Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell tanácsadásra (2 db)

Meddig kell járni tanácsadásra?

Legjobb válasz: A terhesség alatt végig. Utána meg majd hurcolni kell a babát is tanácsadásra.

A terhesség alatt végig. Utána meg majd hurcolni kell a babát is tanácsadásra.
ÍGy van. havonta legalább menni kell, késõbb sûrûbben majd a végén hetente. A babát is nagyon sokat kell vinni, amíg pici, aztán ritkábban.
A kérdező hozzászólása: És mi van akkor ha én nem megyek vagy ha nem akarok ?
Semmi nincsen.A saját felelõsséged, hogy rendszeresen ellenõrzi-e valaki a súlyodat, a baba szívhangját, és nálunk nézegetnek valamit a vizeletben is.Én azt mondom, hogy 5hetente egyszer kibírom azt a 15 percet.(Szerencsére pont így jönnek ki az éppen aktuális vizsgálatok.)De ha hetente kellene találkoznom a védõnõvel tutira kiakasztana.Ha megvan a négy alkalmad, akkor már az egyszeri anyaságit is megkapod...Meg a babát is õ ellenõrzi majd, hogy rendben feljõdik-e.
Ami kötelezõ az a terhesség alatt a négyszeri alkalom, mert csak ebben az esetben jár az anyasági.
Ezt te tudod, ha nem akarsz. De nem jobb (nyugodtabb)érzés, ha mégvalaki felügyeli a terhességedet, kérdez tõled és ellenõriz. És hogy, ott is hallhatod a kicsidnek a szívhangját? Pl.:nekem a doki soha nem méri meg a vérnyomásomat, azt a védõnõ szokta, amit ilyenkor szintén nézni kell, mert az nem jó ha magas. Másrészt ezt olvastam egy cikkben ami a kismamáknak járó támogatásokról szólt: "Anyasági támogatásban az a nõ részesülhet, aki legalább négy alkalommal, koraszülés esetén egy alkalommal részt vett terhesgondozáson." mert így nem jár. Aztán ha megszületik a baba hozzá is ugyanúgy el kell menni vele mint a dokihoz és õ is elmegy hozzátok ellenõrzésre stb. Õ felügyeli pl.hogy a babának mikor és milyen védõöltásokat kell adni. Szerintem gondold meg! Nem rosszabb mintha dokihoz mennél és õ vizsgálgat.

7 és fél hónapos terhes vagyok a második babával, az első most 11 hós. Meddig vagyok köteles tanácsadásokra hordozni + még külön terhesgondozásra járni és mikortól kell a védőnőnek kijönnie?

Az igazat megvallva olyan házban lakunk, ahol az akadálymentesítésről nem is hallottak, a liftünk többet rossz, mint működőképes, már boltba se nagyon megyek, mert a pocóm már most nagy - nagyobb, mint az elsőnél - így aztán nem igazán kellemes érzés, mikor a 8 kilós baba + 5 kilós kocsit emelgetem fel és le menetelkor, de gondolom nem kell magyarázkodnom, mert önmagáért beszélnek a dolgok...Védőnőnk, mióta megszületett a lányom összesen 1x volt kint nálunk ( jah, meg míg várandós voltam "egye fene" alapon a 38.hétben kijött - ismerőseim még ezen is csak csodálkoznak, az övék az utolsó 2 hónapban automatice kiment hozzájuk, nem nekik kellett bebumlizniuk hozzá ), azóta én viszegetem hozzá, mióta teherbe estem a másikkal + külön még a tanácsadás, pedig egy füst alatt elintézhetné ezt is, hiszen egy laborpapírt kéne felvezetnie + egy vérnyomás - mást nem is szokott nézni - de nem, mert ő nem ér rá, menjünk egy másik alkalommal.Kinek mi a tapasztalata? Szeretném, ha értelmes válaszok jönnének, nem kritikák, hogy mit kímélgetem magam, mert szó nincs erről. Előre is köszi.

