Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell honapos (79 db)

Sapka. De meddig? Meddig kell óvni a babák fülét kiemelkedően? Az én kisfiam 11 hónapos. Ma kint voltunk, kutya meleg volt, ezt nyilván mindenki tudja, de fújt a szél. És én nem tudom, hogy ilyenkor kell rá sapka, vagy sem?

Árnyékban voltunk, tehát a nap ellen nem kellet volna, de a szél? A meleg szél is szél, de az is árthat?

Legjobb válasz: Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.

Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.
Szerintem nem kell sapi. Szegény babámnak így is folyt a fején a víz! A dokinkkal pont ma futottunk össze séta közben és mondta, hogy nehogy ráadjak sapit, a mózesbe egyébként sem fúj be!
15 hos babamra is szoktam vekony sapit adni, ha fuj a szel, akkor a fulet is vedem, ha csak napos ido van, akkor azert. Ezek direkt vekony nyari sapik, erre vannak. En ugy tudom, hogy kell vedeni a fulet. Nalunk Pesten, igaz, nagyon meleg volt, de arnyekban nagy szelben jol joot a sapi.
Lehet ilyen hipervékony füles sapit, kalapot venni, de rajtunk ma olyan sapi volt, aminek "karimája van", vékony kis babakalap, és az szerintem eléggé védte a fülét is.
Szerintem ha fúj a szél, védeni kell a fülét. Ha nem, csak meleg van, akkor a fejét kell védeni a napszúrástóé. Ergo vékony kis sapi mindig kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat:-)
Csak kalap volt ma a lányomon.Nem kell a fülét védeni, hiszen meleg szél fúj.
kislányom 2.5 hónapos, és ma meg tegnap is már sapi nélkül volt a játszón. Õ az árnyékban volt mózesben, de nem nagyon ment rá a szél, mert úgy állítottom le a babakocsit. Szerintem belesült volna a feje...naaagyon meleg volt...
A kérdező hozzászólása: Akkor Te nem véded külön a fülét?
A kérdező hozzászólása: Igen, mózesbe nem fúj be, de az enyám már nincs mózesben. sõt..tavaly amikor mózesben volt én sem adtam rá sapkát, õrültség lett volna. De most már õ nincs védett helyen, "jön megy", triciklin ül, babakocsiban ül, ugyanúgy éri a szél mint pl engem. Ezért kérdeztem a sapkát. Vannak azok a kis vékony sakák, olyan volt ma rajta, de mindenáron le akarta szedni, folyt a víz róla még abban is. Én meg nem adtam rá vissza mitán letépte magáról.

Meddig kell még kamillába fürdetni a 3 hónapos babámat éa meddig nem használhatok sampont és tusfürdőt?

Legjobb válasz: Én mindig vízben fürdettem a babámat, nem kamillában, és kb 6 hónapos koráig gyógyszertári fürdetõvel kentem be fürdéskor. Sampont pedig a Bébé koszmó ellenit használtam már a legelejétõl kezdve(nagy hajjal született), azt is kb fél éves koráig, akkor fogyott ki, azóta Gabi termékeket használok fürdéshez is, hajmosáshoz is.

