Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a mellet szoptatás után (2 db)

Meddig kell fejni a mellet szoptatás után?

azt mondta a véd?n? fejjem ki a maradék tejet abból a mellemb?l amelyikb?l szoptattam, fejem én de meddig kell mert mindig jön bel?le, igy fejhetném végtelenségig...

Legjobb válasz: Ameddig jónak látod. Ha már csak szivárog valami, abbahagyhatod, hiszen folyamatosan termelõdik.

Ameddig jónak látod. Ha már csak szivárog valami, abbahagyhatod, hiszen folyamatosan termelõdik.

Meddig kell szoptatás után fejni a mellet?

Igaz az, hogy a tejtermelés beáll a kereslet-kínálat szintjére egy id? után ami azt jelenti, nem kell egy id? után fejni?

Legjobb válasz: Az elsõ két-három hónapban érdemes, mert akkor még általában több termelõdik, mint amennyire a babának szüksége van, így elkerülhetõ a mellgyulladás. Aztán fokozatosan el lehet hagyni, és akkor magától beáll a kereslet-kínálat, tehát annyi termelõdik, amennyire a babának szüksége van. Ha sok a tejed, érdemes az elején tartalékolni (fagyasztani), mert három hónapos kora körül lesz egy fejlõdési ugrás, amikor hirtelen megnõ a tejigénye, és pár napba beletelhet, mire a tejtermelés ehhez igazodni tud. Én például csak az elsõ két-három hétben fejtem három óránként, utána inkább az igény szerinti szoptatást alkalmaztam, azaz két-két és fél óránként mellre raktam, és annyit evett, amennyit akart, de ha aludt, nem ébresztgettem, megvártam míg jelez.

Az elsõ két-három hónapban érdemes, mert akkor még általában több termelõdik, mint amennyire a babának szüksége van, így elkerülhetõ a mellgyulladás. Aztán fokozatosan el lehet hagyni, és akkor magától beáll a kereslet-kínálat, tehát annyi termelõdik, amennyire a babának szüksége van. Ha sok a tejed, érdemes az elején tartalékolni (fagyasztani), mert három hónapos kora körül lesz egy fejlõdési ugrás, amikor hirtelen megnõ a tejigénye, és pár napba beletelhet, mire a tejtermelés ehhez igazodni tud. Én például csak az elsõ két-három hétben fejtem három óránként, utána inkább az igény szerinti szoptatást alkalmaztam, azaz két-két és fél óránként mellre raktam, és annyit evett, amennyit akart, de ha aludt, nem ébresztgettem, megvártam míg jelez.
Én úgy tudom, csak akkor, ha a jószágkosárban nem csak presztízsfogyasztásra alkalmas javak vannak. Micsoda fogalmazásmód :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!