Találatok a következő kifejezésre: Meddig nem a terhes (47 db)

Kinek volt meg a mensije mileőtt még nem tudta h terhes, és közben megvolt neki? És meddig tartott a mensije?

Legjobb válasz: Én 97-ben igy jártam hogy volt mensim 3 napig de kevesebb és inkább dokiszerü (bocsi) de engem megnyugtatott, nem is gondoltam hogy terhes vagyok, éhgyomorra szivtam as cigit meg minden. a kollegáimnak tünt fel hogy minden nap meggybeföttet eszem rántottával.. 12 hetes voltam mire elcipeltek uh-ra ja és voltr egy neg tesztem az elején.. sajnos nem tarthattam meg azt a babát..

Én 97-ben igy jártam hogy volt mensim 3 napig de kevesebb és inkább dokiszerü (bocsi) de engem megnyugtatott, nem is gondoltam hogy terhes vagyok, éhgyomorra szivtam as cigit meg minden. a kollegáimnak tünt fel hogy minden nap meggybeföttet eszem rántottával.. 12 hetes voltam mire elcipeltek uh-ra ja és voltr egy neg tesztem az elején.. sajnos nem tarthattam meg azt a babát..
nem dokszerü hanem csokiszerü....

Aki nem veszélyeztetett terhes, meddig dolgozik? Keveset keresek, de nem megerőltető a munka, viszont utálom nagyon. Csinálnátok?

Nem fogok ide visszajönni szülés után. Arra gondoltam, nekiállnék a szülésig nyelvet tanulni er?sen, és megcsinálnám a fels?fokút. De úgy érzem, csak él?sködnék a férjemen a kis táppénzzel. Ti mit

Legjobb válasz: Szia! A pénz nagy úr! Én is nagyon utálom a munkehelyem, de nagy lenne a táppénz miatti kiesett jövedelem. Majd azt fogom inkább megpróbálni, hogy "csökkentett üzemmódban" dolgozzak, tehát napi 2 órával kevesebbet, ez 4 nap alatt tesz ki egy nap szabit, amit kiírok. De mindenkinek egyéni döntése és igénye, hogy meddig dolgozik, feltéve ha az orvos másképp nem rendeli. Így több idõd jutna a tanulásra is.