Én mindig vízben fürdettem a babámat, nem kamillában, és kb 6 hónapos koráig gyógyszertári fürdetõvel kentem be fürdéskor. Sampont pedig a Bébé koszmó ellenit használtam már a legelejétõl kezdve(nagy hajjal született), azt is kb fél éves koráig, akkor fogyott ki, azóta Gabi termékeket használok fürdéshez is, hajmosáshoz is.
Eddig miért kellett kamillában fürdetni? Ha ennek oka volt, akkor kérdezz rá a dokinál, meddig kell még így fürdetni. Én soha nem fürdettem kamillában. A patikai fürdetõt használtam az elsõ fél évben, utána pedig vettünk Neogranormonos sampont és fürdetõt neki. De van, aki még sokáig patikai fürdetõt használ, és van olyan is aki már korábban fürdeti valamilyen más márkával (pl. Gabi).
kamillában????? kimondott ilyet neked?? szerintem ennél rosszabbat egy börrel nem tehetnél. a kamillának extra szárító hatása van csak tedd bele naponta 5 percre a kezedet szétszárad pár napalatt. gondolom egy kiló krémet kenysz a börére naponta. nekünk a korházban másról sem beszéltek csak hogy ki ne szárítsuk a baba börét, mert a féléves gyerekeke között a legnagyobb baj a száraz bör és az ami azután jön, ekcéma akár gombásodás stb... ezért azt mondták ha lehet heti 1x fürdessük (én 2 naponta azért fürdettem)és minél kevesebb kozmetikumot használjunk, ha kell kicsi testápoló, de hadjuk természetesnek a börét. hú kamilla nagyon durva.
Az hagyján, hogy szárít, de még allergizálhat is! Sokan azt gondolják, hogy a legtutibb gyógynövény mindenre és senki nem allergiás rá. Pedig igazából elég sokan nem is bírják. Jesszus, még nem hallottam ilyenrõl, hogy vki ezt tanácsolná a másiknak! Te kitõl hallottad? Ahogy írták, nyugodtan használj gyógyszertári fürdetõt, neogranormon tusfürdõt, stb... Kozmetikus anyuka
Nem fürdettem kamillában. Egyrészt eszembe sem jutott volna, másrészt jómagam allergiás vagyok a kamillára. Babának ebben fürdettek, majdnem megfulladtam, kialakult az allergia. Ha valaki kamillás kézkrémmel keni be magát a közelemben, már annyitól beindul az allergiás roham. Persze, ha védõnõ tanácsára tetted, így érthetõ, de szerintem térjetek át a fürdetõre!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, látom jókora darázsfészekbe nyúltam. Erdélybõl írok, vagyis kérdezek és itt a védõnõk a kamillásvízbe való fürdetést ajánlották, a doki tudtával 6 hónapig. Most 3 hónapnál járunk, mivel már nagyon unom az esti vizforralást és kamillateázást ezért kérdeztem, és nagyon örülnék egy pici illatnak is az antiallergén öblítõ illata helyett, ezért kérdeztem a sampont és a tusfürdõt. Köszönök minden hozzászólást! Szép estét!
Én azt gondolom, hogy hacsak nincs valamilyen konkrét oka, hogy rendszeresen kamillás vízben fürdessük a babát, akkor nem is kell abban fürdetni. Mert tényleg száríthat és allergizálhat is, mégha minimális mennyiséget is teszel bele. Ha a baba érzékeny rá (és ezt elõre nem lehet tudni), akkor a kevés is pont elég lehet. Kérdezõ, kérdezd meg errõl az orvosodat, mert ha okod volt rá, hogy kamilláztasd, akkor õ tudni fogja, hogy meddig javasolt még. De ha "csak úgy" tetted ezt eddig, akkor akár most is abbahagyhatod, mert nem szükséges. Ha bolti terméket nem akarsz, használj még pár hónapig gyógyszertári fürdetõt, a dokid írja fel.
A kamillába fürdetõ vagyok:-) Csak azért, mert sokan ezt nem ismerik még nem kell lehurrogni, szerintem ez a "legfinomabb" egy babának, de nem úgy kell elképzelni, hogy tömény kamillába áztatom a gyereket:-) Azért az is túlzás, ahogy 1-2ember válaszolt, mintha savba tennénk a gyereket. Egyszer próbáljátok ki a kamillás vizet nagyon jó, néha ha még most is készítek a gyereknek.
Nem kell így bántani a akérdezõt, ha megkérdezitek édesanyátokat, lehet titeket is kamillás vízben fürösztöttek. Régen szerintem ez volt a szokás, valaki még most is így tesz. Én kezdettõl sima vízben és gyógyszertáti fürdetõvel fürösztöttem és 3 hónaposan tértem át a Gabi termékekre.
Én se fürdettem soha kamillában, nem is hallottam még ilyet. Mindig víz + gyógyszertári fürdetõ, késõbb amikor már nagyobb akkor valami babakozmetikum.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt ki mondta neked. És nem tök száraz a babád bõre????
én sem értem, a kamilla épp szárítja a bõrt. újszülött korától kezdve vízben és gyógyszertári fürdetõvel fürdik, 2 hós kora óta babe samponnal mossuk a haját.
Én sem fürdettem kamillában. Sima víz gyógyszertári fürdetõvel. A haját is ezzel mostam. Kb. 3 hónapos korában fogyott el, azóta gabit használok.
Miért kell kamillában fürdetni!Vigyázat vele mert az szárít és ilyenkor még a babák bõre nagyon vékony! gyógyszertári fürdetõ a legjobb ebben a korban! Kérdezz rá a dokinál, védõnõnél miért és meddig kell kamillában fürdetni!
Én is kamillába fürdettem de csak 2 hónapig:-)Utána már sima víz és gyógyszertári fürdetõ:-)Te is beleteszed a kamillás vízbe a fürdetõt?
21.34-es vagyok. Újszülött korától gyógyszertári fürdetõt, és babasampont használtunk.

