Találatok a következő kifejezésre: Meddig szabad az (29 db)

7hetes terhes vagyok. Napi 12 órában dolgozom, sajnos folyamatosan állnom kell és ha áru érkezik azt el kell pakolni, amik nem épp a legkönnyebbek. Meddig szabad így dolgozni?

Úgy tudom az álló munka az els? 12 hétben nem ajánlott. Egy benzinkúton dolgozom, ahol sajnos nem lehet megoldani azt, hogy pár hétre elmenjek szabira vagy táppénzre.

Legjobb válasz: Szia ! én a helyedbe azonnal eljönnék táppénzre! a terhességnek a korai szakaszába nagyon kell vigyázni nem szabad emlegetni ,cipelni semmit nehogy megemeld magad és vetéléshez vezessen! a másik szerintem nem egy hét hetes kismamának való a napi 12 óra munka! ha lehet gyere el minél elõbb táppénzre !ha a dokinak elmondod hogy milyen helyen dolgozol és elég fárasztó ez neked biztos kiir!boldog babavárást:32 hetes kismama

Szia ! én a helyedbe azonnal eljönnék táppénzre! a terhességnek a korai szakaszába nagyon kell vigyázni nem szabad emlegetni , cipelni semmit nehogy megemeld magad és vetéléshez vezessen! a másik szerintem nem egy hét hetes kismamának való a napi 12 óra munka! ha lehet gyere el minél elõbb táppénzre !ha a dokinak elmondod hogy milyen helyen dolgozol és elég fárasztó ez neked biztos kiir!boldog babavárást:32 hetes kismama
Szia. Sajnos pont az elsõ harmadban kell leginkább kímélned magad. Én is fizikai munkát végeztem, ezért elég hamar kiírt táppénzre az orvosom, igaz volt kisebb vérzésem is. A legtöbb helyen az a baj, hogy nincs lehetõség csak azt az idõt táppénzen tölteni. Én is itthon vagyok a 8-ik héttõl, és a második harmadot simán végig tudtam volna dolgozni, mert azért elég unalmas már itthon. Mégis azt mondom, ne kockáztass, most a baba a legfontosabb. Boldog babavárást! 29 hetes kismama.
Szia! Annak hogy én mikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal táppénzre mentem elsõ oka a "sulyemelés" volt. A másik a vegyszer. A doki azonnal javasolta a táppénzt. 33 hetes kismami
Nehezet ne mszabad emelned! Szerintem szólj a minkahelyeden, hogy terhes vagy, akkor jobban megkímélnek, vagy menj el táppénzre végleg.
Mi az hogy nem lehet táppénzre menni? Az a benzinkút téged a magyarországi törvények szerint köteles alkalmazni..ha megterhelõnek tartod a munkádat, akkor a nõgyógyász javasolegy táppénzt amire a körzeti kiír, és akkor szólsz a kúton, hogy mától sürgõs tp-n vagy , veszélyeztetettség miatt..ez akkor gond, ha határozot idejû a munkaszerzõdésed, mert akkor ha lejár eleshetsz bizonyos dolgoktól, de ha határozatlan idejû, akkor max megsértõdik, de nincs jogalapja sértõdni. Én is dolgoztam kúton és simán otthagytam volna ha a gyerekemrõl van szó.
Hát én azért vitatkoznék azzal, hogy beköltözik a tv elé csipsszel stb...fõleg amikor az ember lánya wc fölött görnyed egész nap (mint én is) merthogy nem marad meg bennem semmi, úgyhogy örülök ha elfogy napi egy liter folyadék és néhány pirítós, nemhogy csipsz.Szerintem nem megbotránkoztató, hogy valaki marad dolgozni és az sem ha nem marad.Én pl hat hetes koromtól itthon vagyok idegessség miatti görcsök és fertõzésveszély miatt és nem bántam meg mert a stressz miatti görcsök és haskeményedés megszüntek.amúgy meg nem mindegy ha a munkahelyi wc fölött vagy itthon guggolsz azért rendkívül kimerítõ és jólesik egy-egy hányás után ledõlnni egy kanapéra.Szóval a tanácsom mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mia jó neki a babát szem elõtt tartva.Én mondjuk a helyedben kedves kérdezõ biztos táppénzre mennék. Boldog és egészséges babavárást!
SZia. Én is Benzinkúton dolgozom. Méghozzá egy elég érdekes kúton. Nálam az volt a veszélye, hogy kirúg valahogy a fõnõk, ezért is kellett táppénzre mennem. Szóltam a dokinak, s még hozzátette, hogy a benzingõz sem tesz cseppet sem jót a babának. Nálunk is 12 óra volt, és emelgetés.... mivel normálisan be voltunk jelentve (86, 300) igy a táppénz 53000 ft, amibõl azért ha a párod fizuja jó, meg lehet élni, s a gyeded sem lesz rossz. Én gondolkodtam, hogy visszamegyek, de nem tudnak 8rába alkalmazni... igy maradt a táppénz. fel a fejjel, szerintem mindennél fontosabb a baba és te... jól gondold meg:) )) Én most 3 hónapos terhes múltam, s nem bántam meg a döntésemet
Ezt csak a te erkölcsi normáid szabhatják meg.
ARCOT NE MUTASS
Ne csináld!!!!! Tapasztalatból mondom.
Te vagy az, Amanda Todd?
Beszerzel egy farsangi maszkot.
Általános alapelv: csak olyat tegyél és annyit mutass, amit bármelyik, nagy országos napilap címlapján szívesen viszontlátnál. Vagy mondjuk facebook profilképként.
Ha neked jó az, ha kihasznál egy srác, csak hogy kiverhesse.... ebbõl komoly kapcsolat úgy se lesz, neked nem tudom miért jó..de ha szeretnéd: arcot semmiképp ne mutass, ne mondd meg lakcímed, neved..szóval semmi olyat ne tegyél amivel visszaélhetnek.
fej kitakar.
Én a helyedben nem csinálnám.
Kérdezd meg apádat!!!
Szerintem bármeddig elmehetsz de arcot ne mutass!
Szerintem ha már régóta beszélgettek és jól ismered õt és megbízol benne akkor mehet arccal is.Elvégre õ is megmutatja magát neked ez kölcsönös dolog és a bizalomra épül, ha e nem élsz vissza vele akkor a másiktól is elvárhatod ugyanezt.

