Találatok a következő kifejezésre: Meddig lehet ember (28 db)

Mi lesz ezzel az országgal? Meddig szegényednek még az emberek, meddig lehet bírni?

Legjobb válasz: mi is igy vagyunk csak nem éhezünk......alig van pénzünk pl..kiderült jöv honapra egy fillérünk nem lesz mivel apu még ebe a honapba nem dolgozot csak 4 napot és tápénzen volt mi vel mama meg halt apu meg kamionozik a 60-70 csak 39ezer......ráadásul felmondot hogy átmennyen egy másik céghez(fel vették...) jövö honapba vagy 100000 et kap anyám ami kb a hitel 300000 szép mi??:D már csak a családban bizom hogy adnak pénzt...mert szerencsére mindig adnak most olyan szegények vagyunk....huhuuu ne tudjátok meg mindig mien roszz azt hallani ninccs pénz......már ha a család nem segitene akor már az utcán lennénk most mamánnak a házát eladjuk abol jut egy kicsi nekünk meg ha apu dolgozni fog remélem helyre jövünk...... szoval van szegény ség hidd el..majd karácsonykor meglátod.... 13F

mi is igy vagyunk csak nem éhezünk......alig van pénzünk pl..kiderült jöv honapra egy fillérünk nem lesz mivel apu még ebe a honapba nem dolgozot csak 4 napot és tápénzen volt mi vel mama meg halt apu meg kamionozik a 60-70 csak 39ezer......ráadásul felmondot hogy átmennyen egy másik céghez(fel vették...) jövö honapba vagy 100000 et kap anyám ami kb a hitel 300000 szép mi??:D már csak a családban bizom hogy adnak pénzt...mert szerencsére mindig adnak most olyan szegények vagyunk....huhuuu ne tudjátok meg mindig mien roszz azt hallani ninccs pénz......már ha a család nem segitene akor már az utcán lennénk most mamánnak a házát eladjuk abol jut egy kicsi nekünk meg ha apu dolgozni fog remélem helyre jövünk...... szoval van szegény ség hidd el..majd karácsonykor meglátod.... 13F
És ha valaki itt éhezik, az valamit nagyon elrontott.
Kérd meg a nagyszüleid, dédszüleid, hogy meséljenek neked a gyerekkorukról, és rájössz, hogy sosem volt Magyarországon olyan jólét, mint most.
Én nem látom ilyen borúsan sem a jelent se a jövõt, tömve vannak a bevásárló központok, mai s alig találtam parkoló helyet.Ez nem szegénységre vall.A magyar szeret panaszkodni, akkor is ha nincs is rá oka.
Szerintem se élt ez a nép még olyan jól mint most, csak az igények is egyre nagyobbak.
januártól az átlagos jövedelmûeknek nagyjából 15.000Ft-al több lesz a borítékban minden hónapban, a megváltozott adójogszabályoknak köszönhetõen. Tehát a kérdésre a válasz: december 31-ig. ;-)
szerintem itt az a baj h a nyugat benezett a hataroh(vagy inkabb mi neztunk ki?)a legtobb ember probalja felvenni az o eletstilusukat, negyede annyi penzbol.fizukor jon a plazma, honapvegen, meg mar csak a zsirosdezso meg a makoi narancs.az igenyeket lejebb kenne vinni...
