Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell védekezni (25 db)

Kihagytam egy napot a gyógyszerbõl és beszedtem egy orbáncfû tabit is. Meddig kell védekeznünk gumival?

Zûrös most a kapcsolatom és vasárnap szakítottunk ezért nem vettem be az aznapi adagom.( Mirabella fog.gátló) Hétfõre kibékültünk és bevettem a vasárnapit is délután , este meg megszokottan a hétfõit, de nagyon ideges voltam és még utána egy Remotiv kapszulát ami orbáncfüvet tartalmaz, de elfelejtettem idegességemben, hogy az csökkenti a fog. gátló hatását. A kimaradt tabletta miatt lehet gond , esetleg a Remotivval? Meddig kéne még kiegészítõ védekezést alkalmazni?

Legjobb válasz: 16 es fel evig!

16 es fel evig!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem mondani, hogy ma vettem be a 18. tablettám, ha ez számít valamit
Akkor csak 28 honap :)
Gratulálok, hogy 18 évesen ennyi eszed van I3azmeg! Az a kiI3aszott tabletta azért van, hogy bevedd attól függetlenül, hogy most éppen szakítasz vagy nem! Különben meg mi értelme lenne?
Semmi gond. Ülj le, és végre olvasd el a betegtájékoztatót! Tudod, pont ez lesz benne, amire most kíváncsi vagy. Általánosságban a ciklus végéig kell védekezned + x napot: a következõ ciklus x. napjától véd a tabletta. De pont ez van leírva, úgyhogy olvass! Vagy, ha nem tudsz olvasni, az orvosod is megmondja, csak hívd fel.
kezdjük azzal h a fog.gátló NEM "gyógyszer" ...
A kérdező hozzászólása: Istenem mekkora bunkok vagytok. Amugy nincs benne a tajekoztatoban, hogy szukseges e vedekeznem kimaradt tabi utan.
Milyen tájékoztatót olvasol? Ennek is benne kell lennie! Ha végképp nem találod, hívd fel az orvosod. Amúgy pedig tuti, 100% szükséges a védekezés, ha kihagysz egy szemet.

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy 51-éves vagyok, szeptember óta nem menstruálok, nem vagyok terhes szeretném tudni, hogy meddig kell védekeznem, hogy ne esek teherbe?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a menstruáció már egy éve nem jelentkezik, Ön már biztosan a klimaxban van, így peteérés sem lehetséges.  Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a menstruáció már egy éve nem jelentkezik, Ön már biztosan a klimaxban van, így peteérés sem lehetséges.  Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha mensi első napján kezdem el szedni meddig kell védekeznünk?

Symicia nev? fogamzásgátló tablettát írta fel a n?gyógyászom (ez az els?) az útmutatón azt olvastam, hogy ha mensi els? napjától kezdve szedem akkor egyb?l védelmet nyújt. a véleményeteket szeretném kérni

Legjobb válasz: Én is ilyet szedek már 3 hónapja és megvártam az elsõ levelet.