Katolikus vagyok, meddig szabad áldoznom, úgy értem 7 hete gyóntam utoljára, az még belefér?

Legjobb válasz: Ha idöközben nem követtél bünt, akkor áldozhatsz, ha igen, akkor elötte gyónni kell. A gyónás addig "érvényes", amig büntelen vagy.

Ha idöközben nem követtél bünt, akkor áldozhatsz, ha igen, akkor elötte gyónni kell. A gyónás addig "érvényes", amig büntelen vagy.
A kérdező hozzászólása: De ennyi erõvel mindenalkalommal gyónni kéne, hisz apróbb bûnöket mindig elkövetünk, most akkor ez hogy van? A papok is azt mondják, hogy elég jó, ha az ember 1-2 havonta gyón. Kérlek segíts!
Én úgy tudom, hogy a nagy ünnepekkor való gyónás elegendõ, hacsak nem követtünk el valami nem mindennapi, súlyos kategóriába sorolandó bûnt.
Az apróbb bünöket(kisebb hazugság, böjt nem tartása, hasonló) elég, ha komolyan megbánod, nem kell minden alkalommal meggyónni. Viszont a tízparancsolatban szereplö bünöket meg kell gyónni, ha áldozni akarsz.
A kérdező hozzászólása: a ne hazudj is benne van a 10 parancsolatban és, ha bûnnel áldozunk akkor mi történik?
Ha kisebb bûnöd van, de mélyen megbántad, nem kell minden áldozás elõtt meggyónnod, ezt megteheted az évi 1-2 alkalommal, nagyobb ünnepekkor vagy havonta-kéthavonta végzett (embere válogatja) nagy szentgyónásodban is. Ha nagyobb bûnöd van, ami például a Tízparancsolatban szerepel, azt jobb minél elõbb töredelmesen meggyónni, mert a szentáldozásodnak csak akkor lesz valóban kegyelmi hatása, ha töredelmesen megbánod és megvallod ezt a bûnödet, és feloldozást nyertél.
Halálos bûnnel áldozni menni:szetségtörés. Halálos bûn: Isten akarata ellenére tudva és akarva tenni. Ezt meg kell gyónni, mert egyben az igéret és fogadalom: hogy el fogod kerülni. Bocsánatos bûnt megbánni, engesztelõ imádsággal vagy jó cselekedettel jóváteeni. Ajánlom: Katona István-Kunszabó Zoltán: Meghívás az életre, lelkismeret vizsgálat felnõtteknek c. könyvet.