"Meddig szegényednek még az emberek, meddig lehet bírni?" Én az elmúlt években semennyit sem szegényedtem, sõt, nincs egy ismerõsöm, barátom, rokonom, aki sokkal rosszabbul élne. Vannak, akik elvesztették az állásukat a válság idején (a munkanélküliség 8%-ról 10%-ra nõtt), de 2010-tõl a helyzet már javul (igazából a gazdaság már most is növekszik a tavaszi mélyponthoz képest). Nem szegényedik az ország, leszámítva a válság által érintett rétegeket, a válságnak azonban már vége.
15eFt-tal annak fog nõni a nettó bére, aki 210eFt bruttót kap, (idén 129eFt-ot, jövõre 144eFt-ot kap kézhez.) Ez jó dolog, azonban a szegényebb réteg, akik pl csak bruttó 100eFt.ot keresnek csak ezer Ft-tal látnak többet abban a bizonyos borítékban :( Óvatosan a statisztikákkal!!!
A nyugati orszagok kozeposztalyahoz hasonlitsd magad. 1520-ban sokkal szarabbul elt a magyar akkor most huuuu de jo dolgunk van!
23:45 Igen vegul is ha igenytelen vagy akkor neked eleg 200 forint is.
23:45 Hu...veszelyes a felfogasod!Nem baj!
21:50-nek Ha veszed és eszed a sok egészségtelen szart, és közben havi x ezerért nézed a színvonaltalan tévémûsort, az a te bajod. Én részemrõl a saját fõztöm eszem, és inkább könyvtári könyveket olvasok évente 700 Ft tagdíjért egy fûtött lakásban. És ezerszer jobb dolgom van, mint azoknak a háborús idõkben élt tömegeknek, akik egész teleket húztak ki tüzelõ nélkül, meg heti fél kiló kenyér volt egy egész család élelme.
A valaszom erre csak az hogy te hol laksz?
"Egyebkent meg nem is penzrol van itt szo hanem eletszinvonalrol okoska" Na akkor nevezz meg egy olyan idõszakot a magyar történelemben, amikor magasabb volt az életszínvonal, mint most. De nem ám csak úgy hasraütésszerûen ám! Tessék számokkal (nem arányszám, hanem nominális) alátámasztani. várom okos válaszodat.
Egyebkent meg nem is penzrol van itt szo hanem eletszinvonalrol okoska.
Neked ezek szerint be lehet!Fika-kiraly.
"Szerinted 15 000.forint min valtoztat?" Ez az átlagos jövedelmûeket tekintve 15-20%-os "fizetésemelés". Szted ez mit változtat? Neked mégis mennyi kellene, hogy be lehessen tömni a szádat vele? Fika-király....
addig szegényedik az ország amíg a kommunista-zsidó koalíció irányít.
20:46 Egyem a kis okos gondolkodasodat.Koszonjuk hogy valaszoltal...Szerinted 15 000.forint min valtoztat?Mert szerintem semmin...legfeljebb tudsz venni magadnak egy vibratort hogy ne legyel olyan depresszios.De persze most is lesz olyan okostojas ember akinek ezzel be lehet tomni a szajat.
A kérdező hozzászólása: Én mindenkire hasznosat nyomtam, de ezek szerint mégis vannak olyanok, akik másképp látják.A pontjaikkal fejezik ki.Pedig le is írhatnák.
A kérdező hozzászólása: Én is abban reménykedem, hogy nagyrész csak panasz.Én nem vagyok szegény, de egyre többen jönnek hozzám kölcsönkérni pénzt, mert halnak éhen.Legalábbis ezt mondják.Nem állok a legjobban, de keveset tudok félretenni.Viszont a boltok tényleg mindig tele vannak.De sok szegényt, éhezõt is látni bõven.
"Nem szegényedik az ország, leszámítva a válság által érintett rétegeket" Te nagy okos ember!Nem az volt a kerdes hogy te jol erzed-e magad!Hanem az hogy mi lesz ezzel az egyre jobban elszegenyedo orszaggal.