Legjobb válasz: sajnálom, hogy ilyen a védõnõd. az enyém mindig megkérdezi, hogy kijöjjön-e inkább, s mindig felajánlja, amikor a következõ idõpontot beszéljük meg. nem lehetne megbeszélni vele? szerintem nyugodtan megmondhatod neki, hogy nagy macera neked menni, ha meg tudja oldani, akkor inkább jöjjön õ. nálatok is meg tudja csinálni a vizsgálatokat, az enyém nem ragaszkodik ahhoz, hogy én menjek. mondjuk a tanácsadást és a terhesgondozást tényleg nem szokták egy szerre intézni, nálunk az eleve különbözõ napokon és különbözõ idõpontokban van.

sajnálom, hogy ilyen a védõnõd. az enyém mindig megkérdezi, hogy kijöjjön-e inkább, s mindig felajánlja, amikor a következõ idõpontot beszéljük meg. nem lehetne megbeszélni vele? szerintem nyugodtan megmondhatod neki, hogy nagy macera neked menni, ha meg tudja oldani, akkor inkább jöjjön õ. nálatok is meg tudja csinálni a vizsgálatokat, az enyém nem ragaszkodik ahhoz, hogy én menjek. mondjuk a tanácsadást és a terhesgondozást tényleg nem szokták egy szerre intézni, nálunk az eleve különbözõ napokon és különbözõ idõpontokban van.
Szerintem egyrészt örülj, hogy nem megy ki hozzátok (aki ilyen tapintatlan, hogy 2 külön alkalomra rendel be téged meg a gyereked azt nem biztos, hogy szívesen látnám a házamban)., Egyébként nem tudom, hogy a kicsit mennyi idõközönként viszed, de szerintem most elég lesz az 1 éves státuszra aztán a 15 majd a 18 hónaposra. Ha meg közben megszületik a kicsi akkor mond meg neki, hogy egy idõpontot adjon a 2 gyereknek. Nekem is mondogatja a védõnõ, hogy vigyem el mérni a gyerekem, de mivel 1.5 éves és nem sovány így mondtam neki, hogy engem aztán nem érdekel, hogy mekkora. Kérted már, hogy adjon 1 idõpontot? lehet, hogy azt gondolja, hogy örülsz, hogy sokat mehetsz hozzá vagy valami ilyesmi. Szerintem mond meg neki nyugodtan, . hogy nem tudsz menni sokszor. Így amikor mentek akkor vizsgáljon meg téged is.
Nekem mindig egyben intézte a kettõt a védõnõ, így ez is lehetséges szerintem. Mondjuk az más, hogy én rosszul lennék attól, ha kijönne hozzánk, pedig kedves és aranyos, de valahogy nem vágyom rá. Beszéld meg vele, hogy gond az egész, lehet, hogy nem is gondolja.
Egyáltalán nem is vagy köteles védõnõhöz járni!!! Egyetlen alkalommal kell a védõnõ, amikor megkapod a terheskönyvedet, mert amúgy semmi szükség rá. Egyik gyerekemet se vittem soha, én meg pláne nem mentem, fölösleges, jó tanácsot még sose adott egyik védõnõnk sem (volt pár az elmúlt években), néha-néha beugrott egyik-másik hozzánk aztán jól elücsörgött a nappalinkban, erre sem vágyom, anyasági juttatáshoz csak 4 orvosi pecsét kell, védõnõtõl semmi - akkor meg minek? Pihenj inkább olyankor is, többre mész vele.
Az agyamt eldobom ezektõl, komolyan. Az én fiamat meg nem voltak hajlandóak korai fejlesztõbe küldeni, pedig vele tényleg baj volt, állandóan a gyermekneurológiára küldözgetett, amíg meg nem untam, saját szakállra kerestem egy Dévényest, aki elmondta, h olyan szinten van letapadva a 9 hónapos fiam izomzata, h magától sosem fordult volna meg. Amikor elmondtam a gyerekorvos-védõnõ bandának, h mit mondott, körberöhögtek, h jaj, persze, mert fizetek neki. 2 alakalom után hasra fordult, 2 hét után kúszott.Erre azt mondták, h biztos magától is PONT elkezdte volna...
Komolyan mondom, minden ilyen írás egyre erõsíti bennem a hányingert a védõnõk és egyéb hasonszõrû mihasznákkal szemben.... A mi adófizetõi forintjainkból csinálják a nagy semmit - ez még mindig jobb lenne, mint hogy nem segítenek, inkább ártanak! Már javasoltam, hogy karöltve menjenek inkább a c..gánytelepre, kezet és fogat mosni tanítani az ottani gyerekeket, azt tán nem rontják el, meg ott legalább valamelyest hasznosat csinálhatnának...
A kérdező hozzászólása: *Jaj, nem a fején, hanem a nyelvén. :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!