Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell az (557 db)

Fogamzásgátló utolsó szem + antibiotikum, meddig kell az óvszer?

Tegnap kellett bevennem a 21. szem fogamzásgátlót, de sajnos felfáztam így mellé antibiotikumot is kellett beszednem (2db szem), tehát ma kezd?dik a 7 napos szünet. Mennyi ideig kell óvszerrel is védekeznünk?

Legjobb válasz: Szia! Én pontosan 2 hete kezdtem antibiotikumot szedni(tüszõs mandulagyull.), elég nagy adagot (napi 3x2 szemet) egy elvileg erõs gyógyszerbõl. A gyógyszertárban kérdeztem meg, hogy szükséges-e ilyenkor kiegészítõ védekezés,és meddig. A gyógyszerész nõ azt mondta, nem kell, mert ez még nem olyan nagy adag,ami befolyásolná a fogamzásgátló hatását. Eszerint Neked sem kell, hiszen ahogy olvasom,kevesebb antib.-t kell szedned. Mi egyébként védekez(t)ünk mellette, de fõleg azért,mert még pluszban egy másik antibiotikumot is kellett szednem 3 napig,mivel nem gyógyultam meg az elsõtõl... (egyébként az elsõ adagot a fog.gátlóm 9.-14. szeméig, a másodikat a 18.-20. szemig szedtem) Nekem tegnap kezdõdött a szünet,és óvszerrel védekezünk,úgy tervezem,a következõ ciklusom kezdetéig.Ha bizonytalan vagy és félsz,szerintem tedd ezt te is, fõ a biztonság!:) Persze, ha van rá lehetõséged, mindenképp faggasd ki a nõgyógyászod, sajnos én nem voltam otthon,ezért tudtam "csak" a gyógyszerészt megkérdezni. Bocsi, ha túl részletesen, bonyolultan írtam, csak azért, hogy lásd a hasonlóságot/különbséget. Remélem azért valamennyit segítettem..:) Jobbulást! :)

Szia! Én pontosan 2 hete kezdtem antibiotikumot szedni(tüszõs mandulagyull.), elég nagy adagot (napi 3x2 szemet) egy elvileg erõs gyógyszerbõl. A gyógyszertárban kérdeztem meg, hogy szükséges-e ilyenkor kiegészítõ védekezés, és meddig. A gyógyszerész nõ azt mondta, nem kell, mert ez még nem olyan nagy adag, ami befolyásolná a fogamzásgátló hatását. Eszerint Neked sem kell, hiszen ahogy olvasom, kevesebb antib.-t kell szedned. Mi egyébként védekez(t)ünk mellette, de fõleg azért, mert még pluszban egy másik antibiotikumot is kellett szednem 3 napig, mivel nem gyógyultam meg az elsõtõl... (egyébként az elsõ adagot a fog.gátlóm 9.-14. szeméig, a másodikat a 18.-20. szemig szedtem) Nekem tegnap kezdõdött a szünet, és óvszerrel védekezünk, úgy tervezem, a következõ ciklusom kezdetéig.Ha bizonytalan vagy és félsz, szerintem tedd ezt te is, fõ a biztonság!:) Persze, ha van rá lehetõséged, mindenképp faggasd ki a nõgyógyászod, sajnos én nem voltam otthon, ezért tudtam "csak" a gyógyszerészt megkérdezni. Bocsi, ha túl részletesen, bonyolultan írtam, csak azért, hogy lásd a hasonlóságot/különbséget. Remélem azért valamennyit segítettem..:) Jobbulást! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy ilyen részletesen válaszoltál!

Én most fogom 1. nek használni a ZYNERIT-et és nem tudom, hogy meddig kell az arcon hagyni. Nem kell lemosni? Aki tudja kérlek írjon.

Legjobb válasz: nem kell lemosni, de elõször csak kicsit tegyél, nehogy nagyon égessen :) nagyon jó szer, remélem segíteni fog. utána ne nyúlj az arcodhoz, ne vidd a szád közelébe, mert fertelmes íze van! tényleg! :)

