Találatok a következő kifejezésre: Meddig lehet feküdni (13 db)

Meddig lehet háton feküdni? 23 hetes kismami vagyok és nekem jól esik háton feküdni. Meddig egészséges? Okozhat valami gondot?

Legjobb válasz: Háton feküdni majd csak az utolsó harmadban nem lesz ajánlott, mert a baba elnyom egy fontos artériát vele. Amíg jól esik, addig feküdj hanyatt, nyugi, lesz olyan idõ is, amikor egyszerûen nem fog menni, akárhogy is szeretnéd, mert nem kapsz levegõt. :) 39+5 hetes kismami

Háton feküdni majd csak az utolsó harmadban nem lesz ajánlott, mert a baba elnyom egy fontos artériát vele. Amíg jól esik, addig feküdj hanyatt, nyugi, lesz olyan idõ is, amikor egyszerûen nem fog menni, akárhogy is szeretnéd, mert nem kapsz levegõt. :) 39+5 hetes kismami
Én az utolsó harmadban is nagyrészt háton feküdtem, max. oldalt is néha. Nem lett semmi bajom. Más meg amíg kicsi ap ocija hason is alszik. Ahogy neked kényelmes, úgy feküdj!!
Tényleg, ameddig jól esik. A kismamajóga-tanárom azt mondja, a 30. hét után nem ajánlatos, inkább az oldalt fekvés, a jobb oldaladra a keringés miatt! De szerintem mindenkinél más ez is!
en 23+5 km vagyok es mar 4-5 hete nem tudok a hatamon fekudni, mert akkor mindig bekemenyedik a pocakom, igy hat csak az oldalamon es felig meddig hason fekszek. nem tudom, hogy mi lehet az oka?!

Meddig lehet háton feküdni ha lepény hátul van?

Mert azt halottam hogy ha a baba rajta fekszik az nem olyan jó. És én elég sür?n fekszem háton.

Legjobb válasz: Szia. Errõl megoszlanak a vélemények, bár kifejezetten úgy nem olvastam róla, hogy hátul lévõ méhlepénynél meddig lehet. Mindenestre a 12. héttõl már nem ajánlják, de nem is nagyon fogsz tudni, mert nagyon fog feszülni a hasad. Én is háton fekvõs voltam, eleinte még oda kellet figyelnem, de kb. 5 hete már csak az oldalamon tudok feküdni. Sok sikert a babához. 20 hetes kismama.

Szia. Errõl megoszlanak a vélemények, bár kifejezetten úgy nem olvastam róla, hogy hátul lévõ méhlepénynél meddig lehet. Mindenestre a 12. héttõl már nem ajánlják, de nem is nagyon fogsz tudni, mert nagyon fog feszülni a hasad. Én is háton fekvõs voltam, eleinte még oda kellet figyelnem, de kb. 5 hete már csak az oldalamon tudok feküdni. Sok sikert a babához. 20 hetes kismama.
Szia! Én hason feküdtem sokat, de mikor már nagyobb lett a hasam már nem volt rá lehetõség. Jött a háton alvás és az oldalamon. Na az én kicsi lányom mindig jelezte, hogy mi nem tetszik neki és át kellett fordulnom a másik oldalamra, vagy másik pozícióba. Ne aggódj tudni fogod, hogy mikor hogy feküdj, én legalábbis mindig éreztem, hogy kényelmes, vagy nem. Tudni fogod! Sok sikert a babához!
Szerintem is tudni fogod, mi a jó nektek, mert úgy fogod jól érezni magad. Én mindkét gyereknél a megérzésemre hagyatkoztam és nem lett bajuk. Az elsõnél sokáig feküdtem háton, a másodiknál úgy érzetme, agyonnyom. Bizz az érzéseidben, nem lehet mindenben a nagykönyvet követni! Jó babavárást!
Szia! 18 hetes terhes vagyok. Elég sûrûn alszok a hátamon (és abszolút nem érzek hasfeszülést), sõt mióta elmúltak a rosszulléteim a hasamon is tudok -ismét- aludni. Én az oldalamon nem tudok aludni mert úgy érzem megfulladok:S (húz a hasam, fáj a mellem...) Sem orvos sem védõnõ nem mondta, hogy nem lehet háton aludni... De kérdezd meg az orvsodat, védõnõdet ha aggódsz.
szia! szerintem is hagyatkozz a megérzéseidre. ahány mama és terhesség annyi féle lehet. Én félidõben járok de szoktam aludni háton, néha felhúzott térdel mert úgy kényelmesnek érzem. Egyébként azt olvastam csak az utolsó idõben jobb kihagyni, amikor már nagy a baba, mert akkor esetleg a vérellátással lehet gond.