Meddig lehet az ember szerelmes? És ha az, meddig tud nemi életet élni aktívan?

Legjobb válasz: Ez a hormonos dolgot szerintem megcáfolják a több évtizedes szerelmek. Én négy éve vagyok egyre szerelmesebb a férjembe, de mások sokkal régebb óta. :))

sokáig:) de sok esetben mivel a szerelem önzõ ezért átalakul egy mély szeretteté aminek nagy bizalom és hûség áll a hátterében
JÓk a válaszok. Szerintem bármikor eshetünk szerelembe, de igazán szerelmesek csak egyszer lehetünk életünkben, bár sok ember soha nem érzi meg azt, hogy ez milyen érzés is valójában. A szex meg akármeddig mehet, ez az ember temperamentumától és szexuális magatartásától, vágyitól nagyban függ, nincs korhoz kötve. Egy öregember sem vénember és egy idõs nõ is tudja élvezni a szexet.
Ez a hormonos dolgot szerintem megcáfolják a több évtizedes szerelmek. Én négy éve vagyok egyre szerelmesebb a férjembe, de mások sokkal régebb óta. :) )
mármint egymásba
Elsõre a válasz: akár életed végéig. Ismerek idõs, egymásba szerelmes párokat, akik egy életet lehúztak együtt. Persze ez nem azt jelenti, hogy az együtt töltött mondjuk 60 év minden egyes pillanatában LÁNGOLÁS van egymás iránt, de azért a jó házasságban a szerelem nem hal meg. És van ilyen!!! A második kérdésre: Szerintem jóval tovább, mint az emberek gondolják. Öregen is van szex, csak a fiatalok hiszik azt, hogy abban a korban már nevetséges, vagy ilyesmi. Szerintem nem az, ha kívánják egymást.
Én másfél éva vagyok együtt a párommal, de olyan mintha tegnap kezdõdött volna...
Állitólag ezt a Szerelem hormon valamit (Nem jut eszembe a neve) na mind1, szóval a gyomorban képzõdik és állitólag csak 3 hónapig termeli az emberi test. végülis ez az emberek "párzási idõszaka" amikor a nõstényben elég mennyiségû "Akármi" alakul ki, de szerintem ez butaság. Én már 5 hónapja szerelmes vagyok ééés ez még cask a kezdet :D
A szerelem elõre nem kalkulálható, tervezhetõ dolog, egyszercsak megtörténik az emberrel, és kész. Ez szerintem idõs korban is könnyen elõfordulhat, nincs életkorhoz kötve. Csak az idõs emberek már kevésbé ismernek meg új embereket, ezért ritkább, hogy ilyenkor még szerelembe essen az ember. Hogy mennyi ideig lehet nemi életet élni? Ameddig jól esik. Ott van ugyebár a klimax, de még az sem lehet határvonal, hiszen az csak azt mondja meg, hogy lehet-e még terhes a nõ. A viagra pedig még akkor is segít, ha már amúgy nem menne a szex. Na de ez csak szerény véleményem, valaki biztos mond valami okosabbat.
A szerelem egy tartós - éveken át tartó - kapcsolatban nem folyamatos, idõnként tör az emberre, szinte úgy hat mint a rekeknõ hõségben egy kellemes nyakonöntés. Egy mozdulat, egy mosoly, vagy egy mondat is elõhívhatja - és ez gyönyörû. Ne higyjetek annak, aki azt mondja, hogy tíz év múlva is folymatosan szerelmes a párjába! De annak se, aki azt mondja, hogy a szerelem puszta szeretetté alakul! Lappangva mindig jelen van, ha valaha megvolt. Keresni kell és segíteni, hogy percekre, órákra, vagy akár napokra elõtörjön... üdv.: hegedor
állítolag másfél év, és leesik a hormonszint, ami a szerelemért felelõs, utána jön az igaz szeretet és kölcsönös megbecsülés, ami életfogytig tart szerencsés esetben aktív nemi élet? nõk: gyakorlatilag életük végéig ffiak: jó, a potencia alábbhagy, de kezük, nyelvük van :D
Az ember bármikor lehet szerelemes!! Akár 40, 50, 60, 70, 80, 90 esetleg 95! És nemi életet addig tudsz élni ameddig nem mond mást a szíved..és hogyha pl.: lány vagy és lányt kívánasz abban nincs semmi szégyen!!! Persze mindenki lenézi!!! Én nem vagyok lezbikus (hahah) tehát nem tudom hogy milyen érzés!!

Meddig lehet olyan munkát csinálni amit az ember utál és hiába keres vele jól? Mennyire nyomja rá ez bélyeget egy kapcsolatra/házasságra?

Ok persze pénz kell,de az ember az én meglátásom szerint akkor lehet igazán boldog ha valamennyire szereti amit csinál,mert különben rányomja a bélyeget az élet többi területére is.Vélemény?

Legjobb válasz: Én fél évig bírtam! Idióta beosztás, van olyan, hogy 20 nap egyszerre. Hétvégi munkavégzés, 1,5 ember helyett kell dolgoznom, mindezért sima átlagos fizetés. Mindenre rányomja a bélyegét. Ahogy mondod, szarás alvás aztán megy minden elölrõl.