Meddig szabad elviselni azt, hogy megaláz és semmibe vesz az a személy akit szeretek?

Sziasztok.19éves lány vagyok 3éve kapcsolatban egy 22éves fiúval.nagy szerelemmel indult ez a kapcsolat de az idõ folyamán minden más lett..én egy hihetetlenül féltõ bizalmatlan ember voltam de okkal!és õ meg átváltozott egy ordibáló káromkodó idegronccsá.az utóbbi egy évem arról szól hogy mindig magamat hibáztatom mindenér mert õ ezt ordítja mindig nekem hogy mindn az én hibám stb.mostanában már nem is ellenkezek vele inkább helyeselek és odabújok hozzá mégha el is mond mindennek mégia ezekutánis engem cseszeget hogy ô ezt nem tudja elviselni amit csinálok stb.pediig seemmmit nem csinálok soha nem mondok neki semmi rosszat mindent megengedek neki de ô csak bánt.folyton csak sírok mert fáj az amiket mondd nekem mások elõtt is ordibál velem és lekezelõen beszél rólam.nem lehet vele beszélni mert ha merek mondani bármit is hogy valami nem tetszik ordít és fenyeget hogy suakítunk miattam mert ilyen vagyok és elmond minden rossznak.nem tudok vele szakítani de már nem bírom hogy oldjam ezt meg?:(

Legjobb válasz: tedd ki, mielõtt még teljesen kipusztítja belõled az önbecsülés utolsó csíráit is. minél késõbb lépsz,annál nehezebb lesz talpra állni belõle.

