Találatok a következő kifejezésre: Meddig lehet terhesség alatt (18 db)

Meddig lehet terhesség alatt strandolni? (én most 25 hetes vagyok)

Legjobb válasz: Ha zárva van a méhszáj,akkor az utolsó hónapig lehet!

Ha zárva van a méhszáj, akkor az utolsó hónapig lehet!
Szia. De nem termálvízben. Azt nem ajánlják terhesség alatt.
Én azt hallottam, hogy ha strndolsz, akkor inkább tavon, mintsem egy zsúfolásig emberekkel teli medencében.
Én pont tegnap kérdeztem az orvosmtól, hogy fürödhetek-e a Balcsiban. Azt mondta, hogy fürödhetek. Szerinte a medencés strandokon van fertõzésveszély. Azt is mondta, hogy kint a parton csak árnyékban legyek. Boldog babavárást. 16 hetes kismama.
Nekem is azt mondta az orvos, hogy a Balatont ajánlja, idén nagyon tiszta. A strandok veszélyesek, a termálvizek pedig tiltva vennek a kismamáknak!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
Szia!Természetesen lehet csak vigyázni kell néhány dologra mint pl:Ne legyen nagyon meleg a víz se hideg.Ne legyél benne sokáig kerüld a gyógyvízet.Én még azt csináltam, hogy a strandolás után intim mosakodó gélél lemosakodtam.

Meddig lehet terhesség alatt hüvelykúpot használni, akár a 39-40-ik héten is?

Még régebben írt fel a dokim két dobozzal is, hogyha legközelebb problem lesz, akkor legyen otthon. Most sajnos van, csíp is, csak nem tudom lehet-e még ilyenkor. 34-ik héten vagyok.

Legjobb válasz: Köszönöm, megnyugodtam. :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam. :)
Lehet használni az uccsó hetekben is, a canesten betegtájékoztatójában benne van hogy szülés elõtti hüvelyfertõtlenítésre is használható.

Hogy lehet szexelni terhesség alatt és szülés után? Mármint nem a mód, hanem hogy mettől meddig lehet illetve nem lehet

Legjobb válasz: Terhesség alatt ha nincs szex tilalom akkor addig amíg nektek jó, szülés után 6 hétig nem lehet. És ez vonatkozik rendes szülésre és császárra is. :)

Terhesség alatt ha nincs szex tilalom akkor addig amíg nektek jó, szülés után 6 hétig nem lehet. És ez vonatkozik rendes szülésre és császárra is. :)
Terhesség alatt szinte végig lehet szexelni, kivéve, ha orvos megtiltja, mert veszélyt jelentene. De amúgy meg mindenki érzi, hogy meddig esik jól neki, van akinek a végén már nem, illetve akár a szülést is beindíthatja, de azért ez nem egy általános dolog. Szülés után pedig 6 hétig nem ajánlott a szexuális együttlét.
Terhesség alatt hallottam ezt is, azt is. Én elvileg veszélyeztetett vagyok, az orvos mégsem mondta soha, hogy nem szabad. Többnyire az elsõ és utolsó trimeszterre mondják, hogy nem szabad, mert beindíthatja a vetélést/szülést, de egyén függõ is, ki mennyire érzékeny. Szülés után 6 hétig nem szabad, habár pár hónapig bizony az ember lánya inkább egy kicsit aludni szeretne, mint szerelmeskedni kevés szabadidejében :)
Én már vártam h leteljen a 6 hét mert már a 33.héttõl nem szexeltünk. Kicsit már hiányzott a testi közelség ezen formája :) Így mikor letelt szorítottunk rá idõt. :) Szerintem fontos h legyen meg gyerek mellett is mert a végén elhidegülünk egymástól. :) De terhesség alatt addig szexelsz ameddig jól esik, kivéve ha tiltva van. Az elején is nyugodtan lehet ha nincs vérzés vagy más egyéb veszélyeztetés. De ezeket a doki mondja. Ha meg nem mondja konkrétan h tilos és mégis talál vmi gondot akkor mindig rá kell kérdezni. MErt az sem mindegy h a szextõl tiltanak el vagy az orgazmustól. Mivel az orgazmus okozhat méhösszehúzódásokat de ha ez nincs tiltva csak a behatolás ugye más módon is lehet örömet okozni. Szóval sok mindentõl függnek a dolgok :)

Lehet szoptatni terhesség alatt? Ha igen meddig, ha nem miért nem?

