Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a tejet egy (6 db)

Meddig kell fejni a tejet egy szoptatás után? Amíg teljesen eláll, vagy nem muszáj addig?

Legjobb válasz: Nekem sincs szerencsére begyulladva, én sem fejem ki, sajnos nem tudom ez így jó-e, de mindig csak az egyik mellembõl szopiztatom, és mire kell egyen a másikból annyi van, hogy ha nem teszek melltartóbetétet rendesen folyik utánam. Éjszakára ha érzem, hogy túl kemény a mellem egy nagyon kicsit fejek ki belõle, de csak ha látom, hogy nem bírja ki a következõ szopiig úgy, hogy ne tejben fürödve ébredjek.

Nekem sincs szerencsére begyulladva, én sem fejem ki, sajnos nem tudom ez így jó-e, de mindig csak az egyik mellembõl szopiztatom, és mire kell egyen a másikból annyi van, hogy ha nem teszek melltartóbetétet rendesen folyik utánam. Éjszakára ha érzem, hogy túl kemény a mellem egy nagyon kicsit fejek ki belõle, de csak ha látom, hogy nem bírja ki a következõ szopiig úgy, hogy ne tejben fürödve ébredjek.
De muszáj.Teljesen ki kell fejni, ha hagy benne a baba sokat. Ha nem nagyon hagy benne nincsenek csomók én nem szoktam. De eleinte mindig fejtem, hogy legyen elég. Kb 3 hós korától nem fejek csak 1-2 alkalommal naponta. De te érzed, ha feszül, csomós fejni kell, mert begyullad.
Én sosem fejek. Sosem tud a mell kiürülni, ugyanis szopi és fejés közben termelõdik a tej. Ha nem akarod eladni és nincs begyulladva, fesleges.
Szia.Én 6 hónapig fejtem, (nem volt begyulladva) nem csak azt a cicit amelyikbõl szopizott, hanem mind a 2 -t.2 évig szopiztattam, és mikor leszokott, utána is fejnem kellett.Minél többet fejsz, annál tovább szopiztatsz.Ez csak néhány perc, és csak hasznodra válhat.Nem kell teljesen üresre, csak ne legyen feszes, és te is érzed mikor már kevés van benne.
Annál több tejed lesz, minnél jobban ki van ürítve a melled.
Milyen célból fejsz? Ha azért, hogy több legyen, akkor addig fejjed, amíg jön, vagy 20 percig. Ha azért, mert sok van és sok marad, akkor csak annyit, hogy ne feszüljön, különben még több lesz és még több és még több... Ha egyik sem, akkor pedig nem kell fejni.

Meddig forraljam a tejet? 14 hónapos, és egy hónapja kap tejet reggel és este, 2, 8-ast. Kell még forralni?

Legjobb válasz: Én sem forraltam túl sokáig, de nem emlékszem, mikor hagytam abba. Úgy gondoltam, hogy pasztörizált szóval elméletileg sterilen kerül a csomagolásba.

Én sem forraltam túl sokáig, de nem emlékszem, mikor hagytam abba. Úgy gondoltam, hogy pasztörizált szóval elméletileg sterilen kerül a csomagolásba.

Mikortol lehet a gyerekeknek tejet (rendes boltit) adni, és mient? Az egy évet betöltött gyerkeknek mit adtok reggelire, vacsorára, isznak még tápszert és ha igen azt meddig kell adni vagy akkor már tej mehet, abbol mennyi?

Legjobb válasz: Én másfél éves kora elõtt nem adtam neki utánna pedig csak forralva kb.3 éves koráig. Nem muszály tejet a tejtermékek épp annyira pótolják pl.túrókrém,joghurt,kefír.....Én napi 5x étkezésre próbálnám szoktatni reggeli,tízórai,ebéd,uzsonna,vacsora,persze közte biztosan fog néha rágcsálni is.Reggelire mehetnek a szendvicsek,tízórai lehet a joghurt v.tejszelet(Kinder), ebédre fõtt étel,uzsonnára pl.gyümölcsök,vacsora tejberizs,tejbegríz,szendvics.... Én tejjel készült ételeket adtam,de tejet simán nem. Ha változatosan étkezik tehát kap vajat,sonkát,sajtot,zöldségeket,gyümölcsöket stb.akkor mindent megkap nem kötelezõ a tápszer és a tej.

