Találatok a következő kifejezésre: Meddig koraszülött baba (3 db)

Meddig koraszülött egy baba?

Én úgy emlékszem betöltött 36hét után már nem,ugye?

Legjobb válasz: Most csórtam a netrõl, csak a tisztánlátás végett. "Szülészeti szempontból az a szülés minõsül ilyennek, amely a betöltött 28. terhességi hét után és a betöltött 37. hét elõtt fejezõdik be. Statisztikai értelemben viszont azt az újszülöttet tekintik koraszülöttnek, aki 2499 g-nál kisebb súllyal születik. Elõfordul, hogy a kihordott terhesség végén, a 40. héten 2499 g-nál kisebb súlyú újszülött jön a világra. Ez nem igazi koraszülött, hanem méhen belüli retardált újszülött. Ugyanakkor megesik, hogy 37. terhességi hét elõtt 2499 g-nál nagyobb súlyú újszülöttek jönnek világra, s magukon hordozzák a koraszülöttség jeleit. Röviden azt lehet mondani, hogy a 37. terhességi hét elõtt lezajlott olyan szülést, amelybõl a koraszülöttség jeleit viselõ újszülött származik, koraszülésnek nevezzük."

Most csórtam a netrõl, csak a tisztánlátás végett. "Szülészeti szempontból az a szülés minõsül ilyennek, amely a betöltött 28. terhességi hét után és a betöltött 37. hét elõtt fejezõdik be. Statisztikai értelemben viszont azt az újszülöttet tekintik koraszülöttnek, aki 2499 g-nál kisebb súllyal születik. Elõfordul, hogy a kihordott terhesség végén, a 40. héten 2499 g-nál kisebb súlyú újszülött jön a világra. Ez nem igazi koraszülött, hanem méhen belüli retardált újszülött. Ugyanakkor megesik, hogy 37. terhességi hét elõtt 2499 g-nál nagyobb súlyú újszülöttek jönnek világra, s magukon hordozzák a koraszülöttség jeleit. Röviden azt lehet mondani, hogy a 37. terhességi hét elõtt lezajlott olyan szülést, amelybõl a koraszülöttség jeleit viselõ újszülött származik, koraszülésnek nevezzük."
én most szültem 34. hétre 2470 g-mal. A 9-10 értékelést kapott a kisfiam, inkubátorban sem volt 2 hét alatt már 2670 g lett a súlya. Szerettem volna, ha tovább bent marad, de sajnos így jött ki a lépés.
A betöltött 36. hétig vagy ha 2500 Kg alatt van a súlya. Tehát az elõttem szóló rosszul írta!
Betoltott 36 hettol nem szamit koraszulottnek!
Betöltött 37 héttõl vagy 2500gr felett.
A kérdező hozzászólása: Értem, tehát a legjobb ha 37hét után születik meg a babó, akkor már tuti nem lesz az.remélem még bírj azért kicsit:)
Az szuper, de attól még koraszülött.

25 hetesen c2000méhszáj, 26 hetesen c1000. Meddig húztátok így ki? Most befektettek, mert nagyon görcsöltem mikor bejöttem, de félek hogy koraszülött lesz a baba.

Legjobb válasz: Jó hogy befektettek ott majd vigyáznak hogy ne legyen koraszülött.Fekvés fekvés fekvés és minden rendben lesz

Jó hogy befektettek ott majd vigyáznak hogy ne legyen koraszülött.Fekvés fekvés fekvés és minden rendben lesz
Minden rendben lesz nagyon szorítok nektek! Pihizz sokat!!
Nekem a 24.héttõl c1500 volt és a kiírt elõtt 1 nappal szültem. Keményedtem sokat, de nem volt probléma.
25.héttõl 2110, most 34 hetes vagyok, azóta se nyílt, sõt a doktornõ szerint simán kihúzzuk a végéig.Én is görcsöltem, 1 hétig feküdtem kórházban, kaptam cordaflexet és magnerotot szedtem sokáig.Szerintem simán kibírod, nálunk a 2.baba, de tényleg pihenni kellene a 31.hétig!
Mi újság, jól vagytok már? 30 hetes km.
A kérdező hozzászólása: már itthon vagyok, de szigorú fekvés mellett, továbbra is zárt a méhszáj, csak megrövidült. remélem minden okés lesz. most vagyok 26+4
Mondd el a nõgyógyásznak, és majd õ megmondja ilyenkor mi a teendõ!
Szia! Nekem 29 hetesen ment el. Most vagyok 39+2. Kaptam gyógyszert a dokimtól, mert elkezdett nyílni a méhszáj, és pihennem kellett (volna).
Barátnõmnek 35 hetesen távozott a nyákdugó, 41. hétre szült. Nõvéremnek a 40. héten távozott, rá két napra megszült. Változó.....
Az elsõ szülésemnél 34. héten ment el a nyákdugó, 38+4-re szültem. A másodiknál nem ment el egyáltalán és ugyanúgy 38+4-re szültem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!