Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a homokot, és ha (2 db)

Meddig kell mosni a homokot, és ha picit zavaros, árthat-e a bettámnak?

Ma vettük meg életünk els? akváriumát egy bettával.

Legjobb válasz: Gondolom életed elsõ akváriuma 1 pár lilyós üveggömb. Na már most ebbe nem raknak szûrõt levegõztetõt stb.-> ezért gyakran kell vízcserével tisztítanod. Hogy ez könnyen menjen én nem raknék bele homokot. Akkor már vmi szines müanyag kavicsot. Bár ez elég giccses, de legalább tudod takarítani. Ha mindenképpen homokat akarsz akkor azt fõzd ki, és addig mosd míg egyáltalán nem lesz a víz zavaros az apró szemcséktõl. Ha így belerakod (zavaros vízbe) akkor valószínüleg a törmelék belekerül a kopoltyújába... ne részletezzük

Gondolom életed elsõ akváriuma 1 pár lilyós üveggömb. Na már most ebbe nem raknak szûrõt levegõztetõt stb.-> ezért gyakran kell vízcserével tisztítanod. Hogy ez könnyen menjen én nem raknék bele homokot. Akkor már vmi szines müanyag kavicsot. Bár ez elég giccses, de legalább tudod takarítani. Ha mindenképpen homokat akarsz akkor azt fõzd ki, és addig mosd míg egyáltalán nem lesz a víz zavaros az apró szemcséktõl. Ha így belerakod (zavaros vízbe) akkor valószínüleg a törmelék belekerül a kopoltyújába... ne részletezzük
A homok mindig zavaros marad! Tegyél bele sódert, sz biztos tiszta.
Szerintem is mellõzd ahomokot. Én aprószemû kék kavicsot raktam alá, gyorsan lemegy a víz aljára akkor is ha felkevered.mondjuk pucolni macerás mert odatapad mindenhez de jobb mint a homok. 250 ft egy ilyen kaviccsomag és bõségesen megtölti a hét lityós akváriumom alját. vegyél natúr színût ha mindenképp homokszerû hatást akarsz elérni.
Igen fent kell maradnia.Végig.
Fenn marad, nem esik vissza.Legalábbis átlag körülire nem!Teszt?
A hõ mindenképpen fenn marad a menszeszig, ebbõl NEM LEHET babára következtetni. Ha késik, és a hõ még akkor is fent van, már több, mint 16 napja, na AZ lesz a babás jel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!