Én másfél éves kora elõtt nem adtam neki utánna pedig csak forralva kb.3 éves koráig. Nem muszály tejet a tejtermékek épp annyira pótolják pl.túrókrém, joghurt, kefír.....Én napi 5x étkezésre próbálnám szoktatni reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, persze közte biztosan fog néha rágcsálni is.Reggelire mehetnek a szendvicsek, tízórai lehet a joghurt v.tejszelet(Kinder), ebédre fõtt étel, uzsonnára pl.gyümölcsök, vacsora tejberizs, tejbegríz, szendvics.... Én tejjel készült ételeket adtam, de tejet simán nem. Ha változatosan étkezik tehát kap vajat, sonkát, sajtot, zöldségeket, gyümölcsöket stb.akkor mindent megkap nem kötelezõ a tápszer és a tej.
Szia.Az en kislanyom 1 eves.eszik szendvicset reggelire es vacsira is.Margarinos kenyer parizsival, vagy virsli(reggel 2ot eszik kenyer nelkul)pates kenyer.Vacsira tejbegriz is jo.Meg szopik de szeretnem a Milli-s tejre szokatni, mert azt hallottam hogy ez jo a babaknak.Es hogy mibol mennyit azt a babad mondja meg.Van aki mar 3hosan bolti tejet iszik.Ki kell probalnod, mert lehet allergias ra.


Hogy kell melegiteni az anyatejet? Akik fejik es cumisuvegbol adjak a tejet hogy melegititek meg? Meddig lehet hutoben tarolni? Mikor kell lefagyasztani? Mennyit kell adni egyszerre egy 2hetes babanak?

Legjobb válasz: Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?

Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?
És hogy mennyit? Ez jó kérdés, amennyit kér. Ki kell próbálnod, hogy mennyit szopizik kb. ez nagyon változó lehet. Saccra 10-100 ml között, egy ilyen picinél, de ez tényleg függ a súlyától is stb. És persze ilyen picinek nem mindig az éhség miatt szopiznak, hanem hogy kielégüljön a szopó tevékenységük, vagy mert mamaközelre vágynak... elsõ
A kérdező hozzászólása: cicibõl szopizik!!! csak olvastam hogy sokan lefejik és cumisüvegbõl adják a tejet ha el kell menniük valahova. én is ezt szeretném pl ha el kell menni valahova vizsgálatra ami messzebb van.jobb mintha tápszert vinnék. rendelõben pedig nem szeretnék szoptatni...
A kérdező hozzászólása: miért nem lehet mikrózni?
Kimennek az anyatejbõl pont azok a tápanyagok, amitõl anyatej az anyatej! :)
Én szoptattam amíg lehetett, közben fejtem mint egy nem normális, szép mennyiség összegyûlt a fagyasztóban, kis joghurtos poharakban raktam el lefóliázva. Mikor szükség volt rá, akkor fólia le, cumisüvegmelegítõbe be, olyan volt, hogy lehetett állítani a hõmérsékletet. A pohárkának a széle pont megtartotta, így nem kellett félnem, hogy elsüllyed. A fagyasztást úgy csináltam, hogy ha rögtön összegyûlt egy pohárnyi, azt tettem is el, késõbb, amikor már csak keveseket tudtam fejni egyszerre, akkor reggeltõl estig gyûjtögettem, addig a sima hûtõben volt, aztán lefekvés elõtt be a fagyóba.

Ha a baba egy éves kora után már nem tudok szoptatni, tápszereznem kell? És meddig? Mikortól adható rendes tej?

Legalább másfél éves koráig szerettem volna szoptatni a babámat. Azonban egy műtét miatt félek, hogy elapad a tejem. Min. 4 napig nem fogok tudni szoptatni. És nem tudom hogyan lesz tovább? Sosem tápszereztem, nem is értek hozzá. Próbálok előre fejni, meg majd a kórházi tartózkodás alatt is, de már nem igen sikerül. Ami tejem van, azt megeszi a baba. Régóta nem mérem, nem tudom mennyi lehet. Elkelne a biztatás...

Legjobb válasz: 1 éves ha elmúlt adhatsz neki babatejet is,nem kell már tápszer.Gondolom már csak reggel meg este kell.

