Találatok a következő kifejezésre: Meddig mehet egy (29 db)

Meddig mehet egy Full Hd led Tv monitorként kikapcsolás nélkül?

Venni szeretnék monitor helyett egy full hd led tv-t.

Legjobb válasz: Konkrétan nem tudom. csak pédát írok. Nálunk az egyetemen van a falon egy kb 3 éves lg reklám tv. Folyamatosan megy. Éjszaka is. Semmi baja.

Konkrétan nem tudom. csak pédát írok. Nálunk az egyetemen van a falon egy kb 3 éves lg reklám tv. Folyamatosan megy. Éjszaka is. Semmi baja.
Miért nem bírná? Ugyanúgy mûködnek, mint egy monitor, ha a számítógépre kötöd.
En regebben kiszamoltam hogy a gyari adatok szerint folyamatos mukodes melett 10 - 11 evet kell birjon egy led panel...legyen csak 7-8 , az sem rossz szeribtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor tehát nyugodtan mûködhet.

Meddig mehet el egy ellenőr egy bliccelővel szemben?

Legjobb válasz: Mit értesz "meddig" alatt? Az utazási feltételek tartalmazza az ellenõr jogkörét, emellett törvény szabályozza a közfeladatot ellátó személy hatáskörét. Az ellenõr a jegyed, bérleted megvizsgálhatja, hamisításgyanú esetén jegyzõkönyv kiállítása mellett bevonhatja, érvénytelen vagy hiányzó jegy vagy bérlet esetén a meghatározott mértékû pótdíjat alkalmazhatja, végsõ soron kizárhat az utazásból. Ez a joga van. Azonban nincs joga a személyes szabadságod korlátozására (erõszakkal visszatartás), nincs joga a személyi igazolványod átvételére (a bemutatását kérheti!), nincs joga semmilyen "erõszak" vagy "fenyítés" alkalmazására. És még ezer lehetõség. De ha konkrétan megkérded, hogy mi az a meddig, akkor könnyebb rá válaszolni, hogy addig elmehet-e egy ellenõr.

Mit értesz "meddig" alatt? Az utazási feltételek tartalmazza az ellenõr jogkörét, emellett törvény szabályozza a közfeladatot ellátó személy hatáskörét. Az ellenõr a jegyed, bérleted megvizsgálhatja, hamisításgyanú esetén jegyzõkönyv kiállítása mellett bevonhatja, érvénytelen vagy hiányzó jegy vagy bérlet esetén a meghatározott mértékû pótdíjat alkalmazhatja, végsõ soron kizárhat az utazásból. Ez a joga van. Azonban nincs joga a személyes szabadságod korlátozására (erõszakkal visszatartás), nincs joga a személyi igazolványod átvételére (a bemutatását kérheti!), nincs joga semmilyen "erõszak" vagy "fenyítés" alkalmazására. És még ezer lehetõség. De ha konkrétan megkérded, hogy mi az a meddig, akkor könnyebb rá válaszolni, hogy addig elmehet-e egy ellenõr.
erõszakkal visszatartás, az határeset. Meg ugyan nem ragadhat, de elállhatja az utad és feltarthat amíg rendõr jön. Ha te viszont odébblököd, akkor az közfeladatot ellátó személy elleni erõszak, 3 évig terjedõ szabadságvesztéssel. (és ekkor már le is teperhet és ott is tarthat) vegyél inkább jegyet.
Az ellenõrnek elvilrg TILOS hozzád nyúlni, ha te nem nyúlsz hozzá. Kb anny joga van, mint egy tanárnak, már ami a feltartóztatást és a fenyítést illeti.
Az utolsó hozzászólás elég nagy hülyeség. Az ellenõr nem tarthat vissza, az a személyi szabadság korlátozása, és ha te ez ellen védekezel, az jogos önvédelem. Nézz csak utána.
iszonyúan idegesítenek az ilyen hülye viták, mint ez pfff vegyél jegyet, ha egyszer igénybe veszel egy szolgáltatást, ilyen egyszerû bliccelés = lopás és nem a BKV-tól lopsz, hanem tõlünk, akik megvesszük a bérletet, jegyet, stb. mert azt a hiányt, amit azok okoznak, akik úgy gondolkoznak, mint te, a mi jegyeink árába kalkulálják bele, hát kösz
A kérdező hozzászólása: Én mindig (tényleg mindig) használok jegyet, a kérdést kíváncsiságból tettem fel, és a válaszokra voltam kíváncsi.
Ha mindig veszel jegyet, akkor bocs, ne vedd magadra, amit írtam.
az más kérdés hogy meddig mehetnek el, de az örök melettük elõszeretettel vernek meg embereket csak azért mert nincs jegyük.

Lányok ti mit szerettek (kapni, tenni, csinálni) az elsö randin? Meddig mehet el egy srác? Hova vigyen titeket?