Kismamák! Meddig lehet háton aludni illetve feküdni? Mert ugy hallottam nem jot tesz a babának a légzését akadályozza? !

van alapja?23.hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Háton tényleg nem ajánlatos ennyi idõsen feküdni. Inkább oldalt, fõleg a bal oldalon. Ha vesetágulatod is van, akkor még azon az oldaladon sem ajánlatos feküdni,amelyik vesédet érinti. Nekem a jobb vesémben eleve van tágulat, a terhesség meg rátett egy lapáttal. Elvileg én csak a bal oldalamon alhatnék... De hiába alszok el úgy, éjjel forgolódok, és néha hanyatt ébredek. 24 hetes 16 hós

Szia! Háton tényleg nem ajánlatos ennyi idõsen feküdni. Inkább oldalt, fõleg a bal oldalon. Ha vesetágulatod is van, akkor még azon az oldaladon sem ajánlatos feküdni, amelyik vesédet érinti. Nekem a jobb vesémben eleve van tágulat, a terhesség meg rátett egy lapáttal. Elvileg én csak a bal oldalamon alhatnék... De hiába alszok el úgy, éjjel forgolódok, és néha hanyatt ébredek. 24 hetes 16 hós
Az elején még lehet, de ahol Te tartasz idõben már nem ajánlatos, még csak pihenni sem háton. A méh a súlyánál fogva elnyomja az egyik fõ eret és ezáltal nem jut elég oxigén a kicsinek. Inkább ücsörögj, vagy oldalt feküdj.
Nekem azt mondták a nõgyógyászaton, és a szülészeten, hogy a babának, és a mamának is az a legjobb, ha a bal oldalunkon fekszünk, felhúzott lábakkal.Nekem a vesetágulatom miatt nem szabadott hanyatt, ill. jobb oldalon feküdnöm. 39h
21 hetes vagyok, és ezt én még nem hallottam, de ha valóban így van, akkor nagyon szomorú vagyok :(

Meddig lehet hanyatt feküdni babával a pociban? Neki nem rossz az? Nem árt ha úgymond feszül a méh?

Legjobb válasz: Ez nem olyan kérdés, hogy meddig lehet, hanem, hogy meddig bírsz. Én ismerek olyan kismamát, aki ugyanúgy 38 hetes mint én, és nem okozott neki soha gondot, én meg a 25. héttõl fulladtam a hanyatt fekvéstõl.

