Találatok a következő kifejezésre: Meddig lehet aludni (14 db)

Kismamák meddig lehet hason aludni?

Legjobb válasz: Amíg a picid nem "szól" érte :D Amíg kényelmes neked is és neki is. (nem rugdos, hogy neki nem jó). Én pl. 31 hetes vagyok, és olyan pici hasam van, hogy kissé felhúzott lábbal simán tudok hason aludni :) Boldog babavárást :)

Amíg a picid nem "szól" érte :D Amíg kényelmes neked is és neki is. (nem rugdos, hogy neki nem jó). Én pl. 31 hetes vagyok, és olyan pici hasam van, hogy kissé felhúzott lábbal simán tudok hason aludni :) Boldog babavárást :)
Én kb a 20. hétig teljesen hason aludtam, addig szinte nem is volt hasam :) utána kb a 28-30. hétig pedig felhúzott lábbal, félig hason. Ez mindenkinél más, amíg a babad nem reklamál, vagy amíg neked kényelmes :) ) 4 honapos kislány anyukája
Nekem nagy pocim van és már a 15. héttõl nem tudok hason aludni, mert olyan voltam mint egy libikóka... :D Jelenleg a jobb oldalamon sem tudok aludni, mert ha bármi hozzáér a hasam jobb oldalához (mindig ott fekszik a babám)és egy picit is benyomja (nem fájdalmasan) és deformálódik akkor addig rugdos amég nem helyezkedek másképpen... :) 31 hkm
Már nem emlékszem, hogy hányadik héttõl nem tudtam hason aludni. Egyszerûen csak már nem volt kényelmes, rossz érzés volt, mikor hason feküdtem. Most a 37. hétben vagyok, már sehogy sem jó.
A kérdező hozzászólása: Köszõnõm szépen a válaszoka megint okosabb lettem.Mert én nem mertem hason aludni mert azt hidtem, hogy nyomni fogom a babát.

Meddig lehet hason aludni, egy kismamának?

Olvastam valahol, hogy a 16-17. hétt?l már nem ajánlatos. Nekem még nem olyan nagy a pocim, és néha néha éjszaka hasra fordulok, persze nem teljes testsúlyommal. Mert azért már féltem. :D Mi a véleményetek err?l? Ti mikor szüntettétek meg a hason alvást? (Az a baj, hogy legtöbbször én csak úgy tudok aludni, nyílván ha nagyobb lesz a poci, akkor már képtelenség lesz) Irjatok légyszi Köszi :)))

Legjobb válasz: Nem nagyon szabad hason aludni már a 16-ik hét után mert nyomhatod a babádat

Nem nagyon szabad hason aludni már a 16-ik hét után mert nyomhatod a babádat
szia! nekem sokan mondták, hogy amíg kényelemes, addig. én most holnap töltöm a 22. hetet, már nem tudok hason aludni, csak félig :) ilyenkor párnát pakolok a térdemhez, hogy azon legyen a súly inkább. ezt Te is kipróbálhatod, meg késõbb úgyis párnával fogjuk támasztani magunkat (szerintem) boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, kipróbálom a párnás megoldást! Boldog babavárást neked is! :) ))
Szia!Èn is hasonalvós voltam, vagyok. Terhesen amíg kényelmes volt addig aludtam hason, félighason tök hülye pózokban.A kismamanadrágot sem az elsõ hónapban húzod fel, hanem amikor már kényelmetlen a rendes derekú naci, mert nyomja a pocidat.Azt mondják minden megengedett ami kényelmes a kismamának.Ne aggódj, nem tudod agyonnyomni a babádat! :) Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi! Dejó akkor még egy kicsit kiélvezem a pocin alvást! :) )
Én is nagyon hasonalvós voltam, szerezz be egy szopipárnát, mindent kitámaszt, én azóta alszom istenien! :) 38 hkm
Én vigyázok, hogy ne feküdjek már hasra, mert azért már nagy a pocim, de van, amikor arra ébredek, hogy bizony háromnegyed részben hason fekszem. Aztán visszafordulok és eléggé érzem is utána pár percig, hogy meg volt nyomódva a hasam. Dehát nem direkt csinálom ugye :/ 24 hkm
A szoptatós párna a tuti, nem amibe bogyók vannak hanem van olyan ami puha párna anyaggal tömött, az elõzõ terhességem alatt vettem de már most használom 19 hetes vagyok, a két térdem közé az egyik fele a hasamat is támasztja és a másik vége a párnám, praktikus dolog.

