Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell babát (201 db)

Nyugodtan adhatod neki a rendes ivólét, 1 éves kortól. Én is akkor váltottam, Sió-ra, és jobban szereti:D
Én is 1 évesen váltottam 100%-os gyümölcslevekre. De eleinte felvizeztem egy kicsit, hogy lássam mi a reakciója a szervezetének. Aztán egyre kevesebb vizet raktam bele.
A védõnõm azt mondta, hogy pont a 100%-osakat ne adjam, vagy ha mégis, akkor hígítsam õket vízzel, mert nagyon erõsek a kicsik gyomrának. Egyébként már nyugodtan adhatsz neki hígabb gyümölcsleveket.

Meddig kell szopiznia 11hetes babának?

Mindkét mellemb?l 10-10percet szopizik,mellette még tápszerezem így lakik jól. Több ideig szopiztassam? Meddig?

Legjobb válasz: Nézd, ha végzett a babád, nem tudod belepasszírozni a pofijába a cicit, ha nem akarja. Ha meg már nincs benne, akkor szegény szívhatja. Változó, hogy meddig szopiznak a babák. Az enyém 1-1,5 óráról indult, és ma 5 hónaposan már 2-5 perc egy egy cici. Én egy cicivel kezdtem és csak 1 hete szoktunk rá a két cicire, mert nem volt elég egy.

Nézd, ha végzett a babád, nem tudod belepasszírozni a pofijába a cicit, ha nem akarja. Ha meg már nincs benne, akkor szegény szívhatja. Változó, hogy meddig szopiznak a babák. Az enyém 1-1, 5 óráról indult, és ma 5 hónaposan már 2-5 perc egy egy cici. Én egy cicivel kezdtem és csak 1 hete szoktunk rá a két cicire, mert nem volt elég egy.
Ezt nem lehet meghatározni, nincs olyan hogy kell. Van olyan baba, akinek 2 perc, míg másnak fél óra, de ugyanannak a babának is változó lehet a "sebessége" , bújási igénye. Sír szopi után, hogy pótolni kell?
Hát az én babám három hós, de nálam az a tapasztalat, hogy van amikor gyorsan letudja, van amikor háromnegyed órát is elcuccog. Én is nekiálltam pótlást adni, mert azt hittem nincs elég tejem, de folyton kibukta. Védõnõ adott babamérleget és kiderült, hogy a 10-15 perces szopival is majdnem annyit eszik mint a fél-háromnegyed órással. Ne adj szerintem pótlást, mert a babád hozzászokik a "jóvilághoz" hogy nem kell annyira szívni és mégis jön, és elutasítja a cicit, mert azzal dolgozni kell. Mindenképpel szerezz be egy babamérleget, egy hónapra és mérd, hogy mennyit eszik. Konzultálj a védõnõvel.
Nekem kb. 15 percet van az egyik mellen, a másikon pedig kb. 10 percet egy-egy szopi alkalmával. Persze változó, néha elõbb is kiköpi. Utána nekem is kap pótlást, mert sajnos nagyon sír szopi után, de hiába teszem vissza, akkor már csak erõlködik a szívással. (Most 3 hónapos.) Én az elején próbáltam hagyni, hogy tovább szopizzon, de mindig kiköpte a cicit. Gyakrabban tettem cicire, de valahogy csak nem lett sok tejem, és a babám bár hízott, de nagyon keveset. Így pár hete én is a pótlás mellett döntöttem, azóta nyugodt, békés, és nagyon szépen fejlõdik. S a cicizésrõl sem mondott le. Hajnalban, és reggel csak cicizik, akkor még elég neki a tej, délután és este viszont kap tápszert.

Meddig kell olajozni a babák hajlatait fürdés előtt?

Most két és fél hónapos a kisfiam.Kell még?Miért kell egyáltalán?Ráadásul napraforgóolajjal?!

Legjobb válasz: Az én fiam is ennyi idõs, még olajozzuk mi is. Azért kell, hogy ne száradjon ki, ne repedezzen be a bõre. A hajlatokat fürdés után púderezed? Mert arra is jó, hogy könnyen kitöröld a maradványait és az oda berakodott szöszöket. Hogy meddig, gondolom amíg van mit kitörölni és amíg érzékeny a babád bõre a kemény vízre.

