Találatok a következő kifejezésre: Meddig normális a (309 db)

Meddig normális a bukás?

Mindegy, hogy szoptatom vagy tápszert adok neki, mindig bukik a 2 hónapos babám. Nem olyan nagy mennyiség (csak ha evés után pelenkát cserélek), viszont ami aggaszt, hogy sokszor van olyan, hogy lefektetem aludni és 2 órával evés után jön neki vissza álmában? Ez normális? Véd?n? azt mondja ne aggódjak miatta, normális.

Legjobb válasz: igen ez normális. ami nem normális hogy evés után pelenkázod, ha csak nem bekakilt, amúgy tedd át a pelenkázást máskorra. de amúgy normális, lányomnál is így volt. ami nem normális ha több mint felét vagy az egész kaját vissza bukja, akkor refluxos. ha alvás közben is vissza jön, figyelj hogy ha nagyon pici 2 hó alatti ne altasd hason mert nem tudja még a fejét kiemelni, viszont amit tehetsz, hogy megemeled 1-2 könyvvel a babaágy lábát a fejrésznél. a bukás az egyenes gyomrotól van amit pár hónaposan kezd el begörbülni, akkor eltünik a bukás, ez miatt kell büfiztetni is.

igen ez normális. ami nem normális hogy evés után pelenkázod, ha csak nem bekakilt, amúgy tedd át a pelenkázást máskorra. de amúgy normális, lányomnál is így volt. ami nem normális ha több mint felét vagy az egész kaját vissza bukja, akkor refluxos. ha alvás közben is vissza jön, figyelj hogy ha nagyon pici 2 hó alatti ne altasd hason mert nem tudja még a fejét kiemelni, viszont amit tehetsz, hogy megemeled 1-2 könyvvel a babaágy lábát a fejrésznél. a bukás az egyenes gyomrotól van amit pár hónaposan kezd el begörbülni, akkor eltünik a bukás, ez miatt kell büfiztetni is.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: köszi, hogy megosztottad a tapasztalataid. Mindig szopi után kapja a tápot. Úgyhogy leszek szíves szoptatni (bocs, de ez elég szarul esett, hisz nagyon megszenvedem a szoptatást, de csinálom). A pelenkázást már áttettem kaja elõttre, de mostanában evés közben szokott kakilni. A függõleges szoptatás nem tudom hogyan lehet megoldani.
A kérdező hozzászólása: Hason nem altatom, mindig oldalt vagy háton. Szerencsére nem jön ki a kaja fele vagy az egész és szépen gyarapodik is. Az ágy megemelését majd kipróbáljuk.
elvileg ha szépen gyarapodik, akkor nem kell aggódni. de azért segíthetsz pár dologgal: azt kéne kiküszöbölni, hogy levegõt nyel szopi alatt, ehhez jó, ha a hasadra fekteted, hátradõlsz és úgy szoptatod. szopi után fél órát függõlegesen, karban legyen, pocakját ne nyomja a vállad sem. (igen, pleuscsere elõtte, vagy ha bekakilt, akkor várni a cserével). ágyat megemelni fejnél.
Az én fiam is sokáig, sokszor és sokat bukott, (néha én már hányásnak gondoltam...) de szépen lassan elmúlt neki. Néhány tipp: ha teljesen igény szerint szoptatod (nem adsz külön pótlást, ha nem kéri), és így többször de esetleg kevesebbet eszik, talán nem is tud annyit bukni (nem lesz annyira tele a gyomra). Persze ezt te tudod, hogy mennyire szükséges neki a pótlás. Másik dolog, hogy ha fekve szopizik, és szopi után nem mozgatod, ott hagyod (pl. francia ágy) aludni, az megint segíthet (nekünk ez bevált). A pelus csere is várhat kicsit, de ezt megint neked kell tudnod. És végül bejöhet az ágya fejrészének megemelése is, vagy ha ülve szoptatod, akkor az, hogy szopi után a mellkasodon hagyod vagy fél óráig pihenni, nem bolygatod semmivel. Ezek csak tippek, de ne aggódj, ha nem fogy a baba, akkor teljesen élettani a jelenség, és néhány hónap alatt teljesen elmúlik. Kitartás!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos akkor is bukik, ha abban a pozícióban hagyom, ahogy szoptattam. Ma úgy is bukott, hogy csak a fele adagját ette meg. De akkor addig nem foglalkozom vele, ameddig rendesen hízik (3114g-mal született és már több, mint 5 kg).