1 éves ha elmúlt adhatsz neki babatejet is, nem kell már tápszer.Gondolom már csak reggel meg este kell.
Igen, tejital:) ) Nem jutott eszembe a neve:)
Nyugodtan mehet neki tejital, nem kell most már tápszert elkezdeni ezért.
Már rendes tejet is adhatsz neki, én azt adtam. De még szopizik is, 17 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy írtok, minden válasszal egy kicsit felkészültebbnek érzem magam. Mint korábban írtam, két napja elkezdtem fejni. Reggel 10-20 ml, este alig sikerül. Tegnap beiktattam egyet délután 2 körülre is, akkor lejött úgy 40 ml. Apránként talán összejön annyi, hogy elég legyen neki. Van rá kb. két hetem. Most már csak azért kell izgulni, hogy el ne apadjon a kórházban a többi.
ja és a tejital is egyfajta tápszer
adj neki rendes tejet! Ha idegenkedsz a boltitól vegyetek forralós házi tejet, attól nincs jobb! 1 éves kor fölött már lehet. De ha félsz a tehéntejtõl, adj neki savanyított tejtermékeket, túrót, joghurtot, sajtot, a lényeg, h napi fél liternyi tejnek megefelõl mennyiséget fogyasszon el minden nap a kellõ Ca bevitel érdekében. Ez joghurt, kefír esetén 1:1, túrónál, sajtnál kb 10 deka fele meg fél liter tejnek
A kérdező hozzászólása: Tudom- tudom, hogy így is nagy eredmény, hogy idáig eljutottunk. Csak azért bánt, mert nagyon sokáig szenvedtem érte. Az elején több mint egy hétig egy csepp nemsok, annyi tejem sem volt. Mindegy, ez egy másik sztori.. Ami még most aggaszt (ha nem untok még nagyon), hogy a babám sajnos kizárólag cicin, vagy babakocsiban alszik. Önállóan soha. Lehet azon filozofálgatni, hogy ez milyen borzalmas, hogy szoktathattam így, stb. De ez most nem segít, már így van. Nem tudom apa egyedül hogy fog boldogulni esténként cici nélkül. Persze próbáljuk szoktatni (születése óta), most meg még intenzívebben, de borzalmasan nehéz, és elég sikertelen.
Szerintem egy éves kora után már ne stresszelj ezen ennyire. Lehet, hogy így tervezted, de most máshogy alakul, fogadd el: semmi baja nem lesz a babádnak most már, ha azt a két etetést nem a tejedbõl kapja. Persze nem azt mondom, hogy ne fejj azok alatt a napok alatt (akkor fejj, amikor szoptatnál, szóval reggel este). Ha nem apad el, akkor jó, ha elapad, akkor szerintem már ne erõltesd!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit nyugodtabb vagyok, de azért még számtalan kérdés kering bennem. Pl., hogy azért addig próbáljak, napközben fejni, hogy felhozzam a tejem mennyiségét? Vagy az ilyenkor már nem nagyon segít? Kezdjek el megint Motherlove MOre Milk kapszulát szedni, mert az az elején is bevált? Illetve mi van, ha mondjuk annyira nem érzem jól magam a mûtét után, hogy napokig nem tudok fejni? Akkor ott a vége? Vagy mennyi napig fordítható vissza a folyamat és nem apad el végleg a "forrás"?
A kérdező hozzászólása: És igen, reggel és este kap, na meg éjszaka is idõnként, ha nem boldogulok másként az altatással.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy kicsit furcsa a kérdés, de mi az a babatej? Amit pl. a DM- ben lehet kapni, és Nestlé tejital van ráírva?
13-as válaszoló, mintha magamat olvasnám. Nekem sem volt hajlandó semmi ilyesmit meginni a fiam, de egyébként meg is értem. Borzalmas az ízük... Tehéntejet nyugdtan lehet már neki adni, és legalább nem ilyen mû dolog, hanem természetes, és attól nincs jobb, ez már jópárszor bebizonyosodott!

Meddig kell egy giardiaval kezelt gyerek fehernemujet stb. fertotleniteni? Amig a kezeles tart vagy eztan mindig? Igaz, hogy kezeles alatt nem fogyaszthat tejet, hust es edesseget?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint addig, amíg tart a kezelés. Nem tudom, mit szedtek, de nálunk 2 hét múlva ismételni kellett a gyógyszert, így az ismétlés után, amikorra tünetmentes lett, elhagyhattuk a fertõtlenítést, a fehérnemû kifõzését. Diétát nem mondott az orvos. (Bár remélem, hogy válaszom megkésett és már túl vagytok rajta! :) )

Tudomásom szerint addig, amíg tart a kezelés. Nem tudom, mit szedtek, de nálunk 2 hét múlva ismételni kellett a gyógyszert, így az ismétlés után, amikorra tünetmentes lett, elhagyhattuk a fertõtlenítést, a fehérnemû kifõzését. Diétát nem mondott az orvos. (Bár remélem, hogy válaszom megkésett és már túl vagytok rajta! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!