nem kell lemosni, de elõször csak kicsit tegyél, nehogy nagyon égessen :) nagyon jó szer, remélem segíteni fog. utána ne nyúlj az arcodhoz, ne vidd a szád közelébe, mert fertelmes íze van! tényleg! :)
A kérdező hozzászólása: És DIFFERIN-t használtatok?Ja és alapozót vagy krémeket használtatok a kezelés mellett?
ja, és az van ráírva, hogy 5 hét után dobjam ki, de sosem dobtam, 5 hét után már szép volt az arcom, és a maradék (már gyengébb) oldatot használtam de csak heti 1x-2x, hogy ne is jöjjenek vissza. aztán ha tudtam, hogy 1 hét mulva meg fog jönni, már kezeltem is a fejem, és nem is jöttek elõ. de akkor már nem is kell olyan hatóerõ :)
igen!:) szintén!:)
igen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És nektek teljesen elmúlt utána a pattanás vagy hogy?
Ha orvos/kozmetikus úgy rendeli használhatod 2x5 hétig, de általába a kúrához elég az egyszeri adag(ami 5 hét!:)
Reggel is este is tehetsz belõle, ha nagyon csúnya a bõröd, (és nem sminkeled magad), nem kell lemosni, csak a szokásos napi arcmosásokkor. Tényleg ne kerüljön a szád közelébe, vagy bele, mert iszonyatosan irritálja a nyálkahártyát. Remélem beválik!:) ..nekem bevált anno!:)
Én is használom, este lefekvés elõtt szoktam egy kicsit felkenni és utána csak reggel mosom meg az arcom hideg vízzel :) Tényleg jó, szinte teljesen eltüntek a pattanásaim :)
max, 3 hónapig használd, mert utána már nagyon száraz lessz a böröd:)
differin? nem tudom miaz, csak zyneritet használta, bõõõven elég volt. igen, én alapozom az arcom, és úgy oldom meg, hogy zyneritet esti arcmosás után használom, és reggelig rajta van, majd reggel arcmosás, és alapozás. ha vészes a helyzet, nem alapozok, és egész nap zynerit. de ilyen már nagyon régen volt :)

Meddig kell az új ételeket kóstoltatni?

Úgy értem, hogy hány hónapos koráig? A kislányom tápszeres és 4 hónaposan már elkezdtük a hozzátáplálást.

Legjobb válasz: Elméletileg mindent kóstoltatni kell, hogy ha gondot okozna (pl. ételallergia)

Elméletileg mindent kóstoltatni kell, hogy ha gondot okozna (pl. ételallergia)

Meddig kell az orvost felfogadni? Mit kell mondani?

Bocs, 1. baba, semmi jártasságom nincs a dologban. Teljesen új orvoshoz fogok menni, kb. 2 hét múlva (13. hétben)még nem ismerem a dokit. Meddig tudom felkérni a szüléshez, mit kell mondjak majd neki?! Nem leszek elkésve?

Legjobb válasz: Én is 20 hetesen kerültem új dokihoz, a magánrendelõjébe jártam, és azt hiszem a 36. heti ctg után megkérdeztem, hogy ráér-e június elején, szülhetünk-e együtt? Annyit mondott természetesen. Kisfiam 38+6-ra született, nem a kiírt idõpontban, de nem volt baj a dokimmal, beért idõben! Boldog pocakosodást!

Én is 20 hetesen kerültem új dokihoz, a magánrendelõjébe jártam, és azt hiszem a 36. heti ctg után megkérdeztem, hogy ráér-e június elején, szülhetünk-e együtt? Annyit mondott természetesen. Kisfiam 38+6-ra született, nem a kiírt idõpontban, de nem volt baj a dokimmal, beért idõben! Boldog pocakosodást!
Jobb minél hamarabb, de utolsó hetekig sem késõ... Sokan csinálják, hogy addig-addig válogatnak, amíg meg nem találják azt az orvost, aki mindenben megfelel. Tegnap voltam uh-n, elkezdtem beszélgetni egy 35 hetes kismamival, akinek nem volt fogadott orvosa. Bement uh-ra, megkérdezte, hogy kit ajánlanak. Pont bent volt a doki, 5 perc alatt megvolt az ismerkedés és a felkérés. nekem az elejétõl egy dokim van. Tehát nagyon változó!
Szia Nekem 20.héten kellett új orvost találnom mert a körzeti szülész nem tetszett és akit az elején felfogadtam kiment amerikába. Én bementem a kórházba és odamentem egy nagyon szimpi kis nõvérkéhez és megkérdeztem hogy tudna-e ajánlani egy olyan Dr akihez szívesen elmenne õ is és így találtam rá a mostani orvosomra.

Meddig kell az alapozót felkenni?

nyitott fels? lesz rajtam és nem tudom h meddig kéne az alapozót felkenni^o)

Legjobb válasz: Az áll vonalnál fokozatosan egyre halványabban húzd le a nyak felé. A dekoltázst nem kell alapozni.