Legjobb válasz: kapni: sztem nem kell elsõre semmi, bár én amúgy sem vagyok az ilyen ajándékozások híve. csinálni: vmi beszélgetõs hely alkalmas a jobb megismerésre, pl tópart ha jó idõ van, v egy billiárdterem esetleg, kávézó. de mondjuk nem úgy h õ visz oda, hanem elõre megbeszélni kinek mihez van kedve. és addig mehet el ameddig engedem, szitu meg srác függõ. csak ha vmire mondom h nem, akkor azt fogadja is el.

kapni: sztem nem kell elsõre semmi, bár én amúgy sem vagyok az ilyen ajándékozások híve. csinálni: vmi beszélgetõs hely alkalmas a jobb megismerésre, pl tópart ha jó idõ van, v egy billiárdterem esetleg, kávézó. de mondjuk nem úgy h õ visz oda, hanem elõre megbeszélni kinek mihez van kedve. és addig mehet el ameddig engedem, szitu meg srác függõ. csak ha vmire mondom h nem, akkor azt fogadja is el.
A csaj azt mondta rám biza magát! Hát én elsõ randin Pizzázni mentünk, és tök jó volt minden! és kitaláltam hogy mi lenne ha elmennék moziba és nagyon õrült neki! az 1 randi Pizza és Mozi fért bele! De amikor haza vittem, akor csak puszit egedet! de meg beszéltül a második randit és azota nem akar velem beszélni nem tudom mi okból! Na de eben az a tanulság jól gondold meg mit csinálsz!!!! 22F voltam a csaj 18L
hozzá teszem nagyon sokat beszélgetünk :d és 8 órát töltöttem vele !!
Aj, már... :D Mi elsõ randin egy rock kocsmába ültünk be, dumcsiztunk, majd a városban sétáltunk! Jól éreztük magunkat, a randi végén a 2 jól megérdemelt puszit "átadtuk" és aztán 1 hét múlva megint tali...És itt vagyok most, hogy lassan 8 hónapja együtt vagyunk... :) Kapni nem kaptam semmit, de nem is vártam!
21:21-nek, hát öregem tényleg sajnállak, undorítóak az ilyen gerinctelen csajok, akik a szemedbe jópofiznak utána meg hirtelen indok nélkül szóba sem állnak veled! 22/F


Meddig mehet el egy egoista beteges anya? Meddig bírja így a kapcsolat?

A múlt héten volt életem eddigi legmegalázóbb legundorítóbb hete.Kíváncsi vagyok mindenki véleményére.

Legjobb válasz: Sajnálom, de az az igazság, hogy hosszútávon ez nem fog mûködni. Úgyis mindent megtesznek azért, hogy tönkretegyék a kapcsolatot. Egyetlen megoldás az lenne, ha a párod sem érintkezne velük, de nyilván ezt nem fogja megtenni, nem is lehet elvárni tõle. Elõbb utóbb meg fogod unni, vagy a párod unja majd meg. Idõ kérdése. Egyszerûen meg fogják mérgezni a mindennapjaitokat, már csak a puszta létezésükkel. Ha nem változtatnak ez lesz. Sajnos láttam már ilyet, szerelem ide vagy oda, nem lehetett mit tenni, a legtöbben nem szegülnek ellen a család akaratának és végül az egyik fél kilép a kapcsolatból. Kívánom, hogy nektek sikerüljön megoldani ezt a problémát. Én már biztos elhúztam volna a francba, kínlódjon vele a hóhér.