A kérdező hozzászólása: Nekem az a fõ bajom, hogy stresszes a munkám, nem nagyon veszik figyelembe, hogy terhes vagyok. És csak azért jöttem ide dolgozni, hogy legyen munkám, a gyes miatt. Egyébként az elsõ válaszolónak üzenem, aki valószínûleg imádja a munkáját, hogy én sem vagyok munkakerülõ, nekem is van 2 diplomám. És ezzel a két diplomával keresek most annyit ezen a munkahelyen, hogy ha elmegyek tápra, akkor sem kapok kevesebbet...Ráadásul gyûlölök itt lenni, liftezik a gyomrom, ha be kell jönnöm. Már rég váltottam volna, ha nem jött volna már össze a baba.És éppen ezért küzdöm magammal, mert nem akarom magam naplopónak érezni. És tudom, h nem betegség a terhesség. Ez meg az én véleményem.
Ha idegesít a munkahelyed, az nem tesz jót sem Neked, sem a babának. Kötelesek kiadni a szabadságodnak legalább az egyharmadát akkor, amikor Te akarod, utána meg menj el táppénzre. Feleslegesen ne gyötörd magad, csak rosszat teszel vele. Emaitt ne érezd magad naplopónak vagy bármi hasonlónak, a saját és a babád érdekeit szolgálja! Az elõbb válaszoló ikres kismama
Én veszélyeztetett terhes vagyok (volt egy vetélésem, majd 3 hónapra rá ikrekkel lettem terhes), de még mindig dolgozom (most 19+5 hetes vagyok). Úgy gondolom, hogy amíg nincs egészségi akadálya annak, hogy dolgozzam, addig bejárok, mert anyagilag nem mindegy, hogy teljes fizetést vagy táppénzt kapok. A nyelvtanulás tényleg nem rossz ötlet, sok sikert hozzá!
Én pont ugyanabban a cipõben jártam, mint Te. Én is nagyon utáltam, és ha nem jött volna abban a hónapban a bab, akkor váltottam volna. De jött szerencsére! A 20. hétig dolgoztam, de kínszenvedés volt minden nap. Én sem megyek oda vissza, az is biztos! Nem élõsködés, ha táppénzre mész. Szerintem tedd azt! És csináld meg a nyelvvizsgát, azzal többre mész hosszútávon, mintha a munkahelyeden szenvednél pár ezer forinttal többért.
Én még a mai napig is dolgozom egy gyárban, pedig 29 hetes vagyok.Nem megeröltetõ, de nagyon fárasztó a 2 mûszak és nem mindig van ám rá lehetõségem hogy leüljek.Ahogy elöttem is irták a pénz nagy úr.Sosem voltam az az "elhagyommagam"tipus, és már igy is 12kg-ot híztam.Gondold el ha itthon ülnék.Nem tudom meddig megyek, de ha helyzet ne adj isten úgy hozza akkor azonnal táppénz/elötte 3 hét betegszabi/.Hozzáteszem nagyon szeretek itt dolgozni, legszivesebben el sem mennék.
Én 35.hétig dolgoztam, de én szerettem, meg a pénz is kellett. Nyelvtanulás viszont nem hülyeség!
Valóban kevesebb a pénzed, de én azt vettem észre, hogy ha otthon vagyok, kevesebbet is költök. Én jobban félre tudok tenni, mint amikor dolgoztam. És ami vitathatatlan, hogy ilyen nyugodt, magadra figyelõs, pihenõs idõszakod talán sosem lesz már az életben. Én maximálisan megértelek, és is utáltam a munkahelyemet, de pont a babaprojekt miatt nem akartam már váltani. De vissza én sem megyek, az biztos. Így én alig vártam a pozitív tesztem, be is jelentettem, hogy betegállomány. Nem tudnak mit tenni, de szerencsére nem is volt balhé. Azóta kiderült, hogy nem is egy babót várunk, így amúgy is indokolt a táppénz. Bár egy évvel ezelõtt el sem tudtam volna képzelni, hogy ne dolgozzak, ha majd egyszer terhes leszek, de egy utálatos munkahely vagy munka megváltoztatja az ember nézeteit. Boldog babavárást Mindenkinek! 8 hetes ikres kismami
