Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell védekezni a (14 db)

Kihagytam egy napot a gyógyszerbõl és beszedtem egy orbáncfû tabit is. Meddig kell védekeznünk gumival?

Zûrös most a kapcsolatom és vasárnap szakítottunk ezért nem vettem be az aznapi adagom.( Mirabella fog.gátló) Hétfõre kibékültünk és bevettem a vasárnapit is délután , este meg megszokottan a hétfõit, de nagyon ideges voltam és még utána egy Remotiv kapszulát ami orbáncfüvet tartalmaz, de elfelejtettem idegességemben, hogy az csökkenti a fog. gátló hatását. A kimaradt tabletta miatt lehet gond , esetleg a Remotivval? Meddig kéne még kiegészítõ védekezést alkalmazni?

Legjobb válasz: 16 es fel evig!

16 es fel evig!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem mondani, hogy ma vettem be a 18. tablettám, ha ez számít valamit
Akkor csak 28 honap :)
Gratulálok, hogy 18 évesen ennyi eszed van I3azmeg! Az a kiI3aszott tabletta azért van, hogy bevedd attól függetlenül, hogy most éppen szakítasz vagy nem! Különben meg mi értelme lenne?
Semmi gond. Ülj le, és végre olvasd el a betegtájékoztatót! Tudod, pont ez lesz benne, amire most kíváncsi vagy. Általánosságban a ciklus végéig kell védekezned + x napot: a következõ ciklus x. napjától véd a tabletta. De pont ez van leírva, úgyhogy olvass! Vagy, ha nem tudsz olvasni, az orvosod is megmondja, csak hívd fel.
kezdjük azzal h a fog.gátló NEM "gyógyszer" ...
A kérdező hozzászólása: Istenem mekkora bunkok vagytok. Amugy nincs benne a tajekoztatoban, hogy szukseges e vedekeznem kimaradt tabi utan.
Milyen tájékoztatót olvasol? Ennek is benne kell lennie! Ha végképp nem találod, hívd fel az orvosod. Amúgy pedig tuti, 100% szükséges a védekezés, ha kihagysz egy szemet.
Egy hétig!
nemkell védekezni mert utána nap vetted be az antibiotikumot!én mindig csak aznap szoktam ha beveszem!nemkell tényleg!!felesleges semmi bajod nemlehet!
Ne írj hülyeséget, mert még elhiszi. Kell védekezni, legalább egy hétig.Kérdezd meg az orvosodat, ha benne jobban bízol! Tele van az internet ezzel a témával, itt egy példa egy másik orvostól, hogy kell a védekezés: Kérdés: Másfél éve szedem a xxx nevû gyógyszert, de tavaly és idén is úgy jártam, hogy beteg lettem, antibiotikumot szedtem kb. 1 hétig, utána pedig több héten át hányingerem volt esténként a gyógyszer beszedése elõtt kb. 1-2 órával. Miután bevettem a gyógyszert a tünetek elmúltak. Nem tudom ez mit jelenthet. Megszoktam a gyógyszert, semmi problémám nem volt már a kezdetektõl sem, kivéve ezt a kétszer néhány hetet. Válasz: Az antibiotikumok megváltoztatják a fogamzásgátlók hatását a szervezetben. Azt javasoljuk, mivel sokszor maga a fogamzásgátló hatás is felfüggesztõdik, hogy a gyógyszer alatt és utána pár napig kiegészítõ védekezésként gumióvszert is használjnak. A tünetekre B6 vitamint be lehet venni, ha az antibiotikum után a panaszok megszûnnek, ártalmatlan dologról van szó. Dr. Nagy László
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy 51-éves vagyok, szeptember óta nem menstruálok, nem vagyok terhes szeretném tudni, hogy meddig kell védekeznem, hogy ne esek teherbe?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a menstruáció már egy éve nem jelentkezik, Ön már biztosan a klimaxban van, így peteérés sem lehetséges.  Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a menstruáció már egy éve nem jelentkezik, Ön már biztosan a klimaxban van, így peteérés sem lehetséges.  Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
5 nap nagy csúszás. sztem kell egy hónap, de elvileg egy hét is elég. én nem kockáztatnék...
A kérdező hozzászólása: mínusz egy kötõjel
Egy hónapig.
ebben a hónapban óvszert kéne használni szerintem
Öt nap elég sok. Az tuti, hogy védelem nincs. Viszont lehet jobb lenne ezt hónapot kihagyni, és a következõ rendes menzesznél újrakezdeni. D errõl kérdezz meg egy orvost. Pl http://www.orvostudakozo.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ebben a hónapban nem véd. Mellesleg nem is lehet összevissza szedni, 5 napot kihagyni. Meddõ akarsz lenni?

9 órakor vettem be a fogamzásgátlót és rá 3 órára ment a hasam (picit). Akkor most meddig kell óvszerrel védekezni, ha kell egyátalán?

Legjobb válasz: sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is

sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is
4 óra alatt szívódik fel a gyógyszer. Ha kiscsit volt csak hígabb a székleted-te tudod, milyen szokott lenni, akkor szerintem nincs gond, fõleg, ha több hónapja szeded. A biztonság kedvéért használhattok óvszert, a következõ levél elsõ pár szeméig.Utána már nem kell:-) Nagyon örülök, hogy vannak ilyen felelõsségteljes fiatalok!!!
Szerintem sem árt az óvszer, a biztonság kedvéért. Hajrá!
Szia! Nálam is elõfordult már ilyen és az a javalott, ha minimum a következõ 1 hétban használtok. Nálam még nem volt gond, de ha ment a hasam, akkor betartottuk az 1 hetet.