Ez nem olyan kérdés, hogy meddig lehet, hanem, hogy meddig bírsz. Én ismerek olyan kismamát, aki ugyanúgy 38 hetes mint én, és nem okozott neki soha gondot, én meg a 25. héttõl fulladtam a hanyatt fekvéstõl.
Ez CSAK neked lehet rossz, a babának csak az nem tenne jót, ha hasra feküdnél...
Éreznéd, ha rossz lenne, állítólag akkor elnyom a baba valamit, szédülnél, vagy levegõt nehezen kapnál.
Igen, ha a hátadon fekszel elnyomhatsz egy-két eret és emiatt ájulás vagy rosszulét következhet be. De ha nincs panaszod, akkor feküdj nyugodtan.
Most vagyok a 27. hetben egeszen idaig nem okozott gondot a hanyatt fekves most viszont ha hanyatt fekszem akkor ugy erzem hogy ketetorik a medencecsontom valamint egyszeruen elzsibadnak a labaim. A babanak egyaltalan nem art a hanyattfekves a mehed feszul de nem attol hogy hanyatt fekszel hanem a baba fesziti belulrol.Ugyhogy addig mig nem faj es nem okoz neked gondot nyugottan fekudj hanyatt.
39 hetes vagyok, és háton kényelmesebb, mint oldalt! :-) Teljesen egyénfüggõ szerintem. Persze most már forgolódom össze-vissza, de még mindig háton a legjobb!
Tenyleg erezni fogod, ha mar nem lehet. Ugyanis elofordulhat, hogy haton fekve elnyom a baba egy arteriat, ami miatt rossz lesz a keringes. Ezt tenyleg megerzi a baba is, de csak utanad, eloszor neked lesz rossz erzes es ugyis fel fogsz ulni, vagy elfordulni. En a masodik babamat varom. Az elsovel szinte vegig a hatamon aludtam, mert ugy volt jo es semmit nem ereztem, nem fulladtam. Mondanom sem kell, hogy semmi baja nem lett a babamnak, kozel negy kilosan szuletett, makk egeszsegesen. Most a masodik babaval mas a helyzet: kb a 30. hetig azert nem tudtam a hatomon fekudni, mert akkor iszonyatosan kemenyedett a hasam, allandoan olyan volt, mint a ko. A 30. hettol meg egyszeruen rosszul vagyok haton fekve, ugy erzem, mintha valaki a mellkasomra ulne es nem kapok levegot, fulladok, azonnal pozt kell valtanom.

Hanyatt feküdni meddig lehet?

Olvastam hogy nem túl jó,és hogy egy id? után nem szabad úgy feküdni,de mi az az id??

Legjobb válasz: Akkor elég nagy hülyeséget írt az a könyv. Háton feküdni lehet! Hason nem! Az oldalfekvésnél pedig az a legjobb ha bal oldalon fekszel, nekem mindig szóltak a szülésznõk hogy a jobb oldalamról kicsit guruljak már át a balra, mert a méhlepénynek az jót tesz. Én máshogy nem is tudnék aludni mint háton.

Akkor elég nagy hülyeséget írt az a könyv. Háton feküdni lehet! Hason nem! Az oldalfekvésnél pedig az a legjobb ha bal oldalon fekszel, nekem mindig szóltak a szülésznõk hogy a jobb oldalamról kicsit guruljak már át a balra, mert a méhlepénynek az jót tesz. Én máshogy nem is tudnék aludni mint háton.
24 hkm vagyok. Nekem már annyira fáj a derekam, hogy hiába imádok háton aludni, nem tudok. Bal oldalamon fekve alszom. Nincs megtiltva, hogy nem lehet háton feküdni. Érezni fogod, hogy nem kényelmes és kész.
Valóban nincs megtiltva, úgy fekszel, ahogy neked kényelmes! Bár nekem néha már rossz háton feküdni, mert nyom a baba és nem is szereti, ha háton fekszek... (ilyenkor elkezd mindig rugdosódni) illetve sokszor nem kapok levegõt. Ezt pedig úgy védem ki, hogy jól telepakolom párnákkal az ágyat, felpolcolom, így félig ülõ helyzetben elég kényelmes, a babának is jó és levegõt is kapok... 32 hkm
Ahogy elõttem is írták, nyugodtan feküdhetsz hanyatt, egészen addig, amíg TE kényelmetlennek nem érzed. Riogatják a kismamákat, hogy ha háton fekszik, akkor nyom egy eret a méh és a baba súlya (ez eddig igaz is) és kevesebb oxigén jut a babához (na ez már hülyeség). Elõbb érzed majd magad te rosszul, minthogy a picinek baja esne, ezt így találta ki a természet! Ha kényelmetlen háton, fulladsz, szédülsz, rosszul vagy, akkor görögj át az odaladra és ennyi. Úgy is kitapasztalod majd, hogy kényelmes. És egyébként az is hülyeség, hogy hason nem szabad feküdni, te még nyugodtan feküdhetsz hason, felhúzott térddel, a babát védi a magzatvíz, meg még egy csomó dolog, nem lesz semmi baja. EZt is érezni fogod, hogy mikortól kényelmetlen már! Szép babavárást! 30 h km