Legjobb válasz: Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes,nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.

Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes, nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.
3, 5-4hónapos terhes voltam amikor elvettem a nagytól a cicit, mert harapott és sebesre szívta a mellem... Ha jól viselkedett volna, szerintem most kettõt szoptatnék:)
Szülésig szoptathatsz, ha minden problémamentes. Gond lehet: - nem esel teherbe, amíg szoptatsz - ha veszélyeztetett terhes vagy - ha nagyon lefogysz (ez nekem is volt, 47 kilónál azt mondta a dokim, ha tovább fogyok, el kell választani a nagyot, végül megállt a fogyásom) - megváltozhat a tej íze, és van olyan baba, aki ekkor elválasztja magát (nálunk is ez volt, 6, 5 hónapos terhes voltam, amikor nem kért többet) Azt szokták még mondani, hogy vetélést okozhat, mert hogy a szoptatáskor termelt oxitocin méhösszehúzódást is okoz, de az nem bizonyítható, hogy azok a babák, akik "elmentek", miközben az anya a nagyobb gyereket még szoptatta, nem vetéltek-e volna el amúgy is, ha az anya nem szoptat... Arra meg számtalan példa van, hogy problémamentes terhességet hordott ki az anya, miközben szoptatott. De emiatt egyes orvosok javasolják a nagyobb gyerek elválasztását. Talán ha már több vetélése volt az anyának, vagy bármilyen okból veszélyeztetett, akkor nem érdemes, egyébként szülésig is bátran!
Nekünk 1 év van a 2 gyerek között, én is kérdeztem az orvost, de azt mondta hogy egészséges vagyok én is meg a baba is, úgyhogy koncentráljak nyugodtan arra, amim már van (a meglévõ gyerek táplálására). De mindegy volt, mert a gyereknek nem tetszett már a tej íze és leválasztotta magát 6 hónaposan végleg.
9 hós a nagy, 14 hetes kismama vagyok, reggel-este szopizunk, és napközben néha napján 1x. Az én dokim azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak, ameddig gondolom. Egyébként elég nehéz már, fáj, ahogy szopizik, és én is fogytam. De még kitartunk, amíg kéri, 12 hós kora körül szeretném leválasztani, de magától hagyta el a napközbeni szopikat.
A legkisebb babám 9 hónapos, és 6-7 hetes terhes vagyok. Mivel még pici, próbálom szoptatni (igaz, mostmár csak naponta egyszer), de nekem isszonyú szenvedõs! A terhesség elsõ jelei közé tartozik, hogy nagyon érzékeny lesz a mellbimbó, hát engem emiatt nagyon zavar a szopi. De szerintem õ is érzi, hogy megváltozott az íze, mert sokszor kiköpi a cicit (pedig elõtte szenvedélyes szopizó volt). Úgyhogy valószínûleg nem fog már sokáig szopizni...

Szedett-e valaki közületek zöldtea kapszulát terhesség alatt, vagy még elötte elevittel és b6-al. Lehet-e szedni tehesség során? B6-ot meddig szedtétek?

Legjobb válasz: Várandóság alatt semmiképpen ne szedj szûztea kapszulát, mert árthat. Én terhesség elõtt szedtem mikor fogyóztam, de abba is hagytam, mert olyan hasmenést okozott, hogy kiszáradtam, és 3 napig infúzin voltam kórházban. 3 hét kellett mire rendbe jöttem utána rendesen. Az elevitet, és a B6-ot nyugodtan szedheted, attól nem lesz probléma, de a kapszulát tényleg felejtsd el, nehogy vmi baj legyen.