Az én fiam is ennyi idõs, még olajozzuk mi is. Azért kell, hogy ne száradjon ki, ne repedezzen be a bõre. A hajlatokat fürdés után púderezed? Mert arra is jó, hogy könnyen kitöröld a maradványait és az oda berakodott szöszöket. Hogy meddig, gondolom amíg van mit kitörölni és amíg érzékeny a babád bõre a kemény vízre.
Ha fürdetõ krémet használsz, akkor egyáltalán nics szükség olajozásra. Mi mikor áttértünk a bolti fürdetõkre, csak akkor olajoztunk, amikor ki volt száradva a bõre.
Én egyik gyerekemet sem olajoztam, és nem is hintõporoztam. Semmi baj nincs a börükkel.
Azt mondják, azért tanácsos olajozni, mert az olaj jobban oldja a szennyezõdéseket és a krém maradványokat a bõrrõl.Én viszont soha nem olajoztam, hanem a fürdésnél nagyon alaposan megmostam a bõrt a kis hurkák között, és soha nem volt semmi probléma belõle (fél éves a kisfiam).
Ez számomra új, nekünk nem kellett. :o
Én is pont ezt akartam most kérdezni, csak az én fiam még fél éves. Mi azt a fürdetõ krémet (ami egyben testápoló is) használjuk kezdettõl, de olajozom is a hajlatait. De mi paraffin olajat használunk erre.
Én vagyok, aki pont ezt akarta kérdezni. Tegnap rákérdeztem a védõnõnknél és azt mondta, hogy ha nem száraz a bõre, akkor már nem kell. 6, 5 hónapos baba anyukája


Azért kell büfiztetni a babát, hogy bukik e? Ha nem ette túl magát akkor ugye nem bukik, de akkor honnan tudom meddig kell büfiztetni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.

Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.
Azért kell büfiztetni, hogy kijöjjön a levegõ, hogy ne fájjon a hasa, mert ha felül nem jön ki a levegõ, kijön alul és akkor hasfájást okozhat neki. A kisbabáknak még nem zár úgy a gyomorszájuk, ezért fordulhat elõ, hogy visszabukják a kaját, de más oka is lehet, pl. reflux. Addig kell büfiztetni, amíg a levegõ ki nem jön, nálunk 1-2 büfi szokott lenni. De mikor még nagyon pici volt, nem mindig sikerült. Én nem szerettem a vállamra tenni, úgy lógott ott. Én a mellkasomra fektettem és kicsit hátradõltem, úgy ültem az ágyban, ez vált be. Álatlában 1 nagy büfi volt, aztán esetleg még 1 pici is. Most már 4, 5 hós múlt és kicsit sétálunk vele, akkor jön ki a leghamarabb. De a babák már egész pici kortól tudnak hason büfizni. Én így altattam, mert pár hétig fájt a hasikája és így biztos kijött a nem kívánt levegõ, alvás közben is.
Én is ledöbbentem amikor leesett nekem, hogy a büfi igazából böfögésés csan néha kaja :) (nem is tudom mit hittem)
A kérdező hozzászólása: Aham:) Igy már értem:) Köszi a gyors választ!

Meddig kell még kamillába fürdetni a 3 hónapos babámat éa meddig nem használhatok sampont és tusfürdőt?

Legjobb válasz: Én mindig vízben fürdettem a babámat, nem kamillában, és kb 6 hónapos koráig gyógyszertári fürdetõvel kentem be fürdéskor. Sampont pedig a Bébé koszmó ellenit használtam már a legelejétõl kezdve(nagy hajjal született), azt is kb fél éves koráig, akkor fogyott ki, azóta Gabi termékeket használok fürdéshez is, hajmosáshoz is.

