Találatok a következő kifejezésre: Meddig nem fürdeni, (3 db)

Meddig lehet fürdeni, és hogy? Most 6 hetes terhes vagyok. Imádok fürdeni, de rémisztgetnek vele, hogy nem lehet. De a boltban láttam olyan fürdőolajat ami kimondottan terhesseknek van. Mi az igazság?

Legjobb válasz: A nagyon forró fürdõt nem ajánlják a vérbõség miatt, illetve fertõzésveszély kockázata is nagyobb ilyenkor. Én ezért az elsõ trimeszterben csak zuhanyoztam, de azóta már fürdök és a lurkó imádja nagyon. Jól kimosom a fürdõkádat fürdés elõtt és vigyázok, hogy ne legyen forró. Semmi bajom nincsen tõle, és nagyon szeretjük mindketten a babával.

A nagyon forró fürdõt nem ajánlják a vérbõség miatt, illetve fertõzésveszély kockázata is nagyobb ilyenkor. Én ezért az elsõ trimeszterben csak zuhanyoztam, de azóta már fürdök és a lurkó imádja nagyon. Jól kimosom a fürdõkádat fürdés elõtt és vigyázok, hogy ne legyen forró. Semmi bajom nincsen tõle, és nagyon szeretjük mindketten a babával.
A fürdés nem árt, csak a nagyon meleg víz nem tesz jót a viszereknek.Én is nagy fürdös vagyok! Akkor nem szabad, ha kinyilik a méhszáj, vagy rövid a méhnyak, a bacik miatt, de ehhez még neked korán lenne.Szóval nyugodtan fürödj, csak ne forró vizben!A rémisztgetésrõl annyit:elsõ babámmal végig zuhanyoztam , még is elment.A másodikkal 34 hetes vagyok és rengeteget fürödtem...
34 hetes vagyok, és még mindig fürdök:) Méhszáj zárt, és a víz sem forró... Nem tudom mi lesz velem ha kezdek kinyílni, imádok fürdeni, de azért persze nem fogok kockáztatni! Fürödj bátran csak figyelj a hõfokra! Boldog babavárást!
Én is hallottam már pro és kontra mindent, de én nem mondtam le a fürdésrõl. Most vagyok 11 hetes és még nem történt baj. Arra figyelek, hogy ne legyen nagyon forró a viz.
Szia!Hát igen, jók ezek a rémisztgetõs szösszenetek....Azért azzal minden kismama tisztában van, hogy nem órákig kell áztatni magát a negyvenakárhány fokos vízben...Szerintem itt is a mértékletesség a lényeg.Én is szinte kizárólag fürödtem és kifejezetten jó volt a fájós derekamnak, többször a vesémmel is gond volt és azt is ellazította.Ha az orvos szerint nincs probléma a terhességeddel és ha te is úgy érzed, hogy nem okoz gondot akkor nyugodtan lehet fürödni.
Most várjuk a második babát, amíg ki nem nyílt a méhszáj végig fürödtem (elsõvel is és most is), minden leletem tökéletes. Akinek hajlama van a bakteriális fertõzésekre, inkább nekik ajánlják a zuhanyozást. Bár úgy is simán össze lehet szedni bármit, elvégre az ember nemcsak a törölközõt, de a kádat is kimossa.

Meddig nem tanácsos fürdeni, csak zuhanyozni?

Úgy kívánnék néha egy jó kis forró fürcsit.

Legjobb válasz: Hát forrót semmi képpen sem,gondolj bele mi a fontosabb a forró fürcs vagy a baba?a meleg víz méhösszehúzódást okozhat és elvetélhetsz.Én is imádom a forró fürcsit,de sosem fürdök melegben,ill.csak kellemesen melegben,de volt már olyan,hogy iszonyqat kívántam és kb 2-3 perc után kiszálltam a kádból ,mert nem esett jó,nem tudom miért csak rossz volt.de volt olyan is,hogy jól esett,de mondom nem langyos de nem is nagyon meleg vízben.Ha ezt be tudod tartani,nyugodtan fürödj szerintem,amíg jól érzed magadat a vízben.Egy 18hetes kismama