Várandóság alatt semmiképpen ne szedj szûztea kapszulát, mert árthat. Én terhesség elõtt szedtem mikor fogyóztam, de abba is hagytam, mert olyan hasmenést okozott, hogy kiszáradtam, és 3 napig infúzin voltam kórházban. 3 hét kellett mire rendbe jöttem utána rendesen. Az elevitet, és a B6-ot nyugodtan szedheted, attól nem lesz probléma, de a kapszulát tényleg felejtsd el, nehogy vmi baj legyen.
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm a gyors választ.
Szia! Nem szabad szedni ilyen kapszulákat, jól írta már az elsõ válaszoló is. A szervezetednek szüksége van minden tápanyagra most terhesen, ezért aztán most felejtõsek az ilyen alakformáló-fogyasztó-méregtelenítõ dolgok. Az elevitben van B6 vitamin, plusszban én nem szedtem. De terhesség végéig fogok szedni B6 vitamin tartalmú terhesvitamint.

Terhesség alatt lehet szoptatni, és ha igen, akkor meddig ajánlatos?

Legjobb válasz: én 18 hetes terhes voltam, amikor abbahagytam a szoptatást, igaz a lányom akkor már 22 hónapos volt.....én szoptattam volna tovább is (akár végig is), ha a 4Dn nem ijesztenek rám, hogy egy ponton nem tapad a lepény (ez Magyarországon volt, itt Angliában érdekes módon ennek nyomát sem látták, de sajnos addigra abbahagytuk a szopit, pedig azóta is nagyon hiányzik) egyébként szerintem nem veszélyesebb szoptatni, mint szexelni a terhesség alatt (mindkettõ méhösszehúzódásokkal jár),mégis a szexet csak indokolt esetben tiltják, a szopit meg szinte azonnal......ez a te döntésed kell legyen szerintem, de ha úgy döntessz, hogy szoptatsz, akkor semmiképp ne legyen lelkiismeret-furdalásod, a pici tuti megkap mindent, amire szüksége van (inkább a nagy nem). Ha ez megnyugtat, akkor szedj kismamavitamint (én mondjuk azt is csak a 12dik hétig szedtem)

én 18 hetes terhes voltam, amikor abbahagytam a szoptatást, igaz a lányom akkor már 22 hónapos volt.....én szoptattam volna tovább is (akár végig is), ha a 4Dn nem ijesztenek rám, hogy egy ponton nem tapad a lepény (ez Magyarországon volt, itt Angliában érdekes módon ennek nyomát sem látták, de sajnos addigra abbahagytuk a szopit, pedig azóta is nagyon hiányzik) egyébként szerintem nem veszélyesebb szoptatni, mint szexelni a terhesség alatt (mindkettõ méhösszehúzódásokkal jár), mégis a szexet csak indokolt esetben tiltják, a szopit meg szinte azonnal......ez a te döntésed kell legyen szerintem, de ha úgy döntessz, hogy szoptatsz, akkor semmiképp ne legyen lelkiismeret-furdalásod, a pici tuti megkap mindent, amire szüksége van (inkább a nagy nem). Ha ez megnyugtat, akkor szedj kismamavitamint (én mondjuk azt is csak a 12dik hétig szedtem)
A baratnomnek azt tanacsolta a doki, amikor kiderult, h terhes, h ne szoptassa a nagy lanyat mert akkor a nagyobbik baba kapja meg a fontosabb vitaminokat , mikozben a magzatnak sokkal nagyobb szuksege van ra. O mar 2 honapos terhes volt mikor kiderult, addig szoptatta a csajszit ...amugy aranyos es kis vasgyuro mind a 2 gyerkoc. Gratulalok!
A kérdező hozzászólása: A védõnõ és a dokim egybehangzóan azt mondták, hogy egy héten belül válasszam el a nagyot a cicirõl (mintha az olyan egyszerû lenne). 7 hetes terhes vagyok
igy utolag megkerdezem: mikor is valasztottad el vegul a "nagyobbik" gyereket? Es tenyleg szukseges volt? Konnyen ment?

