Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell hogy mindent (8 db)

Sapka. De meddig? Meddig kell óvni a babák fülét kiemelkedően? Az én kisfiam 11 hónapos. Ma kint voltunk, kutya meleg volt, ezt nyilván mindenki tudja, de fújt a szél. És én nem tudom, hogy ilyenkor kell rá sapka, vagy sem?

Árnyékban voltunk, tehát a nap ellen nem kellet volna, de a szél? A meleg szél is szél, de az is árthat?

Legjobb válasz: Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.

Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.
Szerintem nem kell sapi. Szegény babámnak így is folyt a fején a víz! A dokinkkal pont ma futottunk össze séta közben és mondta, hogy nehogy ráadjak sapit, a mózesbe egyébként sem fúj be!
15 hos babamra is szoktam vekony sapit adni, ha fuj a szel, akkor a fulet is vedem, ha csak napos ido van, akkor azert. Ezek direkt vekony nyari sapik, erre vannak. En ugy tudom, hogy kell vedeni a fulet. Nalunk Pesten, igaz, nagyon meleg volt, de arnyekban nagy szelben jol joot a sapi.
Lehet ilyen hipervékony füles sapit, kalapot venni, de rajtunk ma olyan sapi volt, aminek "karimája van", vékony kis babakalap, és az szerintem eléggé védte a fülét is.
Szerintem ha fúj a szél, védeni kell a fülét. Ha nem, csak meleg van, akkor a fejét kell védeni a napszúrástóé. Ergo vékony kis sapi mindig kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat:-)
Csak kalap volt ma a lányomon.Nem kell a fülét védeni, hiszen meleg szél fúj.
kislányom 2.5 hónapos, és ma meg tegnap is már sapi nélkül volt a játszón. Õ az árnyékban volt mózesben, de nem nagyon ment rá a szél, mert úgy állítottom le a babakocsit. Szerintem belesült volna a feje...naaagyon meleg volt...
A kérdező hozzászólása: Akkor Te nem véded külön a fülét?
A kérdező hozzászólása: Igen, mózesbe nem fúj be, de az enyám már nincs mózesben. sõt..tavaly amikor mózesben volt én sem adtam rá sapkát, õrültség lett volna. De most már õ nincs védett helyen, "jön megy", triciklin ül, babakocsiban ül, ugyanúgy éri a szél mint pl engem. Ezért kérdeztem a sapkát. Vannak azok a kis vékony sakák, olyan volt ma rajta, de mindenáron le akarta szedni, folyt a víz róla még abban is. Én meg nem adtam rá vissza mitán letépte magáról.

Miért alakul ki a szülés utáni depresszió? Mindenki átesik rajta? Meddig tart? Hogy kell ezt elképzelni?

Legjobb válasz: Nem mindenki esik át rajta, és mindenkinél másképp jön elö. Nekem volt, mikor a lányom született, 16 éves most. Nagyon belázasoddtam, kórházba kerültem a szülés után 2héttel, 6hétre pszhiátriára. Azóta nem mertem babát vállalni újra. Most 23hetes vagyok és néha kicsit parázok, nehogy megint legyen. De te ne aggódj, ez csak az én példám, van aki csak sir, vagy depis. Nem mindenki hajlamos rá. Üdv. http://www.vital.hu/themes/baba/depr_szules1.htm

Nem mindenki esik át rajta, és mindenkinél másképp jön elö. Nekem volt, mikor a lányom született, 16 éves most. Nagyon belázasoddtam, kórházba kerültem a szülés után 2héttel, 6hétre pszhiátriára. Azóta nem mertem babát vállalni újra. Most 23hetes vagyok és néha kicsit parázok, nehogy megint legyen. De te ne aggódj, ez csak az én példám, van aki csak sir, vagy depis. Nem mindenki hajlamos rá. Üdv. http://www.vital.hu/themes/baba/depr_szules1.htm

4 hónapos lesz a kislányom. Mindenki azt írja, hogy a kiságyába tegyem, hogy ott aludjon el. (többször ringatni kell sajnos) De mi van akkor, ah ott elkezd üvölteni, meddig hagyjam, hogy sírjon?