Sajnálom, de az az igazság, hogy hosszútávon ez nem fog mûködni. Úgyis mindent megtesznek azért, hogy tönkretegyék a kapcsolatot. Egyetlen megoldás az lenne, ha a párod sem érintkezne velük, de nyilván ezt nem fogja megtenni, nem is lehet elvárni tõle. Elõbb utóbb meg fogod unni, vagy a párod unja majd meg. Idõ kérdése. Egyszerûen meg fogják mérgezni a mindennapjaitokat, már csak a puszta létezésükkel. Ha nem változtatnak ez lesz. Sajnos láttam már ilyet, szerelem ide vagy oda, nem lehetett mit tenni, a legtöbben nem szegülnek ellen a család akaratának és végül az egyik fél kilép a kapcsolatból. Kívánom, hogy nektek sikerüljön megoldani ezt a problémát. Én már biztos elhúztam volna a francba, kínlódjon vele a hóhér.
mekkora fergek
Szívbõl sajnálom. :( A párod viszont Téged akar elvenni, Veled akar lenni, szeret, nem? Elhiszem, hogy ez nagyon fájhat most neked, de ha komolyan gondolja a párod a közös jövõtöket, akkor együtt megoldjátok. Persze, azt senkitõl nem lehet elvárni, hogy hátat fordítson a szüleinek, akármilyen csúnyán viselkedtek is... Nehéz lehet elfogadni, de fel a fejjel, menjetek albérletbe, és szeressétek egymást! :)
hát.. ez nagyon nagy szemétség a részükrõl.. nem is tudok rá mit mondani.. még szerencse, hogy a párod veled maradt..nekem azért ment tönkre az egyik kapcsolatom, mert a pasim és a családja vallásosak voltak én pedig nem hiszek istenben és semmi más természetfeletti dologban, ezt a szülei nem bírták elviselni és addig kavartak, hogy aztán szétmentünk ( szép keresztények xd) nálad viszont még ilyesmi ellentétek sincsenek ezért nem is értem az egész dolgot.. ha a párod tényleg szeret , akkor nem fogja érdekelni, a szüleid véleménye, akármit is mondanak rólad.. te pedig ne is foglalkozz velük.. vedd úgy, mintha nem léteznének.. attól még a barátod találkozhat velük, stb.. neked nem kell..
Nem semmi, de fel a fejjel, ha itt is fizettetek albérletet+rezsi akkor máshol is kitudjátok, keressetek hasonlót és minden jó lesz. Fiúk erre mit reagált?
1. A barátod szülei szerintem nem tudják elfogadni, hogy ö már felnött ember. 2. A berugást én sem tartom jó dolognak, szerintem egy felnöttnek tudnia kellene, hogy mennyit bir el. 3. Az, hogy a szülök nem értenek egyet az eljegyzésetekkel, magánügyük, ha nem akarják, hogy az ö lakásukban élj, azt megtehetik. 4. A barátod veled akar élni, akár egy albérletben is, ezzel ö döntött. 5. Azt viszont nem tudom, hogy a szülök ebben az esetben mit tudnak tenni ellenetek, ha rendesen fizetitek az albérletet. A helyetekben NEM adnék meg lakcímet nekik, ha nagyon fontos üzenetük van, akkor irjanak emailt.
Ez van, nem vagy szimpi, nem is leszel.Ha eddig esetleg nyomattak valami pénzt a fiuknak, vagy bármi, az meg fog szûnni.Valami oka van ennek, csak úgy a semmibõl ilyen utálat nem bukkan elõ, ennyi.
Az én barátnõm pont így járt. Annyira ellenezték a házasságot, hogy utána az unokát egy évig meg sem nézték. Aztán az évek során addig mesterkedtek amíg el nem váltak. Továbbá elpereltették a két unokát a lánytól. Továbbá, mivel az após nevén volt a ház amiben éltek a fiatalok, a válás után az após beperelte a barátnõmet visszamenõleg havi 60 ezer ft alberleti díjra, amit meg is ítéltek neki. Ezt csak azért írtam le, hogy a kérdezõ lássa, sajnos egy ilyen családi háttérrel rendelkezõ pasival nehéz lesz az élet. Mert lesznek a házasságában gyengébb idõszakok, és akkor ez a család azonnl a kérdezõ ellen fogja a fiukat hangolni. Abba meg belegondolni is rossz, amikor gyerek lesz. Mikor majd a nagyszülõk kényszerítikna fiukat, hogy vigyék az unokát, ott meg jól mocskolják majd neki az anyjukat. Undorító nép, jobb lenne menekülni még most egy olyan helyre ahol szeretnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Ez az, jól csinálja a párod! Csak ne inogjon meg, ne béküljön ki velük addig, míg téged (a fiúk döntését) el nem fogadnak. Határozottan értésükre kell adni, hogy vagy mindkettõtöket kapnak, vagy a fiúkat is elveszítik. Ha tényleg az egy szem fiacskájuk, ezt nem fogják kockáztatni (látod, hogy már most vissza akarják kapni a fiukat, mindenféle ürüggyel próbálkoznak), nem fogják sokáig bírni és kénytelenek lesznek beletörõdni a helyzetbe. Hidd el, csak idõ kérdése, hogy megszokják: 1. a fiuk felnõtt, 2. te is az élete része vagy. Ha ezt nem látják be, akkor nem is érdekli õket a fiuk boldogsága. Az ilyen szülõvel meg (aki nem akarja, hogy boldog legyek azzal, akit szeretek) nem sietnék kibékülni. Egyébként nekik semmi okuk a sértõdésre, hisz ti nem csináltatok semmi rosszat. Õk azok, akiknek engedniük kell.
Bármeddig, amíg a másik fél engedi és amíg nyílvánvalóan nem büntethetõ a tetteiért.
A párodnak le kell játszania ezt a meccset, mert ha veled esetleg vége is lesz, a következõ menyasszonynál is ezt fogják csinálni.A párod találkozzon velük, de álljon ki melletted végig.Sajnos ez az õ háborúja lesz, te csak türelmes tudsz lenni.
