Találatok a következő kifejezésre: Meddig müködik kapcsolat (3 db)

Különböző értékrendekkel meddig működik egy kapcsolat?

A barátommal teljese különböző az értékrendünk. Õ világi felfogású, én keresztény vagyok. Már bánom, hogy összejöttünk, nagyon nehéz így, hogy mást szeretnénk a kapcsolattól mindketten.Nagyon szerelmes belém, de a hitemmel kapcsolatban intoleráns..rosszul érzem magam, ha már csak szóba kerül az egész. Nem kérem tőle, hogy értsen egyet a dolgokkal, csak, hogy fogadja el, hogy így vélekedem a világról. Sokat beszélgettünk ezekről a dolgokról, mondtam is neki, ha nagyon zavarja ez az értékrendbeli különbség kettőnk között, akkor véget vethetünk a dolgoknak. Erre persze nemleges választ adott. Van esély a változásra? Néha bele tud nagyon tiporni az érzéseimbe, de mivel szerelmes belém, nem szeretnék vele szakítani. Köszönöm a segítséget:)

Legjobb válasz: És te szerelmes vagy belé? Sajnálatból ne járj senkivel, ha te nem érzed vele jól magad.

És te szerelmes vagy belé? Sajnálatból ne járj senkivel, ha te nem érzed vele jól magad.
Kérdezõ kamuzol-megest:DD Egy evangélikusnak semmi problémája nem lenne. Nem támadná a társa. Pünkösdit az igen, azt mindig támadják a hite miatt, de evangélikust sosem:DD Szóval tanuld meg, hogy ne mondj olyat ami nem igaz:D
Ez nehéz dolog... Ezek szerint nektek teljesen más világnézetetek, értékrendetek, gondolkodásmódotok. Lehet, h felszínesen hangzik, de szerintem ezek olyan fontos, alap dolgok egy párkapcsolatban, amik nélkülözhetetlenek...nem baj, ha van eltérés, de ha ennyire élesen más, akkor az nagy gond. Szerintem így nincs értelme a párkapcsolatotoknak. Persze könnyen beszélek. talán más lenne a helyzet, ha nyitott lenne a dolgokra vagy elfogadná, hogy te ezt így gondolod és nem nézne le emiatt, hiszen te is elfogadtad, hogy õ máshogy látja a világot és nem akarod megtéríteni.
Kereszténység alatt melyik irányzatra gondolsz?:D
A kérdező hozzászólása: evangélikus vagyok:)
Szerintem nagyon nehéz összeegyeztetni a két értékrendet. Én például nem tudom megérteni a vallást és így nem is lennék képes egy vallásos emberrel szoros kapcsolatba lenni, annak ellenére, hogy semmi bajom azzal, hogy más vallásos.
A kérdező hozzászólása: Szerelmes nem vagyok belé, egyrészt nem merek az lenni belé, mert valahogy nem tudom elképzelni, hogy együtt éljük le az életünket. Szeretni szeretem, nem sajnálatból vagyok vele, jól érzem magam a társaságában, ezzel nincsen baj. Csak lenézi, elutasítja, megveti a hitemet..
Igaza van az elõttem szólónak. A kedves kérdezõ inkább pünkösdi lehet. Hit gyülekezete? Attól, hogy ennyire különbözõ az értékrendetek még lehet jó a kapcsolat, csak tolerancia és beszélgetés kérdése. Mondjuk elég furcsa, hogy nem mersz? belé szerelmes lenni...
A kérdező hozzászólása: evangélikus vagyok, de neki az egész kereszténységgel van baja, nem pont az evangélikus egyházzal. mivel, õ nem hívó, ezért nem merek beleszeretni úgy teljesen..mondjuk így lehet halálra van ítélve az egész..

Meddig müködik egy kapcsolat ha a nő idősebb a férfinél kilenc évvel?

Már 2,5éve vagyunk együtt és még mindig nagyon szeretjük egymást.Tarthat örökké?

Legjobb válasz: miért ne tarthatna? a szerelem a lényeg.

miért ne tarthatna? a szerelem a lényeg.
Ennek szerintem semmi köze nincs a korkülönbséghez.
kb 40 éves korodig.
Én 39/N vagyok a párom 30 éves. Ez is 9 év és 6 éve vagyunk együtt....

Meddig müködik egy kapcsolat ha a nő idősebb a férfinél kilenc évvel?

Már 2,5éve vagyunk együtt és még mindig nagyon szeretjük egymást.Tarthat örökké?

Legjobb válasz: persze h tarthat öröké. 2,6évet már együtt töltötetek. ha nem paszolnátok össze már szétmentetek volna

persze h tarthat öröké. 2, 6évet már együtt töltötetek. ha nem paszolnátok össze már szétmentetek volna
Az hogy ki mennyi idõs nemszámít!szeressétek egymást, amennyire csak lehet!Ne foglalkozzatok azzal, ha esetleg valaki érdekesnek tartja!Ez igy nektek jó!
Persze, hogy tarthat. Ha véget is érne, az nem hinném, hogy a korkulonbség miatt lenne, hiszen a kapcsolat elején ezt ti már elfogadtátok, ugyhogy ebbol valoszinuleg nem lesznek már gondok.
a baratnom 7 evvel idosebb a ferjenel es boldog hazassagban elnek mar par eve. Baratnom az elozo ferjenel ket evvel volt fiatalabb es nem sokkal a hazassaga utan a kapcs zatonyra futott pedig elso nagy szerelem volt. innen latszik a korkulonbseg nem jelent semmit. Ha a pasi erett es erett gondoklkodasu akar tobb boldogsagot is tud adni mint egy tekorodbeli eretlen fiu. a kor nem szamit semmit.
Persze hogy tarthat! nekem a nagyszüleim most 74 ill. 64 évesek a nagymamám javára!és már és már 46 éve házasok!
Nem írtad, mennyi idõsek vagytok. De pl. 30 fölött ez csak jó lehet. Lehet, hogy együtt fogtok megöregedni... és egyszerre jár majd le a szavatoságotok is. Ha már ennyi idõt együtt voltatok: miért hallgatnátok mások károgására? Ilyenkor egyébént gyakran történik az, hogy a pár kinézetben közelít egymáshoz: lásd pl. Kordáékat. Itt most a nõ fiatalodni fog (naná, ha a párja a nõt látja benne: nem is akármilyet!) - a férfi viszont komolyabb és tekintélyesebb lesz (felelõsség, no meg egy kis táplálék hatására :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!