Ilyenkor hiába simogatom, vagy beszélek hozzá, ha elkezdi a sírást, egyre jobban hergeli magát, se lát se hall, és a vége mindig az, hogy ki kell vennem a kiságyból...Szerintetek mit tegyek? Vegyem ki, vagy próbáljam tovább sírni hagyni, hátha megszokja? Segítsetek, mert minden este kész rémálom...

Legjobb válasz: ne a vége legyen az, hogy kiveszed hanem az eleje. ne hagyd sírni mert csak még jobban megutálja a ksiágyat ahelyett, hogy megszeretné. semmi baj azzal, hogy ringatni kell, a legtöbb baba nem tud egyedül elaludni, ezt is meg kell tanítani neki. szerintem azzal tudod kezdeni, hogy nem várod meg míg teljesen elalszik, hanem még félálomba beteszed a kiságyba, aztán ha már ezt megszokta akkor megint kicsit elõbb abbahagyod a ringatást. ha meg sír, vedd ki és dajkáld meg

ne a vége legyen az, hogy kiveszed hanem az eleje. ne hagyd sírni mert csak még jobban megutálja a ksiágyat ahelyett, hogy megszeretné. semmi baj azzal, hogy ringatni kell, a legtöbb baba nem tud egyedül elaludni, ezt is meg kell tanítani neki. szerintem azzal tudod kezdeni, hogy nem várod meg míg teljesen elalszik, hanem még félálomba beteszed a kiságyba, aztán ha már ezt megszokta akkor megint kicsit elõbb abbahagyod a ringatást. ha meg sír, vedd ki és dajkáld meg
Picike még. Gondolj bele, a hasadban azt szokta meg, hogy folyamatos mozgásban van, akkor érzi biztonságban magát, ha ringatják. Én is csak azt tudom ajánlani, amit az elsõ, hogy szép fokozatosan egyre kevesebb ideig tartsd a karodban, mielõtt beteszed a kiságyba. Persze ne egy hét alatt akard leszoktatni errõl, inkább 1-2 hónappal számolj. Egyébként sokszor az is segít, ha nem a kiságyba teszed, hanem a babakocsiba, amit ringatni is tudsz. Vagy szerezz be bölcsõt. Nem véletlen használták, tudtak valamit a régiek!
Ne hagyd sírni, nem azért fogja abbahagyni, mert megnyugodott, hanem mert kimerült... Tedd a kiságyába, ha sír vedd fel, de amint megnyugodott tedd vissza, ha megint sír vedd fel, amint megnyugodott tedd le. Lehet elsõ este 80* kell megcsinálnod, de másnap már kevesebbszer. Összekapcsolja az agya, hogy ha szól, akkor ott vagy, tehát felesleges aggódni. Jah, és a rituálé is fontos, hogy tudja, most az alvás következik... sok sikert, mi is most próbáljuk eszerint ágyra szoktatni.
Szia!Én is azt tanácsolnám hogy ne hagyd sírni!Valahol azt olvastam hogy 1 éves korig nem szabad õket sírni hagyni!Ha csak nyöszörög altatja magát de ha sír abból nem hiszem hogy alvás lesz!Az elsõ nagyon jól le írta amit én is javasolnék!Kitartás szépen lassan meg fogja tanulni!