A párod, mindenesetre ha meginogna az érzelmi zsarolásuk miatt valaha, gondoljon arra, hogy a következõ menyecske jelölttel is ezt fogják tenni. Soha nem lesz nyugta, ha most engedni fog.
A kérdező hozzászólása: Végeláthatatlan harcnak tûnik július 6.-a óta nem találkoztunk velük, párom sem.Csendes terror van.Idegesítõ csend, mégis mire jó ez?Miért vannak ilyen csendben? Mit szeretnének így elérni? Mikor jut el a párom oda, hogy belátja ez nem egy apró botlás a szüleitõl, ilyet nem tehet senki!!!!!!
De még mindig nem derült ki, hogy mi lehet az oka a viselkedésüknek - miért nem bírnak téged? Ennyire?...
A kérdező hozzászólása: Örülnék neki ha tudnám legalább!! Az eljegyzésünk bejelentése óta áll fenn ez az állapot!Addig nem volt semmi bajuk velem természetesen látszólag.
Itt elsõsorban anyuka mozgatja így a szálakat, vagy apuka is mondta a magáét? Ez lehet csak részletkérdés, de azért érdekelne. Szorítok nektek. A párod úgy vettem ki nem mondja azt, hogy lehetetlenül viselkedtek, és nem tehetnek ilyet többet, ha látni akarják? Õ sem biztos teljesen magában? Gondolom, hogy az érzelmek miatt. Én megértem õt is. Az én apám sem bírja a páromat, de neki meg van rá a nyomós oka, nekem sem egyszerû balanszírozni kettejük között. Drukkolok, mégegyszer nektek.
Valami ismerõs esetleg, vagy rokon, akiknek elmondják mit is gondolnak valójában? Nem lehetne becserkészni, hogy tudd mivel is állsz pontosan szemben? Csak tipp.
Kérdezõ, mi történt azóta?
Engem is érdekelne, hasonló helyzetben vagyok: a párom családja utál vagy tudomást sem vesz rólam, édesanyjával úgy érzem, hogy sikerül megbarátkoznom, de a nagymamájával még mindig nem. A másik mamájával eleinte azt hittem, hogy jól kijövünk, de ahogy mesélte párom: nagyon kavarja a dolgokat velem kapcsolatban. 300 km-rel odébb laknak, ilyenkor nem érdekelnek, csak mikor ünnepekkor ott vagyunk, akkor szaporodnak meg a veszekedések... :/ Nem könnyû.
Ez egy nagyon nehéz szituáció, hosszabb távon így biztosan nem fog mûködni. Mint írtad, a párod szomorú, hiszen akármilyenek is a szülei, mégiscsak a legközelebbi szerettei, akikkel bármilyen rondán is hangzik, miattad, érted nem tartja a kapcsolatot. A szülõk nem fogják annyiban hagyni, ebben biztos lehetsz. Azt azért nem értem és konkrétan nem is derül ki, hogy mi a baj Veled ? Mi a kifogásuk ellened ? Amiket leírtál, azok nem olyan eget rengetõ dolgok, hogy kenyértörésre kerüljön a sor a szülõk és a fiuk között. Bármennyire nehéz is, az nem megoldás, ha a párod nem veszi fel a telefont. Össze kellene szednie magát és nélküled hosszasan elbeszélgetni a szülõkkel, a tényleges okokat kideríteni. Ha ezt megtette és ez sem használ, akkor talán nyugodtabbak lesznek a napjai, hogy mindent megpróbált. Csak mellékesen jegyzem meg nem kimondottan Neked: a "fiúk" a fiú többes száma, a "fiuk" pedig valakinek a fia. Kívánok hatalmas türelmet és kitartást.
Egy nagyon fontos dolgot elfejtenek a párod drága szülei! Hogy ha téged bántanak, a párodat is bántják! Ugyanis õ szeret téged, te pedig õt. Az, hogy nem fogadják el, hogy a fiuk téged választott, a legrosszabb dolog amit elkövetnek a saját fiuk ellen! A boldogságát teszik tönkre! Hogy kerekedhet egy felnõtt meglett emberben, szülõben ennyire felül az önzõség??? Mert ez az. A hab a tortán, hogy eddig kétszínûsködtek és szerepet játszottak! És amikor komolyra fordul a helyzet meg hisztiben törnek ki. Mert ez az! Ebben a helyzetben két dolgot tudtok tenni. Erõsek maradtok és kitartotok egymás mellett. A szülõk meg majd megbékélnek. De az is lehet, hogy soha. Mert a hiúságuk nem engedi, hogy bevallják, HIBÁZTAK!
:) ))Ismerõs. Utána egy évig nem tudtak rólam a szüleim. Következõ találkozáskor már kicsit más volt anyám, de én azért mindig kiálltam a nejem mellett. Amit elértünk, azt csak is ketten teremtettünk meg.... Egyke gyereket nehezen engednek. Pedig az is ugyanúgy felnõ.
A kérdező hozzászólása: A párom reagálása, hogy nem tartja ezt normális dolognak szenved tõle , hogy választás elé állítják a szülei de akkor is a szülei és szereti õket.Viszont én félek attól, hogy a szülei ezek után megnehezíteni próbálják majd az életünket.Állandóan hívogatják majd csalogatják õ ugyanúgy menni fog és a végén pl majd karácsonykor majd én itt õ ott?Vagy ha babánk születik mi lesz?Õk húztak egy vonalat mintha nem léteznék...
A kérdező hozzászólása: Az a baj , hogy így érzem én is és benne van valami borzalmas rossz elõérzet.Pl:Hogy legyen az én nevemen az albérlet mert neki a munkája miatt ez problémás, de ebben a helyzetben neki ott van a visszatáncolási lehetõség a saját anyuci álltal berendezett szép lakásba, amit mondanom sem kell nem akarnak kiadni..