1 hete kezdtem el fogamzásgátlót szedni (Symicia). Meddig "normálisak" a mellékhatások?

Pecsétel? barnás folyás, esténként enyhe émelygés, néha er?s hangulatváltozások. Ez elmegy egy ideig, vagy forduljak orvoshoz? (el?ször szedek tablettát) 19L

Legjobb válasz: Ez nem normális. Fordulj orvoshoz és felír majd egy másikat!

Ez nem normális. Fordulj orvoshoz és felír majd egy másikat!
Nekem a szedést kezdésekor 10 napig tartott a barnás folyás, aztán utána elmúlt. Szerintem elsõ hónapban normális. Ha 2. hónapban is jelentkezik, akkor menj vissza dokihoz. Hangulatváltozásaim sajnos nekem is vannak, meg többet fájdogál a fejem. :S De a 3. hónapot még beszedem, aztán meglátjuk, ha a 4. hónapban sem múlik el, akkor elgondolkozok, hogyan tovább.

Meddig normális a vérzés, egyáltalán normális a vérzés a szüzesség elvesztése után egy nappal?

még menstruációs görcseim is vannak. :S A vérzés nem vészes, épp hogy csak meglátszik a tisztasági betéten, de én azért aggódom. :/

Legjobb válasz: Teljesen normális, ne aggódj.

Teljesen normális, ne aggódj.
Normális. Bnõmnek 1 hátig volt pecsételõ vérzése utána. De ha nagyon aggódsz látogasd meg a nõgyógyászodat. Õ elmond mindent:) Mi nem tudhatunk semmit biztosra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :)

Meddig normális a barnázás?

21-én kellett volna megjönnie. Csináltam egy tesztet 27-én ami pozi lett. Kb 1 hete barnázgatok, de nem folyamatosan, csak néha-néha van egy pici folt a bugyimon, vagy egy kicsi halvány barnás folyás, meg szex után. Meddig normális ez a barnázás? Meg kell említeni a dokinak? Holnap tervezek orvoshoz menni egyébként.

Legjobb válasz: Hát mindenképpen meg kell említeni, progeszteron hiány okozza, elég fontos lenne szólni róla. Normálisnak azért nem nevezném, maximum azt lehet mondani, hogy nem feltétlen jelez óriási bajt.

Hát mindenképpen meg kell említeni, progeszteron hiány okozza, elég fontos lenne szólni róla. Normálisnak azért nem nevezném, maximum azt lehet mondani, hogy nem feltétlen jelez óriási bajt.

Meddig normális a kisgyermekek irracionális félelme?

Legjobb válasz: Bármi lehet normális, hiszen egy adott reakció. Nem biztos, hogy irracionális, mármint számára.