Kisfiam ugyanez volt (sõt még mindig az néha), mint a kislányod. Sosem aludt el egyedül, mindig ringatni kellett. Néhányszor én is megpróbáltam sírni hagyni, de 3 percnél tovább sosem bírtam. Ígyhát maradt a ringatás. 11 hónapos, és már az esetek 80%-ában nem igényli, hogy ringassam. Kivéve, ha beteg, mert akkor még mindig nem alszik el egyedül. Idõvel kinövi. Kitartás!
Fiam ilyen volt, mint a te babád. Persze, hagyjam sírni-nekem is jött a jótanács. Oké. kb. 3 percig bírtam, utána bementem hozzá. Volt hogy 4x mentem vele föl-le, mire nagynehezen elaludt. Õ ilyen volt. Most a húga 5 hónapos, és gyönyörûen elaszik, van hogy magától is. Semmit nem teszek másként.
Kedves Kérdezõ! Az én kislányom akit ugyan úgy kellett rázni amikor elaltattuk ma már gyönyörûen alszik el egyedül a kiságyában. 16 hónapos és nem volt 1 amikor már az esti szopi és utána gyönyörûen alszik. Ami nálunk bevált ha én a szopi után nem aludt el a lányom Akkor párom kezdte el rázni. Nála 1 óra alatt vígan elaludt. Nem tudom estére milyen szokásaitok van, de legyen egy rituálétok. Ami más mint a napközbeni alvása. Nálunk például csak kislámpa ég épp csak annyira, hogy lássunk valamit fél homály van. Nap közben én nem tudok redõnyt lehúzni csak a függönyt húzom el. Ha nappalra ha van redõnyötök szerintem azt is csak annyira húzd le, hogy félhomály legyen, de ne teljesen sötét. Remélem tudtam neked segíteni. :)
Köszi szépen a lepontozást... Akkor hagyd üvölteni ha neked az jó. Kisfiam tegnap a 4. felvétel után megnyugodott és gyönyörûen elaludt magától (mikor bementem bekapcsolni a légzésfigyelõt még nézelõdött), elõtte ha már elvettem magamtõl rögtön visított, 2 napja csinálom a "ha sírsz felveszleket". De akkor nektek kitartást a sírni hagyáshoz és a ringatáshoz, szívesen segítettem...
Ne hagyd sírni! Nálunk is ez volt, fõleg anyósom vesszõparipája a kiságyban alvás.Szép fokozatosan haladtunk: járkálva ringattuk, ölben pólyában, ha elaludt, akkor tettük kiságyba. Majd a kanapéra letéve "ringattuk", vagyis mozgattuk a pólyát, ha ezt megszokta, akkor már a kiságyban felébredve is visszaaludt ha a pólyát mozgattuk. Mivel nekünk hajnalonta puki miatt hasfájás van és azon a kiságyban a popsi paskolgatásával, lábacskáit kicsit megemelve hintázgatással oldjuk meg, ezért õ lassanként erre is elaludt.Mindig másra van igénye a babának, ami segít neki elaludni, a lényeg, hogy tudja nem hagyod magára


19 hetes vagyok, de meg mindig nem erzem a manomat mozogni! Meddig kell meg varnom? Mindenki irja hogy 16-17 hetesen mar erzi!

Legjobb válasz: Feltételezem elsõ babás vagy. Nézz utána a neten,van olyan aki csak 22-23 hetesen érzi az elsõ babát.Sokat számít a testalkatod is.Ha kicsit husisabb vagy akkor lehet hogy több idõbe telik,mire megérzed. Én elsõt 18 hetesen éreztem EGYÉRTELMÛEN,pedig elõtte héten is éreztem már valamit,de mindenki lebeszélt. most a másodikat 17 hetesen éreztem EGYÉRTELMÛEN,most is éreztem már 15-16 héten is valamit,de most én beszéltem le saját magamat,hogy korai lenne. nem vagyunk egyformák,nem gyõzöm hangsúlyozni.

Feltételezem elsõ babás vagy. Nézz utána a neten, van olyan aki csak 22-23 hetesen érzi az elsõ babát.Sokat számít a testalkatod is.Ha kicsit husisabb vagy akkor lehet hogy több idõbe telik, mire megérzed. Én elsõt 18 hetesen éreztem EGYÉRTELMÛEN, pedig elõtte héten is éreztem már valamit, de mindenki lebeszélt. most a másodikat 17 hetesen éreztem EGYÉRTELMÛEN, most is éreztem már 15-16 héten is valamit, de most én beszéltem le saját magamat, hogy korai lenne. nem vagyunk egyformák, nem gyõzöm hangsúlyozni.
Most már biztosan nem kell sokat várnod, bármelyik pillanatban észreveheted!Én az elején csak akkor éreztem ha feküdtem.Próbáld meg.Sok boldogságot a manódhoz!
Én elõször 20 hetesen éreztem (elsõ baba) álló testhelyzetben. Ne aggódj, két terhesség sem egyforma!
Szia ne aggodj én is aggodtam tudom mit érzel nekem a 20.betöltött héten mozdult meg azota folyamatosan...:-)) NE AGGODJ NINCS BAJ FOG MOZOGNI!!! Lassan 25 hetes.
22 hetes terhes vagyok és most kezdem érezgetni a babát, de még mindig nem olyan intenzíven, én is nagyon türelmetlen voltam, szerintem nem testalkat függõ mert alig voltam 50 kg a terhesség elején.

Meddig kell dolgoznom, hogy mindent kapjak?

Bérmunkás vagyok, tehát havonta hosszabítják a szerz?désem. Decemberre vagyok kiírva, és megsz?nik a munkaviszonyom, de ha hamarabb eljövök akkor pedig hamarabb. Én úgy hallottam, hogy nem elég meg lenni a 180napnak, hanem a szülés napján még munkaviszonyban kell lennem!?

Legjobb válasz: elég ha megvan a 180 nap. Illetve az egyszeri szülési támogatáshoz 4 alkalommal kell megjelenni a tanácsadáson. Annyit tudsz tenni, hogy vagy közös megegyezéssel jösz el és bejelentkezel a munkaügyi közppontba, vagy pedig az éppen meghosszabbított munkaviszony idõtartama alatt elmész táppénzre. Táppénz akkor is érvényes továbbra is, ha megszûntetik a munkaviszonyodat, mivel terhesség miatt mész táppénzre és utána az oep-hez fogy tartozni. szerintem ahogy tudsz táppénz!!Ha megszûntetik alatta a munkaviszonyod, akkor be kell menned az oep-hez.

elég ha megvan a 180 nap. Illetve az egyszeri szülési támogatáshoz 4 alkalommal kell megjelenni a tanácsadáson. Annyit tudsz tenni, hogy vagy közös megegyezéssel jösz el és bejelentkezel a munkaügyi közppontba, vagy pedig az éppen meghosszabbított munkaviszony idõtartama alatt elmész táppénzre. Táppénz akkor is érvényes továbbra is, ha megszûntetik a munkaviszonyodat, mivel terhesség miatt mész táppénzre és utána az oep-hez fogy tartozni. szerintem ahogy tudsz táppénz!!Ha megszûntetik alatta a munkaviszonyod, akkor be kell menned az oep-hez.
Szrintem jól tudod, mert ha nem vagy munkaviszonyban, nem jár az anyasági támogatás sem. Javaslom, menj be személyesen a tbhez és pontosan kérdezz rá a dolgokra, én is ezt tettem annó. Ha a 180 napod megvan, akkor táppénzt fogsz kapni, meg gyest is, a többiben nem vagyok biztos. A munkaügyibe való jelentkezés lehet megoldás, érdeklõdj a tbnél. nagyon figyelj oda, mert nem mindegy, hogy mit fogsz megkapni, és mit nem!Járj utána!

Meddig kell kóstolgattatni az új ételeket? 2 hét múlva 6 hónapos a fiam. Már elég sok mindent evett, de pl: zöldborsót, spenótot még nem, ezeket is próbálgatni kell, hogy fáj-e a pocija tőle vagy ha ízlik oda adhatom az egészet?

Legjobb válasz: szia elõször csak keveset adj tényleg pl borsó elég puffasztó, hadd szokja poci de aztán adhatsz neki már rendes adagot...elõször fél adagot

szia elõször csak keveset adj tényleg pl borsó elég puffasztó, hadd szokja poci de aztán adhatsz neki már rendes adagot...elõször fél adagot
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
Az uj kajakat mindig jobb ha elobb leteszteled, hogyan birja a pocija., ha bevalt utanna szerintem nem kell kostoltatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!