Ne várd el a võlegényedtõl h válasszon a családja és közted, ha "anyósék" miatt szétmentek, akkor viszont annyit is ér a kapcsolat és kár bánkódnod miatta... Ha tényleg tartasz attól, h visszatáncol a másik lakásba, akkor szerintem várjatok még a házassággal, legalábbis beszélgessetek elõtte egy nagyot errõl az egészrõl. Amúgy biztos van ennek valami elõzménye, akár egy félreértés, ami neked fel sem tûnt, vagy bármi más. Mindenesetre én leszarnám a családnak azt a felét... innentõl a pasid dolga kezelni a szüleit... Még egyszer mondom, szerintem ha erre rámegy a kapcsolatotok, akkor annyit is ért...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem is volt problemam a volt parom szuleivel. A vegen kiderult, hogy azert, mert ha a parom ellen akart mondani nekik, de felt (o is egyke, konfliktus kerulo, akaratos szulokkel) akkor azt mondta a szuleinek, hogy miattam kell ezt csinalnia, de higgyek el neki is az a velemenye, mint nekik. Az exem egy gyava nyul volt es a vegen akaratlanul is a sajat szuleit ellenem hangolta. Mikor kiderult, hogy miert nem birtak a szulei el is hagytam rogton es meg az anyja elnezest is kert a fia neveben.
"A párom jön velem " - szerintem ez a lényeg. Elképesztõen bunkók!
Sajnos azt kell mondanom hosszú távon nem mûködik. A Berugás szerintem menekülés volt a párod részérõl, bár a helyzet hozta. Gondold át jól, nem fog semmi változni akkor sem, ha esetleg összeházasodtok és gyereket szülsz csak rontani fog a helyzeten. Lehet hogy a társadalmi helyzetek az oka annak akarnak elfogadni. A döntés a tiéd, maradsz vagy mész, de nagyon gondold meg! A szülõk mindent megfognak tenni, hogy "visszakapják" fiukat, meddig bírod rajtad múlik!
Nagyon sajnállak mi is végigmentünk hasonlón, csak a párom nagymamája részérõl mert õ nevelte. 7 éve vagyunk együtt nálunk ez kb a 3. évnél volt. A kapcsolatunk pengeélen táncolt se veled se nélküled. Terrorizálták miattam otthon, õ ebbe beleunt és megpróbáltuk külön, akkor kapott másért. Kb 1 hónap volt a külön, de nem bírtuk. Utána felvette a harcot és egy idõ után külön költöztünk azóta meg végképp felvette a kesztyût és nem enged beleszólást. Sok idõ kellett neki mire igazán rájött milyen a családja. Én azt tapasztaltam, hogy minél jobban bántottak engem annál jobban távolodott tõlük, minél jobbak voltak hozzám úgy talált vissza is hozzájuk. Én azt mondom hogy 1 napot nem maradtam volna náluk ezek után. És rájuk sem nyitnám az ajtót. Nagy erõ kell hozzá de te nem szapuld õket a párodnak semmi. Engedd had menjen is hozzájuk. Minél jobban bántanak téged elõtte és te semmit nem csinálsz annál jobban fog húzni hozzád a párod. Ehhez nagy erõ kell. Eleinte én is hadakoztam és rosszabb volt. Mikor rájöttem hogy ne mondjak, tegyek semmit, annál jobban húzott hozzám. Mert én különb voltam, nem mondtam semmit a nagyszülõkra. Tedd ezt te is és nem lesz gond. Csak nehéz megcsinálni.Ez az én tapasztalatom. Amúgy nálunk még sokkal cifrábbak is történtek és ami a legrosszabb hogy sokszor a hátunk mögött, és csak a valamiért jönnek.
12:08-as! Jól csináltad, a nagy lakodalomnál sokkal fontosabb, hogy van egy rendes, szilárd párkapcsolatod!
A kérdező hozzászólása: A további történet: Az elmúlt hetekben elköltöztünk.Együtt és szépen lassan berendezkedünk.Ennek a szörnyûségnek már 4 hete.Azóta egyszer jártak a szülõk Bp-en lecserélni a zárat a saját fiukkal is minõsíthetetlenül beszéltek és viselkedtek.Ez volt 2 hete.Még õk játszák a sértõdöttet és a fiukkal sem beszélnek.Nem tudom mit akarnak ezzel elérni? 1 szem gyereküket így elfelejtenék? Vagy a terv része , hogy hetek óta nem keresik?
ne foglalkozz velük! fõljenek csak a saját levükben...
Történt azóta valami Veletek? Kíváncsi vagyok a fejleményekre.
Érdekes: amíg csak barátnõ voltál, minden rendben volt, tehát igazából nem veled van a bajuk, hanem azzal, hogy a fiúk nõsülni akar. Erre hívd fel a párod figyelmét, azzal, hogy ha netán ti már nem lesztek együtt, a következõ "asszonyjelölttel" valószínûleg ugyenezt csinálják majd. Ezt igazolja az is, hogy az a bajuk, hogy a fiúk miattad kevesebb idõt tölt velük. Viszont ha belegondolnak, ez a normális dolog, hiszen felnött férfi, aki elég érett arra, hogy családot alapítson és onnantól kezdve az legyen az elsõdleges. A szülõknek el kell tudni engedni a gyermeküket. Ha nem képesek rá, az már pszichológiai eset.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A történet itt folytatódik!
Mindenki pontosan addig mehet el veled szemben, ameddig te tétlenül hagyod.
Ezek nem szép szavak, ha a tartalmuk sértõ. Mondd inkább úgy, hogy nem trágár emberek. Nincsenek alacsonyabb rendû emberek, csak emberek kisebbrendûségi komplexussal. És az utolsónak igaza van: addig mehet el, amíg hagyod.
Én nem vagyok sznob, mégis szépen beszélek, és nagyon kulturált szavakkal tudok bárkit elküldeni a fenébe. Olvasottnak hívom magam, és mûveltnek. Meg néha zseninek.
a kis boltig
Sznob? Nektek mindenki sznob, aki nem minimálbérbõl tengõdik, emellett még mûvelt is. Ha nem kedveled az illetõt, akkor szakítsd meg vele a kapcsolatot, ennyi.
Velem nem sokáig mert Én speciel arcon köpöm a gyökereket. Nincs annál megalázóbb. Én nem hagyom hogy lenézzenek, ha mégis lenéz arcon köpöm, hogy legyen rá oka.Ilyen egyszerû.
Igen! Nagyon is! Pl. Jockey Ewing a Dallasból. Nos õ is így sértegetett mindenkit.