Meddig lehet háton feküdni? Baj ha én csak így tudok aludni?

30 hetes vagyok.Sokaktól hallom és több helyen olvasom,hogy nem jó ha terhesen a hátunkon fekszünk.Én sajnos csak így tudok aludni,hiába fordulok jobb oldalamra,nem kényelmes és már a baba sem tolerálja,a bal oldalalmon meg egyszerüen nem tudok megmaradni.Csak háton fekve érzem jól magam.

Legjobb válasz: biztos mondták már hogy nagyon nem egészséges háton feküdni, mivel így elnyomod azt a nagyeret, ami biztosítja a méhlepény vérellátását. Amúgy a kórházban együtt feküdtem egy csajszival, aki még 40 hetesen is csak a hátát tudott aludni és totál egészséges babója született:)))

biztos mondták már hogy nagyon nem egészséges háton feküdni, mivel így elnyomod azt a nagyeret, ami biztosítja a méhlepény vérellátását. Amúgy a kórházban együtt feküdtem egy csajszival, aki még 40 hetesen is csak a hátát tudott aludni és totál egészséges babója született:) ))
na megkérdeztem ma a dokitól, hogy mi a helyzet a háton fekvéssel, azt mondta nyugodtan lehet. Egy vékony falu véna gyûjti össze a vért a lábakból és viszi a szív felé, ezt tudja elnyomni a méh, de akkor azt az anyuka megérzi, met rosszul lesz, azt mondta akkor el kell fordulni.De kérdetem, azt mondta a babának nem lehet semmi baja.
Ha nem jön rád rosszullét nyugodtan feküdj háton. A tested úgyis jelez, ha valami nem jó. Én is feküdtem háton sokat, nekem is úgy volt jó, aztán a vége felé már nem nagyon tudtam, de jelzett is a testem. 3 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utolsó elõttinek, hát igen az én"kis hercegem is ezek szerint ilyen. Végül is többször mocorgok éjszaka, hol így hol úgy, amúgy is mialatt alszunk többször forgolódunk, az már más kérdés reggel mire ébredünk.Egyenlõre nekem így a legkényelmesebb. valaki írta, hogy valószínû nincs nagy hasam, sokan mondják, hogy aranyos kis formás a pocim, de van aki azt mondja, hogy "hú jó nagy már mi lesz a végére"Hízni mindössze 3, 5kg híztam eddig, azt eszem iszom amit szeretek és jól esik, a többi meg nem izgat!:-)))
Én is csak a hátamon tudok aludni, és már 37 hetes vagyok, hetek óta így alszom!
Szia! Én 39 hetes vagyok, és még mindig a hátamon tudok a legjobban aludni, mert az én kis hercegem nem szereti az oldalfekvést. Ne aggódj, ha neked jól esik, akkor semmi baj nem lesz.
én is mindig arra kelek, hogy háton fekszem, úgy a legkényelmesebb...25+5 hetes vagyok.Anya, aki 5 gyereket szült nem is hallott errõl, a hátán aludt és tök egészségesek vagyunk.A védõnõt is kérdeztem, azt mondta úgy aludjak ahogy kényelmes, ha a baba elnyomná azt az eret ami az oxigént szállítja, azt úgyis megérezném, mert elkezdenék nagyon zsibbadni, akkor át kell fordulni, de amúgy lehet háton aludni azt mondta.Nekem azt nem szereti, ha a bal oldalamon fekszem, szóval mindig úgy alszok el, hogy a jobb oldalon fekszem, aztán arra ébredek, hogy háton vagyok...
Úgy feküdj, ahogy kényelmes. Én a végefelé nem nagyon tudtam háton sem, mert már nehéz volt a baba, és nyomott nagyon. Csak a jobb oldalamon ment a fekvés. Elég unalmas volt, de gondolj arra, hogy nemsokára kint lesz.
En is 30 hetes vagyok.Sokszor arra ebredek ejjel hogy a hatamon fekszek.
Azért nem szabad háton feküdni, mert a baba elnyomhat valami eret, és elvesztheted az eszméleted. Vagy valami hasonló. Nekem azt monda a doki, h ha szédülnék, csak forduljak oldalra és jobb lesz. Nem lehet valami nagy a pocid, ha háton a kényelmes. Én csak oldalt tudtam lenni. Próbálj meg félig-meddig ülve aludni. Tegyél párnákat a hátad mögé, és akkor biztos nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Akkor most mit csináljak, a bal oldalam nem jó, mert nem kapok normálisan levegõt, a jobb oldalamon meg a babának nem tetszik, mert majd kirúgja az oldalam. Tudom, hogy nem egészséges, de ha háton fekszem, nyugi van.Ja és már jó pár hete fejvégûben van a pici.
A kérdező hozzászólása: "kérdetem":-)))ari!Bocsika!Köszi, hogy megkérdezted én is gondoltam, hogy megkérdezem, ha legközelebb megyek! Jó 7végét mindenkinek! :-))))