Meddig, hány hónapos korig kell mindig kifőzni a cumit, cumisüvegeket?

Legjobb válasz: azért ennyir enem kell túlaggodni a dolgot.igenis jol jön otthonra egy tartalék cumisüveg,mert bármi lehet.mi ugy jártunk hogy a kórházba már a 3. napon 40 grammokat evett a babo,aztán hazajöttem és anyosom akkora stresszet rakott rám azzal hogy mindenbe beleszol hogy hirtelen nem volt mit ennie a babónak.és éjjel kellett tápszerért rohannunk mert a baba egész végig üvöltött...ugyhogy nem árt..kifõzni meg a "lazább anyukák " 3 hónapos korig a többiek fél éves korig szokták. én 4 hónapos korátol csak alaposan elmosom..remélem segitettem

azért ennyir enem kell túlaggodni a dolgot.igenis jol jön otthonra egy tartalék cumisüveg, mert bármi lehet.mi ugy jártunk hogy a kórházba már a 3. napon 40 grammokat evett a babo, aztán hazajöttem és anyosom akkora stresszet rakott rám azzal hogy mindenbe beleszol hogy hirtelen nem volt mit ennie a babónak.és éjjel kellett tápszerért rohannunk mert a baba egész végig üvöltött...ugyhogy nem árt..kifõzni meg a "lazább anyukák " 3 hónapos korig a többiek fél éves korig szokták. én 4 hónapos korátol csak alaposan elmosom..remélem segitettem
Sziasztok! Kicsit szerintem eltértünk a témától, de a fentiekhez szeretnék mindenképpen hozzászólni. Manapság az a képlet, hogy aki kizárólag szoptat az jó anya, aki valamilyen oknál fogva cumisüveget használ, az kevésbé. Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hogyan-mibõl táplálja a kisbabáját, hiszen úgyis õ tudja a legjobban, hogy mi a jó neki. Én kizárólag anyatejjel táplálom a kisfiamat, és mégis használunk cumisüveget, mert a mi esetünkben ez úgy alakult, hogy amíg az egyik mellembõl szoptatok, a másikból ömlik a tej, jó 30 ml.-nyi. Mivel nem szeretném, hogy kárba vesszen, ezt késõbb üvegbõl adom oda neki, és nagyon szívesen el is fogadja ráadásnak. Én a cumisüvegeket egy éves koráig tervezem kifõzni azon az alapon, hogy ha majd vizet kap, azt is egy éves koráig kell neki forralni, legalábbis én ezt oilvastam. Jó babázást mindenkinek: egy 2 és fél hónapos kisfiú anyukája
Kislányom 7 hónapos, ezeket a tárgyakat nem is ismeri. Ha még nem szültél, ne vegyél ilyenket, ha szoptatni szeretnél! Amúgy, ha nekem lenne, azért kifõzném, amíg használja..
Az elsõ válaszolónak: én a lányomnak adtam vizet cumisüvegbõl és 3 hetes korától cumija is volt. Ennek ellenére 14 hónapos koráig tudtam szoptatni. Én 1 éves koráig fertõtlenítettem, utána csak forró vízzel elmostam.
Rengeteg anyuka panaszkodik, h cumisüveg, cumi után nem szopizik a gyermeke. Minek kísérletezni? Amúgy a vízzel csak lemossa az anyatejet a bél faláról, ami az immunrendszerét erõsíti. Igen, ettõl még lehet egészséges a gyereked, de miért ne tegyünk meg mindent?? Amúgyis bõven elég az anyatej, mi sem bizonyítja jobban, minthogy kislányom lassan 7 hónapos, anyatejen él kizárólagosan, 9 és fél kiló, a kiszáradásnak még egy apró jelét sem adja?? Kicsattan az egészségtõl. Akkor hol van az, hogy " nyáron muszáj a folyadékpótlás"?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Köszönöm a lényegretérõ és törõ válaszodat! Boldog Babázást!
Én úgy tudom, hogy fél éves korig ajánlott naponta. Utána csak néha. De sokan már elõtte sem fõzik ki állandóan, és valószínûleg nem lesz semmi bajuk a gyerekeiknek. Én spec. a cumisüveget minden használat után gõzölöm, a cumikat pedig csak naponta. 4 hónapos kislány anyukája

Két honapos babám eddig nem volt hasfájos kólikás meddig kell félni hogy előjöhet?