Én is ilyet szedek már 3 hónapja és megvártam az elsõ levelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod:) pénteken kezdtem el szedni az elsõ levelet tegnap egésznap gyomorfájás hányás hasmenés volt, meg érzem a mellemen hogy fáj. Nem tudom, hogy ez a gyógyszer miatt lehet. Neked mik voltak a tüneteid?
Nekem is hányingerem volt, néha nagyon... Más nem. Ja max annyi, hogy az elsõ nap mikor meg szokott jött, kicsit fájt a hasam. Amúgy mikor elkezdem szedni az új levelet, étvágytalanabb vagyok az elején.
A kérdező hozzászólása: nekem amúgy az orvosom 10-14napot mondott, de akkor inkább ki várom az elsõ levelet az a biztos:) Válaszodat Köszönöm:)
Egy hétig!
nemkell védekezni mert utána nap vetted be az antibiotikumot!én mindig csak aznap szoktam ha beveszem!nemkell tényleg!!felesleges semmi bajod nemlehet!
Ne írj hülyeséget, mert még elhiszi. Kell védekezni, legalább egy hétig.Kérdezd meg az orvosodat, ha benne jobban bízol! Tele van az internet ezzel a témával, itt egy példa egy másik orvostól, hogy kell a védekezés: Kérdés: Másfél éve szedem a xxx nevû gyógyszert, de tavaly és idén is úgy jártam, hogy beteg lettem, antibiotikumot szedtem kb. 1 hétig, utána pedig több héten át hányingerem volt esténként a gyógyszer beszedése elõtt kb. 1-2 órával. Miután bevettem a gyógyszert a tünetek elmúltak. Nem tudom ez mit jelenthet. Megszoktam a gyógyszert, semmi problémám nem volt már a kezdetektõl sem, kivéve ezt a kétszer néhány hetet. Válasz: Az antibiotikumok megváltoztatják a fogamzásgátlók hatását a szervezetben. Azt javasoljuk, mivel sokszor maga a fogamzásgátló hatás is felfüggesztõdik, hogy a gyógyszer alatt és utána pár napig kiegészítõ védekezésként gumióvszert is használjnak. A tünetekre B6 vitamint be lehet venni, ha az antibiotikum után a panaszok megszûnnek, ártalmatlan dologról van szó. Dr. Nagy László
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Meddig kell védekeznünk óvszerrel?

Most kezdtem szedni a fog.gátlót, mennyi id? még kb letehetjük az óvszert? :)

Legjobb válasz: nem tudom mért kel leszavazni azt aki normálisan válaszol 1-1 adott kérdésre... ha annyira tudjátok hogy enm votl hasznos megosztanátok velünk szerintetek mi hasznos? baromira irritáló hogy ezen élitek ki magatokat...

nem tudom mért kel leszavazni azt aki normálisan válaszol 1-1 adott kérdésre... ha annyira tudjátok hogy enm votl hasznos megosztanátok velünk szerintetek mi hasznos? baromira irritáló hogy ezen élitek ki magatokat...
ezért találták ki a betegtájékoztatót.. tudod az a kis papír a gyógyszer mellett. Fogamzásgátlónként változó lehet, az sem mindegy hogy a ciklusod hanyadik napján kezdted szedni. Olvasd el a tájékoztatóját, minden benne lesz
Mi nem védekeztünk...mindig kiszállt, de a 2. levélnél már belém is élvezett!
nekem a doki azt mondta h a 10 nap utan mar nem kell vedekezni, de mi inkabb megvartuk a 1 honapot :)
A kérdező hozzászólása: aha nekem is aztmondta hogy kb 10 nap, de nem nagyon merünk még belekezdeni óvszer nélkül :D

Szülés után menstruáció mikor jön? Függ attól, hogy meddig szoptat az ember? Mikortól fogamzóképes újra? - mikortól kell védekezni?

Legjobb válasz: Védekezni már az elsõ alkalomtól kezdve kell, mert ELÕBB van peteérés, és csak utána menstruáció. Tehát az elsõ mensi elõtt már van peteérés. Az, hogy mikor jön meg az elsõ mensi, nagyon egyéni, van, akinek amíg szoptat, nincs mensije, másnak meg szülés után 4 héttel megjön az elsõ, pedig ezerrel szoptatja a gyereket. Nálam mindkétszer szoptatás mellettkábé 4 hónap múlva jött meg elõször, utána szabályos volt (ez sem feltétlenül van így).