Meddig lehet háton aludni? Mindig is a hátamon szerettem aludni, de már most a 13. hétben érzem, hogy súlya van a hasamnak, ha háton fekszek. Egyébként a babára, vagy az anyukára veszélyes a háton alvás?

Legjobb válasz: Én mindkét gyermekemmel a h´tamon aludtam vagy oldalt.De mindég háton ébredtem. Úgy kényelmesebb volt. Anyukára veszélyesebb,mert a baba súlya nyomja a szerveket.

Én mindkét gyermekemmel a h´tamon aludtam vagy oldalt.De mindég háton ébredtem. Úgy kényelmesebb volt. Anyukára veszélyesebb, mert a baba súlya nyomja a szerveket.
Én meg hason alvós voltam... Na arról gyorsan le kellett tennem, úgyhogy szinte végig háton aludtam, vagy oldalt. Nekem háton kényelmes volt, nagy pocakkal is.
24 hetes vagyok és nekem pontosan az oldalt alvás nem jön be.Én úgy vagyok rosszul, nyom, szúr, és a babó is jelzi, hogy anyu légyszi fordulj vissza hátra! :D Szóval én háton alszom. Úgy tudom inkább az utolsó trimeszterben van jelentõsége a háton NEM alvásnak, mert akkor már valóban a méh, magzatvíz, baba súlya nyomja a háti-hasi artériákat és oxigénhiányt okozhat a babánál és mamánál is.
Erre nincsen "recept"! Ha már nem kényelmes, akkor ne aludj vagy feküdj háton! Én mindig is háton aludtam, de ahogy nõ a hasam, egyre kevésbé bírom elviselni a nyomást, ha háton fekszem. Néha még szoktam arra ébredni éjjel, hogy a hátamra fordulva alszom, és baromira kellemetlen. 29 h
Szia, én a 38. héten vagyok, én is izgultam ezen a háton fekvés dolgon eléggé..Oldalt szeretnék aludni, de éjjel mindig átfordulok a hátamra. Nem mindig esik jól a háton alvás, mert arra ébredek, hogy nagy a súly, ami a derekamra nehezedik. Szerintem, ha nem stimmel valami, akkor ébreszt a szervezetem, hogy változtassak pózt. Szerintem 13 hetesen még bõven aludhatsz a hátadon, ha jól esik. Egyikõtöknek sem lesz baja.. Ügyesen, jó alukálást!

