3 napos gombapörköltet, fõtt tésztát. Egyszer csoporttal voltunk Szegeden, az étterem az elõrendelõ borítékot nem bontotta fel, ennek ellenére kértek egy óra türelmet, és 50 embernek elõvarázsolták a rántott szeletet. Kolléganõm otthagyta a tányéron, én megettem - majd kint mondta, hogy nem éreztem, hogy büdös volt a hús? Valami elfekvõ készletet sóztak ránk. Na én olyan beteg lettem, egész nap a klotyón szenvedtem.Ez is valami ételfertõzés volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor még még le is bénulhatok, meg is halhatok:(( Mert még a 10 óra se telt le, nemhogy a 6 nap...
:) ) Egészségedre! Gyerekkoromban hallottam a botulizmus nevû ételmérgezésrõl. Pl az ember májkonzervnek csak a felét eszi meg, és bent hagyja a konzervdobozban, akkor abban is felszaporodhat a kórokozó, de rosszul füstölt disznósajt, gömböc, kolbász stb. okozhatja. Teljes bénuláshoz, halálhoz is vezethet.10 óra - 6 nap a lappangási ideje. Nem érdemes kockáztatni, pláne hallal, gombával nem. De legtöbbször nem okoz bajt az 1-2 napos hûtõben állás.
A kérdező hozzászólása: Megettem, és nem lett bajom.
A kérdező hozzászólása: Tegnap este megsütöttem, és semmi baja.Kihûlt, betettem a hûtõbe, ma megmelegítem, és megeszem ebédre. Bízom benne, hogy nem lesz tõle bajom. Megszagoltam, nem tûnt rossznak nyersen sem. Sütve pedig kimondottan ínycsiklandozó volt. Köszönöm mindenkinek a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Még nem tudom, hogy megsütöm-e...
Igen - szétnézhetnénk, hol gurulnak a forintjaink.Meglepõdnénk, hogy kis odafigyeléssel mikro és makro szinten mennyit lehetne spórolni. Aztán Józsi bácsi malaca is visszasírja a békeidõket, mert állítólag - mióta mi is Eu vagyunk - nem lehet a jó moslékot sem elhordani, inkább megy a csatornába. Én valamikor dolgoztam egy hónapig óvodában. Ott is ment a pocsékolás, ha akartam volna, 3 ebédet is ehettem volna, de azt mondták, haza egy májkrémet sem, csak ott helyben, ami belém fér:) )Furcsák ezek a gyerekek, még az ízletes ételre is fanyalognak. Én kórházban voltam, s még a "valamit visz a víz" kajára is úgy vártam, mint a Gundel menüre. Ki kell éhezni!:) )

Meddig tárolhatom a főzni valo tököt ha le van szedve és a spájzban van? Nem romlik vagy esik össze?

Legjobb válasz: Szerintem 5-6 napnál ne tovább,mert megpuhul. Inkább akkor fagyaszd le, vagyis ha fõzeléknek akarod,legyalulod,lefagyasztod. Vagy aminek akarod,tetszõlegesen. Mondom,én 1hétnél nem tartanám ott tovább,bebarnul,megpuhul...

Szerintem 5-6 napnál ne tovább, mert megpuhul. Inkább akkor fagyaszd le, vagyis ha fõzeléknek akarod, legyalulod, lefagyasztod. Vagy aminek akarod, tetszõlegesen. Mondom, én 1hétnél nem tartanám ott tovább, bebarnul, megpuhul...
Ha hûvös a spájzod, akkor tovább bírja, mint egy hét. De akkor sem sokáig. Ahogy az elsõ kommentelõ írta, gyaluld le és fagyaszd meg úgy. Így gyorsabban is végzel, amikor csinálni szeretnéd. :)

Meddig tárolhatom a fagyasztóban a ledarált csirkemellet?

Legjobb válasz: Megfõzve daráltam és raktam el.

A kérdező hozzászólása: Megfõzve daráltam és raktam el.
8-9 hónap
Max fél évig. Addig ajánlott elfogyasztani.
fõzve tényleg csak 5-6 hónap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!