Védekezni már az elsõ alkalomtól kezdve kell, mert ELÕBB van peteérés, és csak utána menstruáció. Tehát az elsõ mensi elõtt már van peteérés. Az, hogy mikor jön meg az elsõ mensi, nagyon egyéni, van, akinek amíg szoptat, nincs mensije, másnak meg szülés után 4 héttel megjön az elsõ, pedig ezerrel szoptatja a gyereket. Nálam mindkétszer szoptatás mellettkábé 4 hónap múlva jött meg elõször, utána szabályos volt (ez sem feltétlenül van így).
Az elsõ együttlétnél újra terhes lehetsz!!!Nekem 6 hát után jött meg újra, és 7 hónapig szoptattam, tehát már az elsõnél is teherbe eshettem volna!
Védekezni elsõ pillanattól kezdve. Nekem szülés után 6 héttel megjött, utána rá 28 napra. Utána egészen kisfiam 17 hós koráig semmi. 25 hónapos koráig szopizott.
En egyik gyermekemet sem tudtam sajnos szoptatni, az elso mensi mindket szules utan a 7-8. heten megjott. De vedekezni kell akkor is, ha szoptatsz.
Lassan 8 hónapja szültem, míg minidg szoptatom a babámat, naponta legalább 4szer és éjszaka egyszer, 6 hónapos volt a kcisikém, mikor elõször megjött a menstruációm
A fiammal 3hét volt a gyerekágy, köv héten gyengéd, de megjött, és onnantól kezdve rendesen 23-28naponként, 13hónapig szopizott, ha tehette volna napi 24órában. Most a csajosomat 5.hónapja szoptatom, egyszer már "megvolt" 1, 5napig, de igazán most jött meg, és õ is cicifüggõ. Védekezni pedig nemárt az elsõtõl kezdve, hacsak nem vágya valakinek, hogy az elsõszülött elsõ szülinapján már legyen tesó is...
6 hét után megjött, 8 hónapig szoptattam. Sógornõm 5 hónapig szoptatott, de csak 8 hónap után jött meg neki. Védekezni egybõl érdemes, mert van ismerõsöm, aki úgy esett teherbe, hogy szoptatott, és nem is jött még meg neki. Amúgy nagyon változó kinek, mikor jön meg szülés után.
nekem szülés után 9 hónappal jött meg elõször, utána egy hónap kimaradt.utána pedig minden hónapban megjött.nem pontosan, mert szülés elõtt sem volt pontos.mi elsõ együttléttõl kezdve védekeztünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor vigyázunk majd.

9 órakor vettem be a fogamzásgátlót és rá 3 órára ment a hasam (picit). Akkor most meddig kell óvszerrel védekezni, ha kell egyátalán?

Legjobb válasz: sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is

sZia! Nem irtad le miota szedsz fogamzasgatlot...ha mar tobb honapja, akkor szerintem nem kell aggodnod. De ha csak most kezdted el szedni akkor szerintem mindenkepp hasznaljatok ovszert is
4 óra alatt szívódik fel a gyógyszer. Ha kiscsit volt csak hígabb a székleted-te tudod, milyen szokott lenni, akkor szerintem nincs gond, fõleg, ha több hónapja szeded. A biztonság kedvéért használhattok óvszert, a következõ levél elsõ pár szeméig.Utána már nem kell:-) Nagyon örülök, hogy vannak ilyen felelõsségteljes fiatalok!!!
Szerintem sem árt az óvszer, a biztonság kedvéért. Hajrá!
Szia! Nálam is elõfordult már ilyen és az a javalott, ha minimum a következõ 1 hétban használtok. Nálam még nem volt gond, de ha ment a hasam, akkor betartottuk az 1 hetet.

Jó napot kívánok Doktor úr! Kérdésem, hogy 7 hónapja nem menstruálok, 48 éves vagyok, mikor biztos, hogy már nem esek teherbe meddig kell még védekeznem? Tisztelettel, egy változókorú hölgy

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egy éves vérzéskimaradás esetén már nem kell teherbeeséstől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egy éves vérzéskimaradás esetén már nem kell teherbeeséstől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó napot kívánok Doktor úr! Kérdésem, hogy 7 hónapja nem menstruálok, 48 éves vagyok, mikor biztos, hogy már nem esek teherbe meddig kell még védekeznem? Tisztelettel, egy változókorú hölgy

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egy éves vérzéskimaradás esetén már nem kell teherbeeséstől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egy éves vérzéskimaradás esetén már nem kell teherbeeséstől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!