Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell babáknak fertőtleníteni (3 db)

Meddig kell a babáknak fertőtleníteni az üvegeit? Mikortól ihat a baba rendes vizet pl. : Szentkirályit?

Az én babám most 5 hónapos.

Legjobb válasz: A fertõtlenítés fontos. De féléves korától én már nem fõzõcskéztem vagy tablettáztam az üvegeket. Antibakteriális mosogatószert és speciális (AVENT) cumimosókefét használta. Ami az ásványvizeket illeti, a Kismama magazinban néhány hónapja átfogó cikk volt az ásványvizekrõl. A palackos vizeket forralás nélkül használhatod a babának tápszer vagy instant tea készítéséhez a palack felbontásától számított 24 órán belül, mivel azok csíramentesek. De csak alacsony ásványianyag tartalmú vizet adj a babának. A Szentkirályi, a Fonte Verde, A Nestlé Aquarell, a Jana, a Humana babavíz.... tökéletesek. A nátrium és magnézium legyen kevés benne és lehetõleg nitrát- és nitritmentes legyen.

A fertõtlenítés fontos. De féléves korától én már nem fõzõcskéztem vagy tablettáztam az üvegeket. Antibakteriális mosogatószert és speciális (AVENT) cumimosókefét használta. Ami az ásványvizeket illeti, a Kismama magazinban néhány hónapja átfogó cikk volt az ásványvizekrõl. A palackos vizeket forralás nélkül használhatod a babának tápszer vagy instant tea készítéséhez a palack felbontásától számított 24 órán belül, mivel azok csíramentesek. De csak alacsony ásványianyag tartalmú vizet adj a babának. A Szentkirályi, a Fonte Verde, A Nestlé Aquarell, a Jana, a Humana babavíz.... tökéletesek. A nátrium és magnézium legyen kevés benne és lehetõleg nitrát- és nitritmentes legyen.
A cumisüvegeket egész végig amig használod fertötleniteni kell.Hát a vizben nem vagyok biztos de az üvegekre fel szokták tüntetni hogy "végülis babaviz -e".
Kiegészítés a fenti irományomhoz: Azért 4-5 naponta a mosogatás mellett is érdemes fertõtleníteni. De a mosogatógép hetven fokon is hatásosabb, mint a sima mosogatás.
Nekem lassan egy éves lesz a babám, én fõleg az alacsony ásványianyag tartalom, miatt adok neki kifejezetten babavizet. Ami nem babavíz, arról én nem tudom megállapítani, hogy mennyire számít alacsonynak az ásványianyag tartalma.
Én a Szentkirályit nem nevezném "rendes" víznek. A rendes víz az, ami a csapból folyik. Minek kell állandóan ezekkel a buzi ásványvizekkel urizálni, nem értem. Amúgy, én a fiamnak kb. 6 hónapos kora óta már nem forralom a vizet, a védõnõ szerint is kb. akkor lehet abbahagyni a forralást, amikor már nem csak steril tisztaságú dolgokat kap, hanem pl. már kap kiflit, ilyesmit.

Meddig kell a babak dolgait fertotleniteni?

cumisuveg, bimbovedo, stb.

Legjobb válasz: Amíg el nem kezd kúszni mászni, és mindent a szájába venni. Innentöl kezdve felesleges mert minden koszos dolgot szájába vesz, gondolom nem fertötleníted a rágókát ha leesik a földre. Ha rendesen elmosod a bimbóvédöt, cumisüveget akkor nem maradhat benne tej ami bele romolhat.

Amíg el nem kezd kúszni mászni, és mindent a szájába venni. Innentöl kezdve felesleges mert minden koszos dolgot szájába vesz, gondolom nem fertötleníted a rágókát ha leesik a földre. Ha rendesen elmosod a bimbóvédöt, cumisüveget akkor nem maradhat benne tej ami bele romolhat.
A kérdező hozzászólása: koszi

Meddig kell fertőtlenítenem a babám edényeit?

6.5hónapos

Legjobb válasz: Szerintem már elhagyhatod. Én sosem fertõtlenítettem, mert 6 hós korig nem is volt edénye, kizárólag szopizott. Mikor bevezetésre kerültek az ételek, akkor nem sterilizáltam az edényeket, szerintem már elég nagyok. De gondolom mindenki másképp csinálja.

Szerintem már elhagyhatod. Én sosem fertõtlenítettem, mert 6 hós korig nem is volt edénye, kizárólag szopizott. Mikor bevezetésre kerültek az ételek, akkor nem sterilizáltam az edényeket, szerintem már elég nagyok. De gondolom mindenki másképp csinálja.
Az enyém is ennyi idõs, én már jó ideje csak mosogatok. Ha kap valami új játékot, azt sterilizálom folyadékban, akkor szoktam mellédobni a cumisüveget, de nem látom sok értelmét, mert úgyis mindent a szájába vesz.
én is csak mosogatom az edényeit. annyit megteszek, hogy van egy külön mosogatószivacs, az õ tálkájához, üvegéhez azt használom, hogy véletlenül se keveredjen rá valami olyan ételmaradvány, ami bajt okozhat. Cumisüvegeket néha sterilizálom, de azt sem naponta, mivel már csak 2-szer eszik tápszert egy nap, amúgy csak gyümölcslevet iszik belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor marad a mosogatás.:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!