Legjobb válasz: A kisfiam 2 hónapos volt amikor elmúlt a hasfájása. 3 hónapos korban mondják a dokik, hogy megszûnnek az ilyenfajta fájdalmak, szerencsés vagy, szerintem már nem fog fájni a pocija.

A kisfiam 2 hónapos volt amikor elmúlt a hasfájása. 3 hónapos korban mondják a dokik, hogy megszûnnek az ilyenfajta fájdalmak, szerencsés vagy, szerintem már nem fog fájni a pocija.

4 és fél hónapos babának meddig kell kitartania a fejét hason? Az én kislányom csak 5-6mp-ig tudja, utána elfárad.

Legjobb válasz: Szia! A fiam, amikor kicsi volt, szinte egyátalán nem tudta tartani a fejét, a doktornéni mutatott egy tornát, amit mindennap megcsináltunk vele, így erõsödött a kis nyakacskája. A lányomnál nem volt semmi ilyen gondunk. Most a 2 hetes kisfiam már néhány mp-re emeli a fejecskéjét, õ is erõs kisbaba. Pedig õ a 36. hétre született. Ne aggódj!!! Minden babának vannak olyan területei, amiben jobb az átlagnál (több a foga, ügyesebben, elõbb csinál meg dolgokat). Minden gyerek 3 éves korára megtanul járni és beszélni! Van amelyik lurkó már 7 hónaposan feláll, a másik majd csak 1,5 évesen kezd el járni, de van akinek ez már 11 hónapos korában sikerül. Ahány babuci, annyi félék és mindannyian nagyon ügyesek!!! Csak mi, Anyukák aggódjuk túl a dolgokat! A legjobbakat!

Szia! A fiam, amikor kicsi volt, szinte egyátalán nem tudta tartani a fejét, a doktornéni mutatott egy tornát, amit mindennap megcsináltunk vele, így erõsödött a kis nyakacskája. A lányomnál nem volt semmi ilyen gondunk. Most a 2 hetes kisfiam már néhány mp-re emeli a fejecskéjét, õ is erõs kisbaba. Pedig õ a 36. hétre született. Ne aggódj!!! Minden babának vannak olyan területei, amiben jobb az átlagnál (több a foga, ügyesebben, elõbb csinál meg dolgokat). Minden gyerek 3 éves korára megtanul járni és beszélni! Van amelyik lurkó már 7 hónaposan feláll, a másik majd csak 1, 5 évesen kezd el járni, de van akinek ez már 11 hónapos korában sikerül. Ahány babuci, annyi félék és mindannyian nagyon ügyesek!!! Csak mi, Anyukák aggódjuk túl a dolgokat! A legjobbakat!
21 hetesek vagyunk és már kéthete meg is fordul.Azóta nincs egy perc nyugtunk sem. Hason fekve a hónaalja alá tegyél törölközõt hengerelve, hogy erõsödjön a hátizma.
A 4 hónapos kisfiam 10 percig is tartani tudja.
én fiam is igy van.vagy elfárad és leteszi vagy addig mocorog amig a keze oldalra kicsúszik.sztem ne aggódj, a lényeg hogy felemeli.majd megerõsödnek, és nem egyforma ütemben fejlõdik minden baba.jó babázást.
Változó, majd megerõsödik. Amennyiben viszont majd ülésközben sem tudja tartani a fejét, gyógytornász segítségét kell kérni. De az még 1-2 hónap, addig nagyon sokat erõsödhet!
Mi is most leszünk 4 hósak szombaton és nehezen megy a hason fekvés. Tartja babám a fejét egy pár percig aztán leteszi, aztán ha van valami játék vagy egyéb inger (odafekszem elé, csörgõ, stb.) akkor újra felemeli. Aztán nyüszögni kezd és akkor inkább felveszem vagy visszafordítom. A lényeg, hogy naponta többször fektesd hasra, kicsit 'erõltesd' neki és mindig kicsit többet. Egy idõ után biztos megszereti :) én legalábbis ebben bízom! Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megpróbálom többet hasra tenni
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszoló le tudná írni azt a tornát?Elõre is köszi!

Gond, ha 22 hónaposom kutacsa még mindig nem nőtt be? Meddig kell benőnie a "feje lágyának"?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy egy éves korig kell benõnie. 22 hónaposra már biztos, hogy be kellett volna nõnie.