Ha Duomox gyógyszert 2 napig szedtem és aztán abbahagytam mennyire csökkenti a fogamzásgátló hatását? Meddig kell más módszerrel védekezni? Cypromix a fogamzásgátlóm neve.

Legjobb válasz: Miért két napig szedted? Antibiotikumot végig kell szedni, különben lószart sem ér. Ezt nem mondta el az orvos? Nem lehet kibírni szex nélkül,míg meg nem gyógyulsz?

Miért két napig szedted? Antibiotikumot végig kell szedni, különben lószart sem ér. Ezt nem mondta el az orvos? Nem lehet kibírni szex nélkül, míg meg nem gyógyulsz?
Duomox nem csökkenti. Én is azt szedtem. Miért hagytad abba? Igaza van az elõzõnek, szart se ér így, de ami rosszabb, ha legközelebb is írnak, akkor meg egyáltalán nem fog hatni.

Most kezdtem el a fogamzásgátló szedését meddig kell még másképpen is védekezni?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatóban le van írva. Van amelyik azonnal véd, van ami egy hét után, két hét után... olvasd el a betegtájékoztatót.

A betegtájékoztatóban le van írva. Van amelyik azonnal véd, van ami egy hét után, két hét után... olvasd el a betegtájékoztatót.
Betegtájékoztatóban benne van. Nekem mondjuk egy hetet írt, de én parás vagyok és megvártam az elsõ hónapot.
az én betegtájékoztatómban spec ez pont nincs benne, de én megvártam az elsõ menzeszem, h tuti legyen, nemvolt kedvem ezen parázni

HA ki kellene hagynom egy tablettát, mert elhagytam egy szemet, akkor melyik időpont a legjobb rá. és meddig kell utána védekezni máskép?

Legjobb válasz: Ne hagyj ki egy szemet se. Vegyél még egy levelet, és vedd ki belõle a szükséges szemet. Aztán ezt a levelet tedd el tartalékba. Ha valahol olyan helyen vagy, ahol nem tudsz venni - ott pedig az utolsó szemet hagyd ki.

Ne hagyj ki egy szemet se. Vegyél még egy levelet, és vedd ki belõle a szükséges szemet. Aztán ezt a levelet tedd el tartalékba. Ha valahol olyan helyen vagy, ahol nem tudsz venni - ott pedig az utolsó szemet hagyd ki.
egyszeruen eggyel kevesebbet veszel be, tehat 21 helyett 20 at, ez olyan mintha nem is hagtal volna ki, ezert egy nappal elobb kezded a szunetet. Velem mar volt ilyen, mert 2ot vettem be gy na hasmenes miatt. Az orvosom is ezt mondta.
Ne hagyj ki egyet sem, szedd végig rendesen, csak így 20 napig kell szedned, és egy nappal elõrébb hozod a mensidet! Nem lesz baj belõle!
akkor se lesz gondja a babának ha tabiszedész közben esel teherbe..
De ha szeded és közben teherbe esel, akko kompikációk léphetnek fel, pl. méhen kívüli terhesség, nem tudom, miért írják, már máshol is olvastam, hogy nem lesz baja... De igen, lehet baja, ha közbe szeded a tablettát. A tablettának pont az a lényege hogy megakadályozza a terhességet, pl megvastagítja a nyálkahártyát, vagy nem hagyja beérni a petesejtet... Mások sem írnának baromságokat ha kicsit utánajárnának. Amúgy 3 hónap alatt ürül ki teljesen, vagyis 3 hónap az az idõ amíg visszaáll a ciklus a megvonásos vérzésbõl. Persze addig is lehet próbálkozni:) Sok sikert:)
azért gondoljunk bele abba is, h tabi mellett elég nehéz teherbeesni.. ha meg ártana a babának, akkor nem lehetne szedni pl. szoptatás alatt, pedig lehet.. szal..
Maga a tabletta gyorsan kiürül igazából, de ahhoz, hogy helyreálljon a ciklus és kellõen megvastagodjon a nyálkahártya, 3 hónapot szoktak javasolni. Az egyik doktornõ szerint pedig fontos is ezt betartani, mert ha vki a 3 hónap alatt esik teherbe, nagyobb az esély arra, hogy fejlõdési rendellenességgel születik a baba. Hogy igaza van-e vagy sem, nem tudom, de véleményem szerint jobb a békesség, azt a 3 hónapot ki lehet bírni:)
16:37: Nem is lehet szedni szoptatás alatt!! Csak olyat, amiben csak progeszteron van, kombináltat szoptatás alatt tilos!!
a Mercilonon ez volt feltüntetve, sztem nem csak viccbõl irták oda.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. Én is 3 hónapról tudtam, de mindenki mást mond. Szeretnénk mielõbb még 1 babát, de akkor még védekezünk 3 hónapig még máshogy.
"A szoptatás idõszakában általában nem javasolt a Mercilon alkalmazása. " Ez van a tájékoztatóban.
A tabi kiürülésére 3 hónapot szoktak mondani, addig érdemes védekezni, de saját tapasztalatom, hogy korán sem 3 hónap alatt jön helyre a szervezet. Sokan panaszkodnak, hogy a ciklusuk felborul, így nem igazán tudják összehozni peteérésre a dolgot. Több évig szettem tabit, és fél évvel az abbahagyás után is (igaz nem babaprojekt miatt)olyan pattanásos voltam, egyértelmûen hormonális okokból, meg visszajött a libidóm fokozatosan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!