Hát forrót semmi képpen sem, gondolj bele mi a fontosabb a forró fürcs vagy a baba?a meleg víz méhösszehúzódást okozhat és elvetélhetsz.Én is imádom a forró fürcsit, de sosem fürdök melegben, ill.csak kellemesen melegben, de volt már olyan, hogy iszonyqat kívántam és kb 2-3 perc után kiszálltam a kádból , mert nem esett jó, nem tudom miért csak rossz volt.de volt olyan is, hogy jól esett, de mondom nem langyos de nem is nagyon meleg vízben.Ha ezt be tudod tartani, nyugodtan fürödj szerintem, amíg jól érzed magadat a vízben.Egy 18hetes kismama
Szia! Én a második babámat várom, és megmondom õszintén, hogy nem szabad meleg vízben fürödni, ezt itt, ezen az oldalon olvastam elõször. Az elsõ terhességemnél minden este fürödtem az utolsó napig, és mert a kádunk jacuzzis, azt is használtam szinte naponta. Az orvosom (egy nagyon jó magánklinikára jártam)és a védõnõm is tudta, és soha nem mondták, hogy nem szabad. A szülésem pedig a 41. héten indul be, és 3, 90 volt a baba, egészséges. A barátnõm a 7. hónapig járt hetente szaunába, az õ orvosa is tudta, és nem tiltotta. Most viszont, hogy olvasok itt ezt-azt, már ott tartok, hogy alig merek csinálni, enni, inni valamit, mert valaki mindenre azt mondja, hogy nem szabad. Persze, lehet valami ebben a forró fürdõs dologban, mindenestre kérdezd meg az orvost vagy a védõnõt inkább.
Az elõttem szólóhoz hasonlóan, én is itt halottam elõször errõl...Az elejétõl kezdve kádban fürdök, sosem szerettem tusolni, mégsincs semmi bajunk. Nem állítom, hogy a forró fürdõ jó, azt tényleg hanyagold, de kellemesen meleg vízben nyugodtan fürödjél! Nem is értem hogy bírtad ki eddig? Nem szabad minden tilalmat ennyire komolyan venni. Minden jót!
Ki talál ki elyeneket?
A forró fürdö nem jó azt tudom biztosan hogy nekem tiltota az orvos mert az elejétõl 13hetes koromig barnáztam és a forró fürdés vérböséget okoz bevérezhetem volna azok szerencsésebek akiknek lehet ez nem rém hir mint az hogy nem szabad lakozni a körmöd van akinek lehet van akinek nem az ilyesmit mindenképpen az orvosal kell megbeszélni ö tudja milyen álapotba vagy én is szeretek kádba lubickolni de ha nekünk veszéjes akor majd fürdünk ha már elöbukantunk a nagyvilágba :) 15hetes kismami
Szia! Azt mondják, az elején(3 hónapig)nem szabad fürödni, utána ha jólesik nyugodtan, csak tényleg ne forróban.A bacik miatt , meg hogy a habfürdõs víz eleve nem tesz jót a hüvelynek, és ezért nem ajánlják a kádban fürdést az elején.Mondom állítólag.Én mondjuk betartom a zuhanyzást, mert sajnos mindig van valami bajom, elég gyenge az immunrendszerem, de aki bírja, miért ne.

Meddig nem szabad fürdeni, csak zuhanyozni? Miért van az, hogy az első terhességemnél hányingerem volt, és zavartak a szagok, most meg semmi?

Vagy majd csak ezután jön? 5 hetes lehetek! Nem emlékszem, hogy az el?z?nél mikor jöttek a jelek! A mellbimbóm se fáj, csak feszül a mellem!

Legjobb válasz: Szia. Nekem azt tanácsolta a védõnõ, hogy végig a zuhanyozzak inkább. Engem se zavartak a szagok, csak a mellem feszült, de egy pár hét után az is elmúlt. Ne felejtsd el, hogy minden terhesség más és más. Üdv, 39 hetes kismama

Szia. Nekem azt tanácsolta a védõnõ, hogy végig a zuhanyozzak inkább. Engem se zavartak a szagok, csak a mellem feszült, de egy pár hét után az is elmúlt. Ne felejtsd el, hogy minden terhesség más és más. Üdv, 39 hetes kismama
Szia! A 12.-hétig nem javasolt fürdeni, mert a melegvíz okozta vérbõség növelheti a vetélés kockázatát. Szerintem még ezután jön a hányingeres szakasz. Nekem a 7.-tõl a 13.-ig tartott.
nekem az elsö kettövel nem volt se hányinger, se mell feszulés semmi de semmi tunet, most várom a harmadikat de ez kegyetlen minden van ami egy kismamánál lehetséges


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!