Meddig lehet hason aludni?

Világéletemben hason aludtam, és nagyon nehéz leszokni róla. 10 hetes vagyok, tehát még nincs hasam, úgyhogy nem zavaró, de a babának sem ártok vele?

Legjobb válasz: Nem a babának nem árt még, de te úgyis ráfogsz jönni, hogy nem fogsz tudni hason aludni. Én annak idején legszívesebben az ágyunk közepén vájtam volna egy nagy lyukat, hogy a nagy hasam beleférjen, mert nagyon hason alvó voltam.

Nem a babának nem árt még, de te úgyis ráfogsz jönni, hogy nem fogsz tudni hason aludni. Én annak idején legszívesebben az ágyunk közepén vájtam volna egy nagy lyukat, hogy a nagy hasam beleférjen, mert nagyon hason alvó voltam.
Én is világéleteben hason alvó voltam, kínszenvedés volt átszokni az oldalamra, de egy idõ után már nem tudtam tovább hason aludni. Valamikor a 12. és a 16. hét között lehetett, már nem emlékszem pontosan, hogy mikor. Amíg kényelmes hason, addig nem ártasz vele a babának.
Amíg tudsz. Ha a babának majd nem lesz jó, jelezni fogja. elsõ lányommal 32 hétig sikerült félhason-féloldalt aludni, most a másodikkal már sokkal korábban nem ment az sem...
25 hetes vagyok, és még mindig kényelmes a hasamon aludni, ha nem, akkor a baba jelez, hogy forduljak(iszonyatos rugiba kezd:) ) szóval ameddig tudsz alhatsz hason!!!
én a 18. hétig aludtam hason.
Ameddig tudsz és kényelmes. Én kb 16 hetesen tudtam teljesen hason aludni, utána a szopipárnával végig félig hason aludtam. A lábam a szopipárnán volt. Ha nem lesz idõvel kényelmes a babádnak jelezni fogja (mikor már érzed hogy mozog). Ártani nem tudsz! Boldog babavárást! 4 hónapos kislány ismét hason alvó anyukája
Én szoptatós párnával végig majdnem hason aludtam! Nagyon kényelmes. 12 hetesen vettük, nem bántam meg!

Meddig lehet, vagy meddig szoktak a babák a kiságyba aludni?

úgyértem mennyi id?s korukig "ajánlott"?1-2év?Mikortól lehet saját kis ágya,ami nem rácsos..stb?

Legjobb válasz: az én lányom 2 éves volt,amikor levettük a rácsot,hát szerintem ne várd meg a 3 éves kort.az késõi..de vannak olyanok akik már 1-1,5 éves korba leveszik a rácsot.

az én lányom 2 éves volt, amikor levettük a rácsot, hát szerintem ne várd meg a 3 éves kort.az késõi..de vannak olyanok akik már 1-1, 5 éves korba leveszik a rácsot.
Gyerekfüggõ. Függ attól mekorra a babád, és az alvási szokásain is (mennyire forgolódik, terpeszkedik). 2 év körül már nyugodtan lecserélhetitek nagyágyra a kiságyát. Vannak leesésgátlósak, hogy nyugodtabban aludhassunk :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Még semekkora, még a pocimba van, csak nyáron lesz kint:) csak azért kérdeztem, mert nemnagyon tudom ezeket, és kapnánk egy ismerõstõl kölcsön kiságyat, de visszakell nekik majd adni, mert szeretnének még gyereket, ezért voltam kíváncsi hogy kb meddig szoktak ott aludni:) köszönöm nektek.
Mi nyárra cseréljük le, akkor lesz 2 éves.A kistesó is jön és a kiságyra szükség van.De amúgy is lecseréltük volna.