Bármi lehet normális, hiszen egy adott reakció. Nem biztos, hogy irracionális, mármint számára.
Adj neki egy légycsapót. De tényleg. Nem viccelek, ha van fegyvered, nincs mitõl félned.
A kisgyermek félelme soha nem irracionális. esetleg számodra az, mert nem látod az okát. Konkrétan mirõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan félelem a repülõ bogaraktól, de úgy hogy annyira felhecceli magát, ha egytõl sikítva megijedt, hogy a porszemtõl, morzsától, nagy semmitõl is megretten onnantól kezdve.
Gyerekkoromban nagyon féltem már magától a sötéttõl például ha a fogason fent volt egy kabát sötétbe révész szerû fickónak gondoltam vagy este hátul az udvaron volt egy fészer és hogy ott lakik a halállovas óvodában a gyerekek a mumussal meg kopogó szellemmel ijesztgették egymást ezért este sokszor a szüleimmel aludtam (biztos nem örültek neki) ahogy nagyobb lettem (11 éves) ezek teljesen elmúltak
A kisgyermekkori fóbiák sokszor tapadnak olyan jelenségekhez, amelyeket a kicsi soha nem élt meg, mégis fél tõlük ! Némely szülõk ilyenkor lélekvándorlásra, elõzõ életek élményeire gyanakodnak. De hagyjuk az ezoteriát ! Az õsök génállományával továbbküldött korábbi negatív tapasztalatok tudat alatti feldolgozása történik meg kisgyermek korban. Általában ezek a fejlõdéssel elmúlnak. Késõbb a saját élmények tapasztalatok kiszorítják ezeket. Ha mégsem, akkor jöhet a pszichológus...
Ilyenkor általában nem pusztán félelemrõl van szó, inkább szorongásról, vagyis ha az az bizonyos fixált jelenség épp nincs jelen, a rettegés akkor is kísérti a gyereket, mert várja a következõ "megjelenést" illetve az eseményt. Legjobb valamilyen katartikus eszközzel érzelmileg átbillenteni, a szorongását feloldani. Ha ez nem lehetséges, akkor a hatékony önvédelemre kell megtanítani. Darazsak esetében ez nem árt !
Ha egy gyerek fél valamitõl, akkor ez jelzés a szülõnek, hogy nem érzi magát biztonságban. Szerintem még idejében tudsz ezen segíteni, de nem ártana egy jó gyerekpszichológus tanácsát kikérni.
Csináljatok valami mesés szép varázslást. :) A lényeg az, hogy érezze azt is a gyerek, hogy nem hülyeség amit érez, de megoldható a probléma. Akár ötvözhetnétek a fent ajánlott légycsapóval, költs neki egy jó kis mesét, amiben a fõhõs így lesz sebezhetetlen és bátor, vagy valami hasonló :)
Darazsaktól még én is félek pedig 17 vagyok. Ha elmagyarázod neki a dolgokat, akkor biztos jobb lesz.
ma 11:45-nek: lehet, hogy olyat lát, amit nem is tud megfogalmazni. Unokám hetekig állította, hogy mikor lefekszik, valaki integet be az ablakon (4. emelet) Végül kiderült, hogy az utcai lámpa elõtt álló fa árnyékát látta mozogni, amit félálomban rémísztõnek talált.
Ezt én is kérdezhetném. A lányom mindentõl fél, de tényleg mindentõl!!! Azt mondják idõvel elmúlik, elnõvi, hát nagyon remélem!
Az én fiam új mániája, hogy esténként a szellemektõl fél :( 5 éves
Mi a legnagyobb gyereknél azt csináltuk, hogy amikor elkezdte mondani, hogy fél, hogy szörnyek jönnek be szobájába (akkoriban ment a Szörny Rt - rajzfilm), vettünk neki egy plüss kutyát, és odaraktuk az ajtajába azzal, hogy a szörnyek nagyon félnek ettõl a kutyustól, és majd így nem mernek bemenni hozzá. Ez bevált. A középsõ még csak most kezdi a félõs"korszakot" õt most valami Macsebtõl fél, aki megakarja sütni. (Sajnos a bátyjával megnézett valami mesét :( ) Nála ugyanez a módszer nem jött be. Szóval gyereke válogatja. De nem adtam fel, majd rájövök, hogy mi nyugtatja meg. Ja és a kérdésre a válasz... nekem olyan 6 éves korára már elmúltak az ilyen jellegû félelmek.

Meddig normális a barnázás méhszáj vizsgálat után?

Dokit hívtam,azt mondta csak, hogy majd elmúlik...:-/ De kb mikor? Félek,nehogy baj legyen :( /tegnap voltam vizsgálaton,fájt is,most 37 hetes vagyok)

Legjobb válasz: Nekem úgy mondta az orvosom,hogy 1-2 napig normális.Viszont ha esetleg vérezni kezdenél akkor irány az ügyelet.

Nekem úgy mondta az orvosom, hogy 1-2 napig normális.Viszont ha esetleg vérezni kezdenél akkor irány az ügyelet.

Meddig "normális" a közti vérzés gyógyszernél? A 12-ik tabinál kezdtem vérezni, már 4 napja. Meddig szokott tartani, és azért védett vagyok?

A második levélnél is el? fog fordulni,vagy csak az els?nél szokott?