Én fél évig bírtam! Idióta beosztás, van olyan, hogy 20 nap egyszerre. Hétvégi munkavégzés, 1, 5 ember helyett kell dolgoznom, mindezért sima átlagos fizetés. Mindenre rányomja a bélyegét. Ahogy mondod, szarás alvás aztán megy minden elölrõl.
Az én párom teherautó-sofõr. Sajnos hetekig elvan sokszor, nagyon utálja, és én is hogy nem vagyunk együtt. Mivel mi építkezünk, ez az egyedüli lehetõség neki a jó fizetéshez, ahhoz h ne legyen hitelünk. Persze én is dolgozom, de ez semmi az õvéhez képest. Már 4 éve csinálja, és még max. 1 évig. Igazából õ nem utálja magát a munkát, csak a távollétet. Nagyon rossz h nem tudunk együtt lenni, de mindketten tudjuk miért van ez, és h nincs más lehetõség egyenlõre. Kitartunk egymás mellett. Már nem tart sokáig, még az idén szeretnénk összeköltözni. Sajnos szerintem nagyon kevés embernek sikerül olyan munkát találni amit szeret is, meg a többi is jó -fizetés, légkör stb... Nekem már volt olyan munkám is amit nem szerettem, de nem nagyon érdekelt, megcsináltam amit kell, és mentem haza. Otthon nem foglalkoztam vele, boldog voltam akkor is. Sajnos dolgozni muszály...
Remélem nem ez fogja motiválni a párkapcsolatodat! Sok esetben éppen az a taszító, mikor úgymond hazaviszi az ember a munkát! Persze nyílván könnyebb azt elhallgatni, hogy milyen sikeres volt egy napod, mint azt, hogy mennyire utáltál már megint valamit! Talán azt kellene kideríteni, mi okzza az utálatodat, hátha lehetne valamin változtatni! Sajnos a legtöbben azt mondanák, hogy örülj, hogy van munkád, pláne ha még jól is keresel vele! Szóval próbálj kicsit abban elmélyülni mi okozza a gondjaidat és akkor talán több okos tanácsot kaphatsz!
A kérdező hozzászólása: ma 21:20 Teljesen egyszerû a válasz.Reggel 5-tõl dolgozom este 7-ig, hétfõtõl péntekig.Este 7-re kész vagyok, kaja, [email protected]ás, alvás és kezdõdik elõlrõl minden és kemény meló, nem irodai, mind szellemileg mind fizikálisan.Igaz az itthoni bérek 4-szerese, de akkor is...
Sajnos kénytelen vagyok az elõttem szólóval egyet érteni!Az egyetlen biztató, ha látod az értelmét és hogy estleg nem tart örökké! Igazán ez kettõtökön múlik, meddig nem megy a kapcsolat rovására!
Láttam már házasságokat felbomlani munka miatt. Igazából a túlóra az, ami a családtól veszi el az idõt, pláne ha az ember otthonról (hétvégén) is dolgozik. Én is csináltam sokáig, nekem annyi mázlim volt, hogy egy helyen dolgoztunk a párommal. Aztán kis ideig máshol dolgoztam, de ekkor már õ sem volt olyan megértõ a túlórákkal kapcsolatosan.
Nekem idáig sosem a munkával volt bajom. Mert dolgozni szeretek és ha látom az értelmét az általam végzett munkának (akár takarítói munka) akkor már szívesebben csinálom! Nálam legtöbbször a munka körülményekkel vagy az ottani emberekkel volt gond. De ezek közül is szerintem a leginkább kiborító, ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akik naphosszat idegesítenek. Ez kihatással van mindenre, mert nem tudsz figyelni, nincs kedved bejárni... De még ezen is túl lehet lépni biztosan. Nekem eddig hosszú ideig még nem sikerült, lehet hogy nincs elég kitartásom.

Mekkora egy ember tűrőképessége? Meddig lehet stresszben, reménytelenségben élni?

30 éves vagyok és egy év alatt teljesen összehullott az eddigi kényelmes, bár egyszer? életem. Elvesztettem a munkám, és már egy éve csak alkalmi munkák akadtak. Az egészségem is tönkrement, lábaim, térdeim, hátgerincem nem engedik a nehéz fizikai munkát (környéken nincs más, csak raktári munkák). Erre még anyám is megbetegedett, pszichikailag is... Elviselhetetlenül viselkedik, mindenkit kikészít. Kezeltetjük, de nem nagy sikerrel. Egy fillér nélkül élek szüleimnél, akik csak azt éreztetik, hogy semmirevaló vagyok. Nem értik ezt a helyzetet. Nem tudom, meddig viselem még el ezt a nyomást... nincs, aki segítsen, ilyenkor nincsenek barátok sem :( Barátom is elhidegült t?lem az utóbbi id?ben. Úgy érzem, mióta nem vagyok a toppon, senkinek sem kellek, leráznak. Mi lesz így velem?