Egy anya/anyós meddig veheti szárnyai alá felnőtt "kisfiát" és meddig mehet el az egészséges befolyásolásban?

Jövendőbeli meny vagyok.

Legjobb válasz: A legmesszemenõbb végletekig, ez anyóstól függ. Az én volt anyósom még arra is képes volt, hogy bár már külön éltünk, mégis felhívta a kicsi fiát (aki akkor volt 33 éves), hogy nagyon hideg van kint, vegyen trikót a pulóver alá.

A legmesszemenõbb végletekig, ez anyóstól függ. Az én volt anyósom még arra is képes volt, hogy bár már külön éltünk, mégis felhívta a kicsi fiát (aki akkor volt 33 éves), hogy nagyon hideg van kint, vegyen trikót a pulóver alá.
Amíg hagyja neki a gyereke.
Ha eddig nagyon "ráakaszkodott" a fiára, akkor gyorsan és határozottan véget kell ennek vetni, mert a késõbbiekben csak romlani fog a helyzet. A jövendõbeliden múlik a legtöbb, ezért vele mindenképpen tisztázzátok le, mekkora helyet engedtek az anyós jelenlétnek az életetekben. A házasságkötés pl. egy jó lezárási pontja lehet az eddig életnek (ha eddig túlságosan pesztrálta anyuka a fiát), most már egy új család vagytok, saját otthont teremtetek, ez jó alkalom lehet arra, hogy meghúzzátok a határvonalakat. A párodat kell elõször meggyõznöd és utána közösen munkához látni, mert ha egyedül csinálod, abból könnyen egy rossz anyós-meny kapcsolat alakulhat ki, ami veszélyes a házasságra is. Együtt többre mentek, és szerintem kedvességgel, tisztelettel sokkal többet lehet elérni, mint harccal.
a befolyásolás nekem valahogy nem férne bele ha felnõtt ember a fia. tanácsot adhat, de ne dirigáljon. ha támogatja néha ezzel-azzal (kaja, ruha) azzal nincs bajom, elvégre az anyja, az anyák szeretnek gondoskodni. mikor mi összeköltöztünk, a párom minden vasárnap az anyukájánál lógott, ott ebédelt, járkáltak a városban, segített neki bevásárolni. nem vinnyogtam miatta, de nem is esett olyan jól. aztán idõvel kezdett leválni róla, manapság már csak akkor megy át hozzá ha konkrét segítség kell, vagy valami fontosat akarnak megbeszélni. a reggeli ébresztésrõl viszont nem tud leszokni a jóasszony, minden áldott hétköznap reggel 7kor csörög az uram telefonja, és van egy rövid bájcsevej :) mind1, ez legyen a legnagyobb bajom :)
Nézd Kérdezõ, a gyakorlatban addig, amíg a felnõtt kisfia/kislánya le nem állítja. Ebben kinél mûködik a jó szó, ninél csak az erélyes fellépés, kinél semmi, kinek meg eszébe sem jut leállítani vagy gyáva hozzá, inkább sorra nézi, hogy hogyan mennek rá a saját kapcsolatai, a saját élete... "Egészséges befolyásolás" meg szerintem NEM LÉTEZIK felnõttek között. Egészségesen az van, hogy az egyik felnõtt ember elmondja a másiknak valamirõl a véleményét, a tapasztalatát, a tanácsait, a másik felnõtt ember meg eldönti, hogy mit fogad meg belõle és mit nem.
Kérdezõ (#7), ez meg már mondjuk a hülyeség túloldala szerintem, egyetlen állam sem írhatja elõ, várhatja el, kérheti, hogy a szülõ ne támogassa a sajt gyerekét, ha az a gyerek azt kéri és ígényli. Az egy teljesen más történet, mint a kéretlenül mindenbe beleszólni akaró anyák/anyósok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az igazán tartalmas válaszokat :) . Úgy tudom, hogy egy pár éve az olasz állam megkérte szépen a fiús "mamma"-kat, hogy egy bizonyos kor után ne fogadják már vissza szárnyaik alá a hazatérõ felnõtt "csemetéjüket", fõleg ha annak már családja van.

Meddig mehet el egy agresszív ember? Belecsöpentem egy családba. Tünemény gyerekek, 14 és7 éves. Csodálatos anyuka. párom elmenekült férjétöl mert verte. Kiderült ovodába. Hivatalbol megtetteék feljelentést.