Én mindig vízben fürdettem a babámat, nem kamillában, és kb 6 hónapos koráig gyógyszertári fürdetõvel kentem be fürdéskor. Sampont pedig a Bébé koszmó ellenit használtam már a legelejétõl kezdve(nagy hajjal született), azt is kb fél éves koráig, akkor fogyott ki, azóta Gabi termékeket használok fürdéshez is, hajmosáshoz is.
Eddig miért kellett kamillában fürdetni? Ha ennek oka volt, akkor kérdezz rá a dokinál, meddig kell még így fürdetni. Én soha nem fürdettem kamillában. A patikai fürdetõt használtam az elsõ fél évben, utána pedig vettünk Neogranormonos sampont és fürdetõt neki. De van, aki még sokáig patikai fürdetõt használ, és van olyan is aki már korábban fürdeti valamilyen más márkával (pl. Gabi).
kamillában????? kimondott ilyet neked?? szerintem ennél rosszabbat egy börrel nem tehetnél. a kamillának extra szárító hatása van csak tedd bele naponta 5 percre a kezedet szétszárad pár napalatt. gondolom egy kiló krémet kenysz a börére naponta. nekünk a korházban másról sem beszéltek csak hogy ki ne szárítsuk a baba börét, mert a féléves gyerekeke között a legnagyobb baj a száraz bör és az ami azután jön, ekcéma akár gombásodás stb... ezért azt mondták ha lehet heti 1x fürdessük (én 2 naponta azért fürdettem)és minél kevesebb kozmetikumot használjunk, ha kell kicsi testápoló, de hadjuk természetesnek a börét. hú kamilla nagyon durva.
Az hagyján, hogy szárít, de még allergizálhat is! Sokan azt gondolják, hogy a legtutibb gyógynövény mindenre és senki nem allergiás rá. Pedig igazából elég sokan nem is bírják. Jesszus, még nem hallottam ilyenrõl, hogy vki ezt tanácsolná a másiknak! Te kitõl hallottad? Ahogy írták, nyugodtan használj gyógyszertári fürdetõt, neogranormon tusfürdõt, stb... Kozmetikus anyuka
Nem fürdettem kamillában. Egyrészt eszembe sem jutott volna, másrészt jómagam allergiás vagyok a kamillára. Babának ebben fürdettek, majdnem megfulladtam, kialakult az allergia. Ha valaki kamillás kézkrémmel keni be magát a közelemben, már annyitól beindul az allergiás roham. Persze, ha védõnõ tanácsára tetted, így érthetõ, de szerintem térjetek át a fürdetõre!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, látom jókora darázsfészekbe nyúltam. Erdélybõl írok, vagyis kérdezek és itt a védõnõk a kamillásvízbe való fürdetést ajánlották, a doki tudtával 6 hónapig. Most 3 hónapnál járunk, mivel már nagyon unom az esti vizforralást és kamillateázást ezért kérdeztem, és nagyon örülnék egy pici illatnak is az antiallergén öblítõ illata helyett, ezért kérdeztem a sampont és a tusfürdõt. Köszönök minden hozzászólást! Szép estét!
Én azt gondolom, hogy hacsak nincs valamilyen konkrét oka, hogy rendszeresen kamillás vízben fürdessük a babát, akkor nem is kell abban fürdetni. Mert tényleg száríthat és allergizálhat is, mégha minimális mennyiséget is teszel bele. Ha a baba érzékeny rá (és ezt elõre nem lehet tudni), akkor a kevés is pont elég lehet. Kérdezõ, kérdezd meg errõl az orvosodat, mert ha okod volt rá, hogy kamilláztasd, akkor õ tudni fogja, hogy meddig javasolt még. De ha "csak úgy" tetted ezt eddig, akkor akár most is abbahagyhatod, mert nem szükséges. Ha bolti terméket nem akarsz, használj még pár hónapig gyógyszertári fürdetõt, a dokid írja fel.
A kamillába fürdetõ vagyok:-) Csak azért, mert sokan ezt nem ismerik még nem kell lehurrogni, szerintem ez a "legfinomabb" egy babának, de nem úgy kell elképzelni, hogy tömény kamillába áztatom a gyereket:-) Azért az is túlzás, ahogy 1-2ember válaszolt, mintha savba tennénk a gyereket. Egyszer próbáljátok ki a kamillás vizet nagyon jó, néha ha még most is készítek a gyereknek.
Nem kell így bántani a akérdezõt, ha megkérdezitek édesanyátokat, lehet titeket is kamillás vízben fürösztöttek. Régen szerintem ez volt a szokás, valaki még most is így tesz. Én kezdettõl sima vízben és gyógyszertáti fürdetõvel fürösztöttem és 3 hónaposan tértem át a Gabi termékekre.
Én se fürdettem soha kamillában, nem is hallottam még ilyet. Mindig víz + gyógyszertári fürdetõ, késõbb amikor már nagyobb akkor valami babakozmetikum.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt ki mondta neked. És nem tök száraz a babád bõre????
én sem értem, a kamilla épp szárítja a bõrt. újszülött korától kezdve vízben és gyógyszertári fürdetõvel fürdik, 2 hós kora óta babe samponnal mossuk a haját.
Én sem fürdettem kamillában. Sima víz gyógyszertári fürdetõvel. A haját is ezzel mostam. Kb. 3 hónapos korában fogyott el, azóta gabit használok.
Miért kell kamillában fürdetni!Vigyázat vele mert az szárít és ilyenkor még a babák bõre nagyon vékony! gyógyszertári fürdetõ a legjobb ebben a korban! Kérdezz rá a dokinál, védõnõnél miért és meddig kell kamillában fürdetni!
Én is kamillába fürdettem de csak 2 hónapig:-)Utána már sima víz és gyógyszertári fürdetõ:-)Te is beleteszed a kamillás vízbe a fürdetõt?
21.34-es vagyok. Újszülött korától gyógyszertári fürdetõt, és babasampont használtunk.