Legjobb válasz: Nekem kellesz:)) Az hogy mekkora az ember tûrõképessége csak attól függ, mennyit akar kibírni. Jóformán bármit ki tudsz, ha akarod:):) http://www.youtube.com/watch?v=WmMenUD0pf8

Nekem kellesz:) ) Az hogy mekkora az ember tûrõképessége csak attól függ, mennyit akar kibírni. Jóformán bármit ki tudsz, ha akarod:) :) http://www.youtube.com/watch?v=WmMenUD0pf8
Tudom, ez nem nyugtat meg, de vannak rosszabb sorsú emberek is gondolj ebbe bele... Nálunk is nagyon sok gond volt az utóbbi 5 évben, sõt pánik beteg is lettem és folyamatosan stresszben élek de sosem szabad feladni, ha már a héten van egy nap mikor az ember jól érzi magát az jó jel. Minden apró dolgonak meg kell tanulni örülni. Van akinek kenyérre sem jut.
A kérdező hozzászólása: Ismerem ezt a videót, csodálatra méltó. De sajna nem mindegyikünk ilyen optimista, erõs jellem. Vagyunk, akik kisebb problémáktól is megtörünk, csak kapálódzunk, keressük a kiutat. Csak azt kellene megtalálni, legalább egy problémámat megoldani... Tudom, a költözés sok mindent megoldana...na de munka nélkül? Ja, keressek? hm, mást sem teszek, eddig eredménytelenül. Valami csoda kellene, na :)

Meddig lehet bírni ezt az oldalt? Hogy tudnak emberek ilyen baromságokat kérdezni?

"Fiúk, nektek tetszenek a barna hajú kék szemű, vékonyabb alkatú lányok?" Ilyen és ehhez hasonló retardált kérdésekből már elegem van. A látványuktól is ideges leszek. Miért nem lehet egy külön kategóriát csinálni a hülye kérdéseknek? Aki akar bemegy oda és elolvassa őket, aki meg nem azt legalább nem kínoznák ilyenekkel. Régebben olyan jókat tudtam röhögni egyes kérdéseken és válaszokon, de sajnos egyre kevesebb ilyen van. Ez fáj.

Legjobb válasz: ne vedd komolyan poszt tolo,csak mosolyogj,mint ahogy sokan tesszuk... :) degeneralt ember mindig van...

ne vedd komolyan poszt tolo, csak mosolyogj, mint ahogy sokan tesszuk... :) degeneralt ember mindig van...
A kérdező hozzászólása: Ne is mondd! Ezt olvastam én is:) Válaszra azonban nem méltattam:) Nagyon nagy divat lett ez a facebook.
A kérdező hozzászólása: Köszi 4-es:) Igyekszem:D Az a baj, hogy egy ideig olvasom ezeket fa arccal, és egyszer csak kiborul a bili. Azokat a kérdéseket már el sem olvasom, amik úgy kezdõdnek, hogy "az osztálytársam..." Lehet, hogy azokban vannak a poénok?:D
Engem az idegesít a legjobban mikor egy 45kg-s lányka felpakolja a képeit és azon panaszkodik hogy õ milyen kövér és hogyan fogyhatna le!
Még nem jártál az ezotéria rovatban...
A kérdező hozzászólása: Engem az nem minden esetben. Inkább az a része, hogy miért nem pszichológushoz fordul inkább, vagy miért nem viszik orvoshoz az idióta szülei.
Mert a szülõk nagy részének a nagyobb pozíciók, a verseny a tökélyért, hogy jobban, gyorsabban dolgozzanak.
lemaradt egy számít, bocsesz.

Van arra jogszabály, hogy egy egyébként elõzetesben levõ embert meddig lehet bilincsben tartani?

Amikor pl. tárgyalásra, kihallgatásra viszik.

Legjobb válasz:
Van. Csak azt lehet megbilincselni aki ténylegesen ellenáll az intézkedésnek. De ilyenkor is csak addig lehet rajta a bilincs amig tart az ellenszegülés. Az intézkedéskor mindig be kell tartani az arányosság elvét. Illetve más szabályok vonatkoznak a veszélyes bûnözökre. Nem rég született egy jogerõs itélet a Fõvárosi Törvényszéken ahol egy politikus azért perelte be a rendõrséget, mert állandóan bilincsben vezetõszáron hozták vitték. A biróság neki adott igazat. Jogszerûtlen volt a bilincs, vezetõszár használata. Egyetlen ok amiért használták az a politikus lejáratása volt. [link] [link] [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Van. Csak azt lehet megbilincselni aki ténylegesen ellenáll az intézkedésnek. De ilyenkor is csak addig lehet rajta a bilincs amig tart az ellenszegülés. Az intézkedéskor mindig be kell tartani az arányosság elvét. Illetve más szabályok vonatkoznak a veszélyes bûnözökre. Nem rég született egy jogerõs itélet a Fõvárosi Törvényszéken ahol egy politikus azért perelte be a rendõrséget, mert állandóan bilincsben vezetõszáron hozták vitték. A biróság neki adott igazat. Jogszerûtlen volt a bilincs, vezetõszár használata. Egyetlen ok amiért használták az a politikus lejáratása volt. [link] [link] [link]