Meddig lehet háton feküdni? Baj ha én csak így tudok aludni?

30 hetes vagyok.Sokaktól hallom és több helyen olvasom,hogy nem jó ha terhesen a hátunkon fekszünk.Én sajnos csak így tudok aludni,hiába fordulok jobb oldalamra,nem kényelmes és már a baba sem tolerálja,a bal oldalalmon meg egyszerüen nem tudok megmaradni.Csak háton fekve érzem jól magam.

Legjobb válasz: biztos mondták már hogy nagyon nem egészséges háton feküdni, mivel így elnyomod azt a nagyeret, ami biztosítja a méhlepény vérellátását. Amúgy a kórházban együtt feküdtem egy csajszival, aki még 40 hetesen is csak a hátát tudott aludni és totál egészséges babója született:)))

biztos mondták már hogy nagyon nem egészséges háton feküdni, mivel így elnyomod azt a nagyeret, ami biztosítja a méhlepény vérellátását. Amúgy a kórházban együtt feküdtem egy csajszival, aki még 40 hetesen is csak a hátát tudott aludni és totál egészséges babója született:) ))
na megkérdeztem ma a dokitól, hogy mi a helyzet a háton fekvéssel, azt mondta nyugodtan lehet. Egy vékony falu véna gyûjti össze a vért a lábakból és viszi a szív felé, ezt tudja elnyomni a méh, de akkor azt az anyuka megérzi, met rosszul lesz, azt mondta akkor el kell fordulni.De kérdetem, azt mondta a babának nem lehet semmi baja.
Ha nem jön rád rosszullét nyugodtan feküdj háton. A tested úgyis jelez, ha valami nem jó. Én is feküdtem háton sokat, nekem is úgy volt jó, aztán a vége felé már nem nagyon tudtam, de jelzett is a testem. 3 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utolsó elõttinek, hát igen az én"kis hercegem is ezek szerint ilyen. Végül is többször mocorgok éjszaka, hol így hol úgy, amúgy is mialatt alszunk többször forgolódunk, az már más kérdés reggel mire ébredünk.Egyenlõre nekem így a legkényelmesebb. valaki írta, hogy valószínû nincs nagy hasam, sokan mondják, hogy aranyos kis formás a pocim, de van aki azt mondja, hogy "hú jó nagy már mi lesz a végére"Hízni mindössze 3, 5kg híztam eddig, azt eszem iszom amit szeretek és jól esik, a többi meg nem izgat!:-)))
Én is csak a hátamon tudok aludni, és már 37 hetes vagyok, hetek óta így alszom!
Szia! Én 39 hetes vagyok, és még mindig a hátamon tudok a legjobban aludni, mert az én kis hercegem nem szereti az oldalfekvést. Ne aggódj, ha neked jól esik, akkor semmi baj nem lesz.
én is mindig arra kelek, hogy háton fekszem, úgy a legkényelmesebb...25+5 hetes vagyok.Anya, aki 5 gyereket szült nem is hallott errõl, a hátán aludt és tök egészségesek vagyunk.A védõnõt is kérdeztem, azt mondta úgy aludjak ahogy kényelmes, ha a baba elnyomná azt az eret ami az oxigént szállítja, azt úgyis megérezném, mert elkezdenék nagyon zsibbadni, akkor át kell fordulni, de amúgy lehet háton aludni azt mondta.Nekem azt nem szereti, ha a bal oldalamon fekszem, szóval mindig úgy alszok el, hogy a jobb oldalon fekszem, aztán arra ébredek, hogy háton vagyok...
Úgy feküdj, ahogy kényelmes. Én a végefelé nem nagyon tudtam háton sem, mert már nehéz volt a baba, és nyomott nagyon. Csak a jobb oldalamon ment a fekvés. Elég unalmas volt, de gondolj arra, hogy nemsokára kint lesz.
En is 30 hetes vagyok.Sokszor arra ebredek ejjel hogy a hatamon fekszek.
Azért nem szabad háton feküdni, mert a baba elnyomhat valami eret, és elvesztheted az eszméleted. Vagy valami hasonló. Nekem azt monda a doki, h ha szédülnék, csak forduljak oldalra és jobb lesz. Nem lehet valami nagy a pocid, ha háton a kényelmes. Én csak oldalt tudtam lenni. Próbálj meg félig-meddig ülve aludni. Tegyél párnákat a hátad mögé, és akkor biztos nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Akkor most mit csináljak, a bal oldalam nem jó, mert nem kapok normálisan levegõt, a jobb oldalamon meg a babának nem tetszik, mert majd kirúgja az oldalam. Tudom, hogy nem egészséges, de ha háton fekszem, nyugi van.Ja és már jó pár hete fejvégûben van a pici.
A kérdező hozzászólása: "kérdetem":-)))ari!Bocsika!Köszi, hogy megkérdezted én is gondoltam, hogy megkérdezem, ha legközelebb megyek! Jó 7végét mindenkinek! :-))))