Sziasztok! Én már 9 hetesen itthon maradtam sajnos el kellett mennem táppénzre mert az orvos nem engedett! Én mentem volna addig dolgozni amig birom de sajnos vegyszerekkel dolgoztam( festékek, higitók stb..)! Itthon probálom feltalálni magam! Sztem amig mehetsz addig menj! Senki nem szereti a munkahelyét de hidd el ha én mehetnék én örülnék neki mert nem jó mindennap ugy felkelni az ágybol hogy na most mit csináljak.....! Boldog babavárást!
Szia! A pénz nagy úr! Én is nagyon utálom a munkehelyem, de nagy lenne a táppénz miatti kiesett jövedelem. Majd azt fogom inkább megpróbálni, hogy "csökkentett üzemmódban" dolgozzak, tehát napi 2 órával kevesebbet, ez 4 nap alatt tesz ki egy nap szabit, amit kiírok. De mindenkinek egyéni döntése és igénye, hogy meddig dolgozik, feltéve ha az orvos másképp nem rendeli. Így több idõd jutna a tanulásra is.
Én sem keresek sokat. Olyan 78ezer egy hónapban. Úgyhogy nem sokkal lesz kevesebb szerintem, ráadásként még bérletet is kell vennem. Heti három délután iskolába járással telik (angol nyelvvizsgára készülök + mérlegképes könyvelõnek tanulok), úgyhogy nem sok idõm jut magamra és a babukára, és még rendesen készülni sem tudok. Én úgy tervezem, hogy kb. 30-31 hétig dolgozom, van 5 hét szabim azt mind kiveszem és elmegyek 3 hét táppénzre is még és kb. akkor jön a babu. 19+4 hetes kismami
Én a 33. hétig dolgoztam, úgy gondolom, attól hogy valaki terhes, még nem beteg hogy ne tudna dolgozni. Akkor is a doki nem engedett tovább. Mostanában nagy divat lett a terhesség elejétól táppénzen lenni. Persze ha valami baj van, akkor mindenképp táppénz. Amúgy meg ki szeret dolgozni? De a mai világban az ember örülhet, hogy van munkája! A nyelvvizsgát munka mellett is meg lehet csinálni ha nagyon akarod, én is úgy tettem le. Ez az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Rossz, hogy mindig fáradt vagyok, rossza a közérzetem itt, otthon meg csak ordibálok a párommal, mert feszült és ideges vagyok a melótól. Viszont utálok hazudni, és mondva csinált indokkal nem szertnék elmenni. Tehát akkor szenvedek, amíg megbeszélem magammal.:)
Én is úgy utálom a munkám. A fõnököm állandóan piszkál.:( :( 13+6 hetes terhes
Utolsó válaszoló vagyok, én már számolom a napokat, mert bár szeretek itt dolgozni, de nagyon kevés a fizetésem és a meló egyre több. Remélem hamar eltelik még az 2, 5 hónap. Ráadásként nekem pont május-júniusban jönnek a vizsgák, amire készülni sem ártana.
Szia.Szívem szerint én is melóznék, de a 8-dik héttõl már tp-zen vok mert a cégünket is elérte a válság, így ez az egy maradt, hogy tp-re mennyek, hisz 40embert elküldtek.Engem is elakartak csak a törvény védi a kismamákat.Pedig szerettem a munkám.Jó ötlet a nyelv tanulás, én is azzal kötöm le magam, ha nincs itthon mit csinálni.A szabidat érdekes, hogy nem adják ki:(Szemetek akkor nagyon.Ja és igazad van az elsõ válaszólóval kapcs.Nem értem, hogy bunkó modjára miért kell írni, akkor inkább ne reagáljunk a kérdezõ kérdésére.Boldog babavárást.
Én május elejéig dolgoztam, és május közepén született a babám.Én szeretem a melómat, és eléggé a magam ura vagyok.Október óta megint járok(a babával)heti 2-3 alkalommal kb.3 órákat.De nekem ez nem teher, és akkor megyek amikor akarok.
A kérdező hozzászólása: Ja, és nem mehetek el szabadságra sem, pedig bent van az összes!
A kérdező hozzászólása: Ja, 19 hetes vagyok.
35. hétben vagyok, decemberig teljesen aktívan dolgoztam, januárban meg 1x-2x egy héten. Talán párszor még bemegyek.