Meddig lehet az ember "regisztrált álláskereső"?

Úgy értem, mit, miket kell kimeríteni ahhoz, hogy végleg kikerüljön a "rendszerb?l"?

Legjobb válasz: Szerintem a végtelenségig lehet álláskeresõ. Azt a összegkeretet lehet kimeríteni, ami x munkában töltött idõ után kapnál, ha az kimerült és továbbra sincs munkád, ugyanúgy regisztrált álláskeresõ maradhatsz. Nekem így tûnik logikusnak. Akinek pedig otthon ülve és állást keresve nincs arra 3 havonta ideje, hogy jelentkezzen a munkaügyi központban és továbbra is regisztrált álláskeresõ legyen, az megérdemli, hogy kikerüljön a rendszerbõl. Mondom ezt úgy, hogy én is álláskeresõ vagyok, viszonylag hosszú ideje.

Szerintem a végtelenségig lehet álláskeresõ. Azt a összegkeretet lehet kimeríteni, ami x munkában töltött idõ után kapnál, ha az kimerült és továbbra sincs munkád, ugyanúgy regisztrált álláskeresõ maradhatsz. Nekem így tûnik logikusnak. Akinek pedig otthon ülve és állást keresve nincs arra 3 havonta ideje, hogy jelentkezzen a munkaügyi központban és továbbra is regisztrált álláskeresõ legyen, az megérdemli, hogy kikerüljön a rendszerbõl. Mondom ezt úgy, hogy én is álláskeresõ vagyok, viszonylag hosszú ideje.
Ha már nem jár pénz, és tanfolyamra sem mehetsz, akkor gyakorlatilag nincs értelme regisztráltnak lenni JELENLEG. Azon kívül, hogy vonat/busz/bkv jegyet kell venni, sorba kell állni, várakozni, stb. Félnap/nap is rámehet. Minek? Ott állást úgysem ajánlanak... És a regisztráció nem nyújt neked semmit. Kikerülni úgy tudsz, hogy kijelentkezel, vagy pedig nem mész be többet ha hívnak, és a levelükre sem lépsz, és akkor törölnek a nyilvántartásból.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat.Azért érdekel, mert a Start-kártya kiváltásának egyik feltétele, hogy 90 napig /legalább/ regisztrált álláskeresõ legyek.

Meddig lehet még az embereket hülyíteni a rezsicsökkentéssel?

Miközben sokan az utcára kerültek, elvették a magánynyugdíj-pénztári vagyont, levitték a betéti kamatokat. Kb. töredékét adják vissza annak, amit elvettek...

Legjobb válasz: Tökmindegy mert lehet hogy a rezsit csökkentik de beszedik valahogy máshogy a pénzt helyette.