Meddig kell figyelni a babám fülére? Mert ha oldalra fordítja a fejét a füle mindig elhajlik. Ha észreveszem persze megigazítom, de nem mindig veszem észre. Eegyébként eldeformálódhat a 2 hónapos babám füle?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell ezen ennyire aggódnod! Semmi baja nem lesz a babád fülének. Nekik még nincsenek benne porcok, ezért nem tud eldeformálodni. Nem is kell rögtön megigazítanod sem, mert nem fáj neki és nem lesz maradandó károsodása belõle. :)

Szia! Nem kell ezen ennyire aggódnod! Semmi baja nem lesz a babád fülének. Nekik még nincsenek benne porcok, ezért nem tud eldeformálodni. Nem is kell rögtön megigazítanod sem, mert nem fáj neki és nem lesz maradandó károsodása belõle. :)
Én is állandóan azt igazgatom! :) Párom csak nevet rajta, de engem zavar! Meg félek, hogy majd kiáll neki! :)
:D Akkor frászt kapnátok az én fiamtól. Szopi és alvás közben is csavargatja, húzza a fülét, néha már attól tartok, hogy letépi. Nem lesz semmi baja tõle, ha "elhajlik" a füle. 4 hónapos fiúcska anyukája
Én is paráztam, hogy kiálló lesz a füle, ezért vettem neki egy édi fejpántot.Na, azért nem adom rá mindig, csak ha pörög a szõnyegén.Akkor szokott ugyanis úgy feküdni, hogy gyûrõdik a füle.
Jaj de aranyos:) ) Én is mindig visszahajtogatom a csajos fülét, amúgy is picit eláll neki, nem kell hogy még rásegítsen:) )de valahogy mindig összegyûri magának. Én is úgy tudom hogy mikor majd nagyobbak lesznek már és megtanulnak forogni is akár éjjel álmukban is, és függõleges testhelyzetben töltenek több idõt majd, (ülés, mászás, állás stb.) akkor a fej is pl. ha deformált volt egy kicsit akkor kikerekedik és a fülek is a "helyükre kerülnek" :) Hát remélem én is, addig meg igazgatom neki:) Ha eláll majd neki késõbb is, az tuti nem ettõl lesz h 2-3 hósan elfeküdte.
14.19 es vagyok és a 14.16-ostól kérdezném, hol vette a fejpántot a picinek?
Nálunk (Szfehérvár)a Plaza közepén vannak árusok.Az egyiknél találtam, amelyik hajcsatokat, fésûket, bizsukat ad el.300 ft körül volt.Állítólag keresztelõkre szokták venni, de itthon is teljesen jó.Nem túl csicsás, és jól nyúlik.

Hogyan kell használni a viburcol kupot? Egészet kell a babának felhelyezni? Meddig kell benntartani, vagy az kijön magátol?

Legjobb válasz: Azt hogy érted, hogy meddig kell benntartani? Egy egészet bedugsz a fenekébe és esetleg kicsit összeszorítve tartod a popóját, nehogy kinyomja (bár az én lányom sosem szokta). Az a jó, ha minél több felszívódik belõle és nem jön ki. Monjduk én az utána következõ kakinál szoktam látni a maradékot (áttetszõ nyálkás cucc), ami nem szívódott fel. Egyébként pedig követsd a használati utasítást.