tedd ki, mielõtt még teljesen kipusztítja belõled az önbecsülés utolsó csíráit is. minél késõbb lépsz, annál nehezebb lesz talpra állni belõle.
Oké, megírtad kerek-perec, hogy egy f*szkalap a pasid, de mivel szereted, nem fogsz vele szakítani, mert nem vagy képes. Most én kérdezek: ezek után mégis mit vársz tõlünk?
Én beszólásokat, csipkelõdéseket gonosz megjegyzéseket sokat elnéztem a páromnak (fõleg mert azt mondta olyankor csak hülyéskedett) de azért ez már durva.- Nálunk a családban ez amugy apu szid mindenkit. Próbálunk menekülni.Ilyet nem elviselni SENKITÕL mert tönkretesz!!
Elõször is: Idióta vagy. Másodszor: Ha nem akarsz vele szakítani annak ellenére, hogy semmibe vesz, nem szeret és nem törõdik veled, akkor gratulálok, megérdemled az elsõ jelzõt.
Csatlakoznom kell az elsõhöz. Nem vagy normális ha ezt hagyod. Mi az hogy meddig szabad elviselni? Semeddig!! Ha ilyen lenne a barátnõm kb 1 hetet kapna hogy összeszedje magát aztán kib&sznám mint a macskát [email protected] Borzasztóan gyenge önértékelésed lehet. Legyen önbizalmad, olyan embert kell keresni aki nem azért van hogy megkeserítse az életed, hanem hogy boldoggá tegyen.
A kérdező hozzászólása: Nem nem kell ez nekem!köszönöm a kommenteket.de hiána tudom hoy mi a helyes lêpés valami sosem engedi hogy vége legyen ennek az egésznek..volt hogy szakítot velem de kêt hét múlva mimdig itt állt az ajtóban ês sír hogy kezdjük újra.félek hogy ez lesz mindig.talán a mrgváltást az fogja hozni hogy megyek tanulni jövõre új városba és szüleim fizetnek ott albêrletet tehát nem kell maj hazajárnom..szerintem csak úgy fog menni mert másképp nem fog menni:(
Utánad megy... Keresõ szavak: "szánalom", társfüggõség", "komplexus", "fóbia", kishitûség", "önbizalomhiány", "szerelem"... Ja, bocs! Az utolsót véletlenül írtam... üdv: 8as
sosem értettem miért szeret némelyik lány egy olyat aki az arcukba törli a seggét még jóhogy nem vagyok csaj
Ha szeret valakit az ember attól sok mindent elvisel. Van aki pedig szó szerint MINDENT.
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy nem jönne utánam!ez 100%!
Mindegy! A csávóról megvan a véleményünk. De rólad is…
hagyd már ezt a komplexusos szerencsétlent... sose fogja feldolgozni, hogy jobban állsz anyagilag, emberileg, mindenhogy. közben eszébe sem jut, hogy õ kefélte el a saját életét. arról meg végképp nem tehetsz, hogy a szüleid tehetõsek. rajtad éli ki a nyomorát, te meg hagyod. kell ez neked...?
Ja, még annyit, hogy vannak olyan nõk, akik azt a pasit szeretik, akik megalázzák. Mert õk a férfias FÉRFIAK!!! Nem tudom, te milyen nõ vagy... üdv: 8as
Nagyon nehezen lehet olvasni, amit írsz, de az egész nem ezen múlik. Ha tetszik, viseld el tõle, amit kapsz. Meg fogadd el, amit írunk és cselekedj belátásod szerint. A véleményem nem változik. Remélem, a tiéd fog irányába... üdv: 8as
A kérdező hozzászólása: 8as milyen belevaló csajt?te tényleg azt hiszed hogy a belevalóságon múlik az egész? Az igaz hogy õ nem tanult tovább és jelenleg egy elég strapás munkája van és anyagilag a családja nem állt sosem jòl majd szülei el is váltak.engem meg volt hogy azzal bántott hogy a családomnak sok pénze van meg hogy mi az hogy a szüleim elmnnek ide vagy oda pihenni vagy hogy milyenek higy a tesómnak megveznek sok mimdent.vagy hogy õk csak úgy kapták azt a pénzt.holottwlmomdtam neki hogy rengeteget solgoztak régen szegénywk voltak és megérdemlik azt ami most van.vagy hogy azêrt húzgalta ram a szajat múltkor mert azt mondtam higy tanulással toltom a nyarat nem azal hogy dolgozok.es erre bevagta hogy ja aki megteheti.mde en soha nem tettem neki semmi rossz megjegyzest az anyagihelyzetukre sot ha felhoztamondtam hogy engem ez nem erdekel mert en magamnak akarom megteremteni a penzem es nem tole varom el..
Vannak nõk, akiknek nincs önbecsülésük, ezért mindent, mondom MINDENT elviselnek a pasijuktól. Ez keveredik egyfajta társfüggõséggel is és hitetlenséggel is, hogy õk már nem jók semmire, és senkinek. 19 évesen ez elég GÁZ!!! De ismerek 20on, sõt 30on éves nõket is, akik ilyenek. NE SZAKÍTS VELE! ÉLJETEK BOLDOGAN ÉLETETEK VÉGÉIG!! Ja, addig nem, mert általában a pasi elégeli meg, hogy ilyen "puhapinák" a párjuk és félrekúr, majd talál egy belevaló csajt magának... Sok boldogságot!
van, akinek a másik elnyomása okoz örömet. ahelyett, hogy segítene, hogy kiteljesedj és bátorítana. meg merem kockáztatni, messze értékesebb ember vagy nála. ezt õs is tudja vagy sejti, de nem tûri a konkurenciát, elég egy "ász" a családban és azt gondolja, erre õ a legalkalmasabb, neked meg kuss, végül is ki a bánat vagy te, hogy csuklóból hozd azokat a tulajdonságokat, amiket õ irigyel ugyan, de sosem sikerülhet elérnie...? futás onnan, ez önként vállalt rabszolgaság, nem kapcsolat.
Dobd ki minél elõbb
A kérdező hozzászólása: Az én önbizalmam valóban egyenlõ a nullával.de õ van hogy azt mondja hogy én egy beképzelt ember vagyok.gondolom azért mondja hogy mêg jobban bántson..tudom hogy szakítani kellene de n tudok mert tudom hogy szeretem és egyszerûen nem tudok szakítani pedig tudom hogy ezt nem bírom lelkileg.mert ma is csak rosszat kaptam tõle ahogy tegnap is és tényleg a semmiért!
Ha azt mondjuk ugorj bele a kútba megteszed?? Mindegy ki mit mond a döntés a te kezedben van!