Terhesség alatt meddig lehet vagy meddig ajánlott a szeretkezés és mikortol nem lehet?

Legjobb válasz: bármeddig, amíg az orvos nem tiltja ettõl nem lesz baja a babának és a szülést is csak akkor indítja be a spermiumban található prosztaglandin, ha a baba már elég érett rá

bármeddig, amíg az orvos nem tiltja ettõl nem lesz baja a babának és a szülést is csak akkor indítja be a spermiumban található prosztaglandin, ha a baba már elég érett rá
Ha nincs gond, akkor végig... Bár nekem az elsõ babámmal 7 hónaptól elvonást javasolt a doki. Ilyenkor már a sperma beindíthatja a szülést.
Végig, kivéve, ha az orvos megtiltja. Mi mind a 4 gyerekkel az utolsó napig együtt voltunk. Mindegyik baba idõre született. A sperma csakis akkor indítja be a szülést, ha a baba már amúgy is jönni akar.
Mi végig szexeltünk, igaz a végén már ritkábban, mert mindenhogy kényelmetlen volt. :)
Mi is végig szexeltünk, feltankoltunk az ínséges hetekre:)

Meddig lehet meg verzesem, terhessegi ido alatt is?

Nemtudom normalis dolog e, ha meg a terhesseg elso honapjaban is van verzesem. Igaz nem olyan hosszu ideig tart, de az elozo terhessegeimnel sosem volt ilyen.

Legjobb válasz: Ritkán, de elõfordul. Ha nagyon nyugtalanít, akkor keresd fel az orvosod, õ megvizsgál, mert lehet más miatt van a vérzés (lehet haematóma is, vagy sok más).

Ritkán, de elõfordul. Ha nagyon nyugtalanít, akkor keresd fel az orvosod, õ megvizsgál, mert lehet más miatt van a vérzés (lehet haematóma is, vagy sok más).
A vérzés terhesség alatt nem normális dolog! Keress fel egy orvost!
Addig lehet, amíg csak meg nem szülsz.
Akár végig. Nekem akkor szólt, maikor 36 hetesen c2222 volt, hogy na most hanyagolni kellene 1 hétig, utána mehet, ha apuka is akarja. :)
amennyiben a doki nem tilt el, akkor bármeddig nálunk túlhordásnál kifejezetten javasolta sikeres is volt, másnap beindult a szülés
Nekem semmi gond nem volt a terhességem alatt, azt mondták 36.hétig szexelhetünk. Nekem az utolsó 4hétben már nem javasolták fertõzésveszély miatt.
Igen szól, ha valami miatt nem javasolja. Ha errõl "mélyen hallgat", akkor szülésig nyugodtan.
Biztos hogy a szituációtól függ. Engem elsõ babámnál egyáltalán nem tiltottak a szextõl se elején se közepén se a végén a terhességnek, sõt a legvégén már szorgalmazták is hogy minél gyakrabban hátha megszületne a fiunk (41+6 ra született meg csak végül). A második babámnál volt egy hematóma a petezsák mellett így elsõ 10-12 hétben el voltam tiltva de utána egyszer se a vége felé sem pedig 37.héttõl 2111re nyitva voltam majd 38 hetesen már 2221re. 40+1re szültem. A harmadik babámnál viszont 35 hetesen eltiltottak a szextõl mert 2222 voltam és nem akarták még azért hogy beinduljon olyan korán. 2-3 hét után ismét lehetett szexelni, és ugyanúgy 40+1re szültem hiába voltam nyitva már hetek óta. Viszont 2 óra alatt megszületett:)

Meddig lehet az ellipszis trénert használni terhesség alatt?

6 hetes terhes vagyok s amikor rossz idõ van sem szeretném abba hagyni a mozgást.Szerintetek meddig lehet a trénert használni?Persze nem nagy nehézségi fokozatra gondoltam.

Legjobb válasz: Szerintem a dokid kérdezd meg, hogy nincs e akadálya !

Szerintem a dokid kérdezd meg, hogy nincs e akadálya !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!