Azt hogy érted, hogy meddig kell benntartani? Egy egészet bedugsz a fenekébe és esetleg kicsit összeszorítve tartod a popóját, nehogy kinyomja (bár az én lányom sosem szokta). Az a jó, ha minél több felszívódik belõle és nem jön ki. Monjduk én az utána következõ kakinál szoktam látni a maradékot (áttetszõ nyálkás cucc), ami nem szívódott fel. Egyébként pedig követsd a használati utasítást.

Egy hónapja már szedem a Febibiont, meddig kell szednem? Nekem azt mondták 3 hónapig. Utána szedjek terhesvitamint, legalább egy hónapig, vagy már közben is? mikor kezdthetek tényleg probálkozni a babával?

Legjobb válasz: Szia A femibion is terhesvitamin!! Ha teherbe esés elött szeded az szupi, de nem kötekólezõ! Viszont feltöltöd magad a fontos vitaminokkal, ami a terhességhez kell. Az elsõ 16 hétben van fontos szerepe , mivel addig alakul ki minden létfontosságú szerve. Én személy szerint az elsõ 13 hétben szedtem( Femibiont), utána semmi terhesvitamint és minden rendben!! De ezt neked kell eldönteni hogy kell-e és hogy meddig! A Te döntésed! Viszont azért ne halaszd a próbálkozást, mert nem szedted elötte vagy x hónapja!!! Sok sikert! Hidd el megéri 26 hetes kismama

Szia A femibion is terhesvitamin!! Ha teherbe esés elött szeded az szupi, de nem kötekólezõ! Viszont feltöltöd magad a fontos vitaminokkal, ami a terhességhez kell. Az elsõ 16 hétben van fontos szerepe , mivel addig alakul ki minden létfontosságú szerve. Én személy szerint az elsõ 13 hétben szedtem( Femibiont), utána semmi terhesvitamint és minden rendben!! De ezt neked kell eldönteni hogy kell-e és hogy meddig! A Te döntésed! Viszont azért ne halaszd a próbálkozást, mert nem szedted elötte vagy x hónapja!!! Sok sikert! Hidd el megéri 26 hetes kismama
Szerintem a babával bármikor próbálkozhattok. Azért nem kell ennyire komolyan venni ezt a vitaminozást. Mivel eddig is szedtél már valamit, és gondolom normálisan táplálkozol, van elég tartalék a szervezetedben. A legeslegfontosabb a folsav az elsõ hetekben, hogy abból legyen a szervezetedben bõven. Sok sikert! :-) 24 hetes kismama (aki csak folsavat szedett)
2fajta Femibion van.Az egyiket az elsö trimeszterben ajánlott szedni a másikat a másik kettöben.Femibion800 és 400.Ez is terhes vitamin.A 800-at ugy a 12.hétig ajánlják.A babával bármikor probálkozhatsz.

Vigantolt meddig kell szedni a babának? Most fog elfogy ni az első figyula, 5 hós a babám. Kell másikat íratni? V már nem kell adni. és a K vitamint, az injekció-ampullát?

Legjobb válasz: A vigantol most kell csak igazán, a téli idõszakban, úgyhogy írass másikat! A K-vitamint nekünk úgy kellett, hogy 1 hetesen 1 ampulla, majd a többit (ami még volt a dobozban) havonta.

A vigantol most kell csak igazán, a téli idõszakban, úgyhogy írass másikat! A K-vitamint nekünk úgy kellett, hogy 1 hetesen 1 ampulla, majd a többit (ami még volt a dobozban) havonta.
A Vigantol olajat a baba 1éves koráig adni kell.Utána csak õsszel és télen, egészen 3éves koráig. A k-vitamint addig kell adni, amíg csak anyatejet eszik a kicsi, ha már kap hozzátáplálást, akkor nem kell.
Az én babám októberben múlt egy éves és a vigantolt szedjük folyamatosan. Majd tavasszal abba lehet hagyni. A gyógyszertárban azért kérdezz rá, hogy mûanyag csappantõs-e, vagy gumis, mert pár hónapja kitört a pánik a gumicseppentõ miatt. Állítólag káros anyag oldódik belõle. A védõnõnk szerint csak elõvigyázatosság volt a cikk, de azért írt fel másikat.
A kérdező hozzászólása: a doboz már elfogyott... akkor vigantolt meg holnap iratok. köszi a gyors választ!

Meddig kell tápszert adni a babának?