És kezdödött borzalom. elöször is volt férj feljelentette páromat mert visszament(közös,tulajdon lapon szereplö) ingatlanba ruhákért,gyerek ágyért.tárgy:birtokháboritásért.majd feljelentette rendört aki folytatta eljárás,majd feljelentette gyámügyest,ezekután legalább 7-8 szor kiküldte rendöröket házhoz/a végén már rendörök csak felhivtak minket/majd itélet hozatal után feljelentette birot..engem megfenyegetett h megver..és még sorolhatnám.ovonök,rokonok,,gyermekek vélemény feketén fehéren le van irva hogy fenyegetözik,agresszivan lép fel gyermek életére károsan hat 2 heti láthatás.külön..külön pszihologusi vélemények leirják h káros hat gyerekre az apukával való kapcsolattartás...ovodában több szülö ,gyermek hallatára szitkozodott,fenyegetözöt.egyszerüen nem hagy élni minket..meddig mehet el ez az ember?ayuka 2 éve havi szinten jár bíroságra,rendörségre,gyámügyre,gyermekkel pszihologushoz,stb...

Legjobb válasz: Lekváros derelye legyek, ha ebbõl egy szó is érthetõ!

Lekváros derelye legyek, ha ebbõl egy szó is érthetõ!
Meg mindig erthetetlen a torteneted es ezen az sem valtoztat, ha tobbszor felteszed.
Még hányszor teszed fel ezt a kérdést?
Ha férfi vagy, akkor mész és a szart is kivered a mukiból. Ez itt a baj, hogy a mai férfiak már nem férfiak, nekünk nõknek kell magunkat megvédeni, különben cseszhetjük...
Én értem, hogy lehet, a kérdezõ korábban már megkérdezte ugyanezt, de ÉN most látom elõször a kérdését. :) És honnan tudhatjuk, hogy nem egy másik emberrõl van szó hasonló problémával?
Állj a sarkadra Te, mint pasi.
Elsõ válaszoló, ez a GYAKORI KÉRDÉSEK oldala, tehát annyiszor teszi fel, ahányszor akarja. Ráadásul minden napszakban mások ülnek a gép elõtt, és vélhetõen más válaszokat is tud kapni. Kérdezõ: Nem értem nagyon én se amit leírtál, de egyetlen megoldás van, az életetekbõl ki kell iktatni minden olyan dolgot és személyt, ami vagy aki nektek megkeseríti az életeteket. Bármilyen áron, (akár elköltöztök a városból, faluból), de erre kell törekednetek, hogy nyugalom legyen.
Tevedsz, utolso, az szabalyszeges, ha ugyanazt a kerdest valaki tobbszor is felteszi. Hogy látod, mi a baj ezzel a kérdéssel? Ez a kérdés rossz kategóriában van A kérdéshez megadott kulcsszavak nem passzolnak Ebbõl a kérdésbõl nem derül ki, mit szeretne megtudni a kérdezõ Ez nem kérdés, hanem apróhirdetés vagy hirdetés Ez nem kérdés, hanem kérés az olvasók felé Ez a kérdés egyértelmûen csak kitaláció Ez a kérdés provokatív vagy trágár A kérdés helyesírásilag kifogásolható (olvashatatlan), vagy indokolatlanul csupa nagybetûs Gyanús, hogy a kérdezõ megkérdezte korábban már ugyanezt Ez a kérdés más szempontból szabályszegõ, illetve ellenõrzendõ
A kérdező hozzászólása: kedves.nem figyeltél.Nagyon okos vagy.gyámügyre mászkálunk..család látogatohoz.stb..stb.ma is jönnek családlátogatásra.szerinted ha megverné..ö azonnal feljelentene..szerinted hogy nézne ki jelentésben?azonnal elvennék gyermeket.volt férj aki agressziv..veri feleségét..és uj pár aki veri az exet.okos ötlet!!
A kérdező hozzászólása: elnézést ha érthetelen voltam.feldult vagyok. a lényeg.párom elmenekült.hivatalbol folyik ellene volt férj ellen eljárás..kiskoru veszélyesztetésért, sulyos testi sértésért. ahol meg kell jelenni.gyámügy, rendörség, biroság, , ugy mindenhol egyértelmü hogy mi történt, de mindenkit feljelent az a barom/bocsánat a kijelentésért/..és évek ota huzodik.nincs nyugtunk mert minden eljárást ujra kezdenek..másodfok..stb..fenyegetözik..kiküldi rendöröket..stb..stb...
2-es válaszoló: Nagyon jót nevettem. Köszönöm :) Így a kérdés kifejtése után felüdülés volt :) A kérdést azt én sem értem. :(
Ha a kérdés az, hogy meddig fajulhat el ez a dolog még, akkor szinte akárhova. Bánthatja a gyerekeket, el is rabolhatja õket, meg is ölheti a gyereket vagy az anyát egy elborult pillanatában, kevesebbért is történtek már hasonlók. Én ezek alapján bármit el tudok képzelni. Ti ismeritek ezt az embert, így Ti tudjátok erre a választ leginkább. Hát jó eséllyel egy igen hosszú kálváriás jogi út áll elõttetek, lehet kérni a láthatás megszüntetését és a gyerekek anyánál való elhelyezését, majd távoltartási végzést, majd rendõri feljelentés ha megsérti a végzést, emiatt pár hétre/hónapra börtönbe kerülhet, aztán megint kijön és folytatódik a dolog. A kérdés csak az, ki bírja tovább és hol fog elszakadni a cérna. Ekkor már érdemes egyébként szerintem elköltözni, akár külföldre is (ha az apa láthatási jogát megvonták már) és akkor csak nem fog utánatok jönni már. Ennél jobb nem jut eszembe, sajnálom a helyzeteteket.
Mi a baj a kérdezõvel azon kívül, hogy két naponta felteszi ide ezt a zagyvaságot? Lehet, hogy nem is tud magyarul...
A kérdező hozzászólása: a lényeg.zaklatva vagyunk.mindenhol fel vagyunk jelentve...nem elég hogy lelkileg terorizál minket még fizikálisan is bántotta párom.