Az áll vonalnál fokozatosan egyre halványabban húzd le a nyak felé. A dekoltázst nem kell alapozni.
hát olyan alapozó kell ami a legkevésbé üt el az arcodtól....manapság ez már nem lehetetlen:D
A kérdező hozzászólása: igen gondolom:D de a boltban azt h tudom megnézni?:O:D
a boltban mindig szokott lenni kis tükörke, és én lehet hogy nem kéne, de az arcomra szoktam kenni belõle egy icipicit. Mégsem akarok más színût venni.. van aki azt mondja hogy a kézfejre kell, de nekem pl tök másmilyen a kézfejem mint az arcom. és hogyha sikerült jó színt választanod, akkor könnyû lesz egyenletesen felkenni (úgy ahogy az 1. válaszoló írta)
A kérdező hozzászólása: oksi köszike:) anyukámmal megyek majd és akk majd õ segít:)

Mennyi idő múlva hat a fogamzásgátló? Meddig kell az óvszer is?

Beszedtem az els? levelet mával.

Legjobb válasz: Ha már 1 hónapot beszedtél, nem kell védekezni, az már véd....

Ha már 1 hónapot beszedtél, nem kell védekezni, az már véd....
Az attól is függ, hogy milyen gyógyszert szedsz! De te már beszedtél egy levéllel, védett vagy 100%
szia.az egy hónapot mindenféleképpen várd meg.Én nem vártam meg, vagyis mi, csak 3hetet vártunk, és meglett az eredménye.Azt mondták hogy amikor az elsõ szemet beveszem már teljesen védett vagyok, de én vártam 3hetet, de az sem volt elég:S Vigyázzatok nagyon, és ha kell használjatok gumit a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A lányoknak meddig kell az a pasi, aki nem foglalkozik velük?

Van egy lány, aki fut egy olyan pasi után, akit látszólag jobban érdekel a saját hobbija, stb.

Legjobb válasz: Teljesen változó. Nekem pl. sajnos nagyon sokáig...

Teljesen változó. Nekem pl. sajnos nagyon sokáig...
A kérdező hozzászólása: és ha jön valaki, aki merõben más? Vagy inkább kötöd az ebet a karóhoz?
Csak az ilyenek után futnak, pont ez a baj.Ha esetleg az egyiket is megunja, akkor jön valamelyik másik és az után futnak a végtelenségbe is... Szóval ez egy körfolyamat ismét, amibe ismét csak a jóképûek járnak jól, mint mindig. :/
A hülyébbjének a végtelenségig
Jó kérdés... ezt én is szeretném feltenni... Miért nem jó az , ha valaki nagyon szereti és törõdik a barátnõjével?...

Meddig kell az ébredési hőnek magasan lennie ahhoz, hogy terhességre utaljon?

Van már egy halvány pozi esti tesztem, de sajna volt már ilyen és ugyan úgy megjött, de most a görbém nagyon szép

Legjobb válasz: Minimum 14 napig. Ha már meghaladta a menzesz esedékességét, és még mindig magasan van, az már babagyanús. Holnap tesztelj szerintem még egyet. Ha már amúgy is van egy halvány pozitív teszted, szerintem sikerült, de egyenlõre én is csak halkan gratulálok!

Minimum 14 napig. Ha már meghaladta a menzesz esedékességét, és még mindig magasan van, az már babagyanús. Holnap tesztelj szerintem még egyet. Ha már amúgy is van egy halvány pozitív teszted, szerintem sikerült, de egyenlõre én is csak halkan gratulálok!
Gratulálok (halkan). Elvileg a hõnek végig magasnak kell lennie, de az enyém is leesett pedig babás voltam. Egy 5 hós anyukája. :-)
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsi, úgy értettem a kérdést, hogy pé után hány nap magas hõ jelzi hogy baba van a dologban! Ma tartok a 15. dpo-n és még fent van. Mára vagy holnapra nem várom, de az is lehet hogy tegnapra.

Az Adventi koszorun, meddig kell az 1. gyertya egjen?

Elöször vettem Adventi koszorut,mikor kell begyujtani az elsö gyertyat,es meddig kell egjen,azt mar tudom hogy nem vegig.

Legjobb válasz: Vasárnap valamikor meggyújtjátok, énekeltek, imádkoztok. Ezután vagy égetitek még egy picit, vagy rögtön eloltjátok. Ezt minden nap megismételhetitek a következõ vasárnapig, amikor már 2 gyertya fog égni.

Vasárnap valamikor meggyújtjátok, énekeltek, imádkoztok. Ezután vagy égetitek még egy picit, vagy rögtön eloltjátok. Ezt minden nap megismételhetitek a következõ vasárnapig, amikor már 2 gyertya fog égni.
A kérdező hozzászólása: Kösz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!