Már 7napja késik a menstruációm. Ilyenkor milyen gyógyszert szokott adni az orvos, azért, hogy megjöjjön? Sajnos nem vagyok terhes, úgyhogy nem tudom miért késik ennyit. Meddig várjak még?

Legjobb válasz: Hanyadik naptál tartasz? 40 napos ciklus még normális. Ha attól több, akkor ne várj, menj dokihoz minél hamarabb. Lehet, hogy ciszta.

Hanyadik naptál tartasz? 40 napos ciklus még normális. Ha attól több, akkor ne várj, menj dokihoz minél hamarabb. Lehet, hogy ciszta.
A kérdező hozzászólása: Már a 39. napon tartok, és nagyon nem érzem úgy, hogy meg akarna jönni:(. Nem tudom mit csináljak. Még soha nem késett ennyit, általában pontosak a ciklusaim. Pont ebben a hónapban kaptam clostit, biztos, hogy "direkt csinálja" a szervezetem:( :) , nehogy már könnyen menjen.

Meddig nem késő a terhes tornát elkezdeni?

Eddig úgy volt, hogy császározni fognak, de most mégis természetes szülésem lesz (bár addig) 27 hetes vagyok. Érdemes még elkezdeni? Vagy mikor szokták ezt egyáltalán?

Legjobb válasz: Én is ilyen tájt kezdtem,szerintem nem késõ. Arról nem beszélve,hogy kitûnõ unalomûzõ.:) Boldog babavárást! 39 hetes kismami

Én is ilyen tájt kezdtem, szerintem nem késõ. Arról nem beszélve, hogy kitûnõ unalomûzõ.:) Boldog babavárást! 39 hetes kismami
szia, épp most olvastam egy cikket, amit gyógytornász írt errõl a témáról. Itt találod: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=tel..
Szia! Nyugodtan tornázgassál, de ne végezz megerõltetõ mozgást!!!.... Ha nem megy az agyadra, jógázzál, kimondottan jó könyveket lehet kapni ebben a témában.

Már 7napja késik a menstruációm. Ilyenkor milyen gyógyszert szokott adni az orvos, azért, hogy megjöjjön? Sajnos nem vagyok terhes, úgyhogy nem tudom miért késik ennyit. Meddig várjak még?

Legjobb válasz: - Ha még fiatal vagy, azért, mert még nem állt be a ciklusod; - Stressz miatt; - Hormonzavar miatt; - Terhesség miatt; - Szervi elváltozás miatt.

- Ha még fiatal vagy, azért, mert még nem állt be a ciklusod; - Stressz miatt; - Hormonzavar miatt; - Terhesség miatt; - Szervi elváltozás miatt.
A kérdező hozzászólása: 21 éves leszek a nyáron, mindig rendszeresek szoktak lenni a ciklusaim, de mióta konkrétan próbálkozunk, azóta valahogy kezd minden összezavarodni:(. Múlt hónapban kiderült, hogy alacsony a progeszteron szintem, de csak annyit mondott rá az orvos, hogy "nem vészes". Closttit kaptam, amit a 3. naptól kéne szednem, de valahogy nem akar megjönni.
mibõl gondolod h nem vagy terhes??? teszteltél már???

9 hetes terhes vagyok, a védőnő (orvosommal még nem tudtam beszélni) óvatosságra intett a szexel, meddig nem lehet?

volt már két vetélésem.ilyen esetben meddig nem lehet?mik a tapasztalatok?most minden rendben van

Legjobb válasz: Szia!Elvileg az elsõ 3 hónapban nem lehet:(.Dokim nekem is ezt mondta,anno,de én nagyon nem foglalkoztam vele!De ha vetélésed volt,akkor tartsd be! Minden jót!13 napos baba anyukája

Szia!Elvileg az elsõ 3 hónapban nem lehet:(.Dokim nekem is ezt mondta, anno, de én nagyon nem foglalkoztam vele!De ha vetélésed volt, akkor tartsd be! Minden jót!13 napos baba anyukája
Igen, az elsõ 12 hetet kell végigböjtölni. Sajnos minket is óvatosságra intettek hematóma miatt.
Ha nincs baj , nem kell semmit kihagyni, de ha volt vetélésed az más!
Szia! Mi is együtt voltunk a férjemmel, viszont én bevéreztem egy kicsit. Másnap azonnal elmentem orvoshoz, nekem nem mondta, hogy ne csináljuk, de mi nem merjük azóta! Szerintem is várd meg a 12 hetet. Biztos, ami biztos. Tudom, hogy nem egyszerû! :) Jó babavárást!

A Medi-lab teszt csapott már be valakit? Nem volt terhes és mégis pozitív volt? Mennyire megbízható? Mennyire érzékeny? Korai terhességet is kimutat?

Legjobb válasz: Szia. Nekem egyszer bejött, egyszer meg átvágott. Írd be a keresõbe és sok választ kaphatsz.