Meddig lehet hason feküdni? Melzi már a szervezet ha nem jó a babának?

Legjobb válasz: Ameddig csak jól esik. Majd ha zavar a poci, akkor már nem fogsz tudni.

Ameddig csak jól esik. Majd ha zavar a poci, akkor már nem fogsz tudni.
Én a 20. hét környékén még simán ébredtem néha hason. Nyugi, érezni fogod, ha már gondot okoz. Nem is a hetek számától függ, hanem attól, hogy mennyire széles a csípõd. A szélesebb medencében sokkal jobban elfér a pici.
igen érzed majd ha nem jó.

Mit csinálnak veled közvetlen a szülés után? Meddig kell feküdni utána? Veled lehet a baba?

Legjobb válasz: Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.

Nálunk rögtön szülés után odaadják a babát, majd elviszik, megmérik, megtisztítják, felöltöztetik. Addig, összevarnak, ha volt gátmetszés, ugye még a méhlepényt is meg kell szülni, ha magától nem jön ki, aztán visszaadják a babát, mellre teheted, de aztán megint elviszik. Engem mind a két szülésemnél még 1 órát megfigyeltek, a vérzés miatt, minden rendben van-e? Addig tulajdonképpen feküdtem és vártam a szülésznõt, hogy ok, mehetünk zuhanyozni, majd a kórterembe.
Ha szükséges varrnak, aztán fekszel a babával együtt a szülõszobán 2 órát, annyi a megfigyelés.
A kérdező hozzászólása: köszi. és ha apás szülés volt akkor bent maradhat veled a párod a megfigyelés alatt miután rendbe raktak stb?
Igen, velem végig bent volt!
Szülés után rád teszik egy picit, aztán mossák, öltöztetik, apgart csinálnak. Közben még meg kell szülni a méhlepényt. Utána megnézik, hogy minden oké -e bent, ha kell varrnak. Utána még 2 órát a szülõszobán kell tölteni, ha kell pl. mert nagyon vérzik a méhed, kapsz oxitocint. Velem ott volt végig a baba. Aztán a szülésznõ levisz a szobába. Általában ekkor elviszik a picit éjjelre, hogy tudj pihenni, de ha nagyon jó állapotban vagy és annyira nem vagy fáradt, akkor veled is maradhat, persze csak akkor ha neki sem lett semmi baja és nem kell inkubátorba tenni, vagy megfigyelni. Van olyan kórház, ahol szülés után pár órára inkubátorba teszik a babát és addig nem lehet veled.
Velem is bent volt a férjem a "rendbetétel" után a szülõszobán.
A kérdező hozzászólása: az jóó :) köszi
engem császároztak.amikor kivették a picit akkor egybõl elvitték lemérni aztán vissza hozták pár pillanatra még megnéztem. 13h-kor császároztak és 18h-kor vittek le a szülészetrõl és akkor hozták ki 1órára majd utána csak reggel és onnantól végig.