Legjobb válasz: az elsõ levél alatt hasznaljatok gumit. lehet, h nem is jó a gyógyszer, ha már vérzel, de lehet, h csak köztivérzés. az elsõ 3-4 hónapban lehetséges. de lehet fertõzés is, én pl. attól véreztem.

az elsõ levél alatt hasznaljatok gumit. lehet, h nem is jó a gyógyszer, ha már vérzel, de lehet, h csak köztivérzés. az elsõ 3-4 hónapban lehetséges. de lehet fertõzés is, én pl. attól véreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Remélem csak közti vérzés. Igazából már szedtem ezt a tablettát pár éve, akkor nem volt ilyen.Vagy legalábbis, nem emlékszem. :)
a gyógyszerrel semmi probléma. ez normális, az elsõ 2-3 hónapban elõfordulhat bármikor, nekem pl csak az 4. levél után állt be teljesen, fölösleges orvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Meddig normális a 2 honapos oltás után a nyügösség és meddig okozhat höemelkedést? Ti voltatok ugy hogy visszament az orvoshoz mert sokáig nyügös volt a baba az oltás után, mit csináltak vele?

Multhét csütörtökön kaptuk meg az oltást és 2 napja beszéltem a dokival hogy nyügös a fiam azt mondta 5-6 napig is elhuzodhat az oltás hatása,de ma még mindig azt érezné mert tegnap már jobb volt kicsit de ma megint nyüglödik nehezen alszik el és 38,4 volt a höje posijában(-0.5 = 37,9)akkor ez még az oltástol van és meddig tartott nálatok mit lehet csinálni?Minden oltás utánn ez várhato?

Legjobb válasz: Szia, majdnem egy hete kaptátok akkor...ha doki azt mondja akkor bizti úgy van, nekünk semmi bajunk nem volt egy oltás után se...minden baba más....de ha péntekig elhúzódik sztem vidd vissza.

Szia, majdnem egy hete kaptátok akkor...ha doki azt mondja akkor bizti úgy van, nekünk semmi bajunk nem volt egy oltás után se...minden baba más....de ha péntekig elhúzódik sztem vidd vissza.
Az én babám a 2 hós oltás után egy hétig tiszta idegbeteg volt :(
Lehet az oltástól, de talán ennek ennyire nem szabad elhúzódni.Azért nem árt megnézetni.Talán most kezdõdik nála valami.Az oltáson más babákkal is találkoztatok, ezért amikor ilyen járványos idõszak van oda kell figyelni.Most volt beteg a kisfiam lázzal, hasmenéssel, torokfájással járó vírus garázdálkodik felénk.Tele volt a rendelõ.Mi idõben mentünk, mert láza az már 38.4 volt, de még csak picit volt piros a torka és hamar meggyógyult a sziruptól.Nem akartalak megrémíteni, ne vedd magatokra.Lehet csak a front hatása és pont rosszul jött ki az oltással kombinálva.Csak leírtam a mi bajunkat, hátha vkinek hasznos.:)

Meddig normalis a kiskutyanal a remeges?

Van egy 9 hetes boxerem, 1 hete van nalunk es szinte mindig remeg, amikor veszi a levegot. Amikor fujja ki, akkor nem. Nem hiszem, hogy fazna, mert bent lakik es nincs hideg. Lehetseges, hogy attol van, hogy ferges volt es meg mindig egy kicsit le van fogyva ? Vagy mas baj van ? Esetleg normalis ez kicsikorban?

Legjobb válasz: nem normális, vidd dokihoz

nem normális, vidd dokihoz
a férgességtõl nem remeg a kutya. Nálunk az a tapasztalat: 1. minden körültekintés ellenére szörnyen tud fázni. be kell valljuk ez a május nem a melegkedvelõknek lett kitalálva... 2. totál ideges. nem bízik a környezetében, új helyen van, akár még félhet is. 3. lázas, beteg. vagy akármelyik kombinációja a másikkal. :D Ha nincs ellenedre, és nem tartod gusztustalannak vagy ilyesmi, ajánlom, hogy takargasd be valamivel éjszakára, és fektesd magad mellé (ágyba vagy ágy mellé, könnyen megszokja mindkettõt :D), elalvás elõtt simogasd, addig míg el nem alszik, és utána is rajta hagyhatod a kezed. :D Ha többet meg szeretnél tudni a boxerekrõl, keress nyugodtan, 11 éve élettársam egy úrfi :D.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt az utolsonak(is), amugy eszrevettem, hogy ha betakargatom, akkor abbahagyja, de neha erzem, hogy eleg meleg van es elofordul, hogy akkor is remeg. Meg az a furcsa, hogy csak akkor, amikor szivja be a levegot. Kedden mindenkepp mennenk dokihoz, szerintem ez nem olyan sulyos, hogy hetvegen felkeressem. Mindenkepp felvennem Veled a kapcsolatot, osszeszedem a kerdeseimet, aztan megy a mail :) Remelem nem lesz tul megterhelo. :)
Csak nyugodtan :D
Egyáltalán nem normális!