Én úgy tudom, hogy egy éves korig kell benõnie. 22 hónaposra már biztos, hogy be kellett volna nõnie.
KIslányom lassan 17 hónapos és még neki sem nõtt be, Dokinénink azt mondta volt már a praxisa alatt, akinek2 éves korára nõtt be. Nekünk 3 csepp vigantolt írt, szedjük a Ca Kid szirupot. Voltunk 7 hónaposan neurológián, nem találtak semmi gondot. Szerintem kérdezd meg a dokitokat.
Hivatalosan 18-24 hós korára kellene benõnie a "feje lágyának". A kisfiam 14 hós, még neki se nõtt be. http://hu.wikipedia.org/wiki/El%C3%BCls%C5%91_kutacs

Hány hónapos koráig kell a babának forralni a vizet? Meddig kell neki a baba vizet adni?

Legjobb válasz: 8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk

8 hónapos koráig forraltuk. 1 évesen néha kap sima vizet.De inkább üvegeset adunk
Kisfiam 8 hónapos nem issza meg sem a babavizet, se a forraltvizet sima szénsavmentes ásványvizet iszik azzal készítem az ennivalóját is.

A szülés utáni első menstruáció kinél meddig tartott? 5 hónapos a fiam, és most jött meg, már 2 hete tart. Meddig kell még szenvednem vele?

Legjobb válasz: Nekem 4 honap mulva jott meg, kicsit bosegesebb volt de 6 hapot tartott ugy mint maskor is. Jajj es nem gorcsolt, ami tok jo :)

Nekem 4 honap mulva jott meg, kicsit bosegesebb volt de 6 hapot tartott ugy mint maskor is. Jajj es nem gorcsolt, ami tok jo :)
Nekem a szülés után 3 hónappal jött meg elõször, és ugyanúgy 4-5 napig tartott csak, mint a terhességem elõtt.
Nekem is nagyjából ugyanolyanok voltak , mint a terhesség elõtt. Csak egyáltalán nem fájt. Csak azt vettem észre, hogy vérzek.
Elsõ vagyok, azt viszont nem írtam, hogy nekem meg épp az ellenkezõje lett, utoljára talán kamaszkoromban görcsöltem annyira, mint ahogy most szülés után. :( Azt hittem talán majd csak az elsõ pár alkalommal, de hát már lassan egy éve, szóval kezdek hosszászokni.

Meddig kell a kölyök kutyát 3szor etetni? 4 hónapos most és imád enni csak válogat

Legjobb válasz: 8 hónapos korától 2× i etetés. 1 éves korától 1.

8 hónapos korától 2× i etetés. 1 éves korától 1.
Fél éves korig ajánlott a napi 3, utána a 2x-i etetés.
Vannak, akik már 4-5 hónaposan nem igénylik a 3x etetést. Akkor szoktam elhagyni, mikor látom hogy este már csak nyammognak, inkább játszani mennének mint enni. Ugyanígy késõbb a reggelit is akkor hagyom el, ha nem toporzékol már az ajtóban, hogy éhes.
Igen, én is. Fél éves korig mondják, de nálunk 4-5 hónapos korban már nem nagyon akart enni 3x, így az ebédet elhagytuk.
4 hónapos korig napi 3x Nálunk a kutyák felnõttként is napi 2x kapnak

Zöldborsót, zöldbabot meddig kell passzírozva adni a babáknak? 3án leszünk 9 hónaposak. Milyen zöldségeket főztök még hasonló korú babátoknak?

Spenótot, sárgarépát, brokkolit, céklát, sütőtököt, gesztenyét, paradicsomosat szokott enni. A borsót, zöldbabot üvegesben szereti, de azt olvastam, h passzírozni kell.

Legjobb válasz: Nem, nem. Csak a babád lesz 9 hónapos. Te nem. Lassan adhatod normálisan is.

Nem, nem. Csak a babád lesz 9 hónapos. Te nem. Lassan adhatod normálisan is.
9 hónaposan már azt ették, amit mi és nem paszíroztam nekik semmit.
Zöldbabot még nem adtam a 9 hónaposomnak, borsót már igen, passzírozás nélkül. Nagyon cuki volt, mikor próbálta összenyomkodni, néha kigurult a szájából, és nagyokat mosolygott rajta. :) ) Nem lett tõle semmi baja, bár õ szerencsére sose volt hasfájós.
A kérdező hozzászólása: oké, akkor én anyaként leszek 9 hónapos!:) Köszönöm a válaszokat, ma próbáltuk, nem fájt a hasa!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!