Tökmindegy mert lehet hogy a rezsit csökkentik de beszedik valahogy máshogy a pénzt helyette.
"Fel se merül benned az a kérdés, hogy miért kap egy közmû egyáltalán profitot? Egy közösség megállapodik abban, hogy együtt megszervez egy közmû feladatokat ellátó rendszert, ennek kiépítését bekötéskor kifizeti, majd fenntartását havonta fizeti és még a felmerülõ költséget is fizeti... Majd a közösség feje felett az állam eladja ezt a monopol céget egy profit orientált cégnek, majd minden évben inflációt meghaladó mértékben emelik az árakat. Ebbõl a profitból csökkentettek nekik, oylan szintekre, amive még a lengyel és a cseh közmûvek se akarnak kivonulni az országból ..." Megsúgom, hogy pl. amikor a franciák megvásárolták a fõvárosi csatornázási mûvek egy részét, akkor a saját költségükön elõször kiépítették Európa legmodernebb szennyvíztisztító telepét. Így most sokkal gazdaságosabban és sokkal környezetbarátabb módon tisztítják a szennyvizet. Az a profit amit véresszájjal meg akartok vonni tõlük egyenlõre arra megy el, hogy a franciák visszanyerjék azt a pénzt amit beletettek. Egyébként ha állami kézben lenne, akkor nem profitot termelne, hanem egy szar rendszert lehetne drágábban fenntartani, mivel a magyar állam cseszik a fejlesztésekre sajnos. Inkább legyen egy cégnek profitja, amibõl tud fejleszteni, minthogy egy szar rendszert tartson fenn az állam, amire ráadásul még rá is fizet a te adódból!
ne hogy már megsajnáljuk a multikat, azért mert csökken a profitja szegénynek ... Ha nem lenne profit, akkor már régen itt hagyta volna az országot, ahogy bármelyik multi megteszi, ha kedvezõbb körülményeket talál külföldön... lásd legutóbb a nokia, olcsóbb délkelet ázsia? akkor megyek oda!
Fel se merül benned az a kérdés, hogy miért kap egy közmû egyáltalán profitot? Egy közösség megállapodik abban, hogy együtt megszervez egy közmû feladatokat ellátó rendszert, ennek kiépítését bekötéskor kifizeti, majd fenntartását havonta fizeti és még a felmerülõ költséget is fizeti... Majd a közösség feje felett az állam eladja ezt a monopol céget egy profit orientált cégnek, majd minden évben inflációt meghaladó mértékben emelik az árakat. Ebbõl a profitból csökkentettek nekik, oylan szintekre, amive még a lengyel és a cseh közmûvek se akarnak kivonulni az országból ...
amíg van ember aki elhiszi, hogy õk adják. a szolgáltató profitjából kényszeríti ki a kedvezményt, nem adót csökkentett.. én is tudnék adakozni másnak a fizetésébõl
Szocik a rezsi emeléssel hülyítettek, jobboldal rezsi csökkentéssel ...Lassan elérjük a lengyel cseh rezsiket, elgondolkodtató, hogy eddig miért kellett nekünk többet fizetni.
Szerintem ezeket az embereket már nem nagyon lehet hülyíteni, mert elég hülyék már így is.
Jó látni, hogy ennyi h.lye van aki mesterházy csöcseit sz.pkodja.
A rezsi csökkentésnek van egy nagyon szembevágó hatása, amit még a közmûvek is megköszönhetnek a kormánynak ... Jelentõsen csökkentek a közüzemi tartozások az elmúlt egy évben..
A végtelenségig!
A jobbik is támogatta a rezsicsökkentést, méghozzá éppen ebben a formában. Ugyan olyan populista, mint a fidesz, csak jobb szélen.
a szocik és a fidesz egy és ugyanaz. cionizmus jobb és balkeze. Ha eza nemzet élni akar, akkor elmegy és a Jobbikra szavaz..
Egy szegény kispénzû ember vagyok. Valóban kevesebb rezsit fizetek, de 2 éve több Áfát is. A kiadásomban amennyivel kevesebb a rezsim, ugyan azt visszafizetem az ÁFÁ-val... Csak az Áfa emelésrõl nem látunk újságokban oldalas önreklámot...Szóval nekem sem jobb, sem rosszabb, de nem hagyom magam behúzni a csõbe...
Miért hülyítés?Mi kevesebbet fizetünk jóval, mint eddig, nem tudom ebben mi a gond?
multinak ha nem lt üzletet akkor nem fog ide települni ... õk nem egy segély szervezet! el ne hidd már ... ne legyél már ennyi ostoba!
Kommunista elvtársak, mondjatok nekem 5 olyan céget/szervezetet amit az állam vezet és gazdaságosan, jól üzemel!
11: Köszönjük az észt Kádár elvtárs.
"Egyébként ha állami kézben lenne, akkor nem profitot termelne, hanem egy szar rendszert lehetne drágábban fenntartani, mivel a magyar állam cseszik a fejlesztésekre sajnos." Lehet, hogy meg foglak lepni, de a vállalkozók is csesznek a fejlesztésekre. Kisajtolnak a cégbõl annyi profitot, amennyit csak képesek, miközben szétrohad az egész, hiszen a dolgok fenntartása is pénzbe kerül, kiadás, amitõl csökkenne a profit. Aztán amikor már mûködésképtelen, akkor szépen csõdöt jelent, bezárja vagy odaadja az államnak.
A következö választásokig! Akármilyen eredménye is lesz a választásoknak... drágulások, áremelések, újabb adók, stb. fogják követni...mert ha maradnak a mostaniak... azok továbbra is tömni akarják a saját zsebüket, .... ha leváltják öket, akkor a következök meg üres kasszát fognak találni. El jön itt még az a sokat áhitott "szép új világ" !