Pálinkának hogy jobb az asztali hordó, ha paraffinos, vagy ha nem? Meddig szabad benne tartani a pálinkát?

Egyéb információkat is szívesen fogadok!

Legjobb válasz: A paraffinos pihentetni és tárolni való, rendes érlelés nem történik benne. A paraffin nélküliben érlelni lehet, de: 1. a pálinkát nem túl elõnyös új hordóban érlelni, mert hamarabb lesz zavaró faíze, mint hogy igazán érvényesülnének az érlelés egyéb elõnyei (a fán keresztüli szelektív szellõzés). 2. egy asztali méretû hordóban nagyon gyorsan megy végbe az érlelés, szinte naponta kóstolgatni kell, nincs-e máris túlzott faíze.

A paraffinos pihentetni és tárolni való, rendes érlelés nem történik benne. A paraffin nélküliben érlelni lehet, de: 1. a pálinkát nem túl elõnyös új hordóban érlelni, mert hamarabb lesz zavaró faíze, mint hogy igazán érvényesülnének az érlelés egyéb elõnyei (a fán keresztüli szelektív szellõzés). 2. egy asztali méretû hordóban nagyon gyorsan megy végbe az érlelés, szinte naponta kóstolgatni kell, nincs-e máris túlzott faíze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!

Mennyi ideig bírja ki az ember élelem nélkül és meddig szabad éhségsztrájkolni?

Legjobb válasz: Egy normál ember 2 hétig. Ha beteg akkor pár napig.

Egy normál ember 2 hétig. Ha beteg akkor pár napig.
Több hónapig kibírja az ember, de sok folyadékot kell fogyasztani, és nem szabad néhány hétnél tovább csinálni semmiképpen, mert tényleg károsodáshoz vezethet. Aztán meg bármit eszik az ember, ki fogja hányni, görcsölni fog a hasa, mert fokozatosan kell visszaszoknia a szilárd táplálékra, ezért pépes cuccokkal kell kezdeni.
hát úgy néz ki nem éhségsztrájkkal leszek öngyilkos
Ez tévedés, egy átlag ember 2-3 hónapig birja élelem nélkül, de egy hónap után már károsodik a szervezete.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm.

Van egy 2éves ELTA ventillátorom. Csendes nagyon erős, tökéletes a kánikulában. De meddig szabad megállás nélkül mennie? Mert a meleget ez is megérzi. Nem éghet le? Mennyi az az idő ameddig mehete megállás nélkül?

Legjobb válasz: Nekem HAUSER álló ventillátoraim vannak (több is) a lakásban, napok óta mennek éjjel-nappal, semmi bajuk... Évek óta használom õket, minden nyáron ez van a kánikulában, bírják a strapát. :D (Az egyik tavaly "kidõlt" a sorból, de ennek sem a motorja ment tönkre, hanem a mûanyag házán a tartó lyuk eltört, ahol az állvány csövére kell rádugni. Sajnos, így nem tudom használni.)

Nekem HAUSER álló ventillátoraim vannak (több is) a lakásban, napok óta mennek éjjel-nappal, semmi bajuk... Évek óta használom õket, minden nyáron ez van a kánikulában, bírják a strapát. :D (Az egyik tavaly "kidõlt" a sorból, de ennek sem a motorja ment tönkre, hanem a mûanyag házán a tartó lyuk eltört, ahol az állvány csövére kell rádugni. Sajnos, így nem tudom használni.)
Elvileg leéghet, de csak akkor, ha nem jól szellõzik. Amúgy bírnia kell a folyamatos üzemet. A jó szellõzésnek a két legnagyobb akadálya a por a lamellákon és az eltakart/eltömõdött (pormacskával pl.) szellõzõlyukak. Legjobb szétszedve megnézni, de ha a motor környékét a lyukaknál kiporszívózod, vagy ha van ilyened, sûrített levegõvel átfújod, akkor máris sokat tettél a motor megfelelõ hûtéséért. Amúgy pedig kár aggódni, normál otthoni környezetben ezek elõbb kopnak el, mintsem leégnének. (Fentiek inkább az átlagosnál porosabb környezetre vonatkoznak. Ott viszont bármilyen ventilátort tartalmazó gépre igazak. PC, DVD felvevõ, stb.)
Nekem egész nap megy a ventillátorom, idõnként lekapcsolom, de sajnos nem sokszor tudom. Olyankor szoktam amikor kimegyek, vagy ha már nagyon meleg akkor lekapcsolom egy órára, addig meg mondjuk lezuhanyozok meg elfoglalom magam. De éjjel is megy, olyan 8-9 órát simán megy egyfolytában, de van hogy jóval többet. Annyit szoktam, hogy ha úgy kell hagynom éjjelre is, akkor este lefekvés elõtt 1 órára lekapcsolom pihenni. Én is aggódtam, de úgy tudom ha túlmelegszik egyszerûen leáll, nem gyullad ki vagy ilyesmi.