Szülés után meddig normális a darabos vérzés?

5 napja szültem és tegnap egy kb5*5 cm-es alvadt vérdarab jött ki.Tapasztalatokra lennék kíváncsi,akinek volt ilyen,mert eléggé megijedtem.

Legjobb válasz: De igen normális, nekem is volt. Tisztul a méh. Én a 4. héten vagyok, még mindig van vérzésem, igaz darabos csak kb. 2-3 hétig volt. Ez a 3. terhességem, minél többedik annál nehezebben regenerálódik a méh. A lepény elég nagy felületen kapcsolódik a méhhez. Nagy seb marad utánna. Nem vagyunk egyformák. Az elsõ terhességnél nekem is csak kb. 2 hétig volt vérzésem. Ha nem rossz a közérzeted és "normális" a vérzés akkor nincs gond. Ha több napon keresztül ilyen erõs a vérzés akkor nézesd meg magad dokival.

De igen normális, nekem is volt. Tisztul a méh. Én a 4. héten vagyok, még mindig van vérzésem, igaz darabos csak kb. 2-3 hétig volt. Ez a 3. terhességem, minél többedik annál nehezebben regenerálódik a méh. A lepény elég nagy felületen kapcsolódik a méhhez. Nagy seb marad utánna. Nem vagyunk egyformák. Az elsõ terhességnél nekem is csak kb. 2 hétig volt vérzésem. Ha nem rossz a közérzeted és "normális" a vérzés akkor nincs gond. Ha több napon keresztül ilyen erõs a vérzés akkor nézesd meg magad dokival.
Nem akarlak megijeszteni, de a többséggel ellentétben én nem voltam ilyen szerencsés.Nekem a 10-dik napon fürdés közben egy tenyérnyi alvadék távozott belõlem.Másnap irány a doki aki megállapitotta hogy vissza maradt valami a méhben.Másnap gyógykaparás és az oka az volt hogy egy szilva nagyságú lepény darab maradt a méhben és azért nem tudott a méhszáj bezárulni.Sajna én igy jártam. Inkább beszélj az orvosoddal, biztos ami biztos.Ja és nekem is a 3-dik szülésem volt. Szoritok neked hogy ne legyen baj.Kérlek ird meg mi lett veled.
Szia! Szülés után szerintem egyáltalán nem normális a darabos vérzés. Szerintem hivd fel a dokidat!
Nekem 6 hétig ilyen volt, ilyesmik jöttek ki, majdnem elájultam...a hetedik hét csak sima menzesz volt már. De én extrém eset vagyok, a többségnek egy-két hét alatt elmúlik. Szóval semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Engem is az ájulás kerülgetett, de akkor remélem nincs baj.
Szia! Ki így ki úgy! A lényeg hogy ha nem fáj annyira a hasad és nem lázasodsz be és nem tart sokáig a darabos vérzés akkor nincs gond! De ha lázasodsz vagy amit írtam akkor doki!!!!! fõleg ha nagy darabos... Én is véreztem és volt egy nagy darabos vérzésem szülés uán 2 napja aztán itthon 2 hete egy kisebb de ennyi egyenlõre nem nagy darabok, én is megijedtem. Remélem nem lesz nekem se bajom... Érted is drukk...
12.08-as vagyok. Nekem sem fájt a hasam és lázam sem volt.Ha az az egy alvadék nem távozik akkor nem is foglalkozok a vérzéssel.Én a szülésznõmet kérdeztem meg mit csináljak az õ tanácsára mentem orvoshoz.Szerencsémre...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!