Szia. Nekem egyszer bejött, egyszer meg átvágott. Írd be a keresõbe és sok választ kaphatsz.
Ha pozitívat mutat, nyugodtan hihetsz neki, ha negatívat, akkor légy szkeptikus! Nekem már volt szívhangja a babámnak, amikor pozitív lett. :-)
ütsd be a keresõbe, sajnos nagyon sokaknak hazudott már, mutatott álpozitívat!! Mindenképp tesztelj másik fajtával is!
Nekem még mindig igazat mondott , ha volt baba, akkor pozitiv volt , még a nemvárt mensi elõtt , ha nem volt baba , akkor negativ volt.
Az elõbbi válaszolo vagyok , háromszor mutatta ki a terhgességet idõ elõtt , én csak azt használtam..
Hát én nem tudom ki hogy van vele megelégedve de én is vettem mensi elött 4 nappal, akkor halvány pozitiv volt aztán meg volt kics halványbarnás folyásom, másnapra pedig megjött:(:(Lehet hogy mégis terhes vagyok?

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy 51-éves vagyok, szeptember óta nem menstruálok, nem vagyok terhes szeretném tudni, hogy meddig kell védekeznem, hogy ne esek teherbe?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a menstruáció már egy éve nem jelentkezik, Ön már biztosan a klimaxban van, így peteérés sem lehetséges.  Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a menstruáció már egy éve nem jelentkezik, Ön már biztosan a klimaxban van, így peteérés sem lehetséges.  Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Kb. 0.001% az esély, nem több.
nem sok de van rá esély nem értem h miért ugyanabba a pzsbe törli meg magát a nõ?
Hát esély van de minimális....amúgy ha vki nemakar teherbe esni miért törölné magát ugyanazzal a zsepivel??
Nem értem 100%-ig. A férfi a nõben megy el vagy sem? Mert ha igen, vagy akár csak megszakítással együtt voltak elõtte, akkor utána már lehet "törölgetni", ami kell, az bent van... Amúgy leírom, hogy fogant meg az egyik babánk: A férjemnek örömet okoztam simogatással. Majd letörölgette magát. Elment kezet is mosni, de késõbb bevallotta, hogy a hasáról megint ment valami a kezére. Ezzel a kezével örömöt okozott nekem, és mivel másnap volt peteérésem, össze is hoztuk. Sajnos nem maradt velünk az a kicsi, de ott volt...

Meddig csinálnak rákszűrés terhesen? A 10. hét utániak érdekelnek. Nem veszélyes későn megcsinálni?

Legjobb válasz: nekem kb 20 héten csinálta meg a doki az utolsónál.nem veszélyesebb mint a méh száj vizsgálat.

nekem kb 20 héten csinálta meg a doki az utolsónál.nem veszélyesebb mint a méh száj vizsgálat.
6 hetes babás voltam, mikor orvoshoz mentem, akkor megkérdezte, hogy megcsinálhatja-e vagy várjunk még vele. Megkérdeztem azt mondta nem veszélyes a babára, mivel õ zárt helyen van. Ha véletlenül elõfordul a levétel után minimális mennyiségû vér se ijedjek meg, mivel nincs köze a babához. Remélem tudtam segíteni. :)
Nekem 15. héten vette le(vagyis pontosan 14+6hetes voltam).
nekem 7 hetesen vette le napokig véreztem...
nekem sajna volt vmi fertõzésem, kikezeltük, ésígy a 20. héten lett levéve, de semmi gond nem volt belõle!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az utolsó válaszadótól kérdezném, hogy most hány hetes vagy? A fertõzésed elmúlt, a babának semmi baja? Remélem minden rendben van mindenkivel! Jó egészséget kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: De jó ilyet olvasni!:) Gratulálok a 3 gyerekhez. Csodálatos dolog. Én a 2. babát várom. Minden jót nektek is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!