Meddig szabad szedni az utrogestan-t?

Mar nagyon ideges vagyok. 21 hetes vagyok (eddi 3 hete oralisan szedtem az trogestan-t) es a doki a legkozelebbi visgalatig (28 het)csak irta az utrogestan-t. Akar vaganilas is szabad addig szedni? Nem lessz baja a babamnak? Kerlek valaszoljatok valamit, mert negyon felek, hogy artottam, artok ezzel a babamnak.

Legjobb válasz: Szia. Én duphastont szedtem, de az orvos nekem azt mondta, hogy csak a 12-ik hétig szedjem, nem kell. Az utrogestan, ha jól tudom hasonló készítmény, a baba megtapadását segíti.

Szia. Én duphastont szedtem, de az orvos nekem azt mondta, hogy csak a 12-ik hétig szedjem, nem kell. Az utrogestan, ha jól tudom hasonló készítmény, a baba megtapadását segíti.
Szia! szerintem sûrgõsen beszélj errõl az ovosoddal. Én utrogestant szedtdeem, de csak a 12-ik hétig volt szabad. És több ismerõsõm is van aki használta, orálisan és vaginálisan is és õk is csak a 12 hétig szedhették.Minél elõbb hívd fel az orvosod és kérdezz rá!!!
Nekem is felirta az urrogestant, mert kab a 8-9.hetben szex utan barnaztam 1 kicsit.En nagyon rosszul voltam az Elevittol...es azt mondta a dokih h ha ne talan ezt sem birom szedni nyugodtan hasznalhatom kup kent is.En minden alkalommal rakerdeztem majd most a 2. trim. elejen azt mondtah teszteljem h ha nem szedem nem e pecsetelek, de hal' istennek nem es abba is hagyhattam. Szerintem is hivd fel az orvosodat, 1 telefon az nem nagy valami, es meg a sort sem kell "kiulni" a varoba 1 egyszeru valaszert. Gratulalok a babahoz! 18 hetes pocakos
Bocsika *utrogestan... :o)...kicsit elirtam.
Szia! Én is utrogestant szedtem a 12. hétig, utána abba kellett hagynom. 21 hetes kismami

Meddig szabad tárolni az elkészített tápszert?

Még csak alig van rá szükség, akkor se kiszámítható, mennyi kell. Betehetem a h?t?be a maradékot és újramelegíthetem majd? Miel?tt bárki megszídna, még nem adtam így a babának!! Egyébként milupa vaníliás tejpép, hipoallergén. A dobozán nem írnak err?l semmit. Fél éves a baba.

Legjobb válasz: Elvileg azt mondják ki kell önteni a maradékot. Én sosem öntöttem ki.A köv etetésnél felhasználtam addig hûtõben volt. Nem hiszem hogy ezzel ártanál a babádnak,az enyéimnek sem lett semmi bajuk! Nem beszélve róla hogy mekkora pazarlás mikor a fele a lefolyóba kerül.

Elvileg azt mondják ki kell önteni a maradékot. Én sosem öntöttem ki.A köv etetésnél felhasználtam addig hûtõben volt. Nem hiszem hogy ezzel ártanál a babádnak, az enyéimnek sem lett semmi bajuk! Nem beszélve róla hogy mekkora pazarlás mikor a fele a lefolyóba kerül.
Az elözövel egyetértek, én se öntötem ki hanem hütö és következönnél melegitettem, persze ráirják a dobozára a gyárto mert akkor nem fogyna olyan sok:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!