Meddig lehet hason aludni? Össze lehet nyomni a babát?

26 hetes vagyok, nagy hasam van. Merjek rajt aludni?

Legjobb válasz: nem tudod összenyomni,de szerintem feküdni se nagyon :) legalábbis én már 15. héttõl nem tudtam rajta feküdni

nem tudod összenyomni, de szerintem feküdni se nagyon :) legalábbis én már 15. héttõl nem tudtam rajta feküdni
ha tényleg nagy a pocid már nem tudsz rajta aludni.....
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam, oldalasan még tudok, csak elkezdett rugdalni a baba, gondolom nem volt neki kényelmes úgyhogy visszafeküdtem az oldalamra:)
Addig tudsz rajta aludni amíg kényelmes:) És a kényelem az hamar elmúlik.Ha neked jólesik megpróbálhatod
Szerintem 26 hetesen már semmiképpen nem kéne hason feküdnöd!

Meddig lehet hason aludni? 34hkm.

Már a 10. héttől az oldalamon alszom, de nagyon fáj már a hátam és jól esne a hasamon aludni. Szerintetek? Lehet baj?

Legjobb válasz: amíg bírsz. én akkor mág javában aludtam a hasamon. amikor már nagyon nyomod a babát, akkor érzed is,h nyomod a babát és nem maradsz hason

amíg bírsz. én akkor mág javában aludtam a hasamon. amikor már nagyon nyomod a babát, akkor érzed is, h nyomod a babát és nem maradsz hason
Én már az elején sem tudtam hason aludni, nekem kényelmetlen volt. Nagyobb terhesen meg már eszembe sem jutott volna hason aludni, mert akkor már minden kényelmetlen volt. Örültem, hogy egyáltalán tudok aludni. :)
33 hetes vagyok, felhúzott lábbal (egy nagypárnára) félig hason alszom most is és az elõzõ 2 terhesség alatt végig. Ha nem jó, a baba jelez és fordulok.
Én sosem aludtam hason, de már 14 hetesen kényelmetlen is lenne... Késõbb pedig a melleid miatt nem fogsz tudni hason aludni! :) Sajna még ki kell bírni, kispárnákkal alátámasztva, valahogy keress egy jó pozíciót. Kitartás!

Meddig lehet tűrni a szomszéd kutya kibírhatatlan egésznapos ugatását? Már szóltunk párszor, hogy legalább az 1 éves gyermekünk tudjon napközben aludni, de nem igazán érdekli őket.

Közvetlen a házunk mellé van lecsukva a kutyájuk,így minden ugatása elég hangos,idegesít?.

Legjobb válasz: Mondjuk csukd be az ablakot.