Meddig lehet háton feküdni?

Azt olvastam hogy egy idö után nem jó már háton feküdni mert elnyomhat a Baba egy anyai eret.Én 20 hetes vagyok.Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Azért nem ajánlott a háton alvás,mert a baba elnyomhat egy -egy ideget. --Ez helytálló! Én is az utolsó napokig aludtam háton. :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-D Üdv:3 lányos,10hkm

Szia! Azért nem ajánlott a háton alvás, mert a baba elnyomhat egy -egy ideget. --Ez helytálló! Én is az utolsó napokig aludtam háton. :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-D Üdv:3 lányos, 10hkm
Nincs úgymond törvény rá, hogy meddig lehet. Amíg kényelmes úgy. Én még most 34 hetesen is háton fekszem. Sokkal kényelmesebb így nekem, mint az oldalamon fekve. A baba is, és a tested is jelzi, ha nem jó úgy neki.
Ameddig neked jól esik és nem nehézkes úgy aludnod!Az nem igaz hogy nem szabad!Én 28 hetes vagyok és csak háton bírok elaludni!Mert máshogy nem kényelmes, úgy viszont igen!
Hát ameddig jól esik , nekem már a 28 hét töl nem volt jó . boldog babó várást üdv 35hkm
nekem muszáj háton aludnom, mert balra meghúztam kb 6 hete a nyakam, oda nem fordulhatok, jobbra meg refluxok. marad a háton ha nem szédülsz tõle akkor nem nyom semmit, ha nyomna, éreznéd, hogy elgyengülsz és szédülsz, émelyegsz tõle

Meddig lehet hason feküdni?

Legjobb válasz: 24 hetes vagyok és szoptatós párnával még mindig félig hason fekszem. Ha nem jó a babámnak úgyis jelez.

24 hetes vagyok és szoptatós párnával még mindig félig hason fekszem. Ha nem jó a babámnak úgyis jelez.
Többektõl hallottam hogy amíg a baba nem tiltakozik, addig ok.A szopis párna jó ötlet, végülis ez már amúgy sem a hagyományos hason alvó-póz.Ha nyugtalan vagy emiatt, akkor inkább próbálj oldlat feküdni, két térd között párna, meg a poci alatt is. Szerintem nincs ez konkrét idõhöz kötve, mert eleve mindenpicur máshogy fejlõdik az anyaméhben is, máskor mozdulnak meg, más a súlyuk, máshogy fekszenek, stb.
31 hetes vagyok és mostanában egyre többször fekszem hason.néha én is azon agyalok, hogy jo e ez neki, nekünk, de szerintem ha nem lenne az akkor reklamált volna ugy is.ja és nem csk olyan féloldalas hason hanem mindkét láb kinyujtva hátra, teljes hason.de már sajnos nemigazán tudok oldalt feküdni mert már szétmennek a vállaim meg az oldalam. boldog pocakosodást.
Hát én az elsõ pillanattól nem mertem hasra feküdni.31hetesen meg már szerintem biztos hogy nem egészséges, ha tiltakozik a babóca, ha nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!