Szerintetek meddig lehet egy kapcsolatban bírni szex nélkül? Tegyük mondjuk fel, hogy két ember elhatározza, hogy nem akar lefeküdni x-ig (pl. : házasság vagy akármi).

Ez egy elméleti kérdés, kérlek NE írjatok arról, hogy szerintetek miért jó vagy rossz ha a házasság előtt nincs szex! Az érdekelne, hogy kinek mi a véleménye, hogy ezt meddig lehet bírni, esetleg ismer példát a helyzetre, vagy saját tapasztalat alapján meddig bírta, illetve mióta bírja? Ha gondoljátok hozzá lehet tenni, hogy pl szüzesség hogy változtatna a dolgon, mert szerintem befolyásolja, hogy az illetők szüzek-e. Azt is írhatjátok, hogy ti meddig bírnátok ki ha ilyen helyzetbe kerülnétek (tegyük fel, hogy a párotok is partner ebben, és nem zsigerből ellenzi).

Legjobb válasz: Attól függ, hogy szüzek-e mert ha igen akkor könnyebb hosszabb ideig lehet bírni. De ha nem, akkor tudják h mi a jó és nehéz megvonni magadtól a jót !

Attól függ, hogy szüzek-e mert ha igen akkor könnyebb hosszabb ideig lehet bírni. De ha nem, akkor tudják h mi a jó és nehéz megvonni magadtól a jót !
pár nap, semmi értelme várni vele 21L
haverom másfél éve vár a cdsajra, mert a lány dagi és nincs megelégedve magával
Nálunk ez érdekes volt. A barátom nem volt szûz, de elítéli a házasság elõtti szexet én pedig nem ítélem el és szûz voltam. Remélem érzékelhetõ itt egy kis ellentmondás :D Szerintem fölösleges ez a házasság elõtti no-szex dolog, mert a szeretkezés az életnek természetes velejárója. Persze nem kell mindenkivel folyton, mert az undorító, de ha rendes párkapcsolatban élsz akkor miért ne? :) Amúgy hamar megdõlt az, hogy nem szexelünk házasságig. Nem bírtuk ki :)
A kérdező hozzászólása: 4-es mennyi idõ volt ez?
nyugodtan maradj szuz a hazassagodig. ha ugy erzed ez a helyes. ismerek embereket akik suzek voltak amikor osszehazasodtak (fiu 28, lany 22) de bevallom szerintem a kozeput a jarhato, az is-is.
en nem birnam sokaig mivel ha valakit szeretek akkor azt kivanom is. le lehet mondani a fizikai vonzalomrol es a kej iranti vagyrol, de ketlem hogy teljesen hatat lehet fordittani neki. es mi van akkor ha megcsokolod ot? mi lessz ha megsimogat? minden cselekedetbol megprobalod kiuzni a vagyat? miert?! ez olyan mint a puliszka so nelkul... IZTELEN.
Lehet szex nélkül élni, de az olyan együttlétnek nincs értelme. Csak ha nagyon vallásosak, és esküvõ elõtt nem akarnak lefeküdni.

Szerinted meddig lehet fokozni az emberi teljesítményt doppinggal a jövőben?

Ugye a világrekordok folyamatosan javulnak f?leg futásban, úszásban és egyéb állóképességi sportokban. Meddig fog fejl?dni a tudomány? Elképzelhet?, hogy mondjuk 100 év múlva a maratont sprintelve fogják futni?

Legjobb válasz: nem valószínû, de az lehet hogy autóval:)

nem valószínû, de az lehet hogy autóval:)
addig amíg olyan gyors nem lesz az illetõ, hogy nekimegy egyfának mert nem tudja kontrollálni a környezetét, minden annyira elmosódik :D
A kérdező hozzászólása: XD
Szerintem még megéljük, hogy 100m-en 9 másodperc alatt futnak. Komolyan mondom! :) 19/F
A kérdező hozzászólása: Hát azt szerintem is... Szépen javítgatják azokat a rekordokat, amiket garantáltan doppingal értek el :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!