Szerintetek egy 16 éves meddig mehet el egy kapcsolatban?

16 éves lány vagyok, nagyon alakulóban van egy fiúval a kapcsolat:) A szexszel minimum 1 évet várni szeretnék, mert testileg hiába vagyok érett, lelkileg nem vagyok még rá felkészülve, úgy érzem. De igazából nem tudom, mi lenne a normális. Mert néha azt érzem, hogy 16 évesen "kicsi és éretlen" vagyok egy komoly kapcsolathoz, de hát vágyom egy fiú szeretetére (nem feltétlenül szexre gondolok). A barátommal is már fél éve ismerkedünk, egyelõre csak "barátkozunk", de tetszünk egymásnak nyilván. Mások szerint lemaradott vagyok a többiekhez képest, mert még nem is csókolóztam, mások szerint meg minek nekem még barát? Szóval, mi az aranyközépút? Egy 16 éves lány meddig mehet el egy komoly kapcsolatban?

Legjobb válasz: Kínáig.

Kínáig.
Beszéld meg anyuddal.
Ahogy jól esik. Legalább is szerintem.
Szerintem csók, tapi simán mehetne, de ti tudjátok, hogy nektek mi a jó. Azt helyesnek tartom, hogy a szexszel vártok.
Amíg nem vagy benne teljesen biztos, hogy a fiú tényleg szeret, addig a tapizást se engedd!
Elõzõ vagyok. Nagyon okos dolog, hogy még csókot sem akarod, ha akár csak egy szikrányi bizonytalanság is van benned!

Meddig mehet el egy munkahely ha vissza akar tartani egy dolgozót?

Egy nagy cégnél dolgozom, egy osztály munkáját végeztem egyedül, kevés pénzért és megbecsülésért. Sajnos túl jól. 1,5 év alatt a stressztől több mint 10kg-t fogytam, az ismerőseim alig ismernek rám és én is alig ismerek magamra. Folyton aggódom, belefáradtam, kihat a családomra, mindenre. Két hete beadtam a felmondásomat. A cég azonban nem akar elengedni. Próbáltak visszatartani szép szóval, ígérgetéssel, pénzzel, de nem akarom tovább csinálni. MOst már fenyegetőznek hogy elintézik, ne kapjak sehol munkát a szakmámban-sajnos ehhez megvannak az eszközeik is. Tudom hogy jogszerűtlen, törvénytelen de félek, igazuk lesz és a végén tényleg tönkretesznek. Paranoiás vagyok? Mit tehetek?

Legjobb válasz: "per"

"per"
A kérdező hozzászólása: Gondoltam rá, de nem hinném hogy van esélyem ellenük.
És mire fel perelnél? Arra, hogy a multi vezetõk egymás között megbeszélik, hogy téged ne vegyenek fel. Mindkettõ letagadja és ennyi, vége is a pernek... Ez nagyon nehéz, de én nem látom nagy esélyét. hogy valóban betartanák a vezetõid ezt a "keresztbetétel" dolgot, ha amúgy csöndesen és alázatosan lelépsz az alvégen a felmondási idõ után.

Miért jó az egy pasinak vagy srácnak, hogy megtudja meddig mehet el egy lánynál?

Ilyenkor nem éreztek szegény lány iránt semmit? És miért csináljátok? Bosszúból? Van egy határ, ahol megálltok? Csináltatok már ilyet?

Legjobb válasz: Elkeseredett áldozat szagot érzek. Mit követtek el ellened?

Elkeseredett áldozat szagot érzek. Mit követtek el ellened?
welcome to the internet, miss irony
A kérdező hozzászólása: Értem és köszi :-) Most, hogy ilyen klasszul lerendeztél, végre tehetnél már úgy, mintha nem is léteznék. Bocs, tudom, hogy én kezdtem, nem kellett volna, igazán szólhattál volna, hogy térjek már észre!!!! Igazán rendes vagy, köszi!!!
A kerdezot gondolom dobtak, mert nem megy el egy bizonyos hatarig. Azert jo edesem, mert ilyenkor kiderul, hogy lehet-e komoly kapcsolatra szamitani, vagy csak jatszik veled az adott illeto.
A kérdező hozzászólása: És most jól érzed magad? Most már mindnt tudsz a határokat illetõen? Igazán örülök neki!!!
A kérdés a szexuális életre vonatkozik?
Csak egyszerûen jó tudni, hogy hol a határ - számomra semmilyen más hátsó szándék nem létezett. F 32
A kérdező hozzászólása: Van összefüggés a kérdések között :-) csak a szitut igyekeztem vázolni Nektek. Csak általánosságban kérdeztem, de persze azért történt egy s más.
Nem értem a vastagbetûs és a vékonybetûs kérdések közötti összefüggést!
Babám, írj egy privit, ha szeretnél, hátha meg tudlak nyugtatni. 19/N, lettem már á[email protected] párszor... :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!