Találatok a következő kifejezésre: Meddig szoktak használni (5 db)

Egy kan kutyát meddig szoktak fedeztetésre használni? Hány éves koráig?

Azt tudom, hogy a szukánál általában a hétéves kor elérése, amikor az elletést befejezik nála. De egy kan kutyánál hogyan van meddig szabad vele a szukákat fedeztetni?

Legjobb válasz: Fajtától és kutyától függõ. Ameddig megfelelõ mennyiségû életképes spermája van és az egészségi állapota is megengedi. Egy értékes kantól azért szoktak eltenni fagyasztott spermát, hogy ne okozzon gondot ha 10 éves korában szeretnének kölyköket tõle. Egy ilyen idõs kutyát már fizikailag is kimerítene az aktus és valószínûleg kevés kölyök születne.

Fajtától és kutyától függõ. Ameddig megfelelõ mennyiségû életképes spermája van és az egészségi állapota is megengedi. Egy értékes kantól azért szoktak eltenni fagyasztott spermát, hogy ne okozzon gondot ha 10 éves korában szeretnének kölyköket tõle. Egy ilyen idõs kutyát már fizikailag is kimerítene az aktus és valószínûleg kevés kölyök születne.
"használni"... :(
Általában a kannál is 6-7év. :)
A kérdező hozzászólása: Jajj, elnézést :S... hány éves koráig szoktak velük fedezetni? :)
Elvileg a kanoknál nincsen felsõ korhatár. Amíg fedezni tud addig fedezhet. Egyébként a tenyésztõk igen is "használják" az egyes kanokat a szukáikhoz. Akár tetszik ez a kifejezés akár nem.
és mégis mid is viszket???
Kivizsgáltak rendesen? volt kenettenyésztés, labor..stb?
A kérdező hozzászólása: a szeméremajkam viszket.nögyógyász vizsgált, kenetet vett, de nem tudja mitöl lehet.
azt nem írta milye viszket!!
miaz hogy nemtudja mitõl lehet -.-
Hülye a nõgyógyászod, mindenképp fordsulj egy bõr-vagy egy másik nõgyógyászhoz. Ami viszket az biztos hogy fertõzés.
Egy Kolléganõm anyja is viszket már vagy két éve. Nem tud aludni, enni, ideges, már nem birja. Már minden orvosnál volt, de nem találnak semmit.Most auto-.immun-ban gondolkodnak, de közben Õ szegény majd megõrül, és vakarni tilos.Nem fertõzés, nem gomba, minden lelete tiszta.
Nem lehet, hogy vitaminhiány? NEm vagyok szakértõ, de a B-vitamin hiánya is okozhat viszketést úgy tudom, tapasztaltam...

Meddig szokták a babakocsi mózes részét használni? Akár nyáron is?

Ilyen babakocsit vettünk, mivel februárban születik a kisfiunk. Csak most gondolkoztam azon, hogy nyáron is majd ebben fogom tologatni? Féléves koráig a vízszintes a jó neki, ha jól tudom, amíg nem tud ülni. A sport része nem dönthet? vízszintesig.

Legjobb válasz: Én is kb. fél éves koráig használtam a mélykocsit, akkor tanult meg ülni, utána már nem maradt meg benne. Nyugi, látni fogod, hogy mikor kell váltani. Egyébként ennek a sport része majdnem vízszintesig dönthetõ, tehát nem fogsz ártani vele, ha mondjuk 5 hónaposan áttértek arra. Ui. csak akkor okoznál a gerincének bajt, ha ültetnéd vagy nagyon magasra emelnéd a támlát.

Én is kb. fél éves koráig használtam a mélykocsit, akkor tanult meg ülni, utána már nem maradt meg benne. Nyugi, látni fogod, hogy mikor kell váltani. Egyébként ennek a sport része majdnem vízszintesig dönthetõ, tehát nem fogsz ártani vele, ha mondjuk 5 hónaposan áttértek arra. Ui. csak akkor okoznál a gerincének bajt, ha ültetnéd vagy nagyon magasra emelnéd a támlát.
6 hónapos elmúlt a kislányom, és én még mindig a melykocsit használom. Én védettebbnek érzem, mint a sportkocsit. Fõleg ilyen hidegben!
Nekem is ilyen kocsim van, és erre a hordozókát is fel tudod tenni, amíg sétáltok, abban is lehet a baba max 1 órát.


Meddig szoktak popsikrémet használni?

Már majdnem hét hónapos a baba, eszik szilárdat is és ett?l jobban összeállt a széklete. Azt tudom, hogy jobban is csípheti a popsit, mint az anyatejes kaki, de nem elég csak akkor krémezni, amikor kipirosodik?

Legjobb válasz: Egy hét hónapos baba már nem kakil csak egyszer általában egy nap.Ha ki van cserélve a pelus nem csipi ki semmi!A eldobható pelenkák rögtön beszivják a pisit,úgyhogy nem kell ennyire szigorúan venni ezt a krémezést mint a 2.ill.3. hozzászóló tette! Nekem 3 gyerekem van és 7-8 hónaposan már én sem kenegettem állandóan csak minden második,harmadik pelenkacserénél meg persze éjjszakára.Soha nem volt még piros sem a fenekük nemhogy felmaródva!

Egy hét hónapos baba már nem kakil csak egyszer általában egy nap.Ha ki van cserélve a pelus nem csipi ki semmi!A eldobható pelenkák rögtön beszivják a pisit, úgyhogy nem kell ennyire szigorúan venni ezt a krémezést mint a 2.ill.3. hozzászóló tette! Nekem 3 gyerekem van és 7-8 hónaposan már én sem kenegettem állandóan csak minden második, harmadik pelenkacserénél meg persze éjjszakára.Soha nem volt még piros sem a fenekük nemhogy felmaródva!
Soha nem kentem a popsijukat semmivel. 2 gyerkõzöm van, és soha nem volt piros a fenekük. A pisi beszívódik a pelusba a kakiban meg nem kell bennehagyni a gyereket. Lemostam vagy letörölgettem (attól függõen, hogy mi volt) és kapott tiszta pelust. Ha úgy láttam volna, hogy kipirosodott akkor belkentem volna. Nekünk szupejó volt a gyógyszertári popsikrém amit a dokinéni adott. Fõleg a kezemet ápoltam vele meg a kisfiam bõrét (nem a pelus alatt) ahol láthatóan száraz volt. :( Hozzátesem, mindenki úgy kenegeti a babát, ahogy õ a legjobbnak tartja! Nincs erre ólomszabály.
én már nem kennem minden peluscserénnél a 8hónapos lurkom popsiját, csak napi 1x kakil és sürün cserélem a pelust amugy is, szerintem felesleges állandoan kenyegetni mert igy nem szelözik a kicsi böre és hamarabb kipatog/pirososdik.Mi sudocremet használjuk, kaki után és este meg reggel, többször nem.és igy is gyönyörü egészsége a popsija...de te döntöd el....
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, azzal kiegészítve, hogy természetesen minden pelenkacserénél meg kell tisztítani a baba popsiját és be is kell kenni. Képzeld el, hogy egész nap pelenka van rajta, jobb esetben szárazon, de az is dörzsöl, hát még ha van benne valami, és nem rögtön cseréled ki. Az meg csíp, meg ilyenek. Gondolom nem lustaságból szeretnéd kihagyni a krémezést. Tehát amíg pelenkás addig feltétlenül kenni kell. A baba érdeke.
Ha mindig bekened akkor nem fog kipirosodni, de ez rád van bizva hogy látod jobbnak. Én sem kentem állandóan mikor már ennyi idõs volt a babám!
A popsikrémet azért találták ki, hogy amíg pelusba végzi a dolgait a baba megvédje az érzékeny bõrét. Ha nem kened be, az = azzal, hogy nem elõzöd meg a kipirosodást, kidörzsölõdést, kiütést, stb.... Megvárod amíg kellemetlenséget okozol a babának?
Én is addig kenném, amíg pelust hord. Eszembe sem jutna elõbb abbahagyni, de hát mindenki maga neveli a gyerekét..

Meddig kell /szokták a járókát használni?

kisfiam most lesz 1 éves és mostmár csak napi 1 órát van benne kb.

Legjobb válasz: Semeddig nem KELL járókát használni... Addig lehet, amíg a gyereked elviseli. Az én egyévesem kb 5 percet van el benne. Utána üvölt. De õ sosem volt benne napi fél-1 óránál többet. én alapból ellenzem, hogy egész nap abban legyen, teljesen korlátozva van, nem tud megtanulni járni, stb. mert nincs helye. Persze arra tökéletes, hogy addig benne legyen, amíg porszívózok vagy amikor tényleg kell egy pár perc nyugi.. csenget a postás, WC-re kell menni, kipakolsz bevásárlás után, stb.

Semeddig nem KELL járókát használni... Addig lehet, amíg a gyereked elviseli. Az én egyévesem kb 5 percet van el benne. Utána üvölt. De õ sosem volt benne napi fél-1 óránál többet. én alapból ellenzem, hogy egész nap abban legyen, teljesen korlátozva van, nem tud megtanulni járni, stb. mert nincs helye. Persze arra tökéletes, hogy addig benne legyen, amíg porszívózok vagy amikor tényleg kell egy pár perc nyugi.. csenget a postás, WC-re kell menni, kipakolsz bevásárlás után, stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!