Mondjuk csukd be az ablakot.
Kérd meg a szomszédot, hogy tegye máshová a kutya házát. De egy éves gyerek már, ha álmos, akkor zajban is elalszik. Nálunk a panelban állandóan volt kutyaugatás, hangos zene stb. a gyerekek hamar megszokták és aludtak. Csak a felnõtteket zavarták, de tenni nem lehetett semmit ellene.
A gyerek majd megszokja. Nekem a mi kutyánk ugat elég sokat, elég hangosan, pont az ablakom alatt. Én tudok tõle aludni. Esetleg, ha van rá mód, költöztesd át egy távolabbi szobába.
Vegyél egy nagybirtokot, közepére építkezz, így nem kell elviselni semmit a szomszédoktól.
Viseld el, ennyi. Most még is mit csináljon a kutyájával, a kutyák ugatnak, majd megszokja a kölyköd.
Ha megkövezed, az állatkínzás. Ha lelövöd, nem. Nem büntetendõ. Esetleg kártérítést követel majd a gazdája.
ne haragudj, kedves kérdezõ, de én a bezárt kutyát jobban sajnálom, mint Titeket! a világban vannak zajok, egy 1 éves gyereknek hozzá kell ehhez is szokni (erre kérlek ne írj olyasmit, hogy majd megtudom, ha gyerekem lesz...) én elhiszem, hogy idegesítõ a hosszas ugatás, de az is, amikor a szomszédoknak "lábujjhegyen kell járni", mert valahol gyerek van.
Biztos azért ugatnak, mert zavarja ôket a nonstop gyereksírás, bôgicsélés, hehe
Ha be van zárva a kutya, nem csoda. A gazdáját kell megverni, ha az nem segít utána a kutyát is.
Csak azt tudom mondani, hogy dobálj át neki csontokat ugy, hogy a szomszéd ne lássa. Egy jó copákkal órákig elvan. ÍHa jó a viszonyotok a szomszéddal nem lehetne megbeszélni velük ? De panasszal is élhetsz a hivatalba. Én sem nézném jó szemmel ha a kicsi gyermekem nem tudna nappal aludni.
A kérdező hozzászólása: Ezt a házat is alig bírjuk fizetni, nemhogy vegyek másikat, építkezzek.
A kérdező hozzászólása: Látom nincs gyereked, majd megtudod...1 éves gyerek még van amelyik napközben 2X alszik, mivel kicsi, több az alvásigény.Le nem lõhetem, mert fel kell nevelnem a gyerekeimet és ez a börtönbõl nehéz lenne.Szóval NORMÁLIS VÁLASZOKAT KÉRNÉK, HOGY KIHEZ FORDULHATNÉK EZ ÜGYBEN ESETLEG?HASONLÓ TAPASZTALATOKAT!
Jegyzõi hatáskör, ez birtokháborítás. A folyamatos ugatás nem természetes. Vagy rosszul tartja azt a szerencsétlen állatot, vagy beteg az állat. Bejelentést teszel írásban a jegyzõnél, és õ rá tudja szorítani ennek az állapotnak a megszüntetésére.

Kismamák! Meddig lehet háton aludni illetve feküdni? Mert ugy hallottam nem jot tesz a babának a légzését akadályozza? !

van alapja?23.hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Háton tényleg nem ajánlatos ennyi idõsen feküdni. Inkább oldalt, fõleg a bal oldalon. Ha vesetágulatod is van, akkor még azon az oldaladon sem ajánlatos feküdni,amelyik vesédet érinti. Nekem a jobb vesémben eleve van tágulat, a terhesség meg rátett egy lapáttal. Elvileg én csak a bal oldalamon alhatnék... De hiába alszok el úgy, éjjel forgolódok, és néha hanyatt ébredek. 24 hetes 16 hós

Szia! Háton tényleg nem ajánlatos ennyi idõsen feküdni. Inkább oldalt, fõleg a bal oldalon. Ha vesetágulatod is van, akkor még azon az oldaladon sem ajánlatos feküdni, amelyik vesédet érinti. Nekem a jobb vesémben eleve van tágulat, a terhesség meg rátett egy lapáttal. Elvileg én csak a bal oldalamon alhatnék... De hiába alszok el úgy, éjjel forgolódok, és néha hanyatt ébredek. 24 hetes 16 hós
Az elején még lehet, de ahol Te tartasz idõben már nem ajánlatos, még csak pihenni sem háton. A méh a súlyánál fogva elnyomja az egyik fõ eret és ezáltal nem jut elég oxigén a kicsinek. Inkább ücsörögj, vagy oldalt feküdj.
Nekem azt mondták a nõgyógyászaton, és a szülészeten, hogy a babának, és a mamának is az a legjobb, ha a bal oldalunkon fekszünk, felhúzott lábakkal.Nekem a vesetágulatom miatt nem szabadott hanyatt, ill. jobb oldalon feküdnöm. 39h
21 hetes vagyok, és ezt én még nem hallottam, de ha valóban így van, akkor nagyon szomorú vagyok :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!