Hány hónapos koráig, és mi váltja fel?

Legjobb válasz: Hogy meddig kell, azt nem tudom. Fiam 14 hónapos volt, amikor bevezettük nála a tejet, egy hónap elteltével már nem vettem neki tápszert.

Hogy meddig kell, azt nem tudom. Fiam 14 hónapos volt, amikor bevezettük nála a tejet, egy hónap elteltével már nem vettem neki tápszert.
Most mégis mit írtam, amit ennyire le kellett pontozni? (Nem tudom, ki volt és milyen felindulásból... De nagyobb élménye ne legyen...)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
15 hónaposan vezettem be a tejet, most 31 hónapos, de még kap tápszert is, mert nagyon rossz evõ, és annak magasabb a tápértéke, vitamintartalma. De tejet, kakaót, stb. ugyanúgy adok neki.
fiam 17 hós, 1, 5 korától tejet fog kapni! A mi védõnõnk 1 éves kortól ajánlja a tejet!
1 éves koráig adtam neki tápszert, de nem azért mert utána kapot volna tejet, hanem egyszerûen kevés volt neki.Ezt úgy értem, hogy soha nem ivott meg 2 dl-nél többet és reggel felkelés után, olyan "semmilyen" volt neki.Ezután evett májkrémes kenyeret zsemlével, ezért tejpépet adok reggel és este is utána a fõétkezés.Mondta a gyerekorvos is, hogy egy idõ után nasi lesz.Persze tudom, hogy kell tejalapú a napi étkezésekben, de nekem egy idõ után csak bezavart a "rendes"reggelibe és vacsorába.Szóval tejpépet kap, arról tudom, hogy van valami a gyomrában és ugyan annyi vit. stb. van benne, mint a tápszerben.Ja a 2-es 3-as tápszereket meg sem itta soha, végig a kezdõ tápszert kapta.
Minél késõbb vezeted be a tejet, annál nagyobb a valószínûsége az allergiának. Ezt inkább azoknak írom, akik nem akarnak sokáig tejet adni.
Így van ahogy az utolsó írja, ráadásul van a hippnek "Jó éjt papi"-ja meg gyümis tejbegríz, legnagyobb összetétele a sovány tej!
9, 5 hónaposan itta meg utoljára a tápszert, emiatt 11 hónaposan vezettem be a tejet, de amúgy is bevezettem volna 1 évesen. Ne várj 3 éves korig az veszélyesebb mint ha adnád!
Itt a védõnõ és doki 3 éves korig ajánlja. Õk ellenzik a sima bolti tejet. Én lányomnak 15 hónaposan vezettem be a tejet, de nem szereti, de már a tápszert sem, sem a különféle tejitalokat. Úgyhogy kell-nem kell adni, nem kéri, vénásan meg nem adom neki. :) Amúgy 1 éves korig szerintem ha nincs anyatej, akkor addig tápszert adj, utána meg lassan be lehet vezetni a tejet (fõleg ha nem volt nálatok allergiás a családban). A trendek és ajánlások meg folyton változnak, így a megérzéseidre is hallgass.
13 hónapos korában volt hajlandó utoljára meginni, egyik napról a másikra kiköpte, azóta tejet iszik (zsíros, forralt házi tej). A mi védõnõnk és orvosunk is mosolyogva fogadta ezt a 3 éves korig ajánlják dolgot, szerintük teljesen felesleges tápszerrel tömni a kicsiket, hiszen már annyi mindent ehetnek és változatosan, hogy nincs szükségük arra a tömérdek plusz vitaminra.
Én 13 hónapos koráig adtam neki, felváltotta a tej.
Most újabban 3 éves korig ajánlott kerülni a tehéntejet.én nem hamarkodom el a tehéntej adását, valószínüleg várunk vele jó darabig.
Én is pont most kérdeztem errõl a védõnõmet. Most 3-as tápszert eszik a babám (11 hós), kérdeztem tõle, hogy ha elmúlik egy éves, akkor váltanunk kell-e tejitalra. Õ azt ajánlotta nekem, hogy a nyáron maradjunk a tápszernél inkább. Ettõl függetlenül egy hónap múlva megkóstoljuk a tehéntejet, aztán meglátjuk mit szól hozzá. Ha nem okoz neki gondot, akkor szépen lassan áttérünk arra, ha nem akkor õszig maradunk a tápinál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!