Találatok a következő kifejezésre: Meddig szokták a (59 db)

Meddig lehet, vagy meddig szoktak a babák a kiságyba aludni?

úgyértem mennyi id?s korukig "ajánlott"?1-2év?Mikortól lehet saját kis ágya,ami nem rácsos..stb?

Legjobb válasz: az én lányom 2 éves volt,amikor levettük a rácsot,hát szerintem ne várd meg a 3 éves kort.az késõi..de vannak olyanok akik már 1-1,5 éves korba leveszik a rácsot.

az én lányom 2 éves volt, amikor levettük a rácsot, hát szerintem ne várd meg a 3 éves kort.az késõi..de vannak olyanok akik már 1-1, 5 éves korba leveszik a rácsot.
Gyerekfüggõ. Függ attól mekorra a babád, és az alvási szokásain is (mennyire forgolódik, terpeszkedik). 2 év körül már nyugodtan lecserélhetitek nagyágyra a kiságyát. Vannak leesésgátlósak, hogy nyugodtabban aludhassunk :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Még semekkora, még a pocimba van, csak nyáron lesz kint:) csak azért kérdeztem, mert nemnagyon tudom ezeket, és kapnánk egy ismerõstõl kölcsön kiságyat, de visszakell nekik majd adni, mert szeretnének még gyereket, ezért voltam kíváncsi hogy kb meddig szoktak ott aludni:) köszönöm nektek.
Mi nyárra cseréljük le, akkor lesz 2 éves.A kistesó is jön és a kiságyra szükség van.De amúgy is lecseréltük volna.

Meddig szokták a Magne B6-ot szedni? 2 nap múlva töltöm a 36-ot.

Legjobb válasz: Leállhatsz vele, a 36. hét után már nem szokták javasolni.

Leállhatsz vele, a 36. hét után már nem szokták javasolni.
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 36. héttel hagyjam abba.
Ahogy az elõttem írók írták... Hagyd abba, mert már nincs rá szükség, hogy keményítse a méhszájat. Boldog babavárást!

Meddig szoktak a babákra rugit adni, és mikortól kisnadrág+felsõt?

Hány hónapos korig szoktak a babákra rugdalózót adni? És hány hónapos kortól szoktak már inkább nadrágot és felsõt adni? A bodyt tudom, hogy jobb póló helyett, amíg pelenkás. De a rugi? Meddig maradhat? Köszönöm.

Legjobb válasz: 9 hónapos a fiam. Amikor már mászott, akkor kisnacit adtam rá, mert mindig elhagyta a rugi lábrészét, üresen húzta maga után. Azóta csak pizsinek használunk rugit. :)

9 hónapos a fiam. Amikor már mászott, akkor kisnacit adtam rá, mert mindig elhagyta a rugi lábrészét, üresen húzta maga után. Azóta csak pizsinek használunk rugit. :)
Én kb 5 hónapos kora óta inkább zoknit, kisnacit, hosszú ujjú badyt és pólót adok.Viszont még van kb 2-3 rugija, amit azért még most is ráadok.Ezelõtt inkább csak rugit adtam, de úgy gondolom, hogy már elég nagy ahhoz, hogy kicsit , , felnõttesebben, , öltöztessem :) Fél éves fiú anyukája
Nekem a lányom 7 hónapos, még mindig sokszor rugiban van. Amíg sokat van kézben, kényelmesebb mert nem megy az összes ruha a nyakába. Sajnos a lányom sokat van kézben. Mivel a földön fekszenek, fontos hogy a hátuk, derekuk be legyen rendesen takarva, a poló/gatyó verzióban sokszor felcsúszik a poló és kint van a gyerek dereka és hát nem is kényelmes. Nekem legalábbis nem lenne az, ha a ruha fel lenne gyûrõdve a derekamon. Ami még jó megoldás az a kertész gatyó. Szerintem úgy csináld hogy a babádnak és neked kényelmes, ne a divatot nézd. Látni fogod, hogy mikor kell váltani. Anyuka két gyerkõccel.
Én jobban szerettem itthon a rugit. Ha elmentünk valahová, akkor én is kantáros naci+póló, kardigánt adtam rá, de itthon kényelmesebb volt a rugi. Családi házban lakunk, nincs hideg, de szerintem egy plüssrugi télen jó viselet. A lányom 6 hónapos volt a tél közepén, mivel még márciusban is havazott, így 9 hónaposan is volt rajta néha plüssrugi. Most 16 hónapos, pamut kezeslábasban alszik most is. Nem merek rá még kétrészest adni. De mivel õ nyáron született, max hidegebb napokon volt rajta pamutrugi újszülöttként, különben body-napozóban volt.
Én már szinte 1-2 hónaposs koruktól bodyt, kis harisnyát adtam a fiaimra, éjjelre kaptak rugit. Elsõsorban azért, mert mindkét fiamnak hosszú a lába és egyszerûen nem voltak jók a rugik lábban.Ami meg lábban jó volt, az felül volt nagy...a másik hogy rühellem a patentokat!!!:) pamut, laza gumis harisnyáink, és direkt újszülõttknek való kis mackó gatyáink voltak.
Én minden ruhát kaptam, és kéthónapos kora körül volt egy olyan idõszak, hogy tömérdek póló, pulóver, nadrág volt a csomagokban, ami jó volt rá, rugdalózó meg csak egy-kettõ. Azokat éjjelre használtam, nappal nadrág volt rajta. Most megint több rugdalózó van, a lehetõ legtöbbször azt adok rá, de még így is sokszor van rajta nadrág-póló vagy pulcsi. Nálam inkább a hõmérséklettõl függ, mit adok rá. Sokszor hideg van a lakásban, és a rugik szerintem vékonyak (legalábbis a mieink). 4 hónapos.
Amikor elkezd kúszni, akkor már akadályozhatja a rugdalózó.
Számomra olyan a rugi, mint nekünk az itthoni ruha. Én sem farmerben ülök itthon, szóval én ezért ha itthon vagyunk rugit adók rá, ha elmegyünk akkor kap nadrágot. :-) A fiam még csak 4 hónapos, szóval nem tudom mennyire fogja akadályozni a maszasban... Pl. Noverem sem adott már ilyenkor rugit a lanyaira... Úgyhogy ezen én is szoktam filozni. De én úgy érzem ez sokkal kényelmesebb neki, mint a "rendes" ruha.
mikor mászott már határozottabban, akkortól napközben nem adtam rá rugit, ez nagyjából egy idõ volt azzal, hogy felálljon és az állásnál zavarja a rugi. éjszaka viszont még mindig abban alszik, most 14 hónapos
Nálunk is úgy volt, ahogy a 2. írja.Mi pl. eleve kantáros naciban hoztuk haza a kórházból.Itthon mindig rugiban volt, de ha mi is mentünk valahova akkor inkább nadrág , body, felsõ.A bodyt mi is nagyon sokáig hordtuk.Úgy emlékszem kb.8 hónaposan mi már nem hordtunk rugit.
Manapság már sajnos a 2 hetes csecsemõre is farmernadrágot + kapucnis pulcsit adnak. Nekem nagyon nem tetszik ez az öltöztetés, de persze mindenki olyan ruhát ad a gyerekére, amilyet akar, de nem hiszem, hogy egy olyan csöppségnek kényelmes lehet a farmer (vagy akrámilyen nadrág). Én 3-4 hónapos koráig csak rugiba öltöztettem a fiam, akkor tértünk át a talpas nadrág + pulcsi (hosszú ujjú póló, nem kapucnis melegítõfelsõ) kombinációra. Éjszakára viszont kb. 8 hónapos koráig rugit adtam rá, utána jött a nyár, ekkor csak bodyban aludt, majd 1 éves korától kapott rendes kétrészes pizsit.
Én picinek is adtam mindkettõt. Ha mentünk valahova akkor pulcsi és nadrág volt rajta ha itthon voltunk rugdalózó. 8-9 hós koráig biztos hordta, utána tipegõt illetve nadrágot. Bodyt még 2 évesen is.
Kb 1 éves koráig szinte mindig body+rugiban volt. Amikor elkezdett mászni, akkor nálunk pont hogy a nadrág nem volt praktikus, a szára mindig felcsúszott, a dereka meg le, ebben az idõszakban is a rugi volt a legpraktikusabb. Most 20 hónapos, még mindig van néhány talp nélküli rugija, itthonra rá szoktam adni, mert praktikusnak tartom, hogy nem lóg ki a dereka. De nem sokára kinövi õket, és nagyobb méretben már sehol nem láttam rugdalózókat, úgyhogy lassan le kell szoknunk róla.


Meddig szoktak a gyerekek egyes szám második személyben beszélni magukról?

Pl. nem azt mondja olvasom a könyvet, hanem olvasod a könyvet, pedig saját magára érti.

Legjobb válasz: Mert ezt hallja születése óta a szüleitõl. Még mindig jobb, mint ha többes szám egybe beszélne, ugyebár a nagyon okos szülõk miatt (fogzunk, bekakiltunk, kúsztunk..). Majd helyreáll, bár életkortól is függ.

Mert ezt hallja születése óta a szüleitõl. Még mindig jobb, mint ha többes szám egybe beszélne, ugyebár a nagyon okos szülõk miatt (fogzunk, bekakiltunk, kúsztunk..). Majd helyreáll, bár életkortól is függ.
A kérdező hozzászólása: Az okát értem, az érdekel ez mennyi idõs korig áll fenn, meddig normális?
Hm. enyém soha nem beszélt így magáról, de Esz 3. személyben beszélt. Pl: Marci baba sétál.
Kisfiam másfél éves kora óta beszél mondatokban, és õ is mindig azt mondta magára, hogy TE. Most nemsokára 3 éves lesz, és még mindig így beszél, de már sokat magyarázom neki, hogy nem így kell mondani, és már kb. az esetek felében jól használja a személyes névmásokat és ragozást. Azt hiszem, jobb lett volna, ha már régebb óta kijavítgatom, amit mond, de úgy gondoltam, az segíti elõ legjobban a beszédfejlõdését, ha nem javítom ki, nehogy elbizonytalanítsam (amúgy egy kis dumagép).
Kb3 eves korig csinalta, akkor kezdtem javitani es magyarazni, valtott 1/1-re.

Meddig szokták a babakocsi mózes részét használni? Akár nyáron is?

Ilyen babakocsit vettünk, mivel februárban születik a kisfiunk. Csak most gondolkoztam azon, hogy nyáron is majd ebben fogom tologatni? Féléves koráig a vízszintes a jó neki, ha jól tudom, amíg nem tud ülni. A sport része nem dönthet? vízszintesig.

Legjobb válasz: Én is kb. fél éves koráig használtam a mélykocsit, akkor tanult meg ülni, utána már nem maradt meg benne. Nyugi, látni fogod, hogy mikor kell váltani. Egyébként ennek a sport része majdnem vízszintesig dönthetõ, tehát nem fogsz ártani vele, ha mondjuk 5 hónaposan áttértek arra. Ui. csak akkor okoznál a gerincének bajt, ha ültetnéd vagy nagyon magasra emelnéd a támlát.

Én is kb. fél éves koráig használtam a mélykocsit, akkor tanult meg ülni, utána már nem maradt meg benne. Nyugi, látni fogod, hogy mikor kell váltani. Egyébként ennek a sport része majdnem vízszintesig dönthetõ, tehát nem fogsz ártani vele, ha mondjuk 5 hónaposan áttértek arra. Ui. csak akkor okoznál a gerincének bajt, ha ültetnéd vagy nagyon magasra emelnéd a támlát.
6 hónapos elmúlt a kislányom, és én még mindig a melykocsit használom. Én védettebbnek érzem, mint a sportkocsit. Fõleg ilyen hidegben!
Nekem is ilyen kocsim van, és erre a hordozókát is fel tudod tenni, amíg sétáltok, abban is lehet a baba max 1 órát.

Meddig szokták ajánlani a Magne B6 szedését? A terhesség elejétől a végéig kell szedni? Valójában miért jó?

Én nem vagyok tisztában a dolgokkal. Elmagyaráznátok nekem?

Legjobb válasz: Nem kell szedni csak ajánlani szokták! Azt is csak akkor ha keményedéseid vannak és csak a 36. hétig szabad szedni!

Nem kell szedni csak ajánlani szokták! Azt is csak akkor ha keményedéseid vannak és csak a 36. hétig szabad szedni!
Akkor ajánlják a szedését, ha sokat keményedik a hasad. Én például nem szedem, mert nincs ilyen jellegû problémám. Amúgy a 36.hétig szabad szedni! Üdv, 31 hetes kismami
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy szedjem, mert izomlazító, és stresszoldó hatása is van. Én szedem az elejétõl, és tényleg nincsenek is nagyon hangulat ingadozásaim, nem tudom, hogy a magnéziumtól nincs, de ártani nem árt.

Meddig szokták olajozni a csecsemőt?

Úgy veszem észre, nem érzékeny a b?re. A fürdet?krémet használjuk, úgy érzem, az elég lenne.

Legjobb válasz: Ki mondta neked, hogy olajozni kell a bõrét? A gyerekorvos? Te vagy az anyja. Ha alapvetõen egészséges a baba akkor nálad jobban senki sem tudja/érzi, hogy mi kell neki. De egy rövid idõ után még azt is tudni fogod, hogy mi kell neki amikor beteg. :) Ha nem száraz a bõre, felesleges kenegetni. Az is igaz, hogy a masszázst nagyon szokták élvezni a babák (is) :)) A babakencéket reklámozó multikkal meg csak óvatosan! Többnyire humbug az egész - drága pénzen.

Ki mondta neked, hogy olajozni kell a bõrét? A gyerekorvos? Te vagy az anyja. Ha alapvetõen egészséges a baba akkor nálad jobban senki sem tudja/érzi, hogy mi kell neki. De egy rövid idõ után még azt is tudni fogod, hogy mi kell neki amikor beteg. :) Ha nem száraz a bõre, felesleges kenegetni. Az is igaz, hogy a masszázst nagyon szokták élvezni a babák (is) :) ) A babakencéket reklámozó multikkal meg csak óvatosan! Többnyire humbug az egész - drága pénzen.
Én sose olajoztam eddig még, a babámat.Ha nem muszáj, miért olajozod?Én csak hintõport szoktam, és gyönyörû a kisfiam bõre!A popsiját is csak Nutricel kenõccsel.A fürdetõkrém is csak az elsõ két hétig ajánlatos.Ha úgy érzed, hallgass mindig az anyai megérzéseidre, míg az orvos nem tanácsolja máskép.
Akkor kell olajozni, ha száraz a bõre!!! Szegény manóm olyan száraz bõrrel jött a világra, hogy muszály volt használni.De csk addig amíg helyre nem jött!!!

Nektek meddig szokta bírni a gyertya simsonba?

Legjobb válasz: Eddig mentem vele vagy bõ 25 ezret, még köszöni, jól van, pedig nem nyugdíjas tempóban közlekedem. NGK B8HS-t használok.

Eddig mentem vele vagy bõ 25 ezret, még köszöni, jól van, pedig nem nyugdíjas tempóban közlekedem. NGK B8HS-t használok.
Ugyanazt használom mint az elsõ válaszoló. Én eddig ~2000km-t mentem vele, szintén köszöni szépen jól van. :)

Meddig szoktak tartani a gólyabálok?

Legjobb válasz: Hát ez elég sok mindentõl függ, pl. attól, hogy középiskoláról vagy egyetemrõl beszélsz...

Hát ez elég sok mindentõl függ, pl. attól, hogy középiskoláról vagy egyetemrõl beszélsz...
A kérdező hozzászólása: középiskoláról
Ezesetben 8-9

A gátlásos, visszahúzódó, kisfiús külsejű 20-onéves fiúk meddig szoktak szüzek maradni?

Legjobb válasz: Amíg le nem fekszenek valakivel (általában nõvel). :D

Amíg le nem fekszenek valakivel (általában nõvel). :D
Addig ameddig nem d.gnak egy lánnyal :)
Addíg, amíg meg nem változnak. Amúgy milyen választ vársz erre? Járj le gyúrni, menj el sörözni, ezek nem árthatnak pl.
Itt olvashatod eleget, ha nem vagy elég bátor hogy odaállj egy lány elé hogy szia, addig tuti szûz maradsz, lehet hogy örökre.
A kisfiús külsõ még hagyján, de aki önmagában gátlásos és visszahúzódó, nem